На почетокот се фарбав со Evolotion 1111(плава девојка )сега ја фарбам со новата на Garnier За интензивма боја што е некаде 175 ден бројче 111 и доста добро ми испага косата не е типично жолта но сепак и ја шатирам со бланш
Epa zenski , sakam da ve prasham dali znaete kade mozam da najdam colour , farba ili pena po boja zelena, sina eventualno rozeva , ako znaete ve molam kazete mi i ako znaete i cena Fala vi <3 [mod-kirilica:34wsd68c][/mod-kirilica:34wsd68c]
Ako ne ja otvara skikata idi na google i napisi ja farbata i odma ja otvara ima sliki crna e kutijata a zenskata na slikata e so siski ke ja poznaes tuuu kako se narviraam so nemozam da ja pustam slikata
ако сакате драстично да ја промените косата еве нешто што може ќе ви помогне http://style.mnogoo.mk/mk/articles/...ekori-do-bezbolna-promena-na-bojata-na-kosata
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 5102_n.jpg Еве ја мојата боја на коса, сега сакам да станам смеѓа накај плаво,а природната ми е кафеава ... Може ли некој да ми даде совети како да го изведам тоа ? Благодарам
Мислам дека напаметно би било да одиш на фризер.Можеш сама да си купиш боја и они да те офарбаат таму.Затоа што јас кога сум се фарбала дома,тоа беше страшна работа А инаку мене многу ми се допаѓа шатирана и со тек на време,со повеќе пати ќе си дојде плава.
Taa e konecno ja najde?? Samo kako sto kazav za prameni i blansirana kosa e wow ni sivo ni zolto onaka belo nemozam da objasnam skoro isto kako na slikata aaaa koga ke ja podosvetlam uste malce ma sakam da ja dobijam taa boja pa sto saka neka bide
Женски јас можно е да се фарбам кафена, па ме интересира. Дали од еднаш ќе ми фати, бидејќи сега сум црвенокоса ? И кај дa најдам ваква фарба ?
мојата коса е кафеава и многу ми е убава така природно ама сакам таква плава коса онаа накај золта боја и ајде ке пробам зимава со колр шампон да и дадам некакво осветлуванје
Дали некој ја има користено од Аура- Velvet Tone ? Се мислам да ја земам, не е скапа, ама прво сакав да прашам овде.
Дечки сега ми е мдова боја косата,а природна ми е костен боја сакам да ја исфарбам најтемна кафеава или сакам и црна никогас не сум била и незнам каако ке ми стои препорачајте некоја убава фараба освен палете и гарниер.
може ова некој да го проба природно осветлување на бојата http://style.mnogoo.mk/mk/articles/friz ... den-nachin
девојки каде се продава овој шампон еугене перма силвер шампон во аптеки или во маркетите фала однапред
Кога почнав да се фарбам плава, почнав со гариер 111 и 3 месеци се трудев да го отргнам портокаловиот сјај и не успеав. Пробав со Еволутион и бојата се осветли само за нијанса портокаловото го отсрани. Потоа пробав со Субрина PROFESIONAL (да напоменам, пошто има и обична субрина а таа воопшто не е добра) .. Субрината беше одлична, меѓутоа косата што ми растеше, во коренот постојано ми беше жолтеникава,златна нијанса и светеше многу. Лек ми беше КЕНЕ 15-11 мислам дека беше нијансата, верувајте нема подобра фарба од нејзе, откако користам КЕНЕ немам никаков проблем со бојата на косата.. Епа сеа, да ви потврдам уште еднаш дека КЕНЕ е најдобра фарба, ќе ви кажам и тоа дека, овој септември се исфарбав темно кафена, како мојата природна боја, веднаш се препишманив, и наредниот месец ставив фарба КЕНЕ истата нијанса (15-11\сивкаста).. Со првото фарбање косата ми беше нијанса потемна од лешник боја, ама ВООПШТО немав жолт корен или портокалов или златен сјај. Бојата беше преубава, и вчера ми беше 3тото фарбање,косата веќе ми е ПЛАВА!! Со Паллете косата се суши. Гарниер фарбата е добра затоа што не ја оштетува косата и не ја суши воопшто,косата и по било кое фарбање со ред, косата нема да ти биди сува, туку мека и свиленкаста, користете Гарниер доколку имате живци да ја правите косата плава без портокалов сјај повеќе од 6 фарбања..
може кене е и ставрно најдобра фарба ама си бара цврста коса со дебело и густо влакно на тие со ретко и тенко влакно не е препорачлива ако сака да се остане со 3 влакна