Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Јас искрено заборавив да ви се пофалам, ама се офарбав портокалова како Хурем и зашто имам среден тен, не сум ни бела ни црна ми стои супер, а и другите тоа викаат! :)

2. sandrabee

sandrabee Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    јас сакам да ја ја направам плава користев palette A10 и никако да успеам да ја направам плава се ми излева светла портокалова :@ :@ :@ сега ја купив оваа оваа фарба и ке ве известам до утре каква ми излезе :) ;) :D

Прикачени фајлови:

3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.934
    Добри се кене, ги фалат доста и мислам дека ги бива кога се работи за појака коса, а дека се оштетува тоа е неминовно. Ме интересира за трајноста, дали сјајот и бојата што е добиена се задржува подолго време или... Јас последно користев Aura Forever Blonde, благодарение на вашите предлози кои редовно ги читам, и можам да кажам дека сум презадоволна од тоа како ми излезе бојата, а комбинирав 11A со 11B. Рано ми е да кажам за трајноста засега бидејќи е од скоро, но наредно фарбање ќе ми биде само на коренот па затоа ме интересираше и за кене 11 15 или да цепам пак со аура :)

Срц морам да те прашам, со кој хидроген ја комбинираше, 9 или 12 ?

4. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    која фарба би одговарала на оваа боја сакам да ја добијам баш оваа од природна боја има ли шанси позз

5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    451
    Имам прочитано дека за боја на фарба да фати повеќе на сиво да се раствори со 3% хидроген. Колку е точна информацијава? :?:

6. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    ај искрено ве молам сакам да се малку подсредам за нг :))))) :lol:

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.584

овие се слични фарби на таа од сликата :) инаку дали исто ке ти фати зависи од влакното на косата и од твојата боја на коса :)

8. zaljubena93

zaljubena93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Епаа со 9ка, ама ќе земиш од хидирогенот од кене, ќе те прашаат тие таму и ќе му кажиш хидроген од кене 9%.. ИНАКУ за трајноста воопшто да не се двоумиш и за сјајот, резултатот е прекрасееееен, навистина. Ќе претерам со фалбиве, ама навистина фарбата е одлична.. Инаку јас имам слаба коса, ама со редовно негување нема да ти изгледа косата мн оштетана.Користам капки од авон, шампон за негување на влакното, и редовно ја пеглам или ја виткам со витлери од орифлем и тие, нормално, не ја оштетуваат косата. Најдобро е да ја фарбаш 3 месеци цела коса и после да почниш само коренот на секои 20 дена, потоа, по 3 месеци повторно фарбај ја цела, заради тоа што нема потреба да го оштетуваш постојано влаконото до врвот, а коренот постојано се обновува и не е толку страшно :)

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zaljubena93

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Фарбата АУРА колку чини ??

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.934
    Таа форевер блонд ја земав 130 денари, а мислам дека за нијанса беа поефтини во Зегин.. Бев и таму ама немаа моментално избор па од друго место купив :)
    п.с Благодарам за одговорот погоре, нареден пат идеме со кене + 9че :)

11. Kitty18

Kitty18 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Мојата коса е смеѓа, сега со плави прамени, зато шо пред 4 месеци ја шатирав. Но сега сакам да ја исфарбам целосно плава, ама се плашам од резултатот. Дали промената ке биде драстична, дали ке ми стои..еден куп прашања ми се вртат по главата. :^) Ке ве замолам да ми кажете ако некоја пробала која фарба да ја купам, како за прв пат? плис тел ми грлс :)

12. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    417
    jas dolgo vreme ne bev ja farbala mojata kosa, no pocna da mi belee a imam 34 god, pasi rekov stavam farba nema da odam so sarena kosa. Poicnav da koristam Garnier i sum zadovolna. veke 4 pat se farbam :)

13. Kalia

Kalia Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    денес се исфарбав за прв пат, по препорака земав syoss.... сакав потемна нијанса од мојата темно кафена коса.земав dark brown и океј ми испадна, само има некој црвенкаст сјај

14. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    имам црна коса.. сакам да ја осветлам.. како лешник боја сакам .. се распрашав ми рекоја да оставам бојата сама да излезе (да си ја вратам мојата боја) па потоа да ја фарбам... но не ми се чека
    некој совет?? :)

15. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    За од црна да ја направиш лешник,ќе треба да ја осветлиш или со бланш или со плава фарба.
    Инаку вака на црно влакно да ставиш лешник нијанса нема да ти фати.Знам од искуство. ;)

16. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    земи си од палете делуџ некоја крем нијанса така направи другарка ми и и испадна лешник ама на фарбана коса тешко ќе ти фати и тоа црна мој совет почекај зошто кога ќе ја ставиш нема да имаш никаква промена само некој кафеавкаст сјај

17. zaljubena93

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Женски, ви препорачувам од искуство на другарки мој, со палете не се зафркнувајте, ја сушат косата БЕСКРАЈНО. Доколку некоја сака од црна да ја осветли на лешник, пробувајте со подобри фарби, ама дефинитивно немој да ставиш плава фарба на црна коса, за да добијаш добијаш лешник, во тој случај ќе добијаш портокалова коса :\

18. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.500
    не те разбрав уаво каква е уствари твојата коса???ако е твојата посветла а си фарбана црна има во космо отстранувачи на боја,ке ја вратис твојата и после фарбај ја како сакаш

19. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430

мојата коса е темно кафеава ... како чоколадо :) се исфарбав црна
    е сега сакам да ја осветлам.. :)
    фала девојки :)

20. Simona91

Simona91 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    Некој да сподели искуство со фарбите на Garnier Colour Sensation ????? :) Природно сум темно кафеава, па се офарбав црвена сега сум кафеава со црвен сјај и сакам да ја пробам Icy Chestnut --- > http://www.garnier.rs/img/_sr/_ww/our_p ... 5-pack.png