Искрено мене овие фарби-Color sensation не ми се допаѓаат воопшто. Кај мене не фаќа бојата и плус многу ме чеша после скалпот. Но сепак е индивидуално.
Дали некој има искуство со фарбите на Syoss? Сакам да се фарбам middle blond , да не премногу плава , имам смеѓа коса, светло кафена. Дали некој пробал со Syoss middle blond 7-6 ?
own: многу брзо ми падна бојата, и немаше баш некоја колор сензација мене не ми текна пак да купам после тој еден пат Иначе и со Сјос/сијос како и да е, фарбите немам некое позитивно искуство абе...да не е само до мојава коса
Мојата коса има баш онаа кафена костен боја, немам седи влакна така да не ја фарбам. Имам зелени очи и светол тен и многу убаво би ми прилегала грна или нежно руса коса. Се мислам дали да ја бојадисувам косата, но ако се одлучам ке одам на фризер, затоа што ке ми биде прв пат
Јас решив да се фарбам пак. Сакам да ја осветлам (имам кафеава со некои си остатоци од темно црвена). Предлог фарба за ваква боја?
Во план сум утре да земам Aura Explicit-Forever Blonde 11a i 11s и да ги измешам двете,па ќе видам што ќе испадне. Прашањето ми беше колку постотен хидроген имаат фарбиве знае некој ?
интересно не сум пробала 2те фарби да ги измешам па се надевам дека ќе кажеш како ти испаднала а за колку постотен неам поима тоа некој друг ќе ти каже а може и пишува на кутијата или на упатствата
а сеа се премислувам да си земам и една ваква па да ги измешам ?? Ми рекоа Субринава подобра била.. Мислење??
јас ја користев еднаш субрината таа подоле што е и не ми фати убаво толку ја баталив нема благе везе со бојата на кутијата што е а ако сакаш да добиеш накај белко аурата му е мајката
и јас сакам да ја бојадисам ама не ме пушта мајка ми МАЛА СУМ БИЛА imam kafena kosa...kakva farba bi mi stoela?Ili pak da ja izblanshiram prvo!?! sho velite? imam 16 god.
zdravo feminki ,,imam 23 godini imam problem so kosata golema ubava e se ama so koja bilo farba sum se farbala za tri dena mi se izmiva i plus mi belee naglo a i sekoja farba temna so ja staif mi se izmiva inaku sum crvenokosa mislam bev mi se izmi mi bidna bledo zolta i mmi e belaa sto da pravam sakam da ja blansiram i da stavam siva boja za da ne mi se poznava belata kosa please za sovet
можеш само да се избланшираш да ти земат ситни прамени и така нема да ти се приметуваат белите влакна
Тие што ти ја препорачале СУБРИНАТА, сигурно не мислеле на оваа субрина што ја покажуваш ти, оваа не е добра.. СУБРИНА ПРОФЕШАНАЛ е добра фарба, не е ни малку слична како оваа на сликата, мислам резултатот не е воопшто ист. Инаку субрината профешал можиш да ја најдиш САМО во некои парфимерии, заради тоа што ова фарба ја земаат фризерските салони од дистрибутериве што се за нив, ама и некои парфимерии може да се најди оваа фарба
http://www.google.com/imgres?q=subrina+ ... 2,s:0,i:98 Вака изгледа натписот на паковката на фарбата, на гоогле барав сеа за кутијата, ама не бев сигурна како изгледа.. А натписот е овај, во овој фонт е пишан. Прашајте и видете го натписот http://www.google.com/imgres?q=subrina+ ... :100,i:127 Вака е спакована е субрината профешанал, онакво е кутичето само со друг натпис нормално, и тубичето со фарба е исто како и на кене-во. Хидрогенот и за оваа фарба се купува одделно, во комплето со фарбата ги нема.. За плавуши најдобро е 9% хидроген, немојте 12% ќе ги изгорите косите
Се фарбав црвена, ама со тек на време ми паѓа бојата, и сега се мислам дали да продолжам да го фарбам само коренот, зашто а ко ја фарбам цела коса ќе ми се уништи или да се префарбам пак кафеава како што ми беше? Која црвена фарба би ми ја препорачале само за коренот? Не многу светла интензивна затоа што надоле ми е потемна, па да не бидам шарена?
Црвената боја е многу тешка за одржување,ке треба често да се фарбаш за да имаш убава црвена боја. А не верувам дека ке ја погодиш фарбата само за коренот,ке се гледа разликата од останатиот дел од косата. Мој совет ти е да си се префарбаш во кафеава,или пак ако многу убаво ти стои црвената пробај со овие малку поскапи фарби да видиш дали тие ке ја задржат бојата подолго време.
За жал црвената боја брзо паѓа , еве и јас сум црвенокоса , ама па убаво ми стои бојава и не би ја фарбала пак црна/кафеава зашто доста се измачив со фарбањево и бланшовите смени ја фарбата , исто така сум слушанала дека косата треба да се мие со благ шампон и не со врела вода , бојата толку брзо не паѓа. Јас вчера ја земав оваа фарба што незнам дали ја има и во МК , внатре има и едно пакетче што се става на 15тиот ден ама само на коренот и бојата се обновува т.е. изгхледа како да си штотуку фарбана пробај смени фарба јас би ти препорачала од сајос една другарка што се фарба со неа е многу задоволна