Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Не ми се верува дека скроз ќе падне, поготово ако на фарбата пишува перманент колор, може само да избледи по малку со секое миење.

2. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    која фарба би одговара на оваа боја мислам која бројка и која варба е најдобрааа!!![​IMG]

3. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    98
    ? :?:

4. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас сум не многу темно, средно кафена коса, фарбана сум црна, но летото сакав да ја осветлам на краевите со хидроген 6%. Не го ставив целиот хидроген.
    Измешав јајце со рицинусово масло во дел од хидрогенот и го оставив на краевите, некое време ноо кога се измив не се познаваше нешто посебно, после некоја недела истата постапка ја повторив, и после една недела повторно го дотрошив докрај хидрогенот (цело шише во 3 пати) и да ти кажам не ми се допадна како испадна, повеќе на црвено портокалово маваше него на осветлено.. накај плаво.
    Ти препорачувам да не си играш со хидрогенот, ако сакаш да ја осветлиш има повеќе начини, ако не со фарба, барем со колор шампон или со фарба без амонијак што трае и до 28 миења :)

5. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Еленика, со оваа фарба испаѓа како на сликата, истата испаѓа, јас ја имав до пред 2 месеци, сега ја осветлив, поздрав!! :)

Боја за коса (GARNIER Color Sensation 5.62 Intense Precious Garnet)

Прикачени фајлови:

6. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    98

На фарбана црна го стави или на природната? Можда ради црното ти испаднала таква :) На интернет видов дека може да се измеша хидроген 3% со камилица и да се прска косата на секое миење(2-3 пати во неделата :o ) додека не се постигне посакуваната нијанса затоа мислев дека воа ми е подобра варијанта од фарбата ама сеа ме предомисли :?:

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Што мислите за црвените фарби на Субрина, Арома, Сајос па и Гарниер?
    Само овие ги видов вчера дека ги има во маркетов, може и некоја друга да ми препорачате? :)

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Гарниер мене ми се најдобри од поефтиниве, само не земај Palette најлоши се дефинитвно.

9. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    UnderTheSun, не, не бев сеуште тогаш фарбана, на кафеавата пробував, и башка црвено портокалова излагаше, и на слики се познаваше апла црвеникава боја.
    Можеби оти ми е кафеава, но ако имаш смеѓа коса може ќе ти излезе плаво, но мене никакво не ми излезе :worried:
    Сакав да го испробам баш ОМБРЕ изгледот на косава ама ништо , завршив портокалова на краевите. Али како сакаш, не си ја расипувај косата
    Имам и слики, можеш да видиш, ако сакаш кажи, ќе ти испратам слика по ЛП (ако е возможно)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.584
    Јас само што се исфарбав кафеава , си земав од Гарниер Колор Сензејшн , па да видием сега од црвена како ке фати (во смисол шарена да не излезе )
    Ако видам дека не ми стои баш најдобро (а оваа фарба е како мојата природна коса) па нареден месец ке се исфарбам црна-теѓет како што си се фарбав :) Според мене (а и другите) најдобро ми стојат темниве бои како црна - кафеава , па веке и не планирам да менувам нешто по светло :)

11. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Што мислите за бојадисување на косата со колор шампони? :)
    Инаку јас таква фарба нема шанси да ставам на коса...и така ми е катастрофа па и да ја изгорам од фарба. НЕ! :!:

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.584

јас еднаш имам пробано , ставив многу посветла боја од мојата кафеава коса значи накај мед плава беше и ми се познаваше само некој сјај и ништо повеќе. значи ако сакаш некоја промена поголема , не би ти препорачала фарбање со колор шампон :)

13. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Пак јас :$
    Колку пари се хидрогените на Субрина или Еволушн ??
    Се двоумам измеѓу двеве фарби , плава сакам да земам на сивкасто нешто нзм ни јас каква да земам Субрина или Еволушн ?? :D

14. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    здраво дали користел некој од вас аура фарба за коса и како сте задоволни поздрав

15. macam

macam Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Што мислите? Дали ако ја исфарбам косата со колор шампон од темно кафеава кон црвена ке ми се фати и после 2 3 миења ке ми падне? Јас сакам да се видам црвена ама некои ми викаат дека никогаш нема да ми се врати бојата на мојата коса а сите ми кажуваат дека ми е многу убава па несакам да ја изгубав :mm:

16. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Мислам дека тие фарби за плавуши се најарни. ЈАс ај дека е поефтинка не зедов овај пат зедов од СУБТИЛ демек поубо ке излезе и џабе ништо. Дефинитивно тие на Аура се најдобри :)

17. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Епа пробај од оние Марион, по 60 денари што се, имаат многу црвени нијанси, Ако го држиш на косата некој 45 мин или 1 сат, ќе излезе посилна боја и ќе стои подолго, некаде до 8 миења, ако го оставиш пократко, накај 30 мин, побрзо ќе ти испадни, и нема толку да се познава.
    Зборувам за овие
    Кога ќе излезе скроз, ти гарантирам за месец дена ќе си ја имаш старата боја на коса :)

18. macam

macam Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Ммммм... Фала ти многу :* Сега ке отидам до парфимерија да зеам и да се исфарбам :inlove:

На MejkApGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Решив да правам омбре дома затоа што не ми се дава 1000ка на фризер.
    Предлог за добар бланш и цена? :^) :)

20. macam

macam Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    А што е тоа омбре? Па ако знам ќќе ти казам