Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115

фалаа,, а на флизер со едно фарбање ке се постигне ваква коса или треба повеќе пати ? :)

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ти само покажи им слика каква сакаш да ти биде бојата и тие ќе те средат и ќе ти кажат дали треба еднаш или 2 пати ама јас мислам ако ти стават бланш и врз бланшот фарба нема да има потреба од 2ро фарбање поз

3. nirvanaholic

nirvanaholic Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    147
    Мене бојата на косата ми е измеѓу плава и кафеава. Сакам да се исфарбам темна сина или портокалова со црвени нијанси(како на Hayley Williams). Ама ќе си почекам барем 16 да наполнам. А сега за полуматура сакам да си направам омбре.
    ваква сина сакам ;(

4. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    98
    Не не сакам тегет а и Гарниер ми беше 2ор избор :) Како што гледав на гарниер има две црни нијанси ти која ја користиш?

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

еве оваа :) од гарниер колор сензејшн сум најзадоволна :)

6. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    а да ве прашам нешто ајде и јас да се умешам во разговоров косата ми е плава фарбана и сеа ако ставам црна тегет ќе има некаков посилен изглед и сјај на тегет или? дека ставам од светло црно тегет

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

еве јас ке ти кажам од искуство , лани бев плава па веке ми се здосади и решив пак црна да се правам. Кога се исфарбав па имаше посилен сјај на теѓет , но не се офарба насекаде исто , некаде остана плавото па кога се измив како шарена да бев иако се бев фарбала црна. Но веке кога се изфарбав повторно се се покри рамномерно насекаде :) ти да не планираш црна да се исфарбаш? :)

8. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    да :lol: сакам да си ја вратам црната боја на коса :) се надевам дека мене нема да ми излезе шарена :)

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

Можеби и нема , изгледа кај мене проблемот беше што и кога бев плава ми беше шарена косата :D одлучи која фарба ке ја ставиш? црна или теѓет црна?

10. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    сакам да ставам тегет црна која ми ја препорачуваш?

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

од овие 2 сум најзадоволна :) а неколку пати се имам фарбано и со
    но ппоследниот пат кога се исфарбав ми ја изгоре кожата на главата така да пак се вратив на горните 2 :)

12. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    побарав секаде и неможев да најдам на палете фарбите новите што беа со сино морска едно време ги рекламираа ги има уште се потрудив и никако неможам да ги најдам :envy:

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.581

а кои се тие нови палете?мислиш за таа горе Palete Delux што ја постирав или?

14. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    искрено не ми текнува дали беа на палете или гарниер незнам кои беа едно време ги рекламираа на сител мислам dark blue sea мислам дека беше едната имаше и уште една ако некој му текнува добро, ќе ми дојде помош

15. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Aj да се вмешам и јас во тегет црната. Досега само сајос ја користев, но сакам нешто малку повеќе на тегет да мава. Само на палете да не е. И лонда имаат тегет црна но ме интересира која е најјтегет oд сите фарби? :?:

16. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    јас да ти кажам искрено дека сега се нервирам зошто неможам да ги најдам тие фарби мислам на палете беа знам ги рекламираа, никако неможев да се сетам а планирав од тие две фарби да одберам една и да се исфарбам :| мислам дека едната беше deep blue sea i blue sea ама што неможам да ги најдам :envy: мислам дека еднаш ги постираа овде какво мислење имаме за тие фарби дали во оваа тема или во друга незнам не е можно да сум во заблуда :(

17. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Јас денес собрав храброст да ја затемнам мојата коса.Плава сум и ќе се правам Темно кафеава.Значи ми здосади веќе да се фарбам на секој месец + косата многу ми се мрси а и со фарбање на 30 дена и ми се оштетува полека полека.Вака денес ќе се офарбам за некоја нијанса блиску до мојата коса и понатака не ја фарбам повеќе туку конечно ќе си ја пуштам природната боја.
    Што мислите која нијанса ќе испадне од плава кон темно кафеава?

18. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Па една другарка беше темно плава, така нешто и и здосади и се исфарба, демек чоколадна, но со миење почна да и се познава малку плавото и не изгледа баш најдобро. Накај темно карамел и мава сега. Би ти препорачала нешто ептен темно да земеш, ако сакаш и темно да ти испадне.

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.646
    На лонда се одлични од сите тегет-црни таа најдолго и траеше сјајот на тегет , од мене има 10 -ка!

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    јас веќе се офарбав и многу сум задоволна од нијансата што ја добив.Некоја не многу темна туку лешеникова боја и + што е најдобро од се немам никакви видливи траги од плавата боја или бланшот. :) Со следното фарбање сигурно ќе се изедначи и ќе биде уште поубава.
    И што е најинтересно се фарбав со една мн.ефтина фарба на која не се надевав дека ќе биде со толку добар резултат :!:

На MejkApGirl и koritsaki им се допаѓа ова.