ти само покажи им слика каква сакаш да ти биде бојата и тие ќе те средат и ќе ти кажат дали треба еднаш или 2 пати ама јас мислам ако ти стават бланш и врз бланшот фарба нема да има потреба од 2ро фарбање поз
Мене бојата на косата ми е измеѓу плава и кафеава. Сакам да се исфарбам темна сина или портокалова со црвени нијанси(како на Hayley Williams). Ама ќе си почекам барем 16 да наполнам. А сега за полуматура сакам да си направам омбре. ваква сина сакам
Не не сакам тегет а и Гарниер ми беше 2ор избор Како што гледав на гарниер има две црни нијанси ти која ја користиш?
а да ве прашам нешто ајде и јас да се умешам во разговоров косата ми е плава фарбана и сеа ако ставам црна тегет ќе има некаков посилен изглед и сјај на тегет или? дека ставам од светло црно тегет
еве јас ке ти кажам од искуство , лани бев плава па веке ми се здосади и решив пак црна да се правам. Кога се исфарбав па имаше посилен сјај на теѓет , но не се офарба насекаде исто , некаде остана плавото па кога се измив како шарена да бев иако се бев фарбала црна. Но веке кога се изфарбав повторно се се покри рамномерно насекаде ти да не планираш црна да се исфарбаш?
Можеби и нема , изгледа кај мене проблемот беше што и кога бев плава ми беше шарена косата одлучи која фарба ке ја ставиш? црна или теѓет црна?
од овие 2 сум најзадоволна а неколку пати се имам фарбано и со но ппоследниот пат кога се исфарбав ми ја изгоре кожата на главата така да пак се вратив на горните 2
побарав секаде и неможев да најдам на палете фарбите новите што беа со сино морска едно време ги рекламираа ги има уште се потрудив и никако неможам да ги најдам
искрено не ми текнува дали беа на палете или гарниер незнам кои беа едно време ги рекламираа на сител мислам dark blue sea мислам дека беше едната имаше и уште една ако некој му текнува добро, ќе ми дојде помош
Aj да се вмешам и јас во тегет црната. Досега само сајос ја користев, но сакам нешто малку повеќе на тегет да мава. Само на палете да не е. И лонда имаат тегет црна но ме интересира која е најјтегет oд сите фарби?
јас да ти кажам искрено дека сега се нервирам зошто неможам да ги најдам тие фарби мислам на палете беа знам ги рекламираа, никако неможев да се сетам а планирав од тие две фарби да одберам една и да се исфарбам мислам дека едната беше deep blue sea i blue sea ама што неможам да ги најдам мислам дека еднаш ги постираа овде какво мислење имаме за тие фарби дали во оваа тема или во друга незнам не е можно да сум во заблуда
Јас денес собрав храброст да ја затемнам мојата коса.Плава сум и ќе се правам Темно кафеава.Значи ми здосади веќе да се фарбам на секој месец + косата многу ми се мрси а и со фарбање на 30 дена и ми се оштетува полека полека.Вака денес ќе се офарбам за некоја нијанса блиску до мојата коса и понатака не ја фарбам повеќе туку конечно ќе си ја пуштам природната боја. Спојлер Што мислите која нијанса ќе испадне од плава кон темно кафеава?
Па една другарка беше темно плава, така нешто и и здосади и се исфарба, демек чоколадна, но со миење почна да и се познава малку плавото и не изгледа баш најдобро. Накај темно карамел и мава сега. Би ти препорачала нешто ептен темно да земеш, ако сакаш и темно да ти испадне.
јас веќе се офарбав и многу сум задоволна од нијансата што ја добив.Некоја не многу темна туку лешеникова боја и + што е најдобро од се немам никакви видливи траги од плавата боја или бланшот. Со следното фарбање сигурно ќе се изедначи и ќе биде уште поубава. Спојлер И што е најинтересно се фарбав со една мн.ефтина фарба на која не се надевав дека ќе биде со толку добар резултат