Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Епа паш Лонда ми беше во план следна да ја пробам. Фала ти на мислењето :D

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Имам средно кафена коса сакам да ја осветлам не плава темно плава некае мед боја, ама и да не ја оштетам многу има таква шанца? Немам скоро никакво искуство со фарбање и ако може некој поискусен да ми пише лп како да ја добијам оваа боја? :)

Ваква боја нешто сакам

3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Jaс мислам да ја ишатираш со медови бои во неколку нијанси а после барем еднаш до два пати да ја офарбаш.Незнам мое мислење е ова,зошто јас нијансите сум на мојата коса сум ги добивала на овој начин.Јас од темна коса си направив да имам медова боја вака постепено постепено за неколку месец.
    Ако се правиш во домашни услови јас знам за вака,а ако одиш на фризер ич не му ја мисли таму ќе те средат одма :).

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Има некаква врска ако се исфарбам , а имам добиено.
    Еднаш имав добиено се фарбав со Интенсе фарбите и не ми фати , се мислам дали беше до фарбата или до тоа што имам :/ :?:

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.580

Не е препорачливо да се фарба косата за време кога имаш добиено поради хормоните. Јас еднаш така пробав и воопшто не ми фати бојата :)

На Talita му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Никако фарбање додека имаш добиено, тоа е само залудно губење пари и време. Почекај нека ти помини.

7. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    4.227
    Имам црна коса а сакам да се ставам црвен колор шампон.Ќе фати ли? :)

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    108.580

Нее нема шанси да фати , и фарба да ставиш врз црното нема да фати , а не па колор шампон. Ако сакаш да бидеш црвена , само бланширање на фризер и потоа фарбање со црвена боја :)

9. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    MejkApGirl не заборавај да пишеш како ти испаднала црната боја на Лонда особено тегет сјајот ,потврди дали е вистина тоа што го пишуваат за фарбите Лонда дека траел тегет сјајот :) и бидејќи не ми одговорија во другите теми во врска со к'ната тука ќе прашам ,дали може после некое време фарбање со к'на да се стави врз к'ната фарба црна ?

10. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    98
    Мислиш на плава к'на или ? Мислам дека без разлика со каква к'на си се фарбала црната фарба ќе покрие Може да е проблем од црна кна да се фарбаш плава ама обратно не верувам :)

11. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    мислев од црна к'на на теѓет црна фарба ,прашувам зошто до сега се немам фарбано со к'на :)

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.646
    можеш јас имам ставано и се ок си излезе

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    сакам да си ја бојадисам косата руса. Арно ама, сите ме премислуваат, велат дека многу ќе си ја оштетам косата и ред други работи.
    Ќе може ли во кратки црти некоја од вас да ми ги каже добрите и лошите страни на фарбањето? :)

14. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Лонда дефинитивно е следна на листа, можеби не деновиве бидејќи сум зафатена, но за најмногу една недела ке се исфарбам и ќе пишам за лонда како испадна, а после одреден период ќе пишам дали се задржал тегет сјајот.
    Сега бидејќи само сајос сум користела, веќе два месеца, можам да кажам дека теѓет сјајот ми траеше само првите 2 недели од фарбањето и после ништо, а дека само на коренот се фарбав, сега приметувам дека врвовите ми се бледи и морам и нив да ги поминам со фарба :worried:
    П.С. тоа за к'ната незнам :/

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Косата дефинитивно ќе ја оштетиш, после капење ќе изгледаш ужасно, како мене и како и сите други плавуши. Но за миење на косата, мора да користиш регенератор или маска за коса за да ти омекни влакното, шампон за омекнување на влакното (шаума кремовиот или црвениот за фарбана), ќе пробуваш да ја сушиш на природен начин без фен, и потоа обавезно ја пеглаш, и ставаш силиконски капки за влакното да не изгледа изгорено туку да добија малку сјај.. Има и капсули за плавуши, тие се 80 денари една, се користи таа едната на 2 пати, на пола, 2 пати во неделата. Треба да ја фарбаш цела коса додека на врвовите или средината на влаккното не ја добијаш бојата која ја сакаш, а потоа 3 месеци ја фарбаш на секои 17 или 18 дена САМО КОРЕНОТ, да не ги гориш повеќе врвовите. И ТИ ПРЕПОРАЧУВАМ КУПИ СИ КЕНЕ МОЖИШ ДА ЈА КОРИСТИШ НА 2 ПАТИ; ИМА ГОЛЕМА КОЛИЧИНА (ама сепак зависи колку ти е долга косата).. САМО СО НЕЈЗЕ ЌЕ ГО ОТСТРАНУВАШ ЖОЛАТИЛОТО ВО КОРЕНОТ И ПОРТОКАЛОВИОТ СЈАЈ. Нијанса земи 15\17 мислам беше.. И не ја бланширај оти ќе треба да ја кратиш до корен потоа.... ДРУГО? :)

На Nika666 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
  17. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Mоментално имам ваква боја
    со Palette natural colors 750, а сакам ваква да имам
    Има некоја феминка ваква боја на косата, да ми предложи фарба, нијанса? :?:

18. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Каде ги има Лонда фарбите??
    Освен во Веро.
    Ќе ја пробам тегет-црната, ама најдов само една, ми требаат две фарби.

19. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Да ве прашам дали е подобро да се стави фарба на мрсна коса или нема никаква врска,сум слушнала дека било подобро на мрсна коса.

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Најдобро фаќа бојата на мрсна коса. Мислам дека на секоја фарба тоа го пишува. Баш прочитај во упатството.

На angelina1 и crazylady им се допаѓа ова.