Бојадисување на косата

Discussion in 'Коса' started by magic, Dec 23, 2009.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Мислам дека тоа ти е опцијата.
    Го имам пишувано ова многу пати со фарбањето на темна коса во плава (руса), но изгледа нема да пречи ако повторно и повторно го напишам :lol:
    Ќе си се цитирам бидејќи не можам да го пишувам секогаш од ново и посебно за секого (или да го ставам во потпис :lol: шега)
    Затоа тебе ти излегла целата шарена. За неколку дена и портокалова ќе бидеш.

Можеш да ставиш некоја нијанса на посветло кафеава но како за почеток не повеќе од 2 нијанси посветла од твојата нијанса на боја на косата. После ова, постепено осветлувај ја со 2 нијанси посветла на секое фарбање. ;)

Rose96 likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Не , не сте ме разбрале , значи јас се фарбам секој месец , еднаш месечно :) И не од сите фарби ме пече кожата, досега од палете и субрина, сум се фарбала и со сајос, лореал, колестон, гарниер но не ми се јавило црвенило и нешто слично од нив. Како и да е , можеби треба да пробам некој колор шампон , а само ми е страв да не паѓа брзо бојата па да треба почесто да се фарбам

3. OmniaVanitas

koritsaki со црна боја се фарбаше, така? И каква е твојата боја на коса?

4. koritsaki

јас 100 пати ја сменив бојата на косата :D нормална ми е кафеава (ни темно ни светло ) , а се фарбам од 16 год , прво плава , црна ( 3 години бев црнокоса) па од кога забременив не се фарбав 1ипол година , потоа пак плава се фарбав , па црна , па црвена (за црвената бев на фризер ) , и еве сега темно кафеава. Ми викаат дека најубаво црна ми стои и летово планирам да се вратам пак црнокоса и веке никогаш да не ја сменам :) Кога се фарбав црнокоса бидејки и најдолго бев , само од Палете Делукс имав проблеми бидејки ми правеше проблеми на кожата и затоа се фарбав со други фарби. :)

MejkApGirl likes this.
  5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Женски, а зошто вие што се фарбате потемни не се фарбате со кна?
    Не ја оштетува косата, а пак покрива бели влакна, ако ви е за тоа.

6. OmniaVanitas

:^) How do you keep up with your hair? (не дека јас сум поразлична со промените) :D
    Се збунив читајќи само :D
    Туку мислев за последниот пат.
    Мислам дека колор шампонот ти е добра опција. Не ја оштетува толку косата колку фарбата, а ќе фати со оглед на тоа дека ти е средно кафеава нијансата на твојата природна коса, па за потемна нема да имаш проблем. Башка ништо не губиш ако се обидеш. :)

P.S. Можеби така ми се причинило со фарбањето. Брзо ми поминале месециве на форумов изгледа :)

koritsaki likes this.
  7. koritsaki

P.S. Можеби така ми се причинило со фарбањето. Брзо ми поминале месециве на форумов изгледа :)[/quote]

:D :D

остај , знам дека одвреме навреме претерувам со ова менување на бои , таман сум рекла готово крај црна се фарбам и толку - ете пак нешто друго ке ми текне. Но веќе се испробав - црвена , плава и видов дека ништо не ми стои :D па крај треба да се стави :) црна ми е нај :) а и од што последен пат ја бланширав за да бидам црвенокоса- ја изгорев толку многу што морав од долга коса да ја ишишам боб и се уште имам метил :(
    како и да е , не е лошо да се проба и колор шампон ;) :)

OmniaVanitas likes this.
  8. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Девојки ај вие кои се фарбате кафени да ми препорачате марка на боја за коса од која сте задоволни. Не сум се фарбала до сега, имам светло кафена коса ама почнаа да ми се познаваат белите влакна. Еве ваква некоја боја на коса сакам :

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Женски да ве прашам
    Дали ве чеша косата кога ќе ви стаса за фарбање ?

10. koritsaki

за чешање не сум приметила , но кога ке стаса за фарбање почува многу често да ми се мрси , и по миење не изгледа косата убаво , нема никаков сјај :)

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

јас сабајле додека патував со возот ми текна кога ќе се вратам дома ќе се фарбам и така бидна, си купив две фарби аура и си се исфарбав сама :D па ќе видиме што ќе бидне :lol:

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Исто и мене, значи и да сакаш да престанеш да се фарбаш не можеш, бидејќи уште повеќе ќе почне да ти се мрси косата.

koritsaki likes this.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

^ Можеш, ама треба да си многу упорна и трпелива. Да се скрати косата кратко, до раменици да речеме или боб фризурче, и да се почека 6 до 12 месеци за да израсне природната боја.

Јас намерно се исфарбав кафеава, сакам да видам колку долго можам да издржам неисфарбана. Оваа е многу блиску до мојата природна боја.
    А природната си ја немам видено од 14 години. :(
    Барем да издржам до мај без фарба... ]:) :D И чисто ме интересира - дали косата е можно да расте побрзо без фарбање?

За поквалитетно - нормално дека расте поквалитетно.

koritsaki and crazylady like this.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

И јас се исфарбав кафена, многу е блиску до мојата природна боја, и не морам точно на 1 месец да се фарбам, како што беше со црвената.
    Единствена причина зошто се фарбам е бидејќи премногу ме чеша косата и многу ми се мрси.
    Иначе ќе издржев и подолго од 2 месеци без да ја исфарбам косата.
    Кога ќе почнеш нема назад.

15. OmniaVanitas

:rock: (колку одлуки за промени сум направила додека сум се враќала од некаде... пуста досада :D )

Каква ти беше и каква се исфарба?

16. popi

popi Истакнат член

Кога те читав како јас да си се слушам сменав од црна до плава, па црвена, па сега два месеци сум кафеава dark brown - syoss, и така мислам да си останам, боичката е супер трајна, косата не ми е оштетена, и има сјај, а заради плавата боја морав да ја скратам -боб со напред врвовите подолги.
    сега се решив ке ја растам, малку промена

koritsaki likes this.
  17. popi

popi Истакнат член

оваа кафеавата ми е моменталната боја. а ја имам испробано и другата за пофалба е кој сака да експериментира ја препорачувам, наместо класично црвена.

Attached Files:

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

природна ми е костенлива се фарбав неколку пати црна па од кога ми падна бојата ставив па кафена и ми фати онака отсјај имаше кафен и сега кога ја исфарбав па уште малце ми е осветлена ама не е тоа тоа :D ,има во едни каталогчиња нешто како деколорант па се мислам да ставам од него па да се префарбам па во нешто посветло оти инаку мислам дека нема да ја добијам посакуваната нијанса, ама ќе ја добијам :lol: ;)

19. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

ја има ли некој пробано аура велвет тон фарба и како е задоволен? јас земав ама незнам дали е добра да не ми ја изпржи косата :D поздрав

20. Simona91

Simona91 Истакнат член

Некој искуство со фарбата на Палете - Dark Mahogany R2? Страв ми е да не испадне накај црвено па затоа прашувам :(

Attached Files:

• fe.jpg
      fe.jpg
      File size:
      5.4 KB
      Views:
      168