Токму оваа фарба не може да ти ја расипе косата. Се сеќавам дека ја имаше во „Рубин“ (не знам дали уште ја има) и сите фризерки земаа од таа фарба. Никој се нема пожалено и имам разговарано со фризерка која работела исклучиво со фарбите кои ги имало во „Рубин“ (најчесто Velvet Ton) и ја пофали дека е квалитетна. Исто и шеф на „Рубин“ ми има кажано дека многу се трошела. Е сега, се зависи од тоа дали е истиот состав, дали правилно ќе ја употребиш и каква ти е косата
јас ја земав од аптека ама мене не ми фати убаво незнам дали е до фарбата али такви фарби без хидроген не ми фаќаат
ќе имаш малце црвенкаст сјај зависи каква ти е косата сега што посветла толку по впечатлив црвен сјај
Мајка ми ја користи оваа фарба ама и иде неа накај темно црвено неа..појќе кон кафеаво мава ама сепак има голем отсјај на црвено
Здраво девојки Сакам да ве прашам дали со таков колор шампон ќе може да ја осветлам косата...инаку имам кафена коса,природна е до сега се немам фарбано и сл,па еве денес купив таков шампон да пробам..не практикувам да експериментирам,па страв ми е некако..
Ја пробав и Палете и Гарниер. Палетето многу добро ми фати бојата и многу ми траеше, ама косата ми беше без сјај и крута на допир тоа беше еден голем минус. Гарниер бојата не беше толку интензивна ама затоа косата ми е мека сјајна како да не ја имам фарбано. И мислам дека ке продолжам со гарниер ич не ја осекам косава изгорена.
devojki jas imam stavano mn nijansi na color shampon.. imam temno rusa kosa no mi fati ROZEVA BOJA, TEGET BOJA I KAFEAVA.... sto potemen shampon koristite tolku poveke ke vi trae...inace zavisno od firmata i kolku cesto ja miete od 3nedeli do mesec dena moze da vi trae... mene na primer rozevata mi traese dve nedeli no potoa imav prameni rozevi seushte, a tegetot dva meseci
се фарбав со оваа боја и многу е убава,фаќа како што е на кутијата, ама зависи јас имав прилично кафеава па затоа иста ми испадна
Здраво Ми треба мислење, совет, искуство. Сакам да ја обојам косата во лилјаково, е сега не баш лилјаково нешто како вишна еве вака http://www.google.com/imgres?q=jade+thi ... x=61&ty=75. Иначе косата ми е природно, светло кафеава и стварно ја сакам ама еве посакав да сменам. Е сега, прашањето е, за колку време ќе ми се врати старата боја на косата после бојадисувањето и дали многу се оштетува косата од фарбата?
полудев по бојава, и периодот сакам вака да ја фарбам, чисто да сменам... Jас не се фарбам ич, ама многу ми се свиѓа бојава. да ми препорачавте фарба со ваква боја
Девојки имам многу долга коса кафена , односно бринета сум така потемна нијанса е сега сакам да си ја исфарбам црна кажете ми од која фарба да земам и дали ќе ми биде дооволна една?? и дали можам во домашни услови бидејќи нема да биде едноставно многу ми е долга , да не ја утнам работава дома. да се збогувам со едноличноста ете и колку од прилика ќе ми трае бојата
Garnier Syoss se najubavi boi za kosa..a isto taka mozes i so k'na da ja isfarbas..no ako veke epten ti e dolga kosata edna farba nema da moze da ti stigne jas imam mnogu bujna kosa ama do ramenici i potrebni mi se dve farbi no mozes i na vodena kosa ako sakas da potrosis pomalce farba..a bojata ke ti trae podolgo vreme se dodeka ne ti izrasne tvojata..
за црна боја на коса не се секирај ќе ти трае со месеци ,ама поентата е тоа што ќе биде ако сакаш да ја смениш на посветла понатака ? ќе треба да идеш на фризер зошто многу е тешко да успееш да ја осветлиш со друга фарба освен да идеш на фризер па да ти ставаат преливи бланшеви за да ти фати посветла ,размисли си, ако не ти стои црна после плачење по твојата коса
ахам . ете до сега бев сигурна ама сега не но нели бојата сама ќе си падне после неколку месеци и ќе си ја вратам природната? за црна претпоставувам ќе ми стои но исто така не сакам после ептен да се збрка работава а јас па си викам едноставно ќе биде и сама ќе падне бојата ...