црната боја многу тешко паѓа..значи не екако црвената и плавата..и јас сум црнокоса, 100 пати променив и можам да кажам дека не беше лесно , од црна на плава па од плава на црна па потоа на црвена...и за да ја извадам црната боја бланшеви употребив и пак не излезе како што треба..и веќе видов дека ништо не ми стои и пак си се префарбав црнокоса сега ти како сакаш,ако си цврсто решена исфарбај се , но да знаеш ако сакаш после да промениш треба или да се шишаш или на фризер со бланш (понекогаш и така не излегува )
а не не не се фарбам ....готово мајко моја, не многу комплицирано ќе си бидам вака темно кафена јас мислев ќе ми биде неколку месеци црна па потоа лесно ќе падне бојата и мојата ќе ми се врати фала девојки
Со другарка косите си ги бојадисавме со црвени степчиња..на почетокот интересно ни беше но после едено две до три недели почнавме да копнееме по сопствената боја и веќе долг период неможеме да ја извадиме бојата ако знае некој нека каже одма зашто ме нервира црвената боја на мојата коса!!
ништо, ќе си чекаш да ти падне бојата зошто сепак е степ почесто шампонирај ја ако треба 2 3 пати подолго кисни ја во вода и побрзо ќе ти падне бојата друго неможам да ти кажам зошто деколорант е за фарба а нема потреба толку пари да даваш за степ кој со тек на време ќе ти испадне
За побрзо да ти падне бојата миј ја косата со што потопла вода, јас тоа сум го приметила на мене. Сте ги виделе новие бои на Сајос кај нас? Paris, London, Tokyo, Los Angeles
И таман ќе си речеш - нема да се фарбам некој месец, ќе налеташ на ваква слика, со ваква боја на косата. Карамел. Кажувајте предлози и чаре...
Па вака моментално имам црвена боја на косата нешто вака ми е Веќе цела година и повеќе си имам проблем многу брзо паѓа црвената а и на врвовите па и да кажам малку понагоре од врвовите ми е оштетена од бланширањето ја шишам ама не помага кога е во прашање црвената боја таман офарбана два пати измиј ја и се праи портокалево Затоа јас едвај некако се решив да ја сменам бојата и сакам кон мед боја нешто вака да ми биде http://woman.hotnews.bg/static/uploads/tinymce/AnnaSeleznevahaircut.jpg Има ли некој предлог за во домашни услови што треба да направам? Јас си мислев прво да ја офарбам со најсветло плава за да ми осветли а после неколку дена да си купам некоја ваква боја ..
^ flowerred Прво за црвената боја: на бланширана коса, бојата секако паѓа многу брзо, а црвената најбрзо од сите останати. Но тоа може да се промени со менување на фарба и користење на соодветни препарати. Да не должам многу, бидејќи си одлучила да ја промениш, ќе преминам на останатиот дел: неколку дена се премалку за косата да може да ти издржи толку хемикалии. Башка што ти е бланширана, за некој месец ќе имаш метла, а не коса. За да ти фати посакуваната нијанса, нема потреба од толку малтретирање. Но издржувај барем по еден месец од фарбање до фарбање со оглед на состојбата во која ти е косата. Не велам дека ти е оштетена, туку дека оди кон преоштетување со тоа темпо. Врз црвената боја нема да фати добро од прв пат и самата си кажа дека бојата паѓа за кратко време, па почекај ја неколку миења и тогаш стави и некоја светло кафеава за почеток, за да не добиеш смешни портокалови нијанси па по некој ден да си приморана да ја фарбаш од ново. Во оваа состојба, нема да ти фати плава фарба, така да преминување прво кон кафеава и потоа осветлување кон мед дури би била подобра опција.
чим имаш проблеми со црвената боја не размислувај повторно црвена ,те гледам сакаш премногу црвена а неможеш да ја одржаваш во домашни услови ,ако сакаш убава црвена или како на сликата што си ја постирала се разбира оди на фризер и ќе ти биде ваква секогаш а ако немаш толку за фризер ќе мораш да ја префарбаш косата во друга боја за да не ја оштетуваш и да не бидеш пак незадоволна со црвената коса ,и јас сакам премногу плава ама никогаш ја немам посакуваната нијанса со фарба ќе треба бланш а јас не сакам и така црна ќе си ја префарбам а пари за фризер сега немам ,затоа размисли си
Да да баш затоа сакам да се префарбам никогаш не сум задоволна од изгледот на бојата,трае тоа 10тина дена после фарбањето и толку а за фризер и не сум баш при толкава пара моментално Многу убав совет ми даде фалаа ти,баш тоа и ке го направам можеш некој предлог да ми дадеш со која нијанса на кафеава да започнам?Сметај дека сега ми е светло црвена,ама јас кога сакам да ми осветли за повторно фарбање повеќе го чувам шампонот на мене околу 15тина минути и тогаш ми е веќе светло портокалева
^ Ако испадне како што треба, тогаш ќе ти кажам you welcome За почеток, бидејќи секако косата ти е бланширана, за да не ја оштетуваш повторно со фарба, дури би ти препорачала колор шампон, па потоа фарбање. Се друго посветло од овие нијанси (кај скалпот, претворањето и кон врвовите) Spoiler би резултирало со портокалови нијанси. Не знам колку би ти пречело да ставиш ваква (нијансата кај скалпот) бидејќи сакаш да ти е посветла. Но сепак за да се покрие црвената треба нешто потемно. Чекам одговор за тоа дали би ти одговарала потемна нијанса за да знам како да продолжам.
Ми одговара за почеток на втората слика кај скалпот бојата ама значи само за почеток на после се на посветло сакам http://www.hairstyles-haircuts.net/wp-content/uploads/2008/07/pantene-330x460.jpgМногу да не барам а ?
Таман си е Секако, за почеток е тоа, потоа ќе ја осветлиш. Почетокот е само за успешно да ја покриеш црвената боја. Туку веќе кога си подготвена на потемна, земи колор шампон кој е со таа нијанса. Внимавај каква ќе биде на пакувањето бидејќи во спротивно ќе добиеш многу потемна. (Искуство: пишува на кесичката дарк блонд и излегува темно кафеава и тоа на бланширана коса и тоа бше случај со првата од вториот ред http://beautycosmetic.biz/images/MarionShampoo.jpg) Предноста на колор шампонот е што можеш да ја изфарбаш косата за пократко време во случај да не ти испадне онака како што си посакувала, за разлика од тоа ако ја фарбаш. A и многу помалку ја оштетува косата. Секако, ќе го употребиш кога црвената боја ќе почне да изблeдува..малку повеќе за да не излезеш портокалова Иако, си напиша дека тоа ќе го решиш со држење на шампонот повеќе време. Разгледував за да ти препорачам, ама не гледам таква нијанса. Побарај и ако најдеш некоја таква како на втората слика, земи. Ако има нешто или не сум дообјаснила, пак пиши
И уште нешто, а да не зимаш Palette. Или мислеше само за нијансата? Имаат фарба која е премногу јака и бргу паѓа.
темните нијанси на палете не паѓаат толку бргу и све зависи до косата како ќе ја прифати таа фарба а бидејќи сака да ја осветли уште поубаво и да падне бојата ќе се стабилизира бојата нема да биде портокалова или црвена туку ќе ти мава на лешник на врвовите ќе ти биде малце посветла и после ќе можеш си ја одбереш посакуваната боја со среќа
Мојата боја ми е баш како на сликава, таа нијанса на плава. Арно ама ми здосади и сакам да ја затемнам, не знам зашто ама не ми прави мерак веќе. Ме интересира да ми препорача некој природна светло кафеава нијанса, што добро ќе фати на ваква основа. Не е битна цена на фарба, само сакам да најдам добра нијанса. Вака нешто сакам да ми излезе. Впрочем таква ми е и природно, па да ја одморам малце.
Лелее воопшто не сум "за" за фарбање. Јас си имав кафеава коса темна и ја направив неколку пати со црвен колор шампон. Сакав да ја исфарбам со црвена фарба ама кога видов дека цел град црвени се направија се предомислив. Ама џабе уште ми имаше останато од колор шампонот и многу бавно паѓаше бојата. После се бојадисав црвена со степче - сок за пиење Никако не ми паднуваше бојата, се имав направено во ноември некаде и уште ми стоеше до пред 2 недели кога морав да ја исфарбам како мојата природна - темна костенлива. Не сакам фарбање затоа што после косата станува покршлива Мојава и така си е тенка и ретка не пак со фарбање... Засега мислам дека нема да се фарбам пак ама who knows Се разборував