1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.485
    Излегува исто како на пакувањето но има мал проблем - премногу брзо паѓа бојата. Сепак на твојата нијанса би имало добар резултат, а за трајност, не ти гарантирам :)

Или евентуално

За разлика од Rubella fashion color, оваа е многу трајна, но зависи дали ја има нијансата која ја посакуваш. Башка што добро фаќа.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    супер фарби ти одбрала OmniaVanitas :clap: и како што ќе ти пага бојата ќе ти се одразуваат сетлите нијанси и ќе ти испадне како шатирана бледо малце исто како на сликата што си ја одбрала ,ама тоа по 2, 3 месеци ако не ја фарбаш на секое фарбање цела, туку неизмерно да прескокнуваш месеци еднаш цела еднаш само коренот или ако планираш само коренот да го исфарбаш и да не се фарбаш веќе со тек на миење кога ќе излегува бојата убава ќе ти биде баш како што кажав како шатирана :)

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vesna007

vesna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    За природна боја на плава коса најдобри се боите на Еволутион. Јас мешам пепеласти нијанси со бежови бои или лешник.

4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    И јас сакам ваква :D Некој што имал успешна мисија , да каже која фарба , колку фарби треба за долга коса до половина :D
    Никогаш се немам фарбано , па сакам да си пробам а оваа боја одамна ми прави кеф

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.545
    Допаѓања:
    111.950

мими зависи каква боја на коса имаш :) ако ти е темно кафеава-црна колку и фарби да ставиш нема да ти фати , подобро е да одиш на фризер (бидејки и прв пат се фарбаш :!: ) а бидејки имаш долга коса 2 фарби ке ти требаат :)

6. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Си земав колор шампон утре ке го ставам :) А интенсе си земав боја темно кафеава планирам да ја офарбам после една недела,паа фала ви за советите и гудбај на црвената коса :(

7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.485
    Одлично. Сега останува дамо делот: со среќа :)
    И јас сакав црвена додека секој околу мене (па дури и од машкиот пол :D ) не се офарба со црвена боја. Одмори ја малку косата и после одредено време пак можеш да бидеш црвена.

Чекаме резултати :)

На flowerred му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Отприлика како на сликата е мојата боја на коса . Сакав по дома експерименти да правам :lol: па со надеж дека ќе можам сама ,бидејки би било за нијанса- две посветла од мојата , па сакав препорака за фарба . Ама изгледа фризерката не ми бега :emo:

Прикачени фајлови:

9. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Прееска во Тинекс видов пена за фарбање на коса..и на неа пишуваше трајна боја!!! :^) па планирам да ја пробам деновиве :!:

10. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Имам смеѓа коса. На времето ја носев сина, па портокалова, па бела, виолетова, црна, па пак бела и ми беше премногу оштетена. Сега веќе две години ја носам црна, и користев строго Garnier. Не постои фарба која не ја суши и уништува косата. Последни два месеци ставам и носам црна хена од Еagle's и сум презадоволна затоа што не ја оштетува косата а помага и го забрзува растот, а и не се одмива како поголемиот дел од фарбите. Се раствора во мала количина топла вода и става на косата како и секоја фарба. Се држи 2 часа, а може и подолго, не е проблематично затоа што само ја храни, а не оштетува. + ефтина е, не е скапа. Има црна, кафеава и црвена. :inlove: :rofl:

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  11. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    во јуник има добар избор на фарби :)

12. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Се надевам нема да ти биде проблем да споделиш после со нас :D

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.545
    Допаѓања:
    111.950

имам видено две вакви типови на фарби што се со пена :) ја имам пробано палете предобра е

14. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Да да секако ;) Деновиве кога ќе идам накај Тинекс ќе земам и обавезно ќе ви пишам :* :*

15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    koritsaki пената ја оштетува ли косата и која е цената ?

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.621
    А во кој Тинекс ги има овие Палете - пените за фарбање?
    Или во некоја друга продавница, супермаркет? :?:

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.545
    Допаѓања:
    111.950
    Па за оштетување незнам што да ти кажам, фарба си е фарба , битно мене не ме пржеше кожата на главата како од обичната палете. Инаку (за палете зборам) бојата не е како другите фарби нели во туба , во една кесичка е како прашок , сите работи се kako прашак освен хидрогенот.Сите работи се ставаат во чашката се затвотра капачето и се мути околу 40 пати , се си пишува на кутијата. Потоа е баш како пена и се нанесува со раце , ниту четка е потребна ни ништо. И преубаво мириса составот (на овошја) :) Инаку Колестон нема во мк така јас знам , а Палете може да побарате мислам во парфимерииве Космо итн..Инаку јас ја земав од Грција околу 7 евра беше

http://www.youtube.com/watch?v=EpfYlyPefNw

18. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Трендафилке јас видов во оној што е кај Американ колеџ, за цената мислам дека беа окулу 310 или така нешто (не сум сигурна за ценава така да не ме држи за збор :D ).

19. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    во Јуник ги има

20. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Видов во супер Тинекс кај Годел беше 250ден. и многу ме заинтересира пошто на нејзе пишуваше ТРАЈНА боја :)