zdravo zenski.sakam da peasam dali nekoja znaj deka sega bilo vo moda kosata da ja isfarbas pola pola.na primer: od koren do pola crna-od pola do dolu plava.mene taka mi kaza frizerkata kaj sto se strizam.pa sega sakam da probam da vidam kako ke mi stoj.vie sto mislite.bi se resile za takvo nesto?pozzz
абе да во мода е , ама па тешко е за одржување според мене треба секој месец на фризер да одиш , инаку како би го правела тоа сама дома најубаво исфарбај се во една боја и раат да си
Низ темава можеш да пронајдеш повеќе информации http://forum.femina.mk/moda-i-stil/ombre-trend-t13692/40.html
Flowerred, како излезе фарбањето? Ме интересира многу зашто сум во потполно иста ситуација па да знам дали да ѓи копорам твоите чекори. Поздрав
По втор пат ставив колор шампон вчера,затоа што првиот пат не ми се прекри доволно црвената а и сакам што повеќе да ми испадне ама сепак имам отсјај на светло од црвената.Не можам да се пожалам ми успева и мислам дека можам и посветла да си ја офарбам од сликата на палете што ја ставив,а кога ќе се офарбам пак ке ви пишам
Уште на почеток ти пишав дека црвениот отсјај ќе стои каква и да се офарбаш. Така да, нема да падне и ако си го постигнала ефектот кој го посакуваш ти препорачуваш да не ја гориш косата дополнително или да почекаш одредено време. П.С. Мило ми е што си успеала
мене ова ми е 5-ти пат што се фарбам (со фарба,не со колор шампон) и уште имам црвен сјај како се зезнав што се исфарбав црвена тогаш здравје ке се фарбам црна па ке видам дали ке го снема
^^ И јас бев црвена едно време, црвениот сјај не ми се изгуби се додека не ми порасна косата. Со кој памет тогаш се фарбав црвена... Негооо.. сакав да прашам дали некоја ги пробала новине пенести фарби? Демек со ваквиве фарби помалку неред се правелено... а јас сама дома кога се фарбам со обична фарба лом ми е се правам Што мислите, вреди ли да се проба?
Se farbam 3-4 meseca i sekogas se farbam so SYOSS najsvetlata nijansa zadovolna sum od farbata, megutoa ne mi faka celata, pola pola mi e, kako sarena ? Pa da mi preporacate nekoja, na primer dali nekoj ja koristel Schwarkopf color mask, bi sakala da ja probam
Не си ја гори косата залудно. Црвениот сјај повторно ќе го има, го напишав тоа и претходно. Доколку не сакате црвен сјај, треба да ја извадите бојата, а и со тоа се гори косата. Ве советувам да чекате да порасне. Друго решение освен вадење на бојата - нема.
имам пишувано за оваа фарба...и се само позитивно , ниту да се валкаш со бои , ниту ми ја гореше кожата на главата , преубаво мириса и секаде со рацете можеш да нанесеш рамномерно , пробај нема да се покаеш
знам...имав долга коса под рамења и сега косата ми е кратка до ушите , баш толку ја скратив поради ова..ке израсне нова коса па подобро ке биде
знам...имав долга коса под рамења и сега косата ми е кратка до ушите , баш толку ја скратив поради ова..ке израсне нова коса па подобро ке биде
А долготрајна е или брзо паѓа? Со на палете обичните фарби последен пат се фарбав со темно кафеава, мислам дека беше нијанса пред црна, 4ка или како му доаѓа... Со овие фарби исти се нијансите? Баш завчера во ДМ ги гледав фарбиве ама се брзав па неможев убаво да разгледам нијансите..
кафеави имаш многу нијанси еве ги сите нијанси а најтемна кафена е оваа јас се имам фарбано со црно-теѓет и многу ми се допадна што многу се познаваше сјајот , а приметив и дека бојата не паѓаше толку бргу како другиве палете.
моментално косата ми е ваква со корен 3 см темно кафен а сакам да ja направам ваква Вчера пробав на еден прамен да го исфарбам со некоја натурал блонд, зашто мислев ако фати демек ќе ја фарбам цела прво со посветла а потоа со нијанса потемна. И нормално, фати само на коренот а надолу нема никаква промена. Затоа сега се ставам на штедна за да купам некој посалам отстранувач на боја што нема многу да ми ја оштети косата Ако некој најди во пократко време начин да се ослободи од црвената боја, ве молам пишете
оф тешко тоа женска нема чаре освен деколорант ,многу контра боја си одбрала а ти имаш црвена а оваа втората боја нема ни црвени пигменти ни ништо да си била плава со фарби би ја постигнала нијансата а на црвена неможе