1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. narcis985

narcis985 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    sve samo crna nemoj , edvaj se macev da ja izvadam crnata boja , probaj so K,na mnogu e pozdravo za kosata i ke imas barem ubav priroden sjaj . pozz

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    незнам јас немав никаква мака да ја направам косата од црна на плава и тоа ја немав фарбано 10 месеци со цел да ја направам плава бев на фризер девојката се помачи 2 саати со мене и на крај супер резултат :) добро малце ми беше жолта ама за првото фарбаше е супер и повеќе од супер

Прикачени фајлови:

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Извини на малтретирањево :D читнав дека излегува поинтезивна боја врз бланширана коса,знаеш дали навистина е така :)

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Знам. :D Ама знам и дека после второто миење на фарбаната коса после бланширањето, ќе треба повторно да се фарбаш бидејќи бојата многу брзо паѓа.

5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас сум плава веќе 6 години и супер ми е, пробав да ја направам костенлива но се откажав, не ми се допадна нешто :) Еве ја фарбата што ја користам... [​IMG]

6. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Како да прикачам слика овде?

7. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Ове е фарбата...

Прикачени фајлови:

8. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Вака испага...

Прикачени фајлови:

9. princess.m

princess.m Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Девојки,имам кафена коса и сакам да ја офарбам плава.Вчера случајно ги видов Пalette mouse боите во ДМ па сакам да ве прашам дали некоја од вас се има фарбано со нив,какви се резултатите,дали е како колор шампон или е трајна боја?
    И мојата косата е со средна должина и доста бујна па колку паковања би ми требале? :*

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.566

Принцес , јас се имам фарбано со овие бои на Палете многу се добри , трајни , фарба е не е колор шампон , но од кафена неможе да добиеш плава коса и најсветлата боја да ја ставиш :!: Треба најпрво да се избланшираш , па потоа да ја офарбаш плава , но јас не ти препорачувам да ја бланшираш бидејки премногу се оштетува косата , ако толку сакаш да станеш плавуша најдобро советувај се со фризер немој дома ништо да правиш :)

11. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Косата ја немам фарано никогаш.Имам кафена коса па сакам да сменам малку сакам да ја исфарбам млку но, несакам да ми биде оштетена а исто така несакам бојата да ми биде за долго..некои другарки ми велат дека од палете ако ставам фарба ке ми излезела за 2-3 недели,ама од онаа со помалку хидроген шо е.Пред 3 години ставав кна исто ми рекоа за 2-3 недели ке излезе ама кај мене за пола година дури испадна.И сега незнам која фарба да ја ставам сакам да ја осветлам косата малку..несакам со колор шапмон да биде.Девојки што ми препорачувате вие каква фарба да ставам за мојот случај :?: ??
    ај кажете некое искуство со фарбање,и што ми препорачувате :) .Само немој да кажете убаво ти е така природна, пошо стварно сакам да сменам малку..ми здосади така. Има ли таква фарба шо ке испадне по неколку недели што ми препорачувате.. Однапред ви благодарам :*

12. princess.m

princess.m Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Па јас не сакам ептен плава да ми искочи,сакам природно плаво,т.е. многу светло кафено.А моменталната боја не ми е многу темна,затоа што како мала сум била плава па и сега имам како плавкасти праменчиња.
    Мислите дека нема да фати?

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.566

Јас мислев светло плава сакаш да се правиш :) Штом е така , пробај стави ја најсветлата боја па види како ке ти излезе , но немој само бланш да ставаш. А штом ти е толкку долга косата стави две фарби :)

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.566

Не ни кажа каква боја ти е косата и каква боја сакаш да ти биде :) :)
    Инаку и палете да ставиш со послаб или појак хидроген не е битно нема да ти испадне брзо бојата. Значи исто како и за кната ако ти излегла по 1 година за фарбата и подолго ке биде
    А ако ставиш колор шампон ке имаш сјај смао на косата а да се осветли нема :)

На Summer.Love му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Имам кафеава коса сакам да ми биде светла кафеава.А ке ми се оштети ако ја исфарбам дури и со послаб хидроген? Или пак нема ич да фати? Постои ли начин со кој можам да ја осветлам или пак друга боја да иставам ама да не ми стане како метла косата потоа.Сакам било каква промена на косата само под услов да не се оштети.

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.566

Во врска со хидрогените незнам што да ти кажам сега зависи дали ке земеш фарба посебно хидроген посебно или нели заедно што се во кутија... еве на пример јас што се фарбам со темно кафеава и што порано користев црна коса хидрогенот е 6%. Мислам дека има и со 3% ако сум грешка поправете ме :?: за плава коса мајка ми користи 12%
    Ти земи ја најсветлата кафеава па види пробај , за оштетување сите фарби ја оштетуваат косата т.е. хидрогенот ја гори , а да знаеш има и др фактори што придонесуваат да се оштетува косата , пеглање , сушење со фен. Метла нема да ти стане , само од бланширање станува косата како метла ,а да се бланшираш никако , на никој тоа не го препорачувам.

17. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Summer.Love за тоа ти што го опиша еден мој пријател си има поговорка но нема да ја искористам.
    Сакаш да се фарбаш, да не ти ја оштети косата, да има малку хидроген и покрај се' ова - да не е со колор шампон... Смешно е.
    Косата се оштетува со било што што е надвор од границите. Дури и еден шампон, доколку не го користиш правилно може да ти ја оштети косата.
    Единственото нешто што најмалку би ја оштетила косата го изфрли уште од почеток.
    Друга опција која е слична на таа е се фарбите без амонијак.
    Друга опција нема. Или на крај посети го твојот фризер и тој може да ти објасни.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ххаааххаха леле девојки да ви кажам како што ја мијам косата така фарбата ми светлее на тегет леле колку си ја сакам :inlove: пред тоа кога ми беше тазе фарбана само на светло се приметуваше а сеа на светло уште посветла ми се гледа оваа фарба е феноменална

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.566

да така е колку повеке ке ја миеш толку повеке ке светлее и ке се познава теѓетот. :)
    абе поубаво од црно-теѓет нема :!: ;) :lol:

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Да се пофалам се предомислив во врска со колор шампоните купив палете фарба какао тие новите што се со течен кератин и преадоволна сум од бојата,тоа шатираното нормално е посветло ама барем не ми е жолта и незз дали е од фарбата ама некако мн поубава ми е косата :D