Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    да ама после неколку миења бојата опаѓа и се затемнува.истото се случува и со сајос боите.дефинитивно најубави се игора,еволушн и кеуне али не се поевтини од 350

2. ednodevojche

ednodevojche Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Не, не јас користев една година и ако не беше таа фарба незнам која ќе ја употребев :) Палетето е супер али многу ја гори косата. Иначе субрината е одлична

3. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Ниедна, нема шанси со гарниер или било која друга боја која се продава по маркетиве, само фризер кој знае што прави.

4. ednodevojche

ednodevojche Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    11/11 мислам.. :)

5. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    никако неможам да си ја оправам косата како што ми беше , значи се немам фарбано ама имам ставано сама бланш на косата и нели ми обеле на тоа место како прамен ми беше и и ставив црвена фарба на тоа место ама ми се одми и сеа затоа што цела македонија девојчињата со степ си ја бојадисуваат косата ај и јас да пробам и пред 2 месеца ја бојадисав и уште ми стои црвена и никако неможам да ја тргнам ај ве молам ако некој знае како да ми се тргне тоа затоашто уште малку ќе биде матура и неможам ваква да идам :doh: :doh: :doh:

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549

оди најубаво на фризер , ем фризерката ке ти каже како тоа може да се извади , а зашто едноставно не си ја офарбаш косата? можеш иста боја да ставиш како твојата боја на коса природна па да ти добие и сјај косата :)

7. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    може ама ме страв да не ми стане косата како сено :D зошто имам дугарки што ја фарбат косата и сега некако безживотна им е и поретка

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    од гарниер е?

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549

напротив , само на косата ке и дадеш сјај со фарбањето , а од бланширањето косата станува ко сено :) можеш да си земеш некоја фарба без амонијак тие се послаби ;)
    за тоа црвеното прашај фризер таа најдобро ке знае што да правиш :)

10. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Ја има некој испробано тегет на Subrina Charm?

11. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Девојки.. едно прашање :)
    Косава ми е средно густа, и по должина до под градите. Прашањето ми е дали за фарбање ми требаат 2 или 3 фарби? :D Кога ми беше пократна употребував 2 фарби, страв ми е сега да не не ми стигне.. :worried: да си земам 3 за секој случај? :^)

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549

па да , штом кога ти била пократка си употребувала 2 фарби сега земи си 3 :)

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    па ако ти е многу густа косата би требало 3 фарби а ако не ти е тогаш 2 ти се доволно зошто јас ја фарбав со 2

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Како што ти препорача koritsaki, обиди се со фарба која е без амонијак. Или колор шампон (што е варијација на фарба без амонијак, но со помалку „штетни хемикалии“). А од едно фарбање косата не може да ти стане сено. Доколку се фарбаш повеќекратно и тоа не го правиш на правилен начин и со фарба која не ти одговара, веќе тогаш има големи шанси да ти стане како сено. ;)

Премногу хемикалии на едно место. Две треба да ти се сосема доволни.
    Како што напишала и heart.stealer.
    Фарбата во едно пакување е предвидена за просечна коса која се смета до (околу) рамената. Доколку претераш може да имаш и несакани последици бидејќи е предвидено колку „хемија“ може да претрпи организмот. Откако ќе комбинираш две, правиш двојна реакција. Можеш да замислиш што би можело да се случи со три.
    Сепак, твој е изборот. За секој случај земи си и трета и доколку е неопходно, потоа раствори ја и неа. :)

P.S. Користам „хемија“ или „штетни хемикалии“ за да не мора да ги разглобувам состојките на фарбите и да ја правам „голема“ :D

15. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    Здраво феминки, :hai: не знам дали има ваква тема ако има слободно избришете ја :) Имам 15 години и од септември ке бидам прва год средно, имам кафена боја на коса, и сакам да ја исфарбам во посветла нијанса. Меѓутоа не сум сигурна дали е време тоа да го направам? Вие што мислите? Да се фарбам ли?

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Си ја уништов косата, ве молам помогнете ми.
    Значи зедов посветла фарба сега, и сеа само коренот ми е светол другиот дел од косата ми е темен.
    Ако се исфарбам пак ќе си ја уништам скроз косата.
    Значи не можам да си ја гледам. ;( ;(

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Девојки, низ форумов и веројатно низ темава кружеше еден многу едноставен и практичен совет кој помага да се заштити косата од горењето при бојадисување, а со тоа и да се избегне ефектот "слама".
    Премачкување со чичково масло неколку часа пред бојадисување и нанесување на бојата врз него.
    Инаку за оправање на бојата најубаво на фризер...

18. jasmin17

jasmin17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    6
    Сакам да ја фарбам косата во "омбре" стил, па знае ли некој како точно иде постапката за тоа? :)

Прикачени фајлови:

19. anastasiarawr12

anastasiarawr12 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    spored mene sslobodnoo :) jas na 14 godini ja farbav i ja osvetluvav.. edno vreme kraevite mi bea ccrveni,ednash zeleni i potoa plavi.. taka samo napred. :)

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549
    Како сакаш , јас тогаш прв пат се исфарбав и не се покајав , косата кога ми е фарбана има убав сјај :)
    Инаку би ти препорачала да одиш на фризер како за прв пат бидејкии сакаш да ја осветлиш , ако ставиш плава на пример ке добиеш портокалова боја :| Така да најубаво на фризер тие ке ти одредат каква нијанса ке ти одговара :)

На Cecyska му/ѝ се допаѓа ова.