1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    какои да е ако се фарбас амо на фризер :) е сега после твојата одлука и земиси кај фризерот некое мислење и фарбајсе :)

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    На 15 год. да си ја штетиш косата ?

Верувај ми, ќе си ја уништиш целата коса. Фарбите се чиста хемикалија. :x

Знам дека си млада, сакаш да експериментираш, ама имаш многу други начини. ;)

Јас на 15 плетенки си правев. :$

На eliesaab и Cecyska им се допаѓа ова.
  3. iHeartVintage

iHeartVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    149
    Не знам за каде е прашањево.. Овие фарби навистина се повлечени од продажба? :( До кај што прашав нема или се останати само црвеникави и плави (кафена се фарбам јас, најчесто ја земам првата или третата). Ми рекоа ќе ги немало повеќе не се произведувале. Битолчанки, да има некоја видено некаде сега брзо? :)

4. Cecyska

Cecyska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    62
    Знам, но сега веќе на 15 никој не носи плетенки

5. laventina

laventina Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. би ве замолила за ваше мислење и совет.
    Овоа е мојата боја на коса , сакам да ја осветлам за неколку нијанси би сакала нешто ваква боја на коса

Дали ке успејам да ја добијам таа боја на коса, каква боја на фарба би ми била потребна.
    Ви Благодарам ... :)

Прикачени фајлови:

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Не непиша никаков друг податок. Каква е твојата нијанса, која е нијансата со која се изфарба, каква фарба користеше, колку време ја држеше?
    Објасни ја постапката за да се обидеме да ти дадеме совет.

Ќе немаш никаков проблем со осветлување. Како што можам да забележам, твојата природна нијанса е светла и не е многу поразлична од онаа која си ја навела. Не можам да забележам која е твојата вистинска нијанса заради блицот од апаратот. Но ако е токму таква, можеш слободно да ја осветлиш со две нијанси посветла. Не би требало да има проблем ;)

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Јас таман ја осветлив и сега па ме фаќа иштаф за црна коса. Па што да правам највеќе си се свиѓам со црна :) :$

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. VivaLaMuerte

VivaLaMuerte Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    За сите што сакаат да ја отстранат потемната фарба и да добијат посветла боја...Од светло црвена се фарбав средна кафена но така добив само темно црвена боја. Купив деколорант околу 230ден.
    [​IMG] Ми кажа продавачот пошто тој беше 25грама да го размешам со 50гр. хидроген но не послаб од 9%. Јас си пробав на два прамени еден со 3 а друг со 9% а резултатот беше потполно ист. Затоа го помешав со 3% и повеќе од 50гр и го намачкав на цела коса освен на подраснатите корени(кај што ги имав поминато пожолтеа скроз) Чував само 20мин и измив. Оваа постапка мислам дека е попаметно да се прави на 2 пати по пола коса бидејќи последните прамени одоздола што ги поминав не излегоа исти како со предните од каде што почнав. Косата ми дојде посува но не многу. После еден ден се исфарбав со субрината помешана со втората само 1/4
    [​IMG] [​IMG]
    И си добив ваква ;)

Прикачени фајлови:

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549
    По долго размислување дали да ја искористам црната Гарниер што ми ја купи мм по грешка или па да си купам црна-теѓет боја ја избрав сепак втората опција.. :D
    Си земав фарба што и пред 2 год ја користев последен пат Echo Blue-black но не бев задоволна бидејки не се познаваше многу теѓет сјајот. Сега видов смениле кутија па реков можеби смениле и квалитет :?:
    Фарбиве овде се дупло-тродупло поскапи од Мк па здравје за еден месец ке си се снабдам со фарби за преостанатите месеци :D
    Ке се фарбам на крај на мај па ке пишам за резултат.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Jas si napraviv obmre konecno nemam zolt koren i izgoreni zavrsetoci...kosata mi izgleda zdrava ...za poveke soveti za bojadisuvanje moze da procitate na ovoj srpski sajt :http://www.uelementu.com/content/saveti-za-farbanje-kose-kod-kuce , dokolku vi treba nesto da vi prevedam ili soveti kako da postignete ombre izgled ke vi pisam i kaj koj frizer bev vo Skopje . Pozdrav

11. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Имам црна коса. Поцрна не може да биде :D Е сега сакам да почнам да ја осветлувам. Значи се знае дека нема веднаш русокоса да станам ама барем потемна кафена да ми фати. Која е постапката освен само со фарба оти знам дек цела нема да ми фати шарена ќе биде :(

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549

штом ти е црна косата нема шанси така да ти фати од едно фарбање дури и најсветлата фарба да ја ставиш , а ако ставиш кафезва само коренот ке ти фати..а фарбана ли ти е косата црна или не?
    како и да е, само на фризер со деколорант или бланш може да се осветли па тогаш да ја исфарбаш ,немаш др. избор.

13. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    да знам фарбана ми е пред 2 месеци некаде ама само колку да добијам сјај. е сега викаат бланшот дека многу ја горел косата, а со деколорант немам пробано. :^) ја оштетува косата?

14. VivaLaMuerte

VivaLaMuerte Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Нема да ти ја оштети деколорантот, ќе биде само малце посува но тоа се средува лесно со некое масло, било какво имаш во моментот. Види пред една страна го постирав мојот резултат :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549

бланшот многу ја гори косата а бидејки тебе косата ти е црна треба подолго време да го држиш на косата зашто црното не се вади лесно , па така да како слама буквално ке ти стане :tmi: така да најубаво е с деколорант да пробаш :)

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Или да почекаш уште малку па потоа да почнеш да ја осветлуваш. И не е точно дека деколорантот не ја оштетува косата. Ако ја остава косата сува, повеќе од очигледно е дека ја оштетува. Е сега, спомена дека за сјај ти била црната фарба, што значи дека имаш природно темна нијанса. Во овој случај деколорант нема да ти помогне и џабе ќе си ги фрлиш парите. За тие пари кои ќе ги фрлиш во домашни услови, моја препорака е да отидеш кај добар фризер/ка и да ја средиш без мака.

Доколку сепак сакаш во домашни услови бидејќи и на фризер нема голема гаранција дека нема да ти ја оштетат косата, повторно ќе се обидеме да те водиме низ осветлувањето со совети :)

17. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    утре кје се фарбам купив боја гарниер бр 8.кје пишам резултати обавезно :D

18. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    се изфарбав и неверојатна ми испадна бојата премногу убаваа како таа на сликата што ви ја пратив а се фарбав со две гарниер 8 и пола игора 11.1

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    епа значи вака - денеска купив фарба тегет црна за мајками и кафена за мене. се фарбав црна па после некое време ставив кафена на гарниер, па после па се фарбав со аура кафена па ја осветлив и ми испадна ко кафена ама врвовите се шарени и сега се мислам дали да се фарбам со кафена или црна, сакам па црна да ставам пошто сите ме бендисуваат со црна ама па после тешка е за вадење. што да правам со каква да се фарбам? Јас мислам да ставам сега од кафената па ако не ми се свиѓа да ставам црна ама на 25 мај сега сум на матурска па да не ми дојде многу брзо фарбање два пати во 1 месец, затоа незнам со каква да се фарбам дали црна или кафена?
    еве ги фарбите што ги купив, ми рекоа ако се предомислам да ја вратам ќе ми дале црна :?:

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.549

ако косата ти е шарена и како што разбрав претходно си се фарбала црна па нели потоа кафена си ставила , подобро не се фарбај кафеава бидејки нема шанси целата коса да се прекрие т.е. пак шарена ке ти биде (заради црното - тешко се вади и прекрива)
    стави си црна па потоа по матурата ако сакаш да ја осветлиш само на фризери бидејки црната тешко се вади. Јас бев на фризер демек скаав црвенокоса да се правам ми ја бланшираа се изнададов пари , ми ја оштетија косата а и плус на многу делови од косава не се извади црното.. и сега пак се вратив црнокоса