се исфарбав сега само што се измив па ќе видиме што ќе испадне, ќе ставам слика во темата - Вашата коса преку слики да ме видите
Ања232323 ај те молам подетално за омбре бојадисувањето... Каде во Скопје, колку пари и дали ги бива... Не сакам преголема разлика од коренот до врвовите... Сепак... Благодарам
Здраво. Дали некој знае каде може да се купат поквалитетни фарби, професионални и кои професионални фарби се застапени кај нас во Македонијава? Поздрав
Ми треба совет. Јас одам на фризер, задоволна сум, ме фарбаат со Еволушн фарбите ама косата многу ми е изгорена... Нешто ме мава во глава да почнам сама да си се фарбам. Препорачајте ми добра фарба која ќе ми ја долови оваа боја, а моментално бојата на мојата коса сигурно сите ја знаете, плава се фарбам, бебешко плава накај бринета.
Девојки природна ми е темно кафена, и сакам да се фарбам омбре баш вака како на сликата, и ќе мора сигурно и бланш да ставам..Се има некоја фарбано слично вака да ми каже дали многу се гори косата од бланшот и да ми препорача низ Скопје некоја добра фризерка што нема да ме утне...? Бидејќи имам лошо искуство со фарбање на фризер и од тогаш барам некоја професионална..
Јас имам една другарка кај Дадар се правеше и стварно убаво и испадна, многу и е убава косата. За омбре барај некој што си ја знае работата да не те направи како да ти е подраснат коренот Иначе искрено, и оваа што ја имаш постирано така ми изгледа, мислам дека тоа треба да дојде како прелевање на боите, да не се познава толку, ова ми е баш како подраснат корен
Женски, до сега се фарбав со Палете и сакам да сменам да пробам со Еволушн, не можам да најдам соодветна боја на таа која до сеа ја користев од овие што ги гледам на Еволушн. Некој да сподели искуство доколку се фарба со оваа нијанса: http://nypassage.com/images/palette_int ... hogany.jpg
Ги има ли кај нас овие фарби за омбре? Mи изгледаат интересно, ама ме интересира дали резултатите се успешни, да не изгледа смешно вака во домашни услови на своја рака!? Инаку Анушке, таа нијанса која ја имаш постирано е баш природна и не сум сигурна колку и дали би можела да ја постигнеш доколку се фарбаш сама во домашни услови. Мој најискрен совет ти е да си одиш на фризер да те средат, а ако многу ти се оштетува косата, замоли нека ти додадат малку чичково масло - се препорачува за плавуши и дефинитивно ја заштитува косата од несаканите ефекти при користењето хемикалии како фарбите.
мислам дека ги видов пред некое време во tinex. Има на јутуб видео како да се фарбаш омбре во домашни услови ама сепак би било подобро да те офарба фризер, бидејќи другарка ми се фарбаше сама и косата и изгледаше како преполовена, од горе црна од доле кафеава..
Женски јас сега ке се фарбам теќет црна. Бидејки немам некаква крема за лице да ставам на кожава за да не ми се офарба што можам да ставам друго? Лабело може? Итно ми е пишете ми
^ Било каква крема што ти се наоѓа по дома, ако имаш некоја универзална, павловиќева, па може и лабело (подобро е ако ти биде такво во кутивче, како вазелин), само во подебел слој. Ќе ти заврши работа.
добро е , се исфарбав свекрва ми ми позајми крема како и да е , што и да се исфарбам пак си се вракам црно теѓет па така да се живо имам пробано и дефинитивно ке си останам црнокоса сите велат најубаво ми стои само се надевам сега дека ке нема да ми се познава тој глупав црвен сјај (поради тоа што бев црвенокоса)
Јас се офарбав , сјајот теѓет ми се познава но не ми фати на едно место , се погледнав на огледало малку црвениот сјај пак ми се познава леле црнокоси кажувајте ке се покрие ли некогаш овој црвен сјај или? на пример ако се офарбам за 2-3 недели ?
Koritsatki, jас не се фарбам, меѓутоа имам искуство гледајќи ја мајка ми како се туфка, а како што читам слична мака си имате. Разликата е во тоа што мајка ми се фарба кафеава, а долги години беше црвенокоса, па црвеникавиот сјај долго време се познаваше, сега е подизгубен. Не се фарбај толку често, можеш само да си накалемиш некоја иритација или да ја преоптовариш косата, односно само и' трупаш боја и не дозволуваш „вишокот“ да падне. Дај и' време на бојата да ти „легне“, имај малку трпение и ќе видиш дека лека-полека црвениот отсјај ќе го снема. Не е невозможно, но макотрпен е целиот тој долг процес и си треба време. Трпение-спасение.
Имаш право , инаку јас овие поминати 4 месеца се фарбав темно кафеава , па бидејки не ми стои ниедна боја како црна реков така ке се префарбам и крај со експериментирање и ме зачуди искрено како може црвениот сјај да не се прекрие од црната боја ако веруваш моментално кожата на главата на некои делови не се извади црно ми е а некои влакненца црвени ајде што викаш трпение спасение , се надевам вториот пат подобро ке биде
^^ Koritsaki, ќе треба некое време за да се прекрие тоа црвеното, за жал И јас бев во твојата ситуација 3 пати до сега , и ова од искуство ти го кажувам. Не се секирај, ќе исчезне црвениот сјај, само ќе му треба повеќе време. Кај мене за 3-4 фарбања исчезна, се надевам кај тебе пократко ќе се изгуби
koritsaki, кога и да прашаа за црвениот отсјај ти беше онаа која им објаснуваше на останатите дека тој нема да се изгуби и веројатно знаеш дека е така. Затоа, претпоставувам дека сакаш да те утешиме дека можеби овојпат ќе е поразлично. За жал, не е така. Црвениот сјај, додека не ти израсне нов дел од коса и претходниот кој бил црвен да го скратиш, нема да се изгуби. Си знам по мене дека црвениот сјај го имам сеуште на долниот дел од косата иако се немам фарбано црвена веќе година и пол. Но, ќе помине време и нема да имаш проблем со црвениот отсјај. Ќе го има но секогаш ќе биде со помал интензитет и со тек на време ќе го снема. Не си ја уништувај косата со ново фарбање бидејќи знам дека знаеш дека тоа не е решение. Ќе помине време и нема да ти биде проблем тој црвен отсјај
Дали знаете вакво каде можам да најдам? Не мора да е истата фирма, ми треба виолетов шампон за неутрализирање на портокалово-црвената нијанса после фарбање.
за што би се одлучиле вие за црна или плава?? се двоумам за промена од плава во црна ама ми требаа мислење да ме убеди...