Бојадисување на косата

Discussion in 'Коса' started by magic, Dec 23, 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

па зависи,,каков тен имаш , очи.. моментално каква ти е косата :) порано си се фарбала ли? се од ова зависи
    јас лично сум за црна инаку :)

2. charliee

charliee Истакнат член

па вака имам среден тен не сум ни скрос црна ни скрос бела.кафеави очи и плавуша фарбана сум. :D

3. koritsaki

па види , и јас сум така но незнам колку плава ти е косата (мене плава воопшто не ми стоеше бев ајс блонд ) :lol: за црвена не ти препорачувам бидејки ако сакаш да смениш тешко која и да било боја да ставиш пак ке се познава тој проклет сјај :devil: :devil: (јас си имам моментално проблем со него , косавам и е црна фарбана и пак се познава )
    за црна ако си сигурна дека ке нема да менуваш понатаму , исфарбај се , можеш црно-теѓет да ставиш ако сакаш но за вадеше е тешко...јас пред некој месец кога сакав да станам црвенокоса се бланширав на фризер и пак не се извади црното на некои места. Сепак мој совет е пробај исфарбај се црна ;)

4. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Јас имам 22 год и не ја фарбам зошто имам многу убава природна боја :)
    Можеби кога ќе почнат да ми се појавуваат бели влакна ќе ја офарбам :rofl: :rofl: :rofl:

5. Puflice

Puflice Истакнат член

Девојчиња ај ве молам помогнете ми,немам простор за утки на свадба сум за помалце од една недела,земав фарба еволушн OSP,се плашам да не ми излезе некоја портокалова нијанса,има ли некој искуство со оваа фарба?

6. Felicia

Felicia Истакнат член

Сте ги виделе некаде кај нас новите фарби Garnier Olia??

7. Dragon.Fly

Dragon.Fly Активен член

Знае ли некој каде да најдам биолетова,зелена,розева,тиркизна или некоја слична боја за коса, сакав нешто поексцентрично да пробам летово ама незнам каде да најдам....?

8. caki.83

caki.83 Истакнат член

Може ли некој да ми каже дали се добри овие фарби, дали некој ги користел, дали добро фаќаат... сакам да си земам. Косата ми е го градите долга, дали една ке ми биде доволна, ве молам ако мозе побрзо да ми одговорите :) http://midoriichan.files.wordpress.com/ ... _1772w.jpg

9. koritsaki

да супер се фарбите ,преубаво мирисаат, јас лично сум користела црна теѓет и бев презадоволна и лесно се нанесуваат , земи си пробај нема да се покаеш

caki.83 likes this.
  10. caki.83

caki.83 Истакнат член

еј фала многу, денес ги гледав :)

11. angelaxD

angelaxD Истакнат член

дечки гледам во темава имате споменато деколорант, па би сакала да ве прашам каде можам да купам у куманово и колку пари е одприлика ?! :wasntme:

12. white.kitten

white.kitten Истакнат член

13. DragonLady

DragonLady Истакнат член

14. koritsaki

Тоа се бои без амонијак и нема шанси да се осветли од кафеава на руса. Јас имам пробано ваков тип на фарби , исто без амонијак од аптека демек пишуваше се осветлува 3 степена но нема врска а тогаш и мојата коса беше нефарбана, само ми даде некој сјај на косава но не се осветли

milicka19 and white.kitten like this.
  15. milicka19

milicka19 Истакнат член

Не знам каде да го поставам прашањево :) ме интересира дали има вистина во тоа да не се фарбаме додека имаме менструација и дали некој има искуство лично со ова. Jас по 2 дена ќе се фарбам а денес мие прв ден од менс.дај ве молам кажете на ум останав иако јас не верувам во вакви работи

16. Kaley

Kaley Популарен член

Нема вистина во тоа... И јас мислев дека ако имам менс. нема да ми фати фарбата пошто така имам слушано... но баш пред една недела имав менструација и неможев да дочекам да се исфарбам :P и си ставив фарба и ми фати многу убаво... :) од мое лично искуство, слободно може да се фарбаш :*

17. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

зависи на некои за време на менс им фаќа убаво на некои па ич не им фаќа има понаназад разговори за тоа како некои не им фаќало за време на менс ,што те кошта да си почекаш 3 ,4 дена

koritsaki likes this.
  18. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Не сум ја бојадисала косата , најмногу ме нервира мајка ми кога ќе ми каже малку ишатирај се :^) тоа ми е многу старомодно оваа сезона сакам да ја променам едно до две нијанси посветла па ќе видиме

19. koritsaki

се согласувам со heart stealer , јас се имам фрбано за време на мензис си викам ај и така црна се фарбам , и бев како шарена на едно место ми фатило на др. не.. :| подобро почекај да ти помине па исфарбај се

20. milicka19

milicka19 Истакнат член

Не ме кошта ништо да почекам па и затоа барав совет. Иначе ја прашав за сигурно фризерката таа сигурно повеќе знае има искуство со тоа и ми рече дека не фаќало ако имаш некакво хормонално пореметување. А јас скраја да е од тоа немам такви проблеми. Па сега не знам ќе размислам до утре што да правам и онака нема сама да ја правам ќе одам на фризер. :)