Бојкот на претседателски избори 2019

Дискусија во 'Политика и настани' започната од iki26, 8 февруари 2019.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Well, јас поизбришано се осеќав дури живеев таму и имаше позитивна дискриминација на пример, без разлика на квалитети. Овде, во друга држава замисли, понеизбришано се осеќам. И да , стварно е индивидуално искуството, тебе ти пречи , мене не. Дискусијата моја тргна кога во твојот пост со копиран текст од некого имаше нешто за некаков" светски закон" . Таму се изнаемеав. "Светски" закон не постои а ако мислеле на меѓународно право, ни одлуки поволни за мк на меѓународни судови не и помогнаа . Џабе пресудата беше на наша страна. Појакиот победи.
    Јас велам дека ќе земеш документи од Северна. Јас нема:P. И кој ќе биде помалку македонец/ка:D. Whatever. Гуд лак во битката за идентитет

Последна измена: 24 февруари 2019
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Појакиот победи зошто послабиот("македонецот" т.е. Заеб,Димитров) се продадоа за пари(со колку цифри...000000000..),за материјални добра(куќи,станови,коли,..) високи позиции во општеството....
    Секоја битка има почеток и крај, ќе видиме каков ќе биде крајот ;).

3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Зборувам за оваа одлука на меѓународен суд, Заев врска нема со ова...изгледа само за владеење на вемеро знаеш, претходно ништо немало, вемеро саде патриоти почнувајки од љубчо завршувајки со грујо и мијалков.

Значи еве "светскиот закон што рекол" и? Зашо вемеро не не внесе во нато?

Прикачени фајлови:

На referentka и DAngel им се допаѓа ова.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    По изразите:"вемеро" (не сум в'мровка патем)што ми се крајно смешни и комедични, кога ги изговараат провладините поддржувачи (конкретно ти во случајов),ќе ти одговорам само дека ако НАТО ви е некој дострел на"успех"(сеуште не сме во НАТО,најмалку уште 1 година-чуда се дешаваат за тој период) со цел да изгубиш и продадеш ( за пари) цела држава и народ блазе вас. Шта речи друго? Терајте така-ете влеговме во Нато :mm:,бум, милиони компании и инвестиции (ветер и магла за лековерни луѓе) чекаат да дојдат во МК,побезбедни сме:^), економија,здраство цветаат.....
    Немам коментар ;)

5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Истото што го мислам за ВМРО го мислам и за СДС. Јас бев таму и кога претходно владееја СДС а пред нив пак вмро а пред тоа пак сдс. Дрпатори и гомна сите заедно Тинејџер бев кога се распаѓаше Југославија. Не сум поддржувач на оваа влада- туку реалист дека кога тогаш ќе се сменеше името. Исто како што ќе мора да ср отпушта администрација. Само никој го неќе тој жежок костен. Ако си во администрација, загрижи се:D. Јас никад не аум била. Моето мислење за земјата го кажав со тоа што заминав. Нр гласам и не им се мешам на моите што живеат таму како ќе гласаат. Ама да квичиш за име, дури до коски се се испокраде испродаде деградира и уништи, ми е смешничко. На крај главешините од 2те партии плус дуи разбира се весело и среќно ќе си живеат.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Во едно се сложувам со тебе дека исто "ѓубре" се и вмро и сдс,гледаат само како да се дограбат до власт и позиции. Затоа и сега сум за бојкот на овие избори.
    Менувањето на името мислам дека не беше "неминовен процес", или пак тоа можеше да се одигра помудро, на подобар и по повелен наччин и договор за МКД, од причина што ништо не добивме(освен исмејување,понижување и деградирање на цела нација и држава),а тезите за ЕУ (за едно 10+ год) и НАТО се веќе приказни за мали деца.

7. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    37
    Од каде се брише?
    Кој не признава македонски јазик?
    Дали воопшто си го прочитала Преспанскиот договор?
    Тука спинуваш и лупаш ко Максим по дивизија пошто така ти рекле во штабчето локално на криминалното здружение ДПМНЕ.
    Ајде, еве ти читај:
    https://24.mk/details/grcija-vo-svojot-sluzhben-vesnik-go-prizna-postoenjeto-na-makedonskiot-jazik

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dfsa

dfsa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    198
    А во тој т.н. договор има нешто за етничкото чистење на Македонците, или тешка работа??

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Кога ќе гласаш за "сензуалниот" ова,"консензуалниот" кандидат :wasntme: наместо официјален документ,понеси си знаменце за идентификација:lol:-дека признаени сме ДЕ.
    Само на де го згрешиш "сензуалното" знаменце.

Screenshot_2019-02-25-06-34-17-1.png

Последна измена: 25 февруари 2019
  10. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    37
    Јас те прашав дали си го прочитала Преспанскиот договор, о ти боту од кујната на тролови на ДПМНЕ?
    Без спин не знаете да одговорите на наједноставни логични прашања.
    Па слики ставала, па консезуален....

Јас ти пишувам факти, ти слики од НАТО.
    Одговори едноставно, има или нема македонски јазик - дури и во документите во Грција.

Добро што ја стави сликата, 11 години монструмчето од Будимпешта ве возеше наоколу дур напуни милијарда долари на сметка а некој каков -таков со сите маанни за година и пол не донесе каде што треба.
    Затоа цвикате, ботчиња ДПМНЕ-овски

11. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    37
    За ланскиот снег има.....
    Во договор не стојат такви работи.

А треба ли поголема потврда од тоа дека имало прогон во граѓанската војна во Грција , од јавна изјава на премиер на Грција на говор на собрание.
    Веројатно е тешко во мозоците на националистите кои се во 19 век сеуште, да сфатат колку е крупно ова.

12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Хахаха еј абе комедија сте,па и за жалење сте.Абе до толку ли сте слепи при две очи? Уште ли на Црпнативе се надевате?На неспособниве? :D
    Да не се повторувам пак исто,можеш да си најдеш во соодветната тема се што ти треба. Прочачкај си убаво,разгледај си,може ќе се свестиш 8)

13. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    37
    Црпнатите уште долго ќе ги нервираат амебите од ДПМНЕ.
    Тек сега кога ќе почне права чистка во администрација, пошто нели многу збореше криминалното здружение за непотизам- ќе биде интересно ....
    ЌЕ си дојде администрација до вистински број. Ќе се исчисти од неписмени вмровци со купени дилломи.
    Дури тогаш ќе има пиштење .вриштење.....

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Прво не си во соодветна тема,второ :rofl::rofl::rofl: да си жива за вицов,ќе ми тргне сабајлечки

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Хахахха,ќе почнела чистката во администрацијата.Од каде ќе почне ?од Мира Дизел? Хахаха,од Александрова?хахаха од дупач.т Кирацоски?хахахјајаја
    Едит:да не ги заборавам "сензуалните" ДУИ вработувања во Елем и Мепсо....хихихихихи
    Ќе го заборавев Костадинчо,син на мајка убав.:rofl:
    Уште ова и крај : А до ЏИНОВСКИТЕ компании Google,Facebook и други до кај сте? На граница се уште,чекаат да се стопли?:sun::sun: Или го чекаат влезот во ЕУ и веднаш почнуваат со инвестирање?
    Кукуууулееелееее :rofl:

Последна измена: 25 февруари 2019
  16. dfsa

dfsa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    198
    А што добиваат тие од јавната изјава, "морална сатисфакција" !? Тие националисти што ги спомнуваш се 90% од Македонскиот народ, додека тие 10% изроди, секогаш ги имало па ќе ги има.. црпко треба да ја слуша волјата на народ, а народот беше повеќе од јасен..

17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да се навратиме на темата Бојкот (fingers)
    Овие избори се пресудни за Македонија.Сега на маса се картите на Македонците и на "елитите". Се меша шпилот,ама сите кецови се во ракав на македонскиот народ.
    Со БОЈКОТ кецовите ќе се стават на маса,и Македонците ќе диктираат услови.Нема да има договори и преговори,т.е. ќе има диктирање на услови во кои народот ќе одлучува што и како.
    Македонците веќе нема да даваат легимитет се додека нас не правите небитни и наивни.
    Прво, што ќе треба е да се направи попис по сите стандарди,вклучувајќи ја и графата на националност. Инаку пак ќе се соочат со Бојкот.
    Второ,неминовно ќе треба да има предвремени парламентарни избори заедно со повторените претседателски.

Таљат е помало зло кое времено ќе биде како ВД претседател на чело на државата бидејќи секако е НЕЛЕГИТИМЕН, па и сите негови потписи исто така.
    Во таква констелација на силите каде што се знае однапред дека владата ќе го јаде подебелиот крај, Албанците тешко дека ќе успеат во фалсификување на изборите. А без нив моменталнава влада нема претседател.

18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Занесувајте се дека ако бојкотирате ќе го решите "случајот";)
    Ќе се најде модус да победи тој што тие сакаат да победи:)
    Ви текнува???...како правевте 12 години???..

На candy.cane и DAngel им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    А кои сме тоа ние? Што правев јас 12 год? Сваќате дека не сум ВМРО? Дај да нацртам ако не.
    На секој проблем постои и решение,а пак на овој,решението е на тацна,само нема кој да го потекне. Ако сакаше, ВМРО можеше се ова да го стопира или во најмал рок да го забави.
    Но се вида тројната игра СДС-ДУИ-ВМРО. Јасна ко ден е.

20. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    На избори народот казнува или наградува.
    Ако имате кого, и за што да наградите- гласајте.
    Со масовен бојкот јасно ќе им се стави до знаење дека нема повеќе што да стрижат, до кожа" не оголија.
    Ако по се што се случи, ние и натаму сме останале овци, е тогаш и само за стрижење сме.
    Бојкот за да ги здоболи.
    Бојкот за да прогледаат.
    Бојкот оти не продадоа како стока ,а стоката- и таа има достоинство ,а нас не продадоа без око да им трепне ,никој за ништо не не праша-иако јасно си кажавме на 30 Септември 2018 год.
    Како тоа сега им затребавме наеднаш?
    Е за да не сме ничии слуги, и за да откако ќе го наместиш на позиција после не се сеќава од каде е дојден друго нема.
    БОЈКОТ ,ЗА ДА НАУЧИШ ,ЦЕНИШ И ПОЧИТУВАШ.
    БОЈКОТ ЗА ДА ЗНАЕШ ДЕКА ПРЕД СЕ Е МАКЕДОНИЈА, А НЕ ВИЕ И ВАШИТЕ МЕГАЛОМАНСКИ ПОТРЕБИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ.
    БОЈКОТ ЗА ДА ГО ОСЕТАТ ГНЕВОТ НА ПРОДАДЕНИОТ НАРОД КОЈ МОЛЕШЕ ДА СИ ЈА ЗАЧУВАМЕ ДРЖАВАТА.
    ГО ЧУ НЕКОЈ ТОЈ ПОВИК ,ГО ЧУ НЕКОЈ ПЛАЧОТ НА ВИСТИНСКИОТ МАКЕДОНЕЦ?
    Не.
    Бојкот затоа што си ја сакам државата пред се, и со тоа ви покажувам дека со малиот прст никој не мрднавте додека не продаваа.

На zuto и baba Rada им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.