Бојкот на претседателски избори 2019

Discussion in 'Политика и настани' started by iki26, Feb 8, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Мене не ми е јасно... уште

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Тоа е дефиниција за пропаганда.

WildMk likes this.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Уште 2 месеци има време.

WildMk likes this.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Твој избор ;)

5. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Те подржувам во твојот став дека треба да се бојкотира. Јас сум на истиот. Но преку форум не можеш да натераш луѓе да бојкотираат.
    Треба во живо разговори со луѓе.
    Тука мислам дека нема да им влијаеш многу.

iki26 likes this.
  6. iki26

iki26 Популарен член

ПРИЧИНА ЗА БОЈКОТ!

Исто како што на "странскиот фактор" и беше потребно на функцијата премиер, (нелегалниот црпко муртински) кој ќе го изврши предавството, да е Македонец, а не албанец, така овојпат им треба претседател од дпне за да ја верификува северна, така што на тој начин пред светот ќе биде претставено дека северна е аминувана од страна на сите Македонци, бидејќи позицијата(СДС)е таа која го променила името, но опозицијата(ВМРО ДПМНЕ) се сложува со истото во моментот кога дава свој претседател за северна!
    Голем дел од народот е во заблуда, бидејќи во проценката тргнува од себеси, а во принцип, најголем број од луѓето се со сосема добри и чесни намери.
    НО, во тоа е и замката, оние кои ги составуваат сценаријата за иднината се монструми, а не луѓе и тие многу добро го знаат нашето размислување и пристап, затоа треба да сме сосем будни и наместо да се радуваме кога ќе ни пристапат со “нова” идеја, ние веднаш да се запрашаме која е нивната цел, што всушност тие сакаат да постигнат со таа идеја!
    НЕ Е ДО ТОА ДА СЕ ЗАПРАШУВАМЕ КАКВА “ДОБРИНА” НИ СПРЕМИЛЕ НАМ, ТУКУ КОЈА Е НИВНАТА ЦЕЛ и ПРИДОБИВКА ОД СЕТО ТОА! Тие не работат за народот, туку за себе!

Ма.нев likes this.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Мене би ми било поинтересно доколку идните години Албанец биде претседател кој ќе се правда зошто потпишува укази за редефинирање на институции брак, семејство итн.

@iki26, а да го бојкотираш ти форумов? :D
    Што им правиш кликови, за секоја буква да ти ја премеруваат ли? Сами нека си останат да си пропагираат и лајкуваат меѓу себе.

iki26 likes this.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Толку им е битно на нивните странски шефови опозицијата(ВМРО ДПМНЕ) да ја легитимизира Северната дивотворба, што можеби овој пат навистина ќе дозволат избори без фалсификувани резултати.
    Меѓународниот создаде две ,,македонски” партии со идентичен однос кон македонскиот идентитет.
    Прифаќаат наше непостоење како народ, САМО за Меѓународниот наизменично да ги инсталира на власт. ‬
    ВМРО ДПМНЕ го викавме да излезе од собрание, да протестираат, да преземат нешто...устата пења ни фати! Ама нив слатки им се парите што ги земаат таму.
    И додека математичарот учи од црпнатиот премиер, терористот ни го одзеде приматот и сите права на државотворен народ, создаден со крвта на предците од КОИ ТИЕ ИМАА ИСТОРИСКА ОБВРСКА И ДОЛЖНОСТ ДА УЧАТ поради името што го носат и самопрогласувањето за нивни наследници.
    Наместо да се неотповикливо излезеше од собранието уште пред потпишувањето на преспанскиот, тие се шеткаа извикувајќи ефтини пароли и голи констатации, оглушувајќи се од сите молби и крикот на народот, математички прецизно амортизирајќи го во секој обид на самоорганизирање за одбрана. Сега од петни жили не убедуваат дајте ни власт!, ние можеме!..ќе измениме....
    ВРАТЕТЕ НИ ГО ИДЕНТИТЕТОТ, НАШИОТ ЕДИНСТВЕН МАКЕДОНСКИ ИДЕНТИТЕТ, ВРАТЕТЕ НИ ЈА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА, покажете дело од позиција на опозиција, еден обид, имате механизам, структура, надворешни врски, за да ви евентуално човек нешто верува, до тогаш, БОЈКОТ

И уште имаат образ да бараат гласови! И УШТЕ СЕ ВО СОБРАНИЕ!

9. iki26

iki26 Популарен член

10. iki26

iki26 Популарен член

Црпнатиот и криминалната банда на СДС направија се што беше побарано од нив за да се' уништи Македонија.

Меѓутоа, треба да испорача уште нешто: Првата институција на “Северна”, т.е. институцијата претседател.

Сите институции до сега се избрани во Република Македонија и заколнати на тој устав.

На црпнатиот апсолутно не му е гајле кој ќе биде избран.
    Работата е да се избере некој, и со тоа да ja завери “Северна”.

Меѓународниот фактор ги држи партиите на конец ко марионети му се, и си играат како ќе мрдне. Народот, барем оној освестениот дел од него, не е на конец и не сака да биде марионета. Вие играјте како што ви свири кукларот или откачете се од конецот! Ние, ја гледаме и нема да ја играме, со давање на глас, вашата марионетска игра. Нашата ќе ја играме и ќе ви го скинеме конецот, па висете после на другоместо, а не на нашиот врат ко сечило.
    Шо ќе добиеме со претседател?
    Ништо!
    Шо ќе добиеме ако БОЈКОТИРАМЕ?
    Јасна порака до цел свет, во оваа земја живеат МАКЕДОНЦИ кои не се согласни со антимакедонските договори, фалсификатот на македонската историја ....!
    Гласај и дај согласност дека не постоиш, или БОЈКОТИРАЈ и биди она шо си, МАКЕДОНЕЦ.
    Сѐ останато е само манипулација.

Затоа:
    БОЈКОТ!!

zuto likes this.
  11. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Лажеш, најголем дел од нас се родил во СФРЈ

12. Shmizla94

Shmizla94 Активен член

Јас сум за бојкот

iki26 likes this.
  13. iki26

iki26 Популарен член

????? Па??? Што лажам??

sjdgo likes this.
  14. iki26

iki26 Популарен член

15. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Што ќе зинеш.

И ја спамаш темава...

menov likes this.
  16. iki26

iki26 Популарен член

Хахахахахахахха на пример што спамирам????
    Путуј Европо,док је време!!!!

17. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Уствари ДПНЕ малку повеќе ја унакази државава. А СДС ја довршува работата. Разликата е што кај СДС тоа се гледа јавно, а кај ДПНЕ се криеше позади лажниот патриотизам на Гујо.

18. iki26

iki26 Популарен член

Преземено

723.253 е прагот на минимум број на гласачи (цензус) за изборите да успеат.

Давање глас на претседателските избори значи учество во конечно закопување на Македонија како држава и потврдување на државата "Северна", при тоа како демократска.

И со таква медиска слика ќе почне погромот врз Македонците, а пред се членовите и симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ.

Бараат да им дадете ценсус за да го оправдаат предавството и после ќе ве гонат како кучиња. Ем ќе изгубите ем ќе им дадете легитимитет.

Немој да ве возат на евтини финти и да ве плашат за да излезете да гласате.

- Таљат Џафери е нелегален спикер на Собранието и неговите одлуки се нелегални.

- Власт се менува на парламентарни избори (со ингеренции да блокира, менува, поништува и се останато што е донесено претходно). Претседателот на републиката нема такви ингеренции.
    Впрочем, затоа не се распишаа парламентарни избори.

- Употребата на северџански пари, дипломи, документи итн. ни е наметната. Hикој не не праша какви сакаме да бидат, а не форсираат да ги користиме.

Но на изборите нас не прашуваат кој сакаме да биде претседател на "Северна". Еднoтo е извршна постапка без да си прашан, а другoтo е суверена постапка каде што ти даваш легитимитет за нешто.

ЗАТОА:
    Бојкотирај! НеГласај

baba Rada likes this.
  19. parrot

parrot Истакнат член

Бојкотираш и по неуспешните претседателски Џафери ја извршува функцијата претседател. Која е поентата? Ајде прв круг сите за Силјановска, да и се покаже на хунтава сила, па втор круг бојкот.

20. iki26

iki26 Популарен член

Еве ти дирекно од претседателот на ДИК,денешна изјава.
    Доста ве манипулираат и плашат со Џафери.
    Ако нема цензус,постапката ЌЕ МОРА да се повтори,се додека не се избере претседател.
    Само БОЈКОТ мора сега,инаку црно ни се пишува.

Screenshot_2019-03-31-14-02-29-1.png

Screenshot_2019-03-31-14-02-29-1.png Screenshot_2019-03-31-13-23-03.png
    https://www.slobodnaevropa.mk/a/29849540.html

parrot likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.