Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. differentmkd

differentmkd Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Малку од машка односно моја гледна точка да ја чепнам темава... :)
    Најголемата причина (што не е случај кај мажите) поради која жените, особено кога се во оние години кога "крвта им врие" , изневеруваат е токму оваа. Како последица на подолгиот апстинентен период, ако налетаат пред се на дисретен и партенр од доверба (плус ако од него добијат внимание, убави зборови...малку да ги воздигне) без многу размислување се препуштаат а некои дури можеле да се пофалат дека ги дозивувале најубавите интимни моменти во скојот живот...
    На крај испаѓа сите задоволни...нивните мажи задоволни поради тоа што не ги напнуваат за секс, можат мирно да си лежаи и гледаат фудбал, жените заедно со таа трета страна уште позадоволни...
    Колку од женски аспект (не) го оправдувате ваквиот начин на кој некои си ги решаваат погоре споменатите проблеми?

2. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    jas go opravduvam , no tuka se javuva i griza na sovesta dokolku se ima deca vo brakot kade nema redoveen seksualen odnos i nema bliskost. I sum imala priliki da mi se dodvoruvaat , sum gi odgivala ete zaradi detetto i zatoa sto nemam takva "krv" pa ke se osekam vinovna. A poradi nevnimanieto na soprugot mi idelo mnogu da napraam takva "belja" ...

На differentmkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Прв болд - А кој е случајот тогаш кога мажите изневеруваат? :?:
    Втор болд - браво, жените ги правиш наивни и глупи? А онаму кружи стереотипичното она дека мажите размислуваат со мочалото во вакви ситуации. |(
    И трет болд - каде ти гледаш решен проблем? Очигледно ти не си женет, или сосем си ја изгубил перцепцијата на што е тоа задоволителен(барем во најмала рака) брак за двете индивидуи кои влегле во него.

4. differentmkd

differentmkd Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Прв болд - Обично мажите, нормално дека и таму има исклучоци, изневеруваат механички...паѓаат на физички изглед за разлика од жените кои тоа го прават со емотивна поткрепа, барем за погореспоменатиот случај.
    Втор болд - Апсолутно несакам никого да навредам, лично го мислам спротивното...дека жените секогаш помудро и постабилно ги ностат одлуките. Малку излезе од контекст мислата, сакав да кажам дека тие не го прават тоа со умисла, едноставно се препуштаат на моментот.
    Трет болд - Да, не сум женет...само начнав една тема која е доста актуелна и која искрено од толку многуте примери ме загризува...дали хармонијата во бракот трае само првите неколку години и после се се сведува околу децата или евентуално секој по свој пат а под исти кров и во исти кревет грб со грб ?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Се согласувам со тебе дифертент,ми се допаѓа како размислуваш,со оглед на тоа дека не си женет
    Ќе ти одговорам на последното прашање...
    Љубовта во бракот трае ако била и предходно
    Јас со мм бев во врска 5 год (сега 4 г во брак)
    Тука имаше љубов,страст,разбирање,поддршка....
    Следува дете,малку напнатост,нова средина,разбирање,љубов,второ дете и пак љубов ...се надевам ме разбирате
    Секоја врска/брак има кризи и со љубов и разбирање,трпение се надминува...
    Иако имам две деца знам да му се фрлам во прегратка на саканиот,да облечам нешто секси и да го изненадам( без разлика колку и да сум уморна)
    Тука е и почитта...ручек секој ден на време ,работничките испрани,децата згрижени,сакани,најадени ,бањати и пресоблечени
    Давам максимум ос себе и ми се исплати добивам многу љубов од мм и децата
    Сите задоволни
    Од себе скратувам ноќен живот( кој и онака не ми е потребен) со другарките кафе по дома и шопинг на 2-3 месеци ,тоа е
    Да скратам ,простете на долгиот пост
    Ако се сака се се може
    А да си го уништиш семејството за една ноќ не вреди

На Abeja, Umbrella22, nene88 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    148.100
    тоа е начинот на размислуванје на секоја задоволна сопруга и жена.
    BRAVO :clap: :bow:

На Lovely93 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    ^
    Само што темата е повеќе за оние незадовол(е)ните. Со нив што правиме?

На differentmkd и srna1 им се допаѓа ова.
  8. kokino

kokino Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    Јас и мм ретко имаме секс. Можеби поради тоа што се плашам да не останам бремена. Или си легнувам јас и таман сум заспала еве го мм кај иде ме задева бара секс а јас ете спијам и неќам. И она што го имаме ретко некако ми е без кејф. Не се осекам возбудена. Му велам дека веќе изгубил нежност кон мене , заборавил како да ме возбудува и веднаш се налутува и се свртува на др страна. Му велам не се лути но барам нежност инспирација за да се возбудам и добивам само одговор „Добро некам да нразговарам„ и веднаш си го празни рачно.

9. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    epa go odbivas covekot,se plasis da ne ostanis trudna,si legnuvas... normalno deka zaboravil,povtoruvanjeto e majka na znaenjeto :lol:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kokino

kokino Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    епа затоа и го одбивам, заборавил конкретно на се.

11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ти прво договори се сама со себе што сакаш. Од една страна не сакаш, од друга страна него го обвинуваш. Па и мене да ме одбива дечко ми со празни изговори дека не му е дојдено до секс зашто сака да спие, и јас ќе изгубам нежност, ќе изгубам мерак и желба за подобрување на ситуацијата и воопшто сексот. Направи и ти нешто да се подобри ситуацијата. Ти го одбиваш, а очекуваш тој да пука од возбуда. Ти дали воопшто сакаш секс со него?

И како тоа ти е страв да не останеш бремена? Па користете кондом. Во врска кога бевте како се заштитувавте од бременост? Тогаш не ти беше страв? Не сте ми јасни, во врска не разговаравте за ова? Како сега во брак одеднаш тебе ти текна дека ти е страв?

Се однесуваш како тинејџерка да ти кажам, најискрено. Мој добронамерен совет е да си се прибереш малку зашто вакво однесување никој нема да трпи вечно. Седни и разговарај со него за твојот страв и договорете се што ќе правите во врска со тоа. Користете кондом или оди на гинеколог нека ти препишат соодветни контрацептивни апчиња, па после уживајте.

На Hipica и Lovely93 им се допаѓа ова.
  12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Кокино, ако сакаш да ги решиш проблемите со маж ти и да се врати сексот и вниманието што сте го имале еден кон друг порано, избегнувањето не е никакво решение, напротив. Тој не сака да разговара на таа тема, ти не сакаш да имаш секс бидејќи заборавил на се`, епа чаре? Ниеден од вас не сака да соработува. Извини за ова што ќе ти кажам, можеби грешам, ама ете мое размислување е дека е жалосно маж во брак да треба да се самозадоволува. Изостанокот на сексот во брак е според мене прв знак за оддалечување на сопатниците бидејќи сексот освен физичка потреба, еднакво е и емотивна потреба кога сакаш некого, потребата да бидеш интимен со личноста што ја сакаш мислам дека е многу важна. И не е само сексот интимност. Јас искрено, кога ми е на гости црвената тетка доколку дојдеме во таква ситуација со дечко ми, јас го задоволувам. Тој не бара, јас самата знам кога сака и сакам да го направам тоа. И да ти кажам многу убаво се чувствувам, како и јас да сум позадоволна. Зашто двајцата незадоволни кога едниот од нас може :D а и сепак ние на некој начин сме биле интимни. Ако го сакаш маж ти не дозволувај да се оддалечите, еден ден ќе ти биде криво. Бидејќи кога се игнорираат проблемите тие само се таложат и се` повеќе и повеќе се оддалечувате меѓусебно, со тоа расте и незадоволството во вашиот брак. А тоа сите знаеме дека не води на арно.

Искрено, не верувам дека е до толку безобразен маж ти да сврши во тебе без да знаеш и сакаш. Едноставно кога имаш незаштитени односи постојано постојат шанси за бременост и тој само сакал да каже дека и да се случи не е ништо страшно, во брак сте. Ако до толку се плашиш од бременост и не му веруваш на маж ти, користи контрацепција, што да ти кажам. Но апстиненцијата не е решение и според мене не е нормално да ти е стравот од бременост толку голем за да решиш да апстинираш и да немаш желба за секс. Со поддршка од маж ти се` ќе биде во ред, а нема да ја добиеш со бегање од него. Јас верувам дека не ти рекол така ради мајка му, тоа се твои претпоставки. Сигурно и тој сака второ дете, а ти веднаш ја кривиш свекрва ти. Секој втор пар има незаштитени односи, па сите бремени ли се? Само треба малце повеќе да му веруваш на маж ти, па и седни го ако треба зборете на таа тема. Бегање - не. :!: Помисли на тоа дека во незадоволен брак со двајца незадоволни родители и тоа дете што го имате не може да биде среќно. А зошто, заради олку банална причина? Те молам, биди малце пообјективна, со страв ништо не се решава.

13. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Проблемот на kokino, е тоа што изгледа мажи само гледа да и се качи без претходна игра и вовед во самиот чин на секс. Јас не ја гледам кривицата во неа туку во него, која жена не би изгубила желба за секс ако он само гледа да се испразни? Не е работата тој само да и рече сврти се да имаме секс, туку тоа треба да го направи на еден убав и романтичен начин. На пример со бакнежи по грбот и нежно милување на дундата, или да почне од нозете па до дундата со нежни бакнежи додека она као спие... Која жена не би се расонила ако мажот има такво пристап. А, доколку пристапот е мачење, т.е он да си се испразџни, и да не и се спие ќе заспие. Инаку ништо не е чудно што се плаши од бременост затоа што едноставно не му верува дека знае да пази. И кога ќе го собереш сето тоа испага многу полошо отколку да се разведе и да ужива во животот. Ниту децата ниту било кој не доволно вреден и да си ја жртвуваш младоста и да преживуваш наместо да живееш.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Извини, тогаш зошто се омажила за него и родила едно дете? Не знаела пред тоа дека не знае да внимава? Пред тоа бил романтичен и сега одеднаш не е? Не верувам, тоа е прашање до карактер. А ако се омажила само бидејќи останала бремена а не сакала да се мажи, тоа е погрешна причина и веќе друга работа. Ама ние само може да нагаѓаме. А веќе доколку навистина толку се променил маж ѝ, јас мислам дека мора да разговараат. Ако гледаш така сите ќе се разведуваме при првиот брачен проблем. А кој брак нема кризи? :tmi:

15. kokino

kokino Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    Ете ти ја разбра мојата мака. Добро кажа која жена сака секс без да се возбуди?Тоа е исто како маж да ебе без да му е станет. Му станал гледајки порничи и доаѓа почнува да го дрка и диво да штипка и да вели соблечи ги ѓаките да имаме секс . Му велам ајде малку нежност да се возбудам и јас а тој вели нема време на работа е рано сабајле или се налутува и се свртува. Несакам фторо дете од многу причини меѓу кој финансиите двај ова го задоволуваат а акамоли друго. Фторо несакам моето дете да се споредува со мртви. Трето зошто се јас да сум крива ако детето има лоша особина?Само кое ли е?И уште ,многу пострашни причини за кој јавно несакам да зборам.
    Нежен беше се дур се земеме па и 2 месеца по веридбата потоа се се смени. Кога бевме момче и девојка знаеше нежно да ги погали моите гради, да ме бакнува по цело тело,да става нежно рака врз вагина и тн...

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Е ова е веќе друго. Зашто да му требаат порничи за возбуда, не може заедно да се возбудите? А тебе кој да те возбуди? Бог да чува. :tmi: Знаејќи го ова би рекла дека и убаво му правиш. Ама сепак мора да разговараш со него за ова, а ако не сака да те сослуша и да промени нешто...... :tmi:

17. kokino

kokino Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    Порано имаше желба да облечам танга,кратки фустани или други миничи сега ништо не го интересира. Само е битно да се задоволи а дали јас сум возвудена , изморена или др не е битно. Пробав разговарав и како што реков погоре ке се сврти на др страна или ке се налути. Наместо како порано да се возбуди сам па и мене сега со порничи се возбудува.

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Епа не може така, ова веќе не е мала работа..... Пробај да разговараш преку ден кога сте во можност, не пред спиење па да си се сврти на другата страна и да заспие. Ако не сака да разговара прашај го дали воопшто те сака?? Кој сака саканата да му се чувствува лошо, кој сака да спие со грб свртен накај неа и да не ја сослуша? Преземи такво нешто, доколку не добиеш позитивни резултати..... Не знам за тебе, ама јас не би можела да опстанам во брак без љубов и внимание. :|

19. kokino

kokino Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    преку ден не сме во можност си доаѓа доцна во 19 или 20 часот па речиси секоја вечер имаме гости или сме ние некаде. Ако нема гости ако сме сами тогаш е со мајка му.Зборот ТЕ САКАМ хм не сум го чула нензам от кога. Му велам добро ти ме сакакаш? Ми вели какво прашање е тоа или Да . А те сакам ако не го прашам не вели. И дури те сакам ако кажам вели добро или И ЈАС.

20. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Само да и одговорам на lOVELY93 што гледала кога го земала иако делумно и одговори и кокино. Лугето се менуваат и неможеш да знаеш какви тие ќе бидат за 5-10 години, се случува дури и папучари да станат насилни, или некој што те палел со поглед да ти биде тотално непривлечен... Никогаш неможеш да знаеш што носи утрешниот ден, и секако сега ќе рече некој па што не го остави, лесно е да се каже, но не е лесно да се направи барем се додека не дојде ножот до коска.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.