Форумџика на годината

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. ambis

ambis Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    јас не би знаел како да ти помогнам затоа што јас го имам истиот проблем, а кај мене е тоа што жена ми не и текнува за секс а мене ми е потребен, јас молам и ми се случува да имам секс и по 5 пати во годината, незнам што е проблемот.... помагај, било кој.....

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Амбис како прво седнете поразговарајете со сопругата и прашаја што е проблемот дали нешто ја мачи или имате некои домашни проблеми па таја е преукупирана со тоа или е под некков стрес значи секогаш јас сум прво за раговор да се открие што го мачи партнерот,има навистина периоди што до ништо не ни е дојдено се чуствуваме тажно депресивно и автоматски правиме све,тој што ќе рече дека човек демек секогаш е расположен за секс,тој лажи сите имаме периоди кога ни до тоа не ни е дојдено значи пробај да дознајш што е проблемот и заедно нормално да го решите со трпение без да му префрлуваш нешто, а можи и ништо да не е проблемот едноставно нема потреба можеби да има почесто односи но и ти треба да му кажиш дека имаш потреба и да најдите некој компромис :)

3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    За какви чекори размислуваш?

Мала едноставна работа која мажите не ја знаете, или бирате да не ја знаете, е за разлика кај мажите каде прво се појавува возбуда, ереккција, па со тоа и желба за секс, жената треба да посака секс па да се возбуди.
    Прашај се сам како придунесуваш? Ако жена не се осеќа секси, не добива внимание на таков начин за да почне да и се врти во глава секс, да го посака тоа треба прво, затоа што ако не се чувствува како бомба неодолива и посакувана, секс утре сабајле, или ќе го има, ама ќе се осеќа искористена. И повторно ќе го има кога тогаш, ради реда, за да заќути маж, ама колку пати може човек да се осети искористен, и зошто би сакал повеќе од тоа?

Кога последен пат ја заведе жена ти? Се сеќаваш како ја заведуваше во врска? Епа потсети се. Во кревет сме и ајде да имаме секс, ич и да немате ако на тоа ви е сведена интимата. И јас не би имала секс со некој ни пет пати во годината ако не добивам редовно се што мене ми фали да ми е погодено. Убаво што чистиш, помагаш низ дома, ама за тоа има и жени чистачки крај света, ти мораш да станеш подобар љубовник. Бркај ја, заведи ја, симнувај и ѕвезди, давај и комплименти, вечера, вино, букети, субтилни комплименти(најубава жена имам, ма нека те чуе на друг да ја фалиш, уште подобро).

Ако другите чекори мислеше да чекориш да бркаш друга жена, тогаш твојата не ја заслужуваш.

На kuc, Bozica1980, ariela09 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    Изведи ја на вечера,излет ,покажи и дека е твоја втора половина.Направи нешто невообичаено,изненади ја (пријатно секако).И гледај ја човеку, со поглед како да е единствена жена на планетава.

На zalosna, senza.parole, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ај испитај ја целата ситуација зошто е тоа така, или барем побарајте помош во брачно советувалиште.

6. belosija

belosija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Прашањето беше за вас членовите на форумот. А сум ја имал од порано.
    Позз

7. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    ve citam i jas da si spodelam i mojov me ostavi bez seks a deca seuste nemame od koga ni rekoa lekarite da ne probuvam prirodno da ostanuvam bremena od togas ne saka seks .....

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Како бре така. Па тој не сака семејство или што е проблемот?
    Има овде жени што со помош на своите сопрузи триста маки мачат за да основаат потомство на било кој начин, па не го занемаруваат својот сексуален живот.
    Него сексот му е само за правење деца? Така ми се чини според твојот пост.
    Чудни некои луѓе постојат.

На zalosna, anina и tessie им се допаѓа ова.
  9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    imame nekogas seks no na moe insestiranje sega podnesov dokumenti za invitro cekame odgovor ne se protiva na toa da dade sperma koga ke dojde denot no nekako mi e mnogu nervozen mi veli mi se smaci od seks prvite godini bidejki prvite dve godini non stop imavme seks no nekako osekam i ja vo posledno vreme ne mi e do sesk

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Олабавете се малку. Од стрес и бременоста тешко се случува.
    Мислам дека трпението му е при крај. Олабави го се ќе си дојде на свое место.

11. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Не е лошо пред да направиш ин витро и да си ја земеш бељата на глава, да размислиш дали сакаш да бидеш со тој човек. Мене колку што ми се чини штом уште сега му се смачило да има секс со тебе, како тогаш ќе се однесува по породувањето? Прво пробајте да се средите вие па потоа оди на ин витро, детето не е играчка туку многу озбилна работа. Штоќетие таков брак во кој нема љубов а богами ни секс.

На Znsn0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Пепелашке по што заклучи дека нема љубов?
    Прочита некаде во постовите или само да тропнеш нешто. Понекогаш детето доведува до степен на смиреност и благодет во семејството. Од сите стресови до сега и борбата за бебенце нормално дека некаде ќе се одрази.
    Која беља ќе си ја земе на глава ДЕТЕТО?? Нцнцнцнцн
    И уште нешто да те прашам. Дали барем малку имаш осетено што е борба за потомство??
    Не се дрзнувај да коментираш нешто што не си поминала.
    Да тоа е твое мислење, а не си ни свесна дали некого ќе повредиш како во некои твои други постови.

На leona83, anina и Teodora* им се допаѓа ова.
  13. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    Ова е повеќе карактеристично за брачни партнери со долг стаж каде што се загубила и желбата и привлечноста и физичките предизпозиции. За жал тука нема култура на живеење и луѓето физички пропаѓаат брзо, но тоа е последица и на животниот стандард и на ``синдромот`` на жртвување за децата.
    Друго - може да бидат и медицински или психолошки проблеми (ако се работи за сеуште млади брачни парнери кои немаат секс) а може и да е симптом за погрешен избор на брачен сопатник, првичната привлечност испарила и веќе нема што да го одржи пламенот.
    Не знам инаку зошто би се лишувале од секс?

На Daleron и tessie им се допаѓа ова.
  14. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    nekogas imame neznosti baknuvanje ova ona toa taman da dojde do seks ne mozi sto e roblemot neznam inaku vaka i zivotot bi go dal za mene lele koga me pravea operacija da go videvte kako samo placese ne se znaese dali ke ostanam ziva velese podobro ja da umram otkolku ti inaku i jas mislam deka deteto poeke ke ne zblizi se e tyrpenie i vreme

15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Психологијата е тежок „занает„. Немој да креваш паника околу тоа што одреден период не сака секс. Не можеш да му влезев во умот или телото да знаеш како му е. Ни тој можеби не може да ти објасни убаво. Се е до психата. Можеби сексот му е напорен затоа што две години го „врши делото„ под притисок. Не е лесно две години да мислиш на бебе а не на самиот чин.
    Откако се породив со двете деца по 4 месеци мм не ми се ни доближуваше. Бог знае зошто. Кој знае што му се чинеше? Не разбрав а и тој не кажува. после тоа се враќаше се во нормала. Дај му простор, нека дише.

На leona83, Daleron и tessie им се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    ^ Се согласувам, голем дел од мислењето и избришав бидејќи само ќе се повторував. Tака што само би го додала следново. По некое време, откако ќе почнат работите да се средуваат (кога би завршил оној период на т.н. оправдано чекање), стремете се кон тоа да бидете што поотворени и што поагилни за градење на тој аспект од вашата врска.

Гледам дека на духовно ниво сте идеално поврзани (пожртвуваност до степен на „подобро мене нека ме снајде одошто тебе“ што е многу важно во една сериозна заедница каква што е бракот, најважното). Но, доколку не се работи на страста и физичката поврзаност во вашата врска и таа духовна блискост по одреден период ќе ја нема истата вредност, напротив може да стане и одговорност и товар. Затоа што блискост на едно ниво не е доволна.

На leona83 и anina им се допаѓа ова.
  17. gresnik

gresnik Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дoбрo јaс стo дa прaвaм???истoтo и нa мене ми се случувa сo сoпругaтa...

18. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    NEZNAM VIDETE SEDNETE SO NEA RAZGOVARAJTE I RESETE GO PROBLEMOT SE NADEVAM KE NAJDETE NEKOE RESENIE

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Ај јас ќе ти кажам. Вака. Метлата, или поточно рачката од метлата, и да си ја скршиш од грбот твој.
    Ако толку енергија внесуваш во одржувањето на здрава интима со жената, колку што си удрил во барање чаре конкретно тука на форумот, не е ни чудно што жена ти избегнува односи. Колку страни се на темава, ти се фати за првото мислење, кое впрочем е напишано од жена, со перспектива од женска страна, како прво, како второ ништо не даде како информација, од кога е вака, кога почнаа да се ладат односите, имаш ли размислувано сам што и како е причина, дали сте разговарале на темава воопшто. Не. Еве една реченица само. Да не навлегувам, море ај да навлегувам во тоа што си се зачленил само колку да напишеш една реченица, која повеќе кажува дека си дошол да се пожалиш, отколку да бараш чаре. Никот како си го избрал пак уште подобро. Самосожалување. Нема ништо по не секси од тоа! Тоа од мајка ти барај, жена ти сака маж покрај неа.

Ќе престанеш да се сожалуваш себе си како прво и да престанеш да мислиш само на себе и твоите потреби како приоритет. Ќе засукаш ракави и ќе ја земеш ситуацијата во свои раце. Доколку има некоја причина за која си свесен дека е поради тоа и тоа вака, изнеси ја таа причина тука, и ние ќе се обидеме да дадеме совет за ситуацијата како да се надмине таа пречка. Разговор секогаш треба да си направиш со неа. Во брак сте, не сте странци. Доколку дојдете до заклучок дека едноставно сте дошле до некоја навика (мрза) да не посегнувате сексуално еден по друг, па погледни го мојот пост погоре во последниве мислења. Почнуваш со истите тактики да ја заведеш како во деновите кога си ја ќарил со твојот шарм.

На joy1, Daleron и tessie им се допаѓа ова.
  20. malegender26

malegender26 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите членови.
    Јас сум нов на форумов како член,пред тоа само следев како жена ми се жали од мене.... :)
    Епа ај и јас да се пожалам.
    Во брак сме 4 години а пред тоа 2,сексот на почетокот ни беше ваууу,како минеше времето се помалку и помалку.
    Јас работам доста тешка физичка работа и со изгледот не мислам дека е нешто поврзано,она роди 2 прекрасни деца и се подразбира дека не е таа што беше...но за мене сеуште е најубавата жена на светов :)
    Значи да заклучам,јас за мене можам да кажам дека секојпат уживам во сексот а се разбира и дека не оставам она да помине незадоволена.
    Прашањето ми е...Зошто не можам да ја убедам да имаме повеќе пати секс...иначе сега имаме 1-2 пати неделно,секогаш е ме боли главата,ме боли стомакот,ме болат јајниците,ми се спие,мрш треба да ми дојде и сл. :)јас верувам дека и покрај активностите со децата навечер може да се даде малку љубов :) се сакаме многу ..и јас сум по цел ден на работа па што :)
    Ве молам за мислење
    Ви благодарам :)

На Saricko и Miss.N им се допаѓа ова.