Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    За ова си потполно во право се согласувам

2. malegender26

malegender26 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Брате подржи ме малку,жениве си кажуваат само нив како им одговара,до душа женски форум е ама ај :D

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    ΔKuti. Zheni. Kuti i trpi :rofl:

A koja spontanost e da imash seks sekoj den po 20 minuti vo 22 navecher, pa da ne ti kazhuvam :wasntme:

На Nausicaa, Waka-waka, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Морав да се надоврзам, посебно кога тој секс е една рутина, без нови возбудувања, :?:

5. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    ха...секој ден по 20 мин во 22 навечер...саат ли ке навиваме...тоа беше чист пример т.е тропам у глобала.
    Прашањето беше како до повеќе пати секс во неделата..значи не мора да биде на кревет,не мора во 22 часот и не мора леженка ;)

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    А си размислил дека можеби жена ти не сака повеќе од два пати неделно секс? Зошто не зборуваш со неа, туку прво тука бараш совети..

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  7. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    имам разговарано...ова е да видам колку е во право,и ако не сака повеќе од 2 пати неделно што може да се направи околу тоа...премногу е лесно да се рече не сака повеќе или да се најде друга...ама тоа е веќе др тема.
    Значи сите оние што немале некое слично искуство не мора да коментираат само поради тоа што прашањето на некој не му се допаѓа или не му е јасно...

8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Доволно ми е јасно и прашањето и проблематиката. Никој не ти кажа да бараш друга, никако тоа.. Ама малку па разбери ја и ти неа. Жив пример ја имам до мене братучетка ми. Не сака бе, не и е веќе до тоа. Сака после напорен ден да си се излежи, да си ги успие децата, да погледа телевизија, и да си легне. А и маж и не е многу заинтересиран да ја тинтра минтра и како да и се сака?

9. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    донт лајк дис...:) ај може ќе пораснат децава подруго ќе биде...надежта никој не може да ти ја земе ;) знае напати да се нашали: еее однеси ме некаде 7 дена без деца па ќе видиме дали ке се симнам од тебе... :D то бе континиед :D

10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Е можно е, одете бар на викенд малку да смени ;)

На Dalida♡, joy1 и malegender26 им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.365
    Допаѓања:
    171.379
    Два пати секс во неделат и не е за потценување алиај еве ти совет како да падне и 3или 4 пат за време на викенд однеси децата кај некоја баба вие испаднете до град мале забава со друштво или некогаш и сами малку релакс и после тоа дома сексот е неизбежен ако сакате малку измени не мора дома може некаде у природа или кола :Dмалце разбиј монотонија ,правете нешто ново во сексот нешто што ен сте пробале до сега монотонијата убива во секоја смисла од бракот

На kjukli и joy1 им се допаѓа ова.
  12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Епа дури го тупиш на женски форум досега ќе се качеше и ќе слезеше[​IMG]
    Од кај да знаеме ние што бутур и е што двапати неделно ти даје:^)
    Жена ти е знаеш што сака што ја пали и тако даље....
    Потруди се бре човече немој да будеш плачипичка, јеботе(facepalm)

На anel, BoyL, the drummer и 3 други им се допаѓа ова.
  13. anuHka

anuHka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    добро бе луѓе малку ли е два пати неделно???? Јас имАм дури и помалку па ништо не му фали на бракот. Едноставно обврските не дозволуваат почесто. Па мајка му стара не сме деца од 18 год па да мислиме само на тоа и да немаме никакви други грижи и проблеми. Според мене тука јас не гледам проблем

14. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    вау сестро ме искина...убаво ми кажа...така е...поз до тебе

На Valentina.Vaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Проблемот е....што не гледаш тука проблем... ;) можеби мажот ти гледа?

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Побара мислење за вашата ситуација од женска перспектива...и доби.
    Е тоа што ниту еден одговор не ти се допаѓа или не се сложуваш е друг муабет.

На Nausicaa, Dust, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Леле женииии освестете се малку!
    Затоа после има жалење во темите дека мажот имал швалерки и чуда...
    Требало посебни третмани за да се има секс, абе цела церемонија, масажи, купки, подароци, вечери, шетања за да ја натера жената да има секс??? Озбилно мислите дека тој треба да го прави сето ова за да ја убеди на секс? Да ви кажам ама џабе е, или сака или нејќе. А оние што нејќат секогаш имаат изговор, баш би требало да сака после напорниот ден малку интимност со сопругот.
    Имала работа, трчала по деца, перела, пеглала незнам што, па со сексот баш ќе се опушти, ќе и се симне се од глава. Немора да прави којзнае какви ритуали, секс пред спиење и сабајлето ко нова, секс за опуштање, сексот е нели релаксација и се тоа нај нај убаво...
    Не, не ги сфаќам ваквите жени, секогаш за се имаат изговор па после се чудат зашто мажот не и обрнувал внимание, зашто ова, зашто мене никој не ме разбира, никој не ми помага...
    Не е работава само мажот да се труди за да добие секс, а таа да е напатената жртва што секоја вечер ја боли глава...

Ама џабе збориме тука и џабе даваме совети, едноставно до љубовта, хемијата и привлечноста е. Ако сакам да имам секс со некого секој ден немора да прави ништо за да ме привлече, доволно е да го видам. Ако почнеме веќе да се молиме да се убедуваме тури пепел.
    И еднаш двапати секс неделно во брак никако не е нормално.

На kim.k, pikolino, butterfly4 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    3 дена го чекам одговоров...девојко не знам која си но се заљубив во тебе...ете ова е тоа јас со сакав да го слушнам,овие зборови со многу мали измени се мои зборови упатени кон дотичната...благодарам на одговорот.. поздрав и само љубов до тебе :*

На kuc и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    брак без секс..може после 60та година од животот..а до тогаш..пуцање..:)

На malegender26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anuHka

anuHka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    се согласувам со тебе mims-89 во право си но ајде кажи дали имаш деца и колку год се.....и јас така размислував пред да родам две деца. Сега тие ми се на прво место. Додека се будни се посветувам на нив , а кога ќе заспијат ги завршувам домашните работи.... Мн енергија одземаат децата.... Но ајде да не ги кривиме нив....повеќе би сакала да лежам со мм и да се гушкаме отколку да се потиме можеби ќе речете дека не сум во право , но сепак тоа е моето мислење. Не дека не ме привлекува мм но попрво би одбрала нежност отколку секс.....

На Abeja, joy1, НаталиЛили и 2 други им се допаѓа ова.