Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. malegender26

malegender26 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    ех сеа...ке се издадам :)
    за што е анонимно ова? :„D

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @malegender26, ај врати се едно 5 страни наназад и убаво прочитај што ти пишаа искусни жени кои успешно балансираат и сопруг и деца и работа и дом па наместо да се расправаш со секоја посебно, потруди се да го реализираш тоа што тие ти го кажуваат.

пс
    Времето кое го поминуваш тука контрајки се со сите оние кои имаат поразлично мислење од тебе, можеше многу попрактично да го потрошиш, пример- да и свариш едно кафе на жена ти :)

На Petar80, Pepelaska25, Kiflicka05 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    e
    мило ми е..сум то го продолжил животот викаат :)

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ааааа уште и не работела?
    Моето мислење му се допадна затоа што е објективно, зашто не се ставив само во улога на жената туку се потрудив да ги разберам и двете страни, секако врз основа на тоа што е напишано како проблем. :)

На malegender26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Хе, хе сега и други жени шпијунираш. :D Не мора да ни кажеш , штом се жали и таа за нешто не си толку добар колку што се фалиш. Не е ни битно. Никој не е совршен. Ако си дојден на форумов за пофалби и билдање его си го згрешил дефинитивно. Доби совети од жени искусни во брак, сакаш извлечи поука сакаш "петели се" со помислата дека си најдобар маж на светот.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.230
    Многу е нормално со текот на годините да имаме помала желба за секс. Јас не гледам што е тука чудно. Сексот на 25год. е едно а сексот после 30ката е друго. Освен ако не мислиш дека доживуваш втора младост.
    Во прилог една мала статистика
    SexualBehaviorPIc.jpg Не разбрав @malegender26 колку години има, ама според никот и според однесувањето ќе претпоставам дека е 26. Ако тоа се твоите години се извинувам што ќе те навредам ама некако ми делуваш како не доволно искусен, односно дечко на кој сеуште му лета мозокот.
    Заклучок од ставот дека ќе си најдеш друга ако немаш повеќе од два пати секс во неделата...поглупава причина за да си го растуриш бракот немам слушнато.
    Единствен совет кој јас би можела да ти го дадам не е да разговараш со својата сопруга туку да делиш комплименти, да и кажуваш колку ја сакаш и колку многу сакаш да имаш односи со неа и само со неа. Да ја потсетуваш на времето кога бевте дечко и девојка. И тоа е тоа. Во глобала жените се многу едноставни кога се работи за секс. Само што мажите незнаат како да го побараат. Особено кога се веќе во брак мислат дека тоа е чин кој е задолжителен и кој мора да го добијат. Го забораваат времето кога биле дечко и девојка и кога правеле се за да дојдат до тоа.

На kjukli, referentka, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    само mims-89 ме разбира..
    хаххаа...ај ќе ти спомнам вечер да можеш да заспиеш...:)
    пред некое време се жалеше за некои работи што водеа до мое неверство иако не беше така,некои знаци што и укажувале на тоа....
    од кога 26 е млада недозреана возраст госпоѓо?
    не сум дома.. :D

8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Не се секирај, јас мирно спијам. Ако жена ти се жалела дека се сомнева во неверство од твоја страна значи не и посветуваш доволно внимание. Јас ќе ти кажам уште ова и не полемизирам повеќе. Не се жали од жената дека не сака секс, натерај ја да сака. Ако не знаеш како тогаш е проблем навистина.;)

На Bozica1980, referentka, ArmaniCode и 4 други им се допаѓа ова.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.230
    Мешаш поими. Реков недоволно искусен...не недозреан. Ама добро е да се знае дека самиот си дошол до тој заклучок за себе.

На Kiflicka05 и referentka им се допаѓа ова.
  10. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    абе млада си што разбираш ти :D
    извлеков поука да..
    ова да го пишев на машки форум ке беше од стилот...
    фани акни ја од земја,фани си швалерка и донеси ја дома чим жена ти нема време.. хаха
    затоа го пишав на женски форум...за објективност...
    ама жена со жена бива бе ...

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.316
    Не се сите мажи токмаци .И да си пишал на машки форум може ке добиеше одговор прво ти да се треснеш од земја па жена ти да фати некој поспособен.
    You know what i mean? ;)

Сеа моментално шу праи женати дур ти муабетиш со нас?

На Bloom19, kjukli, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    26 години има? Што си трошиме муабет не знам, јас мислам за маж во години збориме оно детиште да ти било. Па за твои години и малку е двапати неделно искрено. Ама требало порано да мислиш, да се изна...ш до 30 год и после ко нормален домаќин човек да си задоволен со двапати. Премногу е тоа што го бараш од млада невеста, голем товар за нејзини години па уште ти и фалиш на крајот од денот :rofl:

На evangelina.ina, MacenceEna, Kiflicka05 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Дами...
    Ви благодарам на сите за одвоеното време и труд кој што го вложивте за да најдете време да ставите по некој совет и повеке од некпја критика упатена до мене... :)
    Многу од вас го ставиа како фактор мојата возраст односно моето сексуално искуство...
    Не сакам да коментирам на таа тема за какошто рекоа повеќе од вас да се чаталиш...или да се избрукам на две е :)
    значи прв пат се најдовме со сопругата во оваа ситуација каде што имаше (1-2 пати неделно)...
    Не барав толку совет колку што барав потврда за тоа дека е малку.
    Значи.и жена ми знаеше за ова и сакав да види дека е така јас како што зборувам...
    И таман и реков ју вин се појави mams-89 која што образложи дека ако се сака се се може..позз до тебе девојко :)
    Сега мислам дека се е јасно,а посебно сум горд на тоа што ја замолчив на женски форум :)
    Поздрав до сите и ви благодарам.
    :*

14. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Јас реков не коментирам веќе,ама како ти си победил и си ја замолчил, ако имаш една девојка на твоја страна, а еден куп жени на нејзина, м...?.м....?:rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 27 мај 2015
    На Umbrella22, MilaP, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.230
    Искуството не се мери во тоа колку жени си легнал.Затоа што најлесно е да спиеш со некоја што сама се отвара. Искуството се мери во тоа колку си способен да ја заведеш жената. Тоа е огромна разлика.

На Tanjamm и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    И јас веќе не мислев да коментирам, но згрешив. Запишете ме девојки и мене на негова страна! Да @malegender26, те поддржувам целосно - на 26 години стварно ти треба многу повеќе секс од 1-2 пати неделно :), затоа се буниш тиииии... Ама ептен рано си завршил работа бе момче, на 26 со 2 децааааа... Браво, браво, браво! :D.

п.с. Затоа мимс те разбира - генерација сте :D
    И уште еден п.с. Од начинот на кој одговараш и од тоа што го пишуваш се познава дека уште си зелен :D

На molikaMk, Bozica1980, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  17. malegender26

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    a
    Ако зелен сум и убаво ми е...
    Има време за сериозност ;)
    пс: благодарам на подршката...поздрав и секое добро :)

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.316
    Не ти е убаво штом се сексаш само 2 пати неделно со женати !

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Незнам зошто се обидувате да калкулирате со бројки кога е во прашање сексот. Неможе да се каже дека 2 пати или 3 пати неделнно е доволно или малку, токму поради бркање на тие бројки се ствара тензија кај жените и гледаат само да си го одработст своето а не да уживаат.
    Мажите треба да сфатат дека жената е еден комплициран систем кој бара многу трпение ако сакате да функционира добро.
    Најголемата причина поради која брачните партнери немаат квалитетен сексуален живот а поради тоа едниот од партнерите, најчесто женара прибегнуваат кон варијантата избегнување на тој чин па така немаат никаков сексуален однос, наместо да седнат и разговараат со партнерот што не чини во нивниот сексуален живот.

На referentka и Daleron им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Ајде од моево долгогодишно животно искуство да ви порачам да го одржувате интимното задоволување.Сексот е оган што гори и ако не дотурате дрва редовно тој ке згасне и домот ке стане ладен па ни јамболии да ставаш врз тебе не ке те стоплат.Е сега ако сакате квалитетен оган што ке ги грее сите соби треба подеднакво двајцата партнери да го одржуваат тој оган, нема ли баланс во таа работа ке биде како несолен невкусен ручек.

На Lady in Red и maculencence им се допаѓа ова.