Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    @Belabelinakinder Па зарем вистински пријатели се само ако споделуваме дел од интимниот живот, т.е дали се сексаме или не? Глупости.

На Nana1156, Mentalna85 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Како сакате сватете па што ви објаснувам јас па на вас што напишав толку понижувачко дека жената треба да се одржува и дека грбот го врти страшни сте

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    8.451
    Ова е вашето мислење, но како таа се чуствува? Дали самата кажува дека е преморена?
    Ако не е во прашање замор, може да хормонска промена, може некој настан во животот и влијае, може да е психолошка односно емотивна промена кај неа (не мислам при тоа на емоциите кон вас). Прашајте ја за последново.
    Верувајте сите жени сакаат мажите да ги прашаат како се и да ги ислушаат.

За жал во најголем број од случаите посебно кај помлади парови, кои се тазе родители, баш поделбата на обврските е причина за повеќето недоразбирања.
    Ова го пишувам зошто гледам дека не разбираат мажите како им е на жените.
    Зошто без разлика колку помош да добива во обврските жената тоа не значи дека и останува повеќе време за одмор и за себе. Можеби таа средува некоја друга обврска додека вие го шетате детето или средувате некоја домашна обврска.

Оди ли на работа и таа?
    Работи на работа, па работи дома.
    Време сум немала дури и со големи деца за моите основни лични потреби, да не зборуваме за нејзиното хоби, спорт, интереси,...не ни спиеме колку што ни се спие.
    Либидото и те како зависи од физичката исцрпеност и колку се чуствуваме дека физички сме во некоја добра состојба...

Не знам дали ќе ме разберете точно, не сакам ничиј труд да омаловажувам, но сакам да сфатите дека самата обврска истоштува. Друго е да помагаш, друго е на тебе да чека.
    Потоа и рутината убива - Кога нештото мора секој ден да се прави, ден за ден, со години, веќе станува обврска а не задоволство. Мајка ми вика најтешко во правењето ручек и било да го смисли.
    Значи целата таа организација што стои зад еден оброк да се направи е поголемиот дел од работата.
    А треба да ставиш три оброци на масата.
    Секој ден.
    Цел живот.

Лесно е жена да се изгуби себе во тие обврски.
    Може и да не е целосно свесна од каде е чуството на незадоволство..
    Мој совет, не претпоставувајте. Овде ќе ви пишам јас или некоја друга од свое искуство ама на жената може искуството е поинакво.

Добрата комуникација значи дијалог и сослушување убаво на другиот. Не значи претпоставување.

За да не биде низ кавга, ќе внимавате при разговорот на тонот и на зборовите.

На tessi, sj *O*, KuklickaSk и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.157
    Допаѓања:
    156.431
    Свашта.
    Си се срамела пред друштвото?
    Не е за срамот пред друштвото, туку треба да откриете вас што ви треба.
    Нема два исти пара.
    Има такви што секој ден х 5 им е малку, и такви еднаш у неделата ко под распоред.
    А и дека "му враќаш" за да види како е, збори за тоа дека ни тебе не ти е дојдено, туку народот шо збори, па ај и ти.
    Ако ти се сака, ти се сака, нема лекции држење. Жена што манипулира со секс, не е зрела.
    Леле што збореле у друштво....
    А зборувате за проблемите?
    Како е, како и е на работа ако работи? Дали ја мачи нешто?
    Интимност не се гради само со поделба на домашни обврски и секс.
    Во брак се гради однос и комуникација прво, па созрева љубовта и потоа или се разделувате или веќе станувате безусловно заедно, засекогаш, а сексот е само уште еден израз на се останато.

Прашај ја како е? Дали и треба нешто? Дали има проблеми за кои сака да зборува? Дали ја плаши нешто? Направи да се чувствува сигурна, слушната, видена... се останато после само си доаѓа.

Последна измена: 3 април 2023
    На theowndemon, Гладиоли, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ти со муабетов многу зрела :rofl::rofl::rofl:тешко на тебе со сваќањата што ги имаш јас барем искрено кажувам не се правам и да солам памет како многу други ни па го одржувам бракот со секс ни па манипулирам со мажот ми

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Која мизерија.
    Бевме вчера на роденден. Другарче наше е професор на еден од нашиве факултети не е битно кој, жена му работи во адвокатска канц. И цел роденден трубеше како не му давала ,оти нејќел да ја вработи во банка, имал соработка со големите банки и ги знаел луѓето а неа ја оставил да “гние” во адв.канцеларија. Мислам цел роденден го удави не да ми падна жал со тоа нема секс нема ни да има , ми се идеше 5 шамари да и залепам. Другар ми гревче , во земја пропаѓаше

На little women, andrejko82, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.113
    Допаѓања:
    40.314
    Да и врател со иста мера требало...поодвратно нешто од понижување во јавност на партнери од било кој карактер нема. Без разлика дали во круг на блиски или подалечни. Крајна непочит.

На little women, Oneo, andrejko82 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.924
    Допаѓања:
    20.343
    Колку прелошо звучи ова за слушање...
    Дури и за тебе ми е жал што си морала да седиш таму, а другар ти... Што да кажам. Јас не би сакала маж ми така да збори у друштво
    Мислам секој пар има периоди кај што едноставно не ти се сака и ние си дофрламе "калуѓер/калуѓерка" у друштво за зафркавање ама не да се навредуваме на овој начин. Ова е мизерија

На theowndemon, Гладиоли и eli25 им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Дно. Станував колку можев да не слушам такво понижување, 2 саати верглаше
    А она горда дека не му “давала” :puke:.

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Ептен е мирен и културен. И викаше да заќути ама оваа навиена
    Споделив колку да ви кажам колку мизерно звучи отстрана а и простачки

На Oneo, andrejko82, sj *O* и 10 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.979
    Му ‘дава’ друга тогаш гарант :D

На Oneo, christinnn, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Хахаха исто помислив.Она му тера инат а он можеби ќе си оди таму на страна Господ да ми прости.А може и стварно е мирен си трпи греота.Па после ќе расправаме со швалерките во другата тема (facepalm).Нека ќе и фати пајажина од терање инат :rofl:.

На Гладиоли, LiquidLuna, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    7.598
    Па пониска форма на понижување не верувам да постои.
    Немате толку друго со друштвото што да правите муабет па сопругот на тапет го кладе?
    Проблеми и фрустрации де решаваат дома. Сите понекогаш ги имаме.

На Herrera, theowndemon, Гладиоли и 3 други им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.607
    Допаѓања:
    39.713
    Со вакво понашање не ни заслужува да ја вработи. Сељандура.

На joy1 и Radmilla им се допаѓа ова.
  16. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    ;);););););)

17. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    1.085
    Поздрав до сите.

Секоја заедница ќе биде функционална и проблемите решливи со зрели членови на истата.

На andrejko82 и Konfetka им се допаѓа ова.
  18. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.833
    Еве си земам за право да ти кажам нешто.
    Ние со мм имаме пријатели кои сме пре блиски. Постојано сме заедно, многу дружиме, споделуваме се и сешто и секаде заедно одиме. Значи со нив сум поблиска од сестра ми што се вели.
    Ама во првиот момент кога мажот сподели дека бил казнет и жената не му давала немаш поим колку не згодно ни падна и мене и на мојот споруг.
    Не се е за споделување. И што оти кажа ко не можам да му помогнам.
    А башка што жената се усрами страшно, за тоа немам збор да опишам.
    Од тој ден па наваму не се средија никако. Мн почесто се караат, се само ради споделување на нивниот интимен живот.
    Колку и да си блиска интима си интима. Сега мажти може те секса само да не го ругаш пред друштвото, а не од задоволство. Мое мислење.

Последна измена: 7 април 2023
    На Oneo, andrejko82, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.442
    Сексот создава емоционална близина помеѓу партнерите, и секој брак без секс е дисфункционален брак (постојано има караници, нетрпеливост, наоѓање причини за кавги). Али најлошо е што ако партнерот (без разлика дали е мажот или жената) ако нема секс со сопругата, ќе побара секс кај трета особа. Така да, чукнете ги главите пред да кажете дека ве боли глава :)

На sj *O* и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ако беше така немаше да бидеме во брак 7 години и да чекаме второ дете и тоа јас што го кажав мажот ми не се навреди воопшто и сега воопшто немаме односи од кога останав бремена и се зафркаваме во друштво на моја сметка и воопшто не ми смета и тие кажуват дека имале односи кога таа била бремена ама ние не сакаме и со е тоа толку трагично јас нз како тоа го сваќате по трагично е да кажам дека има швалерка па затоа ми врти грб,

На little women и Ceci16 им се допаѓа ова.