Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.352
    За мене да, мртов е.

За другово што да мислам освен тешко тебе ако останале твои работи кај него па ги исфрлил или незнамтишо.
    Затоа прашав што се случило.

2. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    1.085
    И за мене е мртов да, ама за жал реално е жив на планетата и може да прави акции.
    Камо да беа работи што ги исфрлил..
    Небитно.
    Сакав да кажам на што човек може да биде спремен а бил прекрасен пред тоа .
    Си делел живот 5 години, добро и лошо, безусловна грижа..
    И гледаш монструм.

Нема ден да не се заблагодарам на животот што немам деца со него.
    Анксиозноста ми велеше да одложувам постојано..
    Повеќе не сум анксиозна.
    Исчезна преку ноќ.
    Анксиозноста дојде во мојот живот за да немам деца со него.

На Curious cat, 2709, st-el и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.352
    Го множиш со нула, жив или мртов, небитно за тебе што е и каков е.
    Колку го мислиш него или тоа што го направил толку му даваш моќ да ти го контролира животот или мислите и да пишуваш нема да засакаш друг.
    О и тоа како ќе засакаш друга личност и ќе се смееш за се ова.
    Како и да било или што и да било имаш среќа што завршило:)

На Mother of 2boys и Mentalna85 им се допаѓа ова.
  4. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    1.085
    Ti blagodaram

На Akapulka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    866
    Bas mi e krivo za toa sto ti se slucilo,ama ne veruvam bas vo ubav razvod,EMOCII SE VO PRASANJE,posebno ako misli deka ti si go napustila ,sto e realno taka ,neli se vrati tuka kaj tvoite.Vaka bi izreagirala i sekoja zena ,nisto licno ,i maz sekako.Toa sto ste go imale dodeka ste bile zaedno isto bilo vistinsko,inaku koj bi de mazel ,zenel?
    Drugo mazite se epten surovi vo vrska so deca,i vednas gi zaboravaat koga ke se razvedat,barem 80 % sto gi znam .Ke si najdes i nova ljubov i nov maz DEVOJKO DAJ SI VREME DA ZACELIS RANI ,TAZE TI E SE.,i ovoj tvojov e povreden,ke mu pomine.Psihologot moj kazuva minimum 2 godini ne sakav zena da poglednam ni za seks, ni za vrska.Toa e normalno.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JonSnow

JonSnow Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Devojki prv pat pisuvam, otvoriv anonimen mail i profil, sepak intimni problemi, i nie imame problem vo brakot, nemame seks, nemame kolku jas sto sakam, mesecno najmnogu 3 pati, godisno max 20-30, vaka e okolu 7 godini. Sekogas na moe baranje inicijativa, po 10 pat pak se skaravme, e sega prasanjeto e, mi vika deka i ona ima zelba za seks, za vikendov konecno bevme bez majka i, koja gi cuva decata dodeka sme na rabota ( dve mali decinja, 2god & 6god) jas i ukazav deka cekam da si otide i da ja imam.(nosese fustan i rekov da go oblece) ... Dojde vikend, petok e umorna, sabota ne e istusirana, nedela si legna zaspa. E sega mi kazuva deka petok i sabota se samozadovolila. Ja prasuvam zaso ne dojde u dnevna.... Ne mi dade celosen odgovor, ja prasav pak i cekam odgovor, ama i pisav deka znam deka ne me viknala deka ne mislela sekako na mene, posle 20 god, e jasno, ljubov trae neli 5 do 7 god. Deka mozela sepak da me vikne, vika deka mislela na mene, a jas vo dnevna. Me laze. Neznam drugo sto e. Inace sme vraboteni na solidni rab mesta, dve deca, wtandardni obvraki, zdravi pravi site flfala na boga, solidni i so fizicki izgled. Molam iskreno mislenje i sovet. Poveke mi e i da mi olesne na dusata, nemam na koj da se otvoram da kazam, vaka e nekako polesno.

На little women, mira.mira, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.588
    Не да си пишувате, туку да седнете отворено очи в очи да разговарате отворено-шо ви недостига, шо сакате, шо барате, шо очекувате и како може да дојдете до тоа.
    Мислам дека главниот проблем ви е комуникацијата, после сексот.

На tambelina, tessie, minne992 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    7.323
    A da si odite vikendi nadvor od gradot,a deca kaj babi da ostavite.Pa ke si imate vreme poveke. Togash I muabet ke si napravime so nekoe vince u soba, spa Ili masaza.

На tessie и Осе им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.321
    Фаќаш нешто по дома или цел товар е на нејзе?

На Mother of 2boys, BlackNight, tambelina и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Жена кога има деца и се зависни од нејзе особено помалото кое сака да го анимираш плус тука следи пазарување за дома никогаш да не фали ништо, јадење да има, па домашни обврски итн верувај мозокот 500 на саат и работи и колку и да сака да прави нешто делот без обврски сака да пружи нозе и да одмара и да пушти мозок на одмарање.
    Колку и да земаш солидна плата кога мозокот ти е исцрпен џабе е се макар и по танга да и шеташ дома. :)

На tambelina, Harper, katalina и 13 други им се допаѓа ова.
  11. mind_monsterskp

mind_monsterskp Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    А кажи ми да внесеш нешто ново во сексот? Можеби се работи за рутина која ја практикувате со години - немам друго објаснување зошто таа мастурбира во спална додека ти гледаш ТВ

12. JonSnow

JonSnow Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Da, blagodaram, mislam deka komunikacija pred i posle seks e mnogu bitna.

Bi sakale, no nemame moznost koi da gi cuva decata, nema takva opcija za sega.

Sekako deka da rabotam, usisuvanjeto 3 najcesto moja obvrska, kupuvanje artikli po doma, smet itn, setanje deca, sekako taa ima poveke obvrski osobeno u kujan, jas se trudam da i pomognam, ne dozvoluvam da me pegla, mozam jas nea tuka da i pomognam, no ne sum tip na maz da nepomaga.

Taka e no mislam deka po razgovorot, imame znacitelno podobruvanje, no bitno e i taa da gi stavi prioritetite posolidno, sekako deca na 1 mesto no mazot moze da dojde pred ciatwnje sreduvanje i gotvenje....

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.321
    Не помагаш, си собираш по себе и децата. Инаку, ако уморот не е проблем тогаш не ја задоволуваш добро или досаден е сексот. Краен случај, има друг.

14. JonSnow

JonSnow Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Siguren sum deka ne mislela na mene, mislam e normalno posle 20 god deka pri samozadovoluvanje ke misli na nekoj glumec, peac.... No da ti kazam jas sum avanturiat po priroda sakam dolga predigra, sakam noviteti, pozi, dolgo da trae i najbitno taa da ima orgazam barem eden pred mene i cesto 2 nejzin se poklopuva so mojot 1. Taka da ti kazam sekogas sakam da vnesuvam n3sto novo, cesto i kupuvav dolna sexy obleka no sega odamna ne sum.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JonSnow

JonSnow Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    I pomagam, ti kazuvam deka i pomagam mnogu u spor3dba so drugi mazi, i Mislam deka ja zadovoluvam, se trudam da ne dojdam a taa da ostane na cedilo, jas sakam sekogas da trae podolgo, taa me brza so ajde stavimi go i ajde dojdi pobrgu. E sega seksot dali e dosaden... Ke ja prasam...

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.321
    Гарантирам дека и е досадно што трае долго :) Ај пробај брз секс и дојди кажи што си направил :)

На La-loca и Brpbrp им се допаѓа ова.
  17. Stefani_33

Stefani_33 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Iskreno toj stav deka e normalno po 20 godini da ne ja vozbuduvas ti odnosno da ne misli na tebe mene mi e mnogu pogresen, bidejki ako jas sakam nekoj i sum se omazila od ljubov jas samo na taa licnost ke mislam i nikoj drug. Odnosno nema da iam potreba da se samozadovoluvam mislejki na drug tuku ke dojdam kaj maz mi koj me vozbuduval i zadovoluval i so koj sum se omazila od ljubov i od nego ke go pobaram toa sto mi treba. No da ne komentiram ajde site sme razlicni, jas licno sekoj pat koga sum imala potreba da pomislam na drug mi bilo pokazatel deka momentalniot partner ne go sakam niti me vozbuduva. Koga ke napravam sporedba so momentalnava vrska, gledam deka osven decko mi nikoj drug niti mi pagja na pamet niti me interesira, niti pa mozam da mislam na drug. Da ne zborime deka retko koga imam potreba da se samozadovolam, toa se slucuva bas bas retko ako ne sme se videle. Taka da iskreno moeto mislenje e deka e malce oladena od tebe vo sekoe pole, bidejki ako nesto ne i odgovara vo seksot a te saka mnogu i biten si i veruvam deka samata ke sednela da razgovara. Sepak ne ste 1 nedela zaedno tuku 20 godin

На slatka39, tessie и Iviylady им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кој сака нека е и Џорџ Клуни нека е по 20 години сигурно нема да биде истата возбуда како порано, он на тоа мислеше попрво би се запалила на некој за една ноќ и поинаку би се осеќала од некој што го знае цел живот и знае во која минута што следи. :) Едно е љубов друго е задоволство.

На Anaroz1, tambelina, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    7.323
    Opciite Sami si gi pravite, mora da vlozite vo vrskata za da ne padnete vo pogolema bezdna.
    Iskreno bez lutenje da imav maz koj nema opcija da organizira eden eben sloboden vikend samo za nas dvajca ednas vo mesecot ne bi imala sex so nego.Zamisli da mu pobaram da napravi kuka za semejstvoto Ili nesto drugo da organizira.
    Znachi morame da izlezeme od zonata na konfort za da smenime nesto, morame da vlozime da dobieme poveke vo relaciite.

На riba79 и mileva1993 им се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.321
    Истите опции ги имаш и ти, зошто секогаш се чека на мажите за некаква секс иницијатива? Мислиш дијамантот треба да му го дадеш и он да го заслужи.

На Snowflake97, Harper, Just.do.it и 10 други им се допаѓа ова.