Добро бе луѓе, децата ваљда спијаат некогаш. Ние шо немаме кој да ги чува нема белки да чекаме да наполнат по 20 години за да имаме секс
Aman ma kuklichke,tvoja rabota. Kako si sakate taka.Ako sakate ke vi chuvam deca za eden vikend gratis da ne chekate 10 god.Kolkavi se decata vashi? Imam iskustvo so deca.Ako e za podobruvanje na brachnite odnosi ,bez gajle.
Se nadevam deka nemate problemi kako chovekot sto pisha pa ne vi treba sloboden vikend. Koga ste mladi sekogas treba da si organizirate kolku ste vo moznost sloboden vikend,koj pokraj sexot znachi I otvoreno relaksirano muabet,karachki I plachki na neutralen teren. Pogreshno me razbra. No stom vaka si anksiozna pod hitno najdi nachin za relaksacija.Ne se karaj so mene. Tvoj brak,tvoj sex,aj batali me.
Ako si zena sigurno znaes koi ti se preduslovite koga go posakuvas mazot poveke pati vo nedelata. Ako si vo brak, razlichen e brachniot zivot so dve mali deca I obvrskite od sexot vo vrska dechko-devojka. Dijamantot da mu go dades po tvoe, a po mene vodenje ljubov treba da sum odmorna, naspana,istushirana, da ne sum mu luta za nekoja glupost, da ne mi se deca so temperatura Ili da imam griza okolu niv.....itn
Ако се поделени обврските околу домот и децата, се наоѓа време и начин за сѐ. Ако се сака де. Џабе ќе ми организира слободен викенд еднаш во два месеци, кога останатото време ќе ринтам како вол на работа, дома и по децата.
Абе чекај, еве да речеме чекам на мажот да организира викенд и? Само тој викенд ќе имаме секс? Жити бракот, врската што и да е. Секогаш ќе има причина да избегнеш секс ако сакаш. Еве нека се пријави жена со две деца што е секогаш средена, одморена, наспиена, насмеана. Од овие сум само истуширана, па и да не сум голема работа. Многу предуслови имате за секс, опуштете се малку, кратка е младоста
Брак без секс не е брак кога тогаш или ќе пукне или ке има изневерување. Јас не дозволувам маж ми да биде запоставен ниту он дозволил колку и да сме уморни иако двајцата работиме напорна работа да речам и не е баш лесна секогаш наоѓаме време за односи а може и некогаш да се случи да немам желба или тој и тоа ќе го решиме со договор а не со избегнување тоа е најголема грешка што ја прават повеќето.
Ако можеле порано во шатори со по 10деца и мајка и татко во еден шатор, да наоѓаат време и место, ќе можете и вие.
Да ама тогаш не било секс од задоволство на двете страни туку од едната машката страна ќе заврши за брзо и толку ќе си легне или што викаш ти 10 деца како се прават во шатор дојди заврши работа за 2 минути колку да му пројде мерак и толку, жената не се прашувала може не може и дали и е убаво.
Се надоврзав на дискусијата погоре. А и во шаллив контекст беше напишано највеќе, и тоа е ок да се нашалиме понекогаш. Друго нe знам кои антрополошки докази укажуваат на тоа дека не било задоволството обострано. А кога веќе сме тука на темава и дискутираме шала, оние што се напнати и не поднесуваат шалење , да се запрашаат зошто се толку напнати.
Ниту мажите не уживале. Ете Пиреј е добар роман каде што е опишан сексуалниот живот тогаш, во Македонија. Се имало секс само кога се правеле деца, строго во темница, на брзина, со дигање на носијата над колената, ништо да не се види.
Ама пак се сведува на тоа набрзина зошто жените биле дома по цел ден и чувале деца, а мажите иделе на работа и кога ќе дојдат тогаш се соблакаат и што викаш ти прават деца значи он свршува, а жената али ќе се задоволи е знак прашање мажот секако ќе се испука.
Немало соблакање. Срамота голема било тоа. Не знам дали си го читала романот. Имаше еден детал каде што Јон за прв пат голо женско тело виде кај мртва млада жена. А со жена му имаше 5 деца склепано. И повторно, ако си го читала, ќе видиш дека секс имале строго само кога правеле деца. Не за задоволство. Кога сакал да се испука, во нивчето сам завршувал работа. Поентата е дека порано луѓето имале секс само за правење потомство. Сексуални задоволства може имало по тие високите кругoви, кралeви, грофови, дјукови, Ватикани... каде што си правеле оргии.