Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. t.a.m.

t.a.m. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    218
    Другар она сигурно има друг ама не знае како да ти каже;(

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.234
    Kako ne, procitaj ubavo se sto se pisuva, ne znaci odma deka ima drug, mislam deka zenata e nekako premorena i fizicki i emocionalno, ima nekoj tovar, i niska samodoverba radi nekoi raboti sto se baraat od nea...

Последна измена: 29 мај 2024
    На Anyshka, IRBBB, ~Maca~ и 3 други им се допаѓа ова.
  3. fotka

fotka Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    85
    Kako be si se iselil i dve nedeli te nema. Od edna vo druga greska pagas. Sto e ova od tebe. Se iseli vo sok sum jas , a ne pa taa.

На Трагедијаупмм, dead.flower23 и butterfly_91 им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.038
    Допаѓања:
    12.445
    И да е преморена или да има било каква мака, сепак се во брак. Бракот е исто вид на одговорност спрема брачниот партнер. Ај во врска да е егоист може и ќе пројде, ама бракот на долг рок не трпи. Не сфаќам што членот не прави како што треба, спомна во најпрвите мислења дека се нуди за помош. Очигледно ова сето му ствара фрустрации и затоа влече импулсивни одлуки. Далеку од тоа да го правдам со напуштањето на домот, ама очигледно е дека треба прво да се смират целосно, па со ладни глави да си решаваат.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.234
    I toa e taka, ne deka ne. Ni vo ludilo nema da napustam nash dom, shansi nema toa da se sluchi.. ne znam mislam deka nesto ja machi zenava, ne e seto ova za dzabe.

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.038
    Допаѓања:
    12.445
    @Mumoftwo30 има нешто сигурно, ама тоа меѓусебно треба да си го искомуницираат. Тука колку членови, толку различни мислења ќе има. На крајот на денот, постои и брачна психотерапија и ништо не е срамота. Кога се има проблем секој си го бара чарето.

На LiquidLuna и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Баш би било добро да го прочитаме и нејзиното мислење, веќе кога дечково се отворено си кажува за неа.
    А мислам и ја напаѓа и тоа многу и очекувањата му се на превисоко ниво, зашто сигурно ете порано може пред децата таа изгледала, била поатрактивна, повеќе уживала во сексот шо е нормално дека секој се менува по извесно време посебно жените со самото раѓање.
    Помалце критикување повеќе работење на бракот, кога ти кажува дека те сака, нема друг. Ете и буквално ти кажува шо и смета тогаш треба да се разбери жената дека нешто и си одбивен и затоа нема хемија.
    Пречките во бракот треба да се поминат со многу разговори расчистување на проблемите, а не бегање и со пораки...
    Па имате и деца како тоа таа ти вика да те снема на неколку дена и ти буквално си замина, не знам колку години имате но и те како се однесувате ко деца.

На Anyshka, LiquidLuna, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.342
    Допаѓања:
    22.006
    Типот е тежок нарцисоиден емоционален вампир. Побегнал од дома оти не му дала пи*ка.

А ти девојче, чиј маж тука пишува се и свашта, ако читаш, бегај подалеко од него.

На senjorita-v, Bebetoo, Anyshka и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Верувам многу искрено си опиша се и од пишаното стресно е да си до него, олку да напиња ме стресе со тој секс и долен веш вака да е мојов ко ќе земам еден стап, значи и јас мислам дека бракот не е секс и само секс и треба да ми биди денот за да го има, не му давам многу големо значење Али мажите само на тоа мислат.
    Поарно оди ебни на страна само не ме малтретирај|(

На Brpbrp, LiquidLuna, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.189
    Допаѓања:
    169.692
    На жената путката и има обелено трудејки се со години за него а овој е@ел на страна и не се замарал за дома затоа и не е свесен кај грешел
    Минале години дигнала раце жената на овој му се скарала љубавницата и сеа тој анедралин го бара дома ама дома е само љубов страста е надвор од дома
    Љубов е и облекувањето ѓаки у бременост лакирање нокти облекувања патики
    Не е само сексот љубов

На Cosmic Girl, WhiteCat33, senjorita-v и 16 други им се допаѓа ова.
  11. SaniD

SaniD Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    82
    Ок ,да почнеме од почеток кај е сржта на проблемот уште кога одевте пред брак,каква врска имавте,каква беше атмосферата, љубовта, па водењето љубов (секс ми е можеби нетипичен поим за во брак).Што се смени меѓу вас? Комуникација имавте , разговор имаше ли отворен,некој дали погреши ,дали угасна жарчето магично или го немаше никогаш па сега сфативте дека згрешивте и дали сте искрени еден кон друг? Спомнуваш како таа се чувствува,и дали е верна ,а каде се гледаш ти ?Кои се твоите желби,твоите грешки,твоите промашувања?Дали си ја земал здраво за готово па кај неа нема навика за интимност да не се лажеме ако бракот не се одржува ќе пропадне еден ден.Ти ја сакаш ли вистински,верен ли си и во мисли и во кревет? Длабоко во себе го знаеш одговорот,го пишувам тоа за цел да расчистиш не се влегува во брак тукутака нешто мора да тргнало наопаку.Мора да се види во што е проблемот, посетете брачен психолог и тоа ќе биде од помош.Дали можеби во кревет ти не ја исполнуваш поготово емоционално?Немој за се вината да ја наоѓаш кај нејзе,седни анализирај и отворено разговарај ако и тоа не помага најдобро на крај да се разделите.Нејзиното молчење кажува многу ,немој да мислиш дека парчиња долен веш ќе ја решат оваа ситуација.Се е во ред ,да ти изгледа убава и згодна но не е се во тоа ,немате доволно квалитетен однос .Исто би ти советувала да поразговараш со близок пријател или некој од доверба да се искажеш ,да добиеш совет ти треба поддршка верувам и на неа .

12. Arjanit2021

Arjanit2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    914
    Uste i zenata da se ukluci tuka i ke igramw bracen sudija . Odi be brat resi gi problrmite so nea tuka nisto ne resavas. P.s izgleda ti si vinoven zs ti dosega se nea ja obvinuvas a ti cveke si .

На Anyshka, ~Maca~, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    8.106
    Убаво ти кажала, ама ти не ја слушаш кога зборува. Премногу си егоцентричен! Додека сте разделени, почни да размислуваш на другите околу тебе, не си сам остров на светот. Сите овие работи кои си ѝ ги кажал неа се премногу навредливи.
    Проблемот е што ти си ѝ покажувал црвени знаменца додека сте биле у врска, ама она заслепена од љубов у тебе си мислела дека у брак ќе се поинакви. Оваа стварно те сака, ама ти си разгалено синче.

На Трагедијаупмм, Anyshka, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.165
    Допаѓања:
    112.941
    Еве ти одговор за се..

На Gosh, Anyshka, KateKane и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    45.990
    Чек,чек..... жена му е на форумов и чита? А тој се осмелил да пише тука,знаејќи го тоа?
    Као демек:види сеа, феминките мене ќе ме извадат во право ]:)

Извини ама добро е што уште нема побарано документи за развод после ова. Попонижувачки од ова ,здравје.
    За момент се ставив на нејзино место.....читам коментари како имам некој друг ,па мислам на друг, вежбам за друг... . и вау ,запрепастена сум. Мене ми падна незгодно, можам да замислам само неа како и е.

Гуд лак ,бади (fingers)

На Gosh, Viktorijaaa5, Anyshka и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    12.631
    Значи жената е топ средена, свесен е дека секој ќе ја посака, ама па не сакала орален, бла, бла, бла. Мажите само со долната глава мислат. Секој има право да каже НЕ за секс. Па што ако се во брак? Секој има лоши денови, жената не е животно. Стрпи се малку, почекај, не сум чула некој да умрел оти скокнал некој ден без секс или сексот не бил топ. Како можеш некоја топ жена да ја понижуваш, навредуваш? Жените се лутат за тешки зборови, неправда, празни обвинувања. И многу мразам кога лични љубовни проблеми се раскажуваат на пријатели, роднини, па тие муабети се шират, надградуваат, а не па на форум, свесно знаејќи дека жената чита. Многу македонски мажи не заслужуваат никаква жена до себе, не па топ средена жена, па и по форум ќе ја хејта. И мразам кога некој „господин совршен“ се однесува бетер од дете, ама на жената наоѓа триста мани.

На Cosmic Girl, WhiteCat33, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  17. JonSnow

JonSnow Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Целосно се губи пентата и реслната слика но нема веќе назад, згрешив што пишав, побарав од Администрацијата да ми го избрише профилот и сето што го имам како мислења и прашања. Инаку ова е анонимно и барав надворешно мислење и не кријам од неа ништо не сум нарцисоиден и еве отворено кажувам што критики сум примил. Иако не е баш така како што е пишано. Не сум таков идиот и критичар. Јас се мислам дека сум еден нсивен маж, но современ нспреден едуцуран и културен. Се гржам зс фсќамилијата, не одсм по кафани, не се коцкам, заработувам, планирам финансии, се жртвувам, ама нетребаше воопшто да пишам ништп. И некои работи не се баш точни како што пишав, се со цел да истанам анонимен..... Админ ВЕ МОЛАМ БРИШЕТЕ СЕ. НЕМА КОНТАКТ ОВА СО РЕАЛНОСТА. ВЕ МОЛАМ.

На BubbleBum94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.954
    Допаѓања:
    12.631
    Полека, не тепаме ние, ама размисли си кај грешиш. Има дебели жени, кои не се грижат дали се средени, не се нешто ни работливи, чекаат пари од мажот, не вежбаат, може и орален не даваат, па имаат ок бракови, врски, се нашол некој и нив да ги почитува. Има и такви. Не им се префрла, не им се дерат, не ги навредуваат, блазе си им, а жена ти е јадна.

На Трагедијаупмм, Anyshka, butterfly_91 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. JonSnow

JonSnow Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Инаку за крај и толку, сите вие жени кои сте цќво брак претеруват, очекувсте маажите постојано дс ви дсваат внимание и да се емоцијални кога тоа не е секигаш возможно, особено што некој мажи несакаат да покажат слабост и да споделат стрес кој ќе покаже дека имсме проблеми на работа или во околинаѓжѓ сакате да ве осипуват со внимсние коќако кога сте биле девојки и дечковци, да ве молат за секс, само измислувате дека ве боли глава дека не сте расположени.... Ставате се пред сопругот, не било чисто исперено... Не е среденп.... Сопруг е на последно место, го зснеѓарувате, земате здраво зс готово, сакте едноправност с вамунсе сметате дека сме должни се дс средиме, очекуваат да можеме се. Дс сме први иницијатори, после се чудите кога се одслечувсме и забегуваме. Само секој ден дс симнубжвам звезди нможеме. Сум симнувал и очекувам и од другата страма дс симнува. Сакате мачо тип а НЕ сакате добри мажи. Сакате да и незнаете што сакате. И ние имаме емо ции, имаме его, имсме проблеми со самодоверба која за мсж најлесно се руши кога сопруга не сака секкс. Се преиспитувсшндо 10001 причина. Поздрав

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.440
    Мене ми е јасно горе долу со каков тип си има работа женава.
    Ако читаш, ти си во право ( не дека тоа значи нешто на форум).
    Маж ти е едноставно напорен.
    И јас на овој не би. Па најубав макар бил.

На senjorita-v, Mrs. right, Gosh и 17 други им се допаѓа ова.