Оф мори мајко. Заедничка била. Дома заеднички биле работите а тоа што е физички тешко тоа е негова да? Пак ќе повторам. Тешко на тие што живеат со вас. Подобро бандера да ожени. Една недела поработел пример дадов, не реков дека остатокот од времето си го тинка пред телевизор. Инаку се што е поврзано со такви и слични работи е негова обврска не моја, сигурно нема ја да земам да мењам гуми на колата или да местам бекатонки. И он секој ден работи не само јас. Убаво ти напишав и пак цитираш како да сум пишала нешто сосема друго
Тоа пак е 80 - 20, каде шо ти повеќето го работиш. Бекатонки еднаш се стаат, гуми два пата годишно. Не се праи тоа секој ден. А секој ден мора да се чисти, да се готви.... а дали си вработена?
Па ете пишав, поделени се. Он знае што треба да прави, знам и јас. Или ти мислиш дека е што е физички тешко е на него а останатото по дома е заедничко? Никој никому не е должен во брак. Ако размислуваш така подобро не се мажи. Немој, најдобронамерно. Во брак функционирате како едно. А не ја не сум ти должна ова ја не сум ти должна она. А кој е должен? Утре ден и он ќе почне исто да вели ја не сум должен ова ја не сум должен она па после барајте адвокати. Воопшто не се мажете ако размислувате така.
Најбитното го заборви.Тие двајцата треба да си бидат потпора кога тој другиот поминува низ некоја проблем финански ,емотивен,здравствен ...Ниту мажот е светец ,ниту па жената.Па да слугува некој ,па дури и маж да е.Се да биде взаемно.Да има блискост.Како бе така ,ете одиш дете да му родиш ,а он да не те ферма.Не помош,туку емотивнно со неа ,да покаже нежност...Да покаже дека е ценета ,сакана... Тие други обврски по дома се практични.Се средуваат самите од себе.Ама ако таа блискост и потпора ја нема ,се руши и се надоле на најситно.
Ама во твојот брак се поделени. Знаеш во колку многу бракови жената е Пепелашка? Не мислам дека менување гума е потешко од тоа од рано сабајле да чуваш две мали деца, па едното плачело, па на другото му се спиело, па мора да се исчисти, испере, зготви. И сите овие обврски најчесто и паѓаат на жената, затоа и нема секс. Кога еден маж на форумов што побарал совет тука во темава зошто немал секс со жена му, а притоа има деца, не пишал ни едно мислење во тема за дете?
Пример ти кажав не суди по тоа дека е 80-20. Работа кога живееш во куќа има 365 дена во годината. И трева да се коси и снег да се чисти и да се поправи нешто и да се намести нешто, да се внесе изнесе. Не живееме во кафез од 40 квадрати па само дојди легни седни пред телевизор и тоа е. Ама џабе, не разбираш. Не инаку не работам пошто сакам да ми биде чисто дома се, пошто и деца имам. Свесна сум и сама каква работа он работи. Оди ти на плус 40 степени или минус 10 виси на јаже по згради па дојди кажими дека тоа е 80-20.
А колку често има физичко тешки работи за извршување во текот на годината? На една рака можам да ги избројам. Додека обврските на слугинката се секојдневни, па плус мало дете… А со среќа нека им е на тие други, во еден момент искрено почнав да посакувам да најде друга .
Ок, тогаш оправдано е. Мене претходниот муабет ми беше за жените кои шо ем одат на работа, ем дома чистат перат пеглат готват, ем две три деца сами гледат, а овој токмаков само на работа оди и дреме пред тв па уште и и бара секс навечер и се лути ако не добие, а жената преморена. За тоа зборевме и поназад. Оти и членот шо го објавил тоа, рече дека ем ја форсирал да чисти, готви, ем да биде убава и згодма, ем да вежба оти имала некое кило ставено од двете деца, ем децата да му ги гледа па уште и ја присилувал на страствен секс, орал и глупости. Жената му викала дека го сака но он мора да поработи на понашањето а овој се налутил оти не му дала пичка и заминал од дома и ја оставил сама со децата. Ти би имала разбирање за таков човек?
Па таков е животот сестро, не е мед и млеко секогаш ниту амерички филм. Ќе станам и јас сабајле ако треба за децата ќе зготвам ама он си ги знае своите обврски. И он мртов уморен доаѓа, 34 години има му се тресат рацете како на 80 годишен. Па никогаш не одбивал секс со месеци. Се случува некогаш ама се разбираме со поглед дека сега не е време, ама тоа се случаи еднаш во 100. Да инаку се случува во брак и жената да е пепелашка а мажот да не прави ништо и обратно, од по цел ден на работа неа битно и е со другарките на трач и кафе да отиде. Детето плаче нека плаче тури му пепел. Секакви случаи има. Затоа и реков, ако сакате таков однос без обврски не се мажете. Бракот е свето нешто и во него треба да се функционира како да сте едно. Добро не се фаќај за ситници, имаме членови кои пишуваат во теми за вселената па никогаш не биле. Не судете така лесно. Тоа му е проблем тоа сакал да праша. Абе секакви случаи има не реков дека не. Има и обратко. Ама не му судете бе толку праша човекот вие му наклепавте и дека се заканувал и каков тип е се. Чекај не пишал човекот толку детали па да му се суди така.
Ќе судам, пошто сите тие работи он шо ги пиша, мене бившиот маж ми ги правеше, а верувај он не беше добар човек. И он така како овој, се правеше жртва ама не му успеа. Одалеку ги намирисувам таквите. И побогу, ако еден секс ти е побитен од жената и децата, тогаш нема потреба да си во брак. Никоја жена не заслужува таков маж шо ќе ја гледа само како трофеј и подвижна пичка.
Па не е дека сите мажи работат градежништво на 40 степени, колку ги има и што работат од дома или во канцеларија. Не живеат сите во дворови па да косат треви и да собираат снег. Ко да косење трева е научна фантастика, не се коси секој ден. И да работиш на 40 степени не е причина за да не си ги испереш прљавите гаќи или мрсните тањири. Тие што не се женети а работат на 40 степени, треба да остават распаднато по дома, неперени да шетаат пошто нема жена да зачисти позади? Не сум знаела дека основна хигиена и домашни обврски се резервирани само за жените. Вселената не е негова ама детето да. Родител е, негова обврска е да се интересира. Ама пошто не е заинтересиран, затоа и нема секс. Не знам што не е јасно. Што не праша за проблемот кога детето не сака пример, да јаде? Зошто па мајката е должна да кине живци кога детето не сака да јаде? Или сексот е поприоритетен, па тоа му е проблемот, а детето кој го врти.
Дека нас вработените дома црви не јадат. Поентата на целиот муабет беше друго, ама еве си се пофали колку ти е добар мажот ти. Искрено го жалам да се мачи физичка работа а ти дома да седиш, под изговор деца да гледаш.. ама ајде ваљда си знаете што правите.
Добро е, напредуваме. Пред 20 години муабетот беше се бањам два пати неделно, дознав за дезодоранс и знам да испржам јајца, зашо жена ми не ми дава пичка? Али еве денес и џогирале, машина пуштале, ој куку нон. Па уште и секси веш и купил, ја мајката. Ќе испере садовите, ќе ги стави децата на спиење, ќе подзачисти, и оп у танга супер расположена ќе ти се настега, додека ти седиш у исцепани тренерки пред телевизор... Чим се гади жена ти од тебе нејќе да ја пипнеш, ошол возот. Се глеа дека немате емоционална поврзаност, освен нели само по цел ден да и сереш над глава, а ти совршен.
Сите мажи не се исти, ја не знам дали инстаграм што вртите или овде многу што читате што реални некои приказни други можда напишани од тролови од чиста досада за внимание и реакција. Има мажи што се замараат за жените, ги гледаат децата и даваат на жената простор да се одмори и знаат да готват перат и што не. Домашните работи реално небитен е полот, ако веќе имаш деца, имаш одговорност и двајцата треба да најдат време и да се организираат, ако еден е отсутен другиот да превземе одговорност. И двајцата треба да знаат дека од кога бебето ќе дојде на свет интимниот живот ќе се промени, а доколку не се спремни за тоа боље нека не го прават. Животот е преживување во најголем дел од случаевите, не може стално да го чекаш маж ти да ти смени сијалица, или па он постојано да чека од тебе алишта да му переш и да ја вклучиш машината, тие работи се основни и бар треба секој да ги знае. А мажи од типот што се жалат, оплакуваат оти жената немала време да им посвети нив како претходно (секс) од одредени причини, дали работа, дали заради деца се дно дна, маж што те сака и врската емоционална му е побитна со тебе отколку само страста во кревет ќе разбере. Форумов не е вашиот партнер, проблемите што ги имате со тој/таа можат да се решат помеѓу вас двајца, и онака кога ќе се даде совет во поголем дел од случаевите или па критика не се практикува. За последно, секој нека си тера во брак како му одговара според негови стандарди.
Се што е околу вас 99% од мажи е изградено и направено не се занесувајте и не се филмајте дека мажите се само паразити и само секс бараат. Голема работа ако земеш да зготвиш, ќе се прекршиш.
Не е проблемот да му ги пуштиш гаќите да се исперат или ручек да му направиш, проблемот е кога мисли дека си обврзана да го правиш тоа или дека те земал за тоа.