1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.792
    Допаѓања:
    20.212
    @JasBee11 не мислев да ја разведам членката.

Доколку мисли дека има можност за поправање на односот, секако нека поразговараат, нека побараат совет од стручњаци, нека се консултираат.

Но, не мислам дека да живееш у лош брак, доколку е таков, и да трпиш страдање, а со тоа и децата да ти трпат, е помалце стресно од развод.
    Напротив.

На Panda00 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  2. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.235
    Знам како звучи..
    Лично се пронаоѓам во реакциите од нејзиниот партнер со моите кон еден мој бивши кој жив го изедов со пасивна агресија неумеејќи да му кажам што ми смета/треба, па се сеќавам до каде одев и колку хиперболизирав.. Пред крајот со месеци урлав по мачката а нему му станав баш "непријателка" и само му ја довлошив состојбата со неговото растројство.
    Ич не сакам да завземам страни иако звучам така кон мажот во прикаскава... Веќе ми е преку глава жената секогаш да е жртвата во секоја прикаска, а не велам дека не е во многу.
    И себе си не се сметам за лош човек , ама поради тогашните услови и околности во кои се наоѓав на многумина им звучев така. Се разведивме
    Ако нема насилство и други девијантни постапки вреди да се проба да се одгатне маката.
    Не секој умее да ја пренесе како треба. Оттаму и тој нездрав одбранбен механизам кој го спомнав уште при првото мое мислење .

На Компир Манџа, eliesaab и JasBee11 им се допаѓа ова.
  3. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    608
    Се пронајдов па ќе кажам. Сакав да имаме две деца пред да ни се зезнат односите.. други беа нашите проблеми.
    Ни проблемите излегоа и веќе не сакав.. потоа голем дел се средија но јас со изгубена доверба уште не сакав ама случајно бидна односно тој не пазел доволно а да абортирам ми беше жал па еве го родив. Веќе 3 г сме ок нема кавги бебето е 8м ама секогаш има ама.
    Немаше неверство или тепање.

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.245
    Допаѓања:
    145.669
    Многу често парот мисли дека после страшен тежок период, се смириле работите и ќе се подобрат со уште едно дете, како потврда дека се сакаат. Ама после второто дете е само полошо. Вниманието е уште помали заради две деца и побрзо се пука тиквата

На Septemvri, Mumoftwo30, _Vera_ и 3 други им се допаѓа ова.
  5. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    775
    Па добар ник си одбрала :^) ај за него мање више не знам што ти направил ама што е со мачката?

6. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    3.825
    Воопшто не работиш на својата популарност на форум за жени! :) Но, мило ми е за ова. :) И мило ми е за твојата потреба да ги земеш предвид двете страни без генерализирања... Се гледа дека си поминала низ реални и комплицирани искуства.. Се согласувам со тебе само дека работите не се никогаш толку многу едноставни. Да ти се придружам на идејата дека на луѓево, на тој пар, им треба консултација со трет/и луѓе, не мора да е ни психотерапевт, здраворазумски човек од доверба во најмала рака...Не секој има пари и храброст да оди кај терапевт...Иако, и јас истото би го предложил... И не е место за ваква дилема на форумов, но претпоставувам жената поминува низ тежок период па не знае каде би се обратила попрво...

На dromka, Mentalna85 и JasBee11 им се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.016
    Допаѓања:
    8.910
    Нема хемија кон тебе. Не те сака.

За да не го чекаш, порачај си нешто од секс шоп за да си ги задоволиш потребите, а после пораѓање, направете сериозен муабет околу ова.

Сега дур си трудна не се стресирај за да не си направиш проблем.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.016
    Допаѓања:
    8.910
    Зошто урлаше по мачката? ;(

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.255
    Браво како процени од еден пост дека не ја сака.Мислам дека треба да се внимава што и се зборува на бремена жена.

На Panda00, JasBee11, Mentalna85 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    25.522
    Колку дебилен совет, IQ на топлометар, леле, значи да можам да ти ги заврзам рацете, никогаш пак да не пипнеш тастатура во животот.

Секс играчки ли ќе помогнат на членката да се осети емотивно и физички поврзано со својот сопруг? Мислиш главниот проблем тука е што не е сексуално задоволена?

Второ, треба ли да трпи додека да се породи, па после да го решава проблемот во односот кога ќе имаат мало бебе и баш тогаш треба да се сложни и најголема поддршка еден на друг, а воедно е најтежок период да си сложен со својот партнер?

Трето, како можеш да го кажеш првото нешто на некој кој е во таква ситуација, брак е во прашање, ако поминуваат низ некоја таква тешкотија, не значи дека не ја сака и дека не може да се реши. Всушност прво велиш не ја сака, потоа на крајот велиш да разговараат за тоа откако ќе го роди бебето, како да може да се реши кога некој не те сака (а не верувам дека тоа е случајот тука).

Битно ти и препорача да си купи дилдо, ако ти требаат идеи за кариера, можеш брачен советник да си, многу си јак.

На Angie1432, Peperutce6, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.235
    Добро де и ти кај отиде, не земај се' толку здраво за готово. Ко по деца шо се вика така по мачката викав, да не се качува на маса кај јадеме да не гребе по гарнитура и сл, се' во нормала, а пред проблемите за ништо не ѝ замерував. Не секирај се, не ја тепав :D

12. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.235
    Ми значи што го препозна и го извреднува.
    Да не правам офф топик, но, да, имам повеќе и од доволно искуства за да не го доживувам женскиот род како надчовечки (свет) и не треба. Тоа го става само во полоша позиција.
    Жената е човек подеднакво како и мажот, и подеднакво греши и е насилна.
    Само начините знаат да се малку поразлични.
    Многу поздрав!
    Ти благодарам.

Последна измена: 27 мај 2026
    На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.792
    Допаѓања:
    20.212
    Насилна подеднакво како мажот?
    Му мава шамари, боксови, клоци, мава у ѕид?
    Малтретира и силува?
    И колку се такви жени, а колку мажи?

Жените не ги праам воопшто супериорни, пошо не сме, нит бранам некоја само зашо е жена. Има жени прави крвопијци, вештерки, караконџули, змии, курви у душа, него ова 'подеднакво' ми боде очи.

14. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.235
    Мала хипербола е колку не ми било добро, ало.. Супер е мачката, еве ве поздравувa и тебе и загрижената девојка со убавиот ник @pinklipstick

15. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.235
    Ама, последиците горе долу се тие.
    -Роднина ми се самоуби од жена му од тешко психичко насилство. Да, беше и физички тепан пред крајот. Од неговата жена.
    Многу мажи па и жени се срамат да споделат и пријават дека се жртви на жени! Бројките на жени насилнички се страотни!
    П.С Колку паметам и нашиов нов грозоморен настан со булингот и насилството кон врсничката не беше сторен од момчиња, а потивко ниедно злодело не поминало од активистките...

Последна измена: 27 мај 2026
    На dromka и JasBee11 им се допаѓа ова.
  16. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    6.200
    Ти зборува во врска со процентуалната застапеност на едниот вид насилство во однос на др. вид.
    За подеднаквоста пак на употребена максимална сила од маж во споредба со жена во најголем бр. случаи бадијала е да дискутираме и споредуваме.
    Во најголем процент биологијата си го прави или направила своето.

Ама ти се сипаа за мачето, гушки и бацки од мене за него.

Убаво е да се споделат different points of view.
    Читнав брзински, ама подегутантно на непознат лик да проценуваш кој и колку го сака или не немам видено досега и подобро да не видев, поточно прочитав.
    Деца или личности далеку, далеку од искуство со брак помудро би било да си ги држат прстињата подалеку од чкрапање живи глупости.
    Јес да е форум поима се нема реално каква му е брачната состојба некому, све сме анонимни :D...ама што знам осет малку пред да се тресне по некоја зелена не ќе е на одмет|(:emo:.

На JasBee11 и Mentalna85 им се допаѓа ова.
  17. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    6.200
    За последниов пасус, настрана мачноста во темава, а и самата нејзина тежина, си ме пресмеала :D.
    Да имав потреба од советник од ваков калибар за ваков проблем ќе ми речеше ма оди сработи си се со играчката и сите среќни и задоволни, џанам се се решава механички...
    Кога ќе ми текне дека кога живеев таму имав и колешки со вакви размислувања...а на некоја не и е денот, се трескаше не била убаво из*бана.
    Бруки и резили од усти на жени да слушаш вакво нешто, па и од мажи, ама па зрелоста и созреаноста не прашува за пол.
    И така.

На Gosh, Septemvri, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.