Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак без секс

Дискусија во 'Брак' започната од morska, 29 април 2011.

1. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Ви благодарам девојки за поддршката и советите. Во меѓувреме ја прашав и матичната од што е можно да е проблемот. Таа ми одговори, дека се сомнева да е од проблем со хормоните, затоа ми препорача Fem-X да пробам, тоа е за подмладување на женското тело и дава поддршка на женското либидо. На природна основа било, со витамини, минерали и амино киселини... Ќе го купам деновиве и обавезно ќе дадам коментар во темава дали делува. Матичната ми рече, дека ако не делува, значи е од хормони...и тогаш ќе испитуваме и нив... И секако почнав да си купувам ова-она :lol: Не е до тоа да не си го сакам телото, напротив, го сакам...се сакам себе си, го сакам сопругот многу...но стварно врска немам зошто немам желба ... Ќе напраам се` за да го променам тоа и да бидам како што бев односно желбите :)
    Ви благодарам уште еднаш :*

2. mama29

mama29 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Се прочитав и изгледа секаде е исто :D , што прави тој лист ВЕНЧАНИЦА, исто и кај мене пред да стапиме во брак ако беше прилично одамна се сакавме се посакувавме,сега ништо, ај среди, избриши прашина измиј ги садовите па легни...и???....

Најверојатно кога сме ме им девојки може многу лесно да ги "откачиме" и да си најдеме друг, па мора да има страст галење мазење и љубов, во брак "откачувањето" е потешо и поскапо :D па си мислат абе ајде сега ако не денес утре кај ке иде хахаххахах

3. belosija

belosija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Жена ми подолго време не сака секс ....

Ајдете жени кажете ваше мислење, зошто е така. Од почеток беше се во ред а сега после две деца не сака ниту да помисли на секс. Некое ваше мислење од искуство што се има случено со нејзе?
    Поздрав

4. danni2

danni2 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Жена ми подолго време не сака секс ....

mozebi imate finasiski problemi pa nemisli na sex,saka da go resi toj problem,vtoro mozebi ne ja zadovoluvas pa se odkazala ili treto mozda ima drug....

5. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Истово ми се има случено и мене,Од моментот кога дознав дека бев трудна до скоро шест месеци од како се породив ние немавме односи.Значи повеке од една година сме немале односи и сето тоа мене ми беше во ред.Ама на крај излезе дека не е во ред.Јас бев на психијатар за друга проблематика,мегутоа со решавањето на некои други проблеми успеав малку да залечам и од овој проблем.Јас пак не чувствувам којзнае каква сексуална желба,мегутоа се трудам.Сега имаме односи просек 7-8 пати месечно,што за разлика од предходното апстинирање од 14 месеци мене ми е добро.Знам дека сопругот сака повеке....мегутоа се надевам дека ке ја решиме и оваа ситуација.

6. verica81

verica81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    55
    Волку слободоумен интелектуален и корисен коментар немам прочитано. Во право си за се . И јас помалку сум слободумец и фрик ( ако може да се каже за нешево општество ) ама тебе ти симнувам какпа. Добро морам да признам дека сум во брак која како ти велиш(иако по дефиниција семејство веќе и е заедница од двајца кои делат некаков интерес) ние сме само двајца 5 год во брак 31 год без здравствени проблеми и сме малце фрикови во општествово ама јас и мажми да те цитирам.а,и сите можни варијанти на заедничко битисување....
    но знаеш зошто? Зошто ги нема размислувањата од типот..ако се има секс не се разговара за тоа го има и толку.. Не,ако се има и ако се нема секс,се разговара а тој да се подобри...и да се направи секогаш инвентивен и интересен...за љубовта да се одржи,се тежнее партнерот да се освојува секојдневно со мали детали кои ќе му го разубават животот,и ќе го направат среќен...тие врски се одработуваат од ден за ден и ја немаш можеби формалната сигурност како во бракот,но сепак имаш сатифакција дека не запаѓаш во досадна монотонија. Супер ни е сеуште се доворуваме еден на дрг и сме залубени. Бракот е парче хартиај ама така било и останало штознам и незнам зашто стварно. Можда интересни ние да бидеме невест и да правиме свадба или на меден месец. :D :D :D се шалам . Јас лично им симнувам какпа на оние кои не се во Формален брак.

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Мислам дека страста е во прашање кај тебе.
    После 2 деца и долги ноќи неспани, таа монотонија утепува до коска. Се работи по некој си програм, стандардна процедура, работа, дома, деца, готвење, перење....сето ова ја убива спонтаноста па во некој си момент се запрашуваш дали и си ,,посакувана,,.
    Љубовта се трга на страна да стагнира некое време и мечтаеш по емоции, добар секс, екстаза, нирвана. Почнуваш да се филмаш дека нешто не е во ред со тебе и уште повеќе ја убиваш подсвеста, додека не ја најдеш причината. Добра работа е што си свесен дека нешто не е во ред, ама незнаеш што, а лоша работа е што уште повеќе тонеш. Сето тоа го препишуваш дека е некоја ,,фаза,, која набргу ќе помине, ама сеуште немаш одговор на прашањето ,,кога?,,.
    Кога? Кога ќе ја разгориш страста и вметнеш спонтаност. Смени место на секс, поза, облека, разубави се, запали свеќи....вклучи ја фантазијата. Типични женски адути ДА, ама палат кај мажите.( После долго сексање во спална со години, ќе научи се на памет :) на пр. и ќе му биде како ,,монотона обврска,, (одбврска дека мора да ве задоволи а не дека толку ужива) а исто и на вас.)
    Е сега, ако ептен не помислува на секс воопшто и после сите обиди е тогаш е ,,прашање,, што не штима и дали се празни на страна.

8. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    славице мислам дека белосија е маж и дека прашува за неговата жена, јас барем така разбрав :lol:

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    :lol: :lol: :lol: битно јас го оправив :$
    АДМИИИИИИИИИИИИИИИН избриши ми го мислењето, адмиииин
    Амин.

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.213
    Допаѓања:
    139.819
    И јас едно време имав малку намалена желба за секс - кога имав бебиња. Тешки периоди се тоа, многу обврски, непроспани ноќи, а имам пишувано дека јас морав рано да почнам на работа - со едното кога имаше 3 месеци и неколку дена, со другото 6 месеци. Тогаш најчесто сексот главно се сведуваше на викенд - активност, значи сабота и недела, кога бев поодморена зошто не одев на работа. До душа и не беше во прашање желбата, туку едноставно само што ќе видев кревет, заспивав. Заморот навистина може да го убие сексуалниот живот.

Инаку во други периоди не сум имала намалена сексуална активност. Ама имам забележано дека колку повеќе имаш, толку повеќе сакаш, а кога имаш почесто некако само од себе ти доаѓа да работиш на иновации и подобрување :). Веројатно треба само некој импулс додека тргне работата, а што точно и како може и да е индивидуално.

11. georgnicos

georgnicos Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    14
    Belosija, da ne imas mrknato nesto nastrana i da te ima nauceno, ova zenive gadni se za tie raboti, a tie ko ce oda ako, to ne se vazi. ama mazo ako pojdi, prvo so pravat e go skratuvaat seksot i ljubovta ja nemojs da ja prepoznajs pojce...te gledaat popreku, za sitnici ti fajkaat kavga i sekogas kopaat po minatoto.ti togas ova dumas? ti togas ona...i normalno..kavgi.

a za temata, devojko...ili covekot ti e preokupiran so nekoj seriozen problem pa ne mu.dava da se oraspolozi za da ima seks, ili mu ja polni nekoj glavata deka ti imas svaler i e razocaran natebe i tazen ili pak, kako pogore edna sto ti spomna...go prazni pistolot na drugo mesto. mozebi nekoja dobro i redovno go cedi pa ne ti ostava nisto za tebe.

12. belosija

belosija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Ne nemam mrknato kako sto velis, a ne bi ni sakal ama kako so odat nestata naskoro ke bide kraj pa sekoj na svoja strana. Koj li ke ve razbere vas zenite.

13. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Белосија... жена ти е едноставно преморена! Незнам колку и помагаш во домаќинството-претпоставувам ич. Епа вака ке ти речам. Жена ти ринта како коњ. Гарант оди на работа, гледа две деца, еден куп грижи, готви дома, пере, чисти пегла и згора на се кога ке ти текне тебе нозете треба да ги шири. ..е нема бе брат... таа гарант те гледа со омраза и ти се свети на тој начин што ти го крати сексот. Совет? Помагај и во домаќинството. Речи и денес жено јас цела куќа ке ја светнам а ти уживај..утредента почувај го децата таа нека прошета...следниот ден ми тањири..и ќе видиш богато ќе бидеш награден... ПОмагај и повеќе на жената да се одмори, па ќе мисли на секс и со други очи ке те гледа...вака само ке те мрзи! Ете ти од женски аспект што и е на женати. Се надевам дека ова ке ти помогне,,,а богами и нејзе ке и помогне. ПОздрав

На sj *O*, Gaabbii, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.916
    Браво за одговорот-реално,објективно кажано.
    Ринтај цел ден -на работа,дома,давај дежурства преку ноќ кај децата,а он ке го д.ви цел ден ,па после секс-сутра мало.

Добро е,добро.....туку мажите да почнат лека полека да се освестуваат дека дома немаат слугинки и дека не се во хотел каде што се е ол инклузив ,туку да земат удел и во домашните обврски.како што жената трча на работа да спечали,да внесе пари дома ,да не е целото семејство на товар на мажот-така и мажот треба да фати по некоја домашна работа да заврши.
    Па после се знае..... ;)

15. garibaldi

garibaldi Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    обожавам таков брак
    без секс

16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    2.148
    Незнам луѓе и мене некога ми е сомничав маж ми, верени сме заедно живееме, ме гушска ме бацува кога сме заедно добро се однесув, сега има ситуации се караме али попушта или он или јас, но некако сексот ко да не му секогаш важен сеа знам иде на 3 смена на работа али не му тешка работата, некогаш му текнува али тоа е поретко или некогас коа ке му кажам некогаш бика дека е уморен или слично како да не го привлекувам како порано,а пак анлен некогаш сака али неми е толку убаво.Незнам малце ми е чуден. ;(

17. chili

chili Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    li jas imam slicen problem samo sto razlikata e vo toa sto e obratno,jas sum mazot zenata se nesto i smeta nema zelba,ne saka oralen,analen,69,vibrrator,.....koga imame odnosi nemoze da svrsi osven so raka,od pozi osven da lezi na grb nisto ne i cini,probav
    so se ja galam ja mazam,vrat,gradi,stomak,butovi,oralno,nisto ne pomaga se se odviva mehanicki
    jas pak sakam se da probam,vidam,eksperimentiram......
    isfrustriran sum do max.ne mi e poveke interesno samo da legnam odozgora i......
    a ona za nisto ne saka da cue,proba.....
    baram sovet od zena sto da pravam ve molam kazete!
    pa duri ni seksi ves kako corapi i tanga ne ja interesiraat..molam za odgovor

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ваква била и пред да се земете? :^)

19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.060
    Слушај дечко , да не те разочарам ама мислам дека сопругата веќе не се пали на тебе и највероватно ужива и се пали на друг !!!!! ....... вистината е болна но сепак проверија или испровоцирај ја дека сакас да пробаш во тројка само третиот нека го одбере таа !!!...... ......или на крај краева фати швалерка и уживај во сексот обострано !!!.......

20. chili

chili Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    I toa probav,ne pali...
    2 god.sme vo brak nemame deca,poradi rab.se gledame samo vikendite petok do nedela i
    koga ke bidam vikendite 3-ta smena ne s3 gledame recisi !
    zgora na toa i ova vo krevet ne funkcionira....
    mnogu mi e tesko da go izgovoram ne pak da go napisam toa deka
    pocnav da razmisluvam narazvod:(:(:(:(:(:(:(
    a mi kazuva deka me saka