Брак со бивши дечко на братучетка

Дискусија во 'Брак' започната од Tanjamm, 17 мај 2024.

1. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Многу се замарате со ствари кои не би требало да ве афектираат. :D

На sino.o.oka, CameliaMiller, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Ако врската на бившиот и роднината е успешна, па уште и се претвори во брак, среќни се и се сакаат, тоа значи дека вашата првична врска била утка и не требала да се деси. Get over it и остајте ги луѓето да си живеат живот.

На CameliaMiller, Snowflake97, Dentina и 5 други им се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Ако типот е гомно, ќе ти биде криво зошто братучетка ти е со гомно човек што ја повредува, без разлика дали тој гомно човек ти е бивш или не.

Ако човекот е океј, двајцата се сакаат, почитуваат, се грижат еден за друг, среќни се, единствено може тебе да ти е повредено егото. А за да не ти е повредено егото треба да си созреан.

На theowndemon, CameliaMiller, Dentina и 4 други им се допаѓа ова.
  4. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    Малку поинаква перспектива.
    Бивша секс бади на мажот на другарка ми се омажи за негов прв братучед со кој се постојано заедно оти имаат заедничка фирма. Нема значи гледање од свадба на роденден, башка и близу живеат.
    Не им е сеедно на никој, на другаркава оти мора скоро секој ден да се гледа и дружи со особа која се еб*вала со маж и, на маж и оти сега мора да гледа некој како роднина а се еб*вал со неа со години. Не верувам дека и на другиве им е сеедно ама тоа е. Вакви работи се непријатни признале или не, и не станува тука само збор за чувства кои ги нема.
    А, браќа сестри со иста особа да спиеле извинете тоа ми е веќе болно.

На Gosh, hermosa, SaniD и 11 други им се допаѓа ова.
  5. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.956
    Чим веќе дошло до брак значи сериозна е работата. Друго е врска па ај ке правиме авантури, ама брак е сериозна одлука, а чим дошле до таа одлука значи сфатиле дека се еден за друг и дека сакаат остатокот од животот да си го поминат заедно.
    Епа која сум јас да и застанам на среќата на братучетка ми само зашто се заљубила во некој мој бивш? (Ова хипотетички пример)

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.344
    Точно, аман со тоа "бившите се бивши" и што ако, што со тоа?
    На некои им се враќаат чувствата, знам примери што после неколку години повторно биле со некој бивши.
    Поготово ако нон стоп гледаш некој/а бивш/а, друго е кога не ги гледаме, а и откако ќе раскинеме може да биде со било која, ама тогаш па не ги гледаме, а вака со братучед/ка постојано ќе ги гледаме по секакви прослави.
    Ептен слободоумност.

На Gosh, eliesaab и FreeToGo им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.349
    А зошто си толку ограничена.
    Што ако он со братучедката скроз се поклопи, како тенџере со капаче, си кликнат ептен, еве искрено се заљубува. Што треба дека бил прво со тебе не треба да си го слуша срцето и да оди против своја воља, да не ги повреди твојте чувства, а после остануваат други двајца повредени.

Значи глејте си својот живот и своите чувства.
    Точно е дека не треба да повредуваш никого, ама првично себеси треба да се штитиш.

8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    Ама драми :D

Може дека не сум блиска со родниниве, ни по настани нешто си одиме, ни по свадби и крштевки и слави се каниме, знам само дека постојат.

Немам поима кој со кој бил некогаш во врска, освен за први братучеди, кои се тројца, а од тие тројца две се жени. За постарата не ни знам пред маж и' кои и' беа дечковците, ги имам заборавено :D а помалата е доволно помала да немаме ист pool на мажи.

Од другарки, на 3 им знам бивши дечковци оти се дружам цел живот, на останати познанички поима немам. А на школски па од средно, школските не ги памтам :drunk: а не тогашни или скорешни дечковци да им знам.
    Другаркиве ми се мажени, ама ај еве да се најдат со некој што ми бил во средно дечко, нема да ми е гајле. Ниту сме исти како тогаш, јас сама не можам точно да се сетам на тогашните, мислам жити врските што ми биле двомесечни, а не па да ми е незгодно :D

И на соц. мрежи не ги имам такоЃе, ни роднини што не ми се стварно блиски, ни па школски, ни бивши колешки. Асоцијална сум :wasntme:

Последна измена: 24 мај 2024
    На exceptional, Jasz, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Ако ти одиш со некој бивши на братучед, сестра , другарка, а тие имале сериозна врска тогаш ти немаш почит ама ич спрема таа особа и си многу себичен си гледаш само тебе да ти биди убаво, нема оправдување за тоа, како и да завршила таа врска, па дури и да ти вели дека не му смета.

На Gosh, SaniD, FreeToGo и 3 други им се допаѓа ова.