Pa ne site mazi izneveruvaat. Ne treba da se zamara dali ona ke bila kriva za razvodot ili ne. On sekako e vinoven. Ako premine preku ova (dokolku e vistina deka ja izneveruva), toj ke prodolzi so izneveruvanje. Postojano ke izneveruva. Mnogu se Mali sansite nekoj da se smeni. Razmisluvanjeto negovo e, ako ednas mi prosti neverstvo, ke mi prosti pak. Ne gledam pricina za opstojuvanje na brakot koga edniot partner izneveruva.
Никакви муабети нема да го решат ова - само ќе успее да те излаже и разувери, дури и тебе да те обвини. Не си му давала внимание, не си била секси, се чувствувал запоставен, промени, притисок бла бла бла... Ќе помине хх време, пак ќе се врати на истото. И не, апсолутно не смееш да останеш заради тоа што околината ќе те обвинува - bullshit. Ако мислиш дека можеш да го отсакаш, да живееш со него од некоја си корист, фино ти е и не би сакала да се замараш - тогаш остани. Ама не смее да те боли и вознемирува ниедна негова постапка. Целиот живот ќе се прашуваш, можев ли подобро од ова?
Iskreno barem toj e so svojot profil ne e so lazen a ti so lazen profil mu pisuvas . Znaci prestani kaj so si zs gresis mnogu pa moze da se dovedete vo situacija da on ke te obvini tebe deka ete imas lazen profil pa kojznae so kogo se dopisuvas a t i ke go obvinis nego deka e neveren kon tebe taka da osven karanici neprospieni noki pa moze i razvod i toa deka vo idnina veke nikogas nema da si veruvate eden na drug nisto pojke od toa nema da ispadne .
На почеток колку и да ми звучеше како непотребно и детски, сепак ти се восхитувам на храброста да се соочиш со реалноста и на смиреноста истата секунда да не му направиш драма. И јас би одела до крај, не дека ќе научи лекција ама барем да си го направиш своето. Од друга страна можеби те сетил дека си ти, иако тешко веројатно.
Razvodot bese zaradi toa sto toj mislese deka jas bremena sum se mazila za nego, znaci bremena so drug. Eve kazav. I ne sakase dodeka bev bremena ni da me vidi. Posle toa deteto ispadna ziva kopija negova - ama vozot veke zamina. Sam se zezna. Ako ima sansi da se napravi nekoj covek da lici na nekoj drug tolku mn kako sin mi na nego sto lici....ustvari nema. Dobri brakovi odnadvor - so iznevervanje na maskoto sprema zenskoto znam mn. Ova e balkan, ovde toa mazite go smetaat za bildanje ego, zanimacija - a za toa i opstestvoto gi pravda. Taa ne cinese - tesko nego kuznaj zosto ja ima izbrkano. Dali samo jas vaka mislam? Ne. Dajte prikazni na devojceto ne mu pravete. Ke najdela nekoj sto ne izneveruva - razvedena koga ke bidi, ma nemoj. Dobrite mazi vo shirok krug ke ja izbegnuvaat. Pa neka zivee kade saka vo mk. Neli resile da probuvaat da ima dete. Zenska, pred bilo sto - proveri si da ne si bremena. Posle pravi filmovi - ke go fatam pa ko ke mu kazammmmm.....Nema sto da mu kazis, ke ti reci ako ne ti odgovara - ene ti ja vratata. Ke si unistis se, komplet se. Ti ke bidis pokazuvana so prst, toj ne. Toj za godina dena ke te zameni. Sakase da go proveris. epa go proveri. Nema svetci vo ovoj svet.
На твое место јас ќе одев до крај и кога ќе се појавеше таму кај што сме договорени веројатно тука ќе беше крајот со него. Ако не одиш до крај може да те мафта, да ти рече Јас немаше ни да одам, само така ја зезав, а кога ќе го фатиш на лице место ќе можеш да го прашаш што мајка бара да се среќава со девојка. Јас не би продолжила со ваков. Довербата би ми била изгубена 100 %. За мене е доволна причина за раскинување.
@Elly Stann слушај, ако веќе си ја почнала работата, терај ја до крај. Прај му уверлив муабет, праќај му фотки, најди некои селфиња од нејзе за да не примети дека е фејк.И договори го наредна недела за на кафе/дејт.Не одма, нема да прифати а може и ќе посумља. И дента кога ќе го договориш, пример го договараш во 7, ти искочи си од дома накај 6 и кажи му дека ќе идеш негде. И отиди на местото кај што ќе го договориш. прво ќе се чуди зашо си таму, второ ќе се чуди шо го снашло.. Искрено жал ми е ова што ти се десило, и што сама го упецуваш
Некако па мене ми изгледа дека знае дека си ти и те зеза А тел ти дава да му чепкаш? Пасворд му знаеш? Еве пример јас му знам на мојов, он знае мој и тел за што и да ми треба му го зимам слободно, а и он мојот. Немаме што да криеме.
И што ако и рече ене ти ја вратата? Не разбирам, знаете ли кој век сме? Знаете дека сега жените имаат примања, имот, помош од родители, пријатели, самостојни се, и многу похрабри? И да се намрштат нејзините, ниеден родител нема да сака детето да му страда - било на 30 или 50 години. Што ќе уништи? Неговите лаги? Или треба да е со него и се чувствува мизерно, ама битно другите гледаат дека бракот е одличен? Бракот го уништил тој, неговиот комодитет го растурил, желбата за семејство, убав дом. Доверба немаш веќе, толку е. Смајлито што го праќал вечно ќе те прогонува. И наредна да фати, колку ќе е добра? Нема ли истата еден ден да се посомнева зошто сте се развеле? Ова ако е нормална, разумна личност. Пак ќе му се случува истото. Најбитно е твоето ментално здравје и можност за среќа да биде зачувано.
Абе ајде, вака ќе испаднит во државава немат верни бракови и секој си изневерува со кого ќе стигне. Дај не правете приказни. Ако сте имале такви искуства, не значи дека не постојат асолни луѓе во овој свет.
Исто и јас мислам дека знае дечково дека е таа баш и погоре пишав такво мислење. Искрено се надевам дека е така и се да им заврши со смеење дека се зезаат еден со друг, а не другава варијанта. Само вака постои и ризик после тој да ја обвинува зашто го проверува.
Мислам не е темава за заебанции да си правиш. Мачката не ја уби љубопитноста туку тоа што мажот е клошар. Или најубаво да се миже на све што правите, само за да нема вознемирувања, за мир у куќа нели Не е крив мажот што е клошар, крива е она што го фатила
Никогаш, јас не сум се сетила воопшто на профилов додека сме заедно, а и пред тоа, сигурна сум дека не го знае. Значи дефинитивно не го знае. За прашањата дали ми дозволува моб да чепкам, никогаш не би ми паднало на памет да чепкам, зошто секогаш е моб на маса, да речам го свртел обратно да се сомневам ајде, ама и отвара се пред мене, а да земам да барам внатре да проверувам не, го земам без проблем пример да видам нешто на нет ако мојот не ми е при рака или слично, значи сосема достапен ми е неговиот мобилен, затоа ова и толку ме шокира. За да продолжам да ја продлабочам врската, еден може смешен факт ама што ако се загрее за таа личност и на крај од ај во кола да испадне ај со мене дома да и кажеме на оваа. Сепак нели жена не сум му без причина, а колку и да глумам тоа ќе си бидам пак јас, мој речник, мои забелешки. Да сум јас нема шанса да знае, зошто од моб пишував на маса без да ме види позади лаптоп, а на лаптоп од мојот профил во исто време му праќав видеа некои во исто време баш поради тоа, да ме исфрли од осомничени, детски или не ете продолжив кога почна да ме јаде сомнеж. Дефинитивно и тоа не го знае. Не сум била јас ваква никогаш, ама ете не можеш да знаеш во што ќе те претвори животот. Може е детски вистина, ама ме јаде, а да продолжам се плашам од последиците, да прекинам цел живот ќе се јадам, да му кажам ќе се правда и да јас зошто имам друг профил и никако не е. Вратата да ми ја покаже тешко, зошто станот го исплаќаме со кредит на мое име така да... Може тој да си ја фати вратата. Не знам, баш затоа што не постоеше толку време ни трошка сомнеж, а постапките и говорот на телото, на лицето кога му пишувам му се како да е испраксиран ептен.... И искрено првичната намера никако не ми беше за да го проверувам.
Иди до крај, пишувај некое време потоа закажи средба ако не сакаш ти да се појавиш биди некаде во близина да видиш дали тој ќе се појави. Терај до крај види што ќе прави, можеби знае за тој профил ( некогаш си му кажала) па се зеза, а можеби и сака да шврља на страна.
Едноставно, таквите се испраксирани и среќа е ако успееш да дознаеш. Константно треба да глумиш џандар, со апликации, со следење, со се'. Не знам колку си спремна да се замараш за тоа, и дали ти е потребен финален доказ пред да се одлучиш. Ама размисли, собери храброст и реши. Не дозволувај времето во болка да ти минува, ти си дала се' од себе.
Можеш да останеш со него и да се носиш со стравот дека секогаш штом излезе од дома може да те изневери? Со помислата дека може не си прва со која што го прави ова? Јас лично не би можела. И по 20 и по 30 години ќе прекинев врска. Не е крај на свет, ниту па тебе среќата во животов ти зависи само од него. Гледај само да не те убеди мозокот дека со тебе нешто не е во ред, затоа тој ти го прави ова. Со тебе се си е во ред, има едноставно такви неарни луѓе кои можат да имаат секс со швалерката и да дојдат дома да вечераат со жената без око да им трепне. Сега ти е тешко ама еден ден ќе си среќна што си видела со каков си имаш работа пред да имате деца и да бидеш врзана со него за цел живот.