Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.107
    Допаѓања:
    66.994
    Navistina Mina mislam deka malku go pretera.Pa ovoj forum ne e tuka za da se osuduvame tuku da si pomogneme edni na drugi. Site znaeme deka najlesno e da osudis nekoj, no toa ne e nase pravo. Pogotovo ako ne gi znaes site raboti i slucuvanja, a vprocem i nikoj ne e bezgresen.

2. Blue

Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16

Oooooo to sestro:)Konecno nekoj normalen na forumov nekoj koj gi gleda stvarite na realnata strana nekoj koj e spremen da zbori za vistinata, a ne da zivee u nekoj provean svet...Ako izneveruvas ke mora da si spremna ZA posledicite...

3. Blue

Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16

Lele devojko kakvi osuduvanja, i kakvi preteruvanja....Devojkata ja zbori samo vistinata....Ako izneveruvas i tvojot moral e sveden na tolku nisko nivo,ke mora isto taka i da si spremen na posledicite...DA mu kazes na nekoj deka e loso toa sto izneveruva ne e voopsto osuduvanje....Toa e najmalku sto mozes da storis za da mu kazes koj bednik e...

4. Bamboolina

Bamboolina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    11

5. Bamboolina

Bamboolina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    11
    Ako ne e nase pravo da osuduvame ondak ne e ni tvoe pravo da kazuvas koj preteral koj ne...kako moze da se pretera so vistinata? moze da se pretera so zabluda i laga ama so vistina ne moze...Svarno e dosta od izlisani muabeti..

6. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    BLUE I BAMBOLINA
    Mislam deka MNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGU ste zalutale na ovaa tema......
    Kako prvo so vasite 17 i 16 godini VOOOOOOpsto nemozete da razgovarate za BRACNI NEVERSTVA zatoa sto:
    1. Ne ste vo brak
    2.Nemate dovolno ZIVOTNO ISKUSTVO
    3.SE mesate kaj sto ne vie e mesto.
    I na drugi temi ve zabelezuvam deka pisuvate sosema bezpotrebno i neizdrzano,taka sto smetam deka treba (iako ovoj forum se za site) da si pronajdete pole na interes i stvarno da ne polemizirate na tema ,za koja VRSKA nemate!

Brakot i bracnite neverstva (da se razgovara i komentira) za niv se za ludjeto koi se vo BRAK ,zatoa se vikaat "Bracni neverstva".
    Smislata na ovoj forum e da se "soslusaat" clenovite medju sebe i da si dadat mislenje koe ke bide vo vid na sovet i podrska...
    Ni eden forum ne e osmislen na princip na koj vie "rabotite"...da kaze nekoj nesto ,pa vie da plukate po nego.....
    Duri da se odi na tema kade sto ludjeto ja iskazuvaat pripadnosta po gradovi i da se komentira :VIE IMATE SERIOZEN PROBLEM!
    Serioznosta na problemot OVDE i SEGA e sto ocigledno "ste ja utnale temata" ,ne samo za bracnite neverstav ,tuku i za smislata na vakvite forumi....
    Iskreno mislam deka za tinejdzeri postojat forumi so sodrzina koja daleku e poprivlecna za niv od bracnite neverstva ili slicno,a dokolku celta e da se seta od tema na tema i samo da se kritikuva i pluka po site togas MISLAM DEKA MODERATORITE TREBA DA PORABOTAT POVEKE NA SLUCAJOV!
    Znaci,forumot e za soveti i podrska i kritika koja ke bide VKUSNO I KULTURNO kazana ,koja ke "drzi voda" i koja ke bide dobronamerna i sekako od kompetentno lice ,koe nestoto go dozivealo,prezivealo ili e strucno za istoto spored obrazovanie ili drugi strucni svojstva.....
    Bidejki ,kako sto samite rekovte deka ve fasciniraat ISKRENI i ELOKVENTNI individui ,se nadevam deka mojot post ke vi se dopadne ...
    Blagodaram za razbiranjeto.
    Pozdrav i sekoe dobro!

На Ariana.djm, artemidis и pufi-cufi им се допаѓа ова.
  7. coca

coca Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    sega vidov deka devojkite imale po 16 god.a da i ..ne gi osuduvam,tie se sepak mladi.i jas imav takvo mislenje na tie godini.koga bev bez iskustvo.i seuste nisto preziveano....a ke se sretnat so iskusenija koi mislle deka nikogas nema da im podleznat..nemaat siroko svakanje a so toa ne se kompetentni da davaat sovet.ovaa ne e navreda tuku samo kazuvam deka se mladi i neiskusni za da govorat za nesto koe e tolku daleku od sebe...pozz do site

8. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    Ni jas nikoj ne osuduvam,ama sekoj treba da bide onamu kade sto mu e mestoto....
    Inace se sto imav kazav,pa posto sakaat iskreni ludje koi ja zboruvaat vistinata ,se nadevam deka i mojot post ke im se svidja :D

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.107
    Допаѓања:
    66.994
    Bravo babyketi :) pozdravce do tebe

10. Dijana

Dijana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2009
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    99
    Темата е преместена во категоријата Брак.

Се надеваме дека тоа ќе придонесе во неа да се испраќаат мислења само од членови кои навистина се засегнати од оваа тема и/или имаат совет од свое или туѓо искуство.

Навредите, било да се тоа директни или индиректни, не се добредојдени на форумот. Ги молиме сите членови своето мислење да го искажуваат на културен начин.

Поздрав до сите и им благодариме на оние кои се обидуваат да одржат високо ниво на комуникација.

11. Bamboolina

Bamboolina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    11
    МИСЛЕЊЕТО Е ИЗБРИШАНО ОД МОДЕРАТОР
    Нарушена е точка 4.3 од правилата на форумот. Корисникот е опоменат.

Bamboolina, форумот е замислен како место каде што СЕКОЈ може да побара совет или поддршка, па дури и ако згрешил. Целата идеја на постоењето на вакво место паѓа во вода ако членовите постојано се напаѓаат помеѓу себе, наместо да дискутираат на културен начин.

Вашето мислење на оваа тема веќе го знаеме, ве молиме оставете ги другите да го искажат своето.

12. lili22

lili22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    znaci se iznacitav na ovaa tema..pa resiv da spodelam i jas edno iskustvo so vas...koga imav 17 se zapoznav so eden decko ubav privlecen maz koj znaese kako so devojki...izleguvavme nekolku pati no sekogas bevme so drustvo nikogas sami se dodeka edna vecer ne se ponudi da me odnese do doma...ne se sluci nisto poveke od nekolku baknezi...se dodeka edna vecer slucajno doznav deka tipot e zenet ima 2 deca i ima 36 god...katastrofa..uzas!!!mi se gadese od sama sebe kako sum imala kontakt so takva licnost iako ne sum znaela koj e i sto e..bese uporen mi zvonese na tel no ne sakav ni da mu krenam pa ni da mu pisam ednostavno go smeniv brojot ne sakav da mu ja vidam facata zosto ne znam kako bi izreagirala...iako mozev da prodolzam da se gledam so nego???no so ponatamu (OVA E SAMO PRIMER)jas sakam da izlezam kako sto dolikuva ne sakam site da me gledaat i da prefrlaat kako jas sum vinovna za nivniot brak sepak tuka najbitni se decata...ke se zememe ke imam i jas deca od nego sigurno deka negovoto dete ke ima loso mislenje za mene sigurno deka moite deca ke bidat na prvo mesto nego toa tuka nastanuvaat karanicite ponatamu,problemite zosto ne e se rozevo kako sto misli secret na pr...znaci vo vakva situacija stradaat mnogu okolu nas i se gubi se sto nekogas bilo ubavo...na mene iskreno mi se pustale deckovci koi vo isto vreme bile i vo podolga vrska ako veruvate nikogas ne sum napravila nisto so niv...moze zvucam malku staromodno ali ne sakam da bidam devojka po potreba a i ne sakam da pravam nesto sto nekam drugi da mi go pravat...neka ne me svakaat nekoi pogresno ne osuduvam ama ne opravduvam vrska so ozenet...sepak toa e moe mislenje..pozz do site:)

13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    kade pogresiv jas mila moja? vo sto ne sum vo pravo? ne sum vo pravo zatoa sto ovde javno na forumot vi ja kazuvam vistinata koja samite ne sakate da ja znaete? vo toa li ne sum vo pravo?????????????
    iskreno draga moja mene i ne mi e tolku gajle za zivotot na drugite, po priida sum covek koj iskreno gi kazuva greskite na drugiete...SI GO ISKORISTIV, A I KE GO KORSITAM PRVOTO OVDE JAVNO DA KAZAM STO MISLAM! voopsto vo zivoto zboram taka direktno pa mozam i ovde da zboram tolku otvoreno! za sreka se kontoriliram i ne sum upotrebila ni eden vulgaren zbor, niti pcovka od moja starna...a ako sepak smetate deka preteruvam togas ocekuvam od administartorite da me predupredat, pa jas togas ke se povlecam od ovaa tema!
    velis da se stavme vo ,,celvli,, na drugite pred da gi osuduvame! mene me interesira dali nevernite se satvaat vo cevli na drugite pred da si gi slecat gakite pred drug partner! dali se stavat vo koza na svoite deca, svoite roditeli, svojot mas! ni edno dete nema da bide srekno ako slusne deka negovata majka si go pravela kefot vo tuga postela, sekoj roditel bi bil razocaran od svoeto dete ako dozne deka vrsi preljuba, ni eden bracen sopatnik nema da ostane ramnodusen na faktot deka svojot partner go deli so drug! a stavi se ti vo koza na drugite pa togas probaj da ja svatis coca! bidi nejzinoto dete, nejziniot roditel, nejziniot mas e togas probaj da ja svatis! pozdrav!

14. angel

angel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2009
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    51
    Навистина ова не е добар начин на дискусија :!: На женски форум баш никогаш не би очекувала ова да се случи. Темата многу добро се развиваше и мислам дека време е мислењата да се пишуваат само за темата, а не да се продолжува со навреди.

Многу сум пријатно изненадена од начинот на кој што сите си помагаат тука и мислам дека така треба и да продолжиме.

15. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    Draga MINA i ostanati...
    Kako sto se slozivme SITE ovoj forum e da se kaze svoeto mislenje...
    Moeto mislenje e deka nekoj sto osuduva treba prvo da sfati.
    O.k ako MINA taka mislis..ne sakav da te navredam so toa sto ti rekov deka "ne si vo pravo" ,a osobeno nemam namera da ti zabelezuvam za nacinot na tvoeto razmisluvanje.
    RAZMISLUVANJATA NA SITE GI POCITUVAM i smetam deka e mnogu poubavo i pointeresno da se dadat razlicni mislenja ,koi normalno ke bidat obrazlozeni.
    Zal mi e sto poedini clenki smetaat deka bilo koj se rasprava,KOE NIKOGAS NE MI BILO NAMERA...tuku smetam(kako povozrasen clen na ovoj forum) deka mozam da go kazam moeto mislenje koe ke bide potkrepeno i so iskustvo (moe ili necie)...
    Moeto mislenje go obrazloziv i JAS taka funkcioniram..prvo probuvam da sfatam,a posle ostanato....
    Sekako deka se slozuvam vo del od tvoeto mislenje i SEKAKO deka preljubata ne e za dzabe sodrzana vo 7-te Bozji zapovedi...medjutoa za zal postoi i ke postoi......
    Nikoj so nea ne se gordee nitu pak ja prifaca ramnodusno,medjutoa smetam deka treba GOLEMA pricina da dojde do istata.
    Zena sum i znam deka bilo koja zena ke si ja otsece desnata raka (figurativno kazano) za da i opstane brakot...reeeetko koja ke se zaleta odma da go izneveri mazot,tokmu od toa sto ti go naveduvas ,deka ne saka da involvira "edna armija " ludje vo toa......
    Ama...nekogas toa e edinstveniot izlez nekoj da ostane normalen i na mestoto kade sto stoi....(mislam na zemjata)
    KAko sto kazav..ne sum izneverila i mene mazot mi ne me izneveril (do sega) ama sum vo brak i mozam da zamislam kako e .....
    Nikoj od nas nema sovrsen brak so se sto posakuva ,ama site nie davame SE OD SEBE seto toa sto sme se obvrzale pred Boga i pred ludjeto da opstane,za zal sekogas ne uspevame...
    Zivotot e paleta na situacii i kako covek (a i kako pravnik) sum bila svedok na razlicni situacii....mozam samo da kazam BOG DA NE CUVA SITE!
    Za kraj ,mojata poenta e deka ne e grev da se kaze vistinata (a najubavo e javno i za toa sekoja cest!)ama sekako deka JAS prvo probuvam da razberam ,pa posle da osuduvam.
    Zal mi e sto mislis deka sakav da kazam bilo sto negativno i dokolku se osecas navredeno TI SE IZVINUVAM!
    Mnogu pozdrav do site!

16. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67
    Da i jas se slozuvam..

17. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67

Prvo vo oci mi padna toa deka gospodinot e moken i ugleden....Dali navistina se raboti za ljubov....sramota 100 pati sramota

18. Blue

Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16

Vie Devojki uzasno sakate nekoj koga ve tesi edna sakala da ja brkaat mazi a da ne ja imaat,druga saka seks so desetmina,treta na 15 ostanala trudna,cetvrta ja tesi,petta se nervira zaso ne i pisal na msn...NE i pisal Bog da cuva...Pa so vakvi zeni gi razbiram mazte...I ovde ne e zabraneto za tinejderi a edno pola na forumov se tinejdzeri posebno koga tie tinejdzeri se porazbrani i znaat poise za zivotot od nekoi nerazbrani sto tesat u stilot:Ke pomine ne se sekiraj ke pomine,on tebe te saka iako te zaebava...Varaj ubavo e toa za zdravje....Problem li e ako rasturis familija...Golema rabota....Mozda nemame iskustvo so brak,no imame iskustvo so takvi zeni sto se sposobni da ukradat maz...i da mnogu mi se dopadna tvojot post,samo nekako pak se javuva taa uniformiranost kaj takviot tip na zeni...Pozdrace i sekoe dobro...Se citame ;)

19. iloveyou

iloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Mozebi frazata NIKOGAS NE VELI NIKOGAS e veke izlitena fraza, no sepak seuste koristi. Se iznacitav tolku mnogu komentari i mislenja........ Gi poddrzuvam onie sto smetaat deka tuka sme za da si dademe soveti i mislenja, ne da se navreduvame, a najdobar sovet moze da dade samo onoj koj bil vo takva situacija ili seuste se naoga vo nea, ostanatite mislam i ne se kompetentni za toa.
    Site sto se naogame vo takva vrska se rabira deka sme svesni deka toa ne e vo red, deka ednostavno se vpustas vo vrska koja nema da zavrsi na dobro ili ednostavno ke nema kraj. I ne e bitno kako seto toa pocnalo, dali sme znaele ili ne sme znaele dali toj e zenet, tesko e toa sto ponatamu nemozes da gi kontroliras cuvstvata i kolku da se ubeduvas deka ednas treba da stavis kraj na toa, ednostavno ne uspevas.
    Nakratko! Se zapoznaev so nego pred poveke od edna godina, rabrav deka se gleda so nekoja devojka, no deka i ne e nisto seriozno, zatoa sto prethodno toj imase dolga vrska. Posle nekolku meseci mi kaza deka ke se zeni, no jas toa ne go sfativ seriozno, se dodeka ne razbrav deka e vistina. Resivme deka najdobro ke bide da prestaneme da se gledame. Ke bese dobro da zavrsese tolku lesno, no po izvesno vreme povtorno se slusnavme i prodolzivme da se gledame. Iako nekolku pati razgovarame deka ne e vo red toa sto se slucuva megu nas i vreme e da prekineme, toa nikako da se sluci, nie prodolzuvame po staro.
    Iskreno nema da se pravdam deka toj mi vetuva deka ke bide so mene, ke ja ostavi zenata, ne ja saka nea me saka mene itn.
    Ke kazam deka ednostavno me pravi srekna koga e pokraj mene, dodeka mozam ke uzivam, a ponatamu.........
    ZA SITE ONIE KOI STO SE VO VRSKA SO OZENET COVEK: mislam kolku i da barame soveti i mislenja kako da prekineme i kako da go prebolime, toa nema da se sluci dodeka nie samite ne resime, pa kolku i da se mudri tie soveti.Koga se vpustame vo takva vrska treba samo da znaeme da se "nosime" so toa.

20. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Поздрав до сите!Темава станала најпопуларна на форумот и живее откако живее бракот како институција.Прочитав доста и секоја чест на искрените но тоа го пишуваат за да слушнат мислење но не и осуда затоа што никој немаме право да осудуваме бидејќи сите имаме некое гревче вакво или онакво,но затоа сме луѓе и секогаш кога излегуваме од криза сме лично посилни.Различни мислења има затоа што сме различна возраст но и со различно искуство,тој што изневерува му е убаво но тој што е изневерен негледа со розови очи.Сепак некои неверства се оправдани,некои спонтани но спрема мене ако веќе свесно се влетува во таква врска тогаш да не се очекува дека ќе се раскине брак или ќе биде јавно.Сепак замолувам и апелирам дискусиите да бидат посмирени затоа што ако нема искрени доверувања ќе нема ни разговор за било која тема а на сите ни е потребен разговор и затоа ми се допаѓа оваа страница.Голем поздрав до сите и да го продолжиме она што го започнавме,доверувањето,почитувањето и поучувањето една со друга. :P