Значи не ми се верува... До душа не делот дека глуми некој совршено семејство а настрана има друг/а туку моментот таа да знае и уште да се гушка и се останато а знае дека бил со другата па самата помисла е гадно и мизерно е да бил со друга и да дојде кај мене бе... и да се праам како ништо да не се случува.... свашта постои на планетава ауууу едно е да простиш и да некој прекине но да глумиш лудуло
ниту е прва ниту е последна што глуми совршено семејство. Со тоа што вели дека маш и кај и да е со кого и да е пак се врака дома , само си ја прекрива болката од другите.
Или нема кај да оди ако се разведе или премногу го сака, не познавам таква жена што би била рамноправна доколку маж и оди со друга, секогаш ке ја копка од внатре дека е со другата,,,
Nemajki kade da se iskazam resiv tuka da pisam ,vaka se omaziv na 19 god neznaejki ni samata zosto imav dolga vrska so eden edinstven decko pred maz mi koj bese bolno ljubomoren i se skaravme i jas od inaet se omaziv,maz mi bese nesto sosem sprotivno od nego i za ceriri meseci vrska se zedovme jas 19 toj 21 zeleni vlegovme vo brak za koj i dvajcata ne bevme spremni jas i ponatamu si mislev na bivsiot i se nadevav deka ke go zasakam taka pocna mojot promasen zivot za koj ne bev ni svesna sto ustvari mi se slucuva i deka ova ne e detska igra koja bi mozela da ja prekinam .se rodi sin mi jas celata ljubov mu ja dadov samo nego i znaev deka veke rabotite ne se opravaat i si glumev deka sym ok a ne bev vo eden mig toj nikogas ne sozrea si ostana dete nitu muabet moze da se napravi so nego,nikade ne odime samo doma ,takov namkurast covek e a jas sum sosem sprotivno sakam da se druzam mnogi sum komunikativna zborlesta sakam da se salam a toj nisto ne go interesira so majka mu si pravi muaneti na kilo so mene vrzi zavrzi mnogu raboti se slucia so koi toj me povredi mnogu i nikogas ne napravi nesto za mene se e napnat se se dere de mene de na sin mi,ziveeme blisku do negovite toj tamu ke si ruca a jas doagam vo situacii koga nemam ni lepce po cel den bidejki nemu nr mu e griza ama jas se trpam poradi deteto koe ne e vinovno sto jas se omaziv taka sto napraviv greska mnogu golema,brak bez nikakva hemija taka samo mir vo kuka i se goltaj toa trae veke devet god.e sega da ja pocnam prikaznata koja me maci ,nikogas ne pomisliv da izneveram nikogo vo zivotot toa za mene bese najlosata rabota gadno custvo imam i sega koga ke pomislam no se sluci toa sto nikogas nemase da predpostavam pred cetiri godini se vrabotiv vo edna firma i se zbliziv so eden kolega so koj bevme kako brat i sestra mu se otvoriv za domasnite problemi Me sovetuvase sekogas bidejki e postar od mene devet god,covek pozitiven,intelegenten dobar predpbar koj isto e vo brak vo koj trpi samo ponizuvanja od zena so koja na slicen nacin se ozenil mnogu mlad mu se rodil sin i stanal zrtva kako i jas samo zaradi deteto i taka nikogas ne ni predpostaviv deka od naseto golemo prijatelstvo i davanje soveti ke se sluci ova.se pocna pred skoro godina go prefrlia na drugo mesto da raboti i ne mozevme da se gledame za da si se iskazeme se slusavme po telefon razgovorite zacestia i jas sekogas mu vikav deka imam potreba od nego i deka go gledam kako brat iako znaev deka go privlekuvam uste od samiot pocetok iako mi nemase priznaeno.i eden den dojde kaj mene na rabota mi bese rod pa aj na torta i se sluci da me poljubi vo usta jas neznam kako ni samata ne odoleav i ne se trgnav iako posle edna minuta se pokajav odma se rasplakav bidejki znaev deka toa e neverstvo koe ne smeam da go dozvolam no osetiv deka jas nenamerno sum vljubena vo toj covek prodolzivme da se slusame se pocesto si priznavme eden na drug deka ne svesno sme vljubeni eden vo drug mi stana svetla tocka vo zovotot me vrati vo zivot i jas nego nikogas ne se sluci nisto poveke od toj baknez.osven sto sme povrzani emotivno so razgovori po telefon koga i da imame moznost ,i veke neznam sto da pravam devet godini zrtva sum samo poradi deteto i ziveam vo brak bez ljubov nesrekna do nemajkade,a isto i toj nema nikakva hemija so zena koja e kako go maltretira do maksimum samo si zeta a covekov sam gotvi pegla a gospogava samo uziva ama i toj se zrtvuval za sin mu koj ima 15 god veke momce.znaci neznam da opisam ustvari kakvo neverstvo e ova jas celo vreme sum so grizi na sovest bidejki se slusame no premnogu se zasakavme kako edno sme epten si odgovarame vo se e sega problem e sto jasnemozam da zamislam da se razvedam ne sakam sin mi d go povredam a nitu sin mu na covekot i veke ke pukamm od maka neznam sto ponataka
Зузу животот е еден и мораш да мислиш пред се само на тебе и твоето дете, твојата грешка се гледа дека била голема но веќе доволно плаќаш за тоа, во таков брак како што го опишуваш сигурно ни на твоето дете не му цветаат баш ружи....но мораш со ладна глава да седнете и да размислите што понатаму, и не е важно дали ќе се разведеш за да бидете заедно со саканиот, повеќе е важно дали ти својот живот си го уништуваш и е празен покрај твојот сопруг, твојот сопруг колку што можев да сватам од она малку што си го напишала има незгоден карактер, таков би бил и доколку сте оделе повеќе време и доколку имало и хемија кога сте се запознале....затоа прво мораш да размислиш каков е твојот живот со него независно од емоциите што ги чуствуваш спрема колегата. А ти Гласна баш си BLA BLA....
Oва е јавен форум така??? Kој каков впечаток си добива тоа и си пишува..дали мислиш ми треба дозвола од тебе за секое мое мислење тука на форумов???
Зузу си направила грешка одамна и сега плаќаш, ама од таа грешка произлегло ДЕТЕ на кое не смееш и немаш право да му го упропастиш животот. Од се што си напишала само зборот хемија ти се повторува икс пати, е па добро не ти е убав сексот , нема да пукнеш, со постот како да чекаш некој да ти потврди дека треба да се разведеш зошто имаш хемија со друг кој може е првиот што си го сретнала кога си се вработила ( излегла од дома). Отвори ги очите не се занесувај има жени кои трпат тепање и секакви малтретирања заради децата а ти се жалиш оти немаш внимание од мажот. Изведи го детето на прав пат, нека стане човек па после прави што ќе правиш оти очигледно е дека веќе си решила. Ние живееме во земја во која и нема баш разбирање за се, јас те сваќам дека не сакаш животот така да ти помине ама заради твојте желби не уништувај многу животи. Сега знам дека и мене ќе ме нападнете како Гласна, ама ова е мое мислење и нека размисли некој пред да напише развод ова она зошто на некој му фали хемија а не мислел кога требало. Поздрав
Јас мислам дека треба со тој човек со кој имате обострани чувства да седнете и да си направите еден искрен муабет - што понатаму. Или да пресечете, да не се гледате ниту слушате веќе, и да си се посветите секој на своето сегашно семејство, или ако се сакате и се пронаоѓате еден со друг, да се разведете секој од својот партнер и да продолжите својата врска отворено и искрено. Верувај, на овој начин, кога работите очигледно не се чисти, само повеќе повредувате и себеси и другите, а најмногу деца. Ако продолжите на овој начин, работите ќе се откријат кога - тогаш, и ќе биде полошо, и сите повеќе ќе бидат повредени. Не гледам зошто би некој останувал во брак, брак во кого нема ни љубов, ни почит, ниту ништо, само измачување и трпење, хм... Брак само на папир затоа што ете си добивме дете Кога веќе е ситуацијата таква и нема назад, барем сега може работите да се исправат и да се живее искрено. И зошто би некој морал да остане во бракот каде не е среќен, само ради чувството на вина. Па секој заслужува да биде среќен. Среќата е пренослива знаете, ако е некој среќен и другите околу него се опкружени со позитивноста. За секое дете е поздраво да расте во искрени односи, каде владее љубов и хармонија, отколку ете со мајка и татко кои не се поднесуваат.
Ахам , значи сакаш да кажеш дека треба да се откаже од се и да трпи и да чека животот да и помине . Се работи за млада жена , претпоставувам нема ни 30 години , а жена е и треба љубов и заслужува среќа... Ако има дете не значи дека треба да се откаже од среќа и љубов , детето ќе порасне а таа ќе остане огорчена и осамена. Детиште била , се омажила непромислено и од инат, ама гледам дека си ја сфаќа грешката. Проблемот е што нема храброст да се соочи со сопствените грешки и да го прекине измачувањето наречено брак. Без разлика дали постои друг маж или не. Само што гледам дека уште се однесува како да има 19 години , и дозволува животот да ја носи без таа да ги превземе работите во свои раце.
Што сакав да кажам напишав напиши и ти без да ме прозиваш мене, значи ова е форум, секој кажува што мисли. Не мора да значи дека твоето мислење е правилно а моето не.
Па да де баш оти е форум и постои копчето цитирај . Туф колку сте нежни , припотресување оти некој ве цитирал... Форумот е за тоа , да се разменуваат ставови и мислења и да се развива дискусија . Доколку се игнорираат другите постови , тогаш форумот ќе нема смисла. Не реков дека моето е правилно или не е , туку дека не се сложувам со твојот совет да трпи и да се помири и дека треба да живее цел живот несреќна.
Devojki ve procitav sekoja ima pravo ne se raspravajte pisav zosto mi e tesko pa da si olesnam na dusata.Znaci vaka vo princip sum patrijahalno vospitana znaci nikogas ama bas nikogas ne sum pomislila nekogo da izneveram a kamo li maz ama rabotive se slucia mnogu spontano i ne ocekuvano,znaci jas osven baknezot drygo fizicki ne napraviv ,ama srceto i dusata pusti za prv pat se vjubia iskreno,koga ima ljubov dzabe e razum jas se boram so svoite custva.Svesna sum deka deteto mi e najvazno vo zivotot i za nego sum zrtva vo brak vo koj nema ni lj od ljubov ,ama pa od druga strana neli kako sto spimna nekoja od vas zivotot mi pominuva taka nesrekna,so covek koj me gusi psihicki.Od druga strana pa sum slaba nemam hrabrost da go napravam toj cekor samo za da ne povredam drugi luge,i taka celiov zivot mi e haos,a custvata so covekot i razbitanjeto ni se mnogu silni epten si se pronajdovme vakva ljubov retko se slucuva.Znam imate pravo da me napagate i jas nemozam da si prostam sto od greska vo greska vlegov ama veruvajte custvata ne go prasyvaat razumot.A covekot e spremen na se,koga bi imala uste jas hrabrost [mod-kirilica:1bq30654][/mod-kirilica:1bq30654]
Хмм, Зузу, мила, размисли си убаво, сепак конечната одлука е само твоја. Ама незнам дали само на мене ми паѓа во очи цитираното....Тој ти рекол дека од бакнежот со тебе ке го остави семејството(нели спремен е на се)??? Убаво разбрав дека има и дете???
Зузу ако веќе се разведуваш, разведи се ако е подобра одлука за детето и за себе. Не се разведувај со надеж дека ќе бидеш со тој маж затоа што тоа си е сосема друга фамилија, друг случај, туѓ живот и одлуки. Најмногу што мразам е упропастување на брак поради трета личност. Ниту терај некого да се разведе за да живеете среќно, ниту се разведувај поради друг. Побогу причина за разведување не е само неверство. Според текстот се гледа дека си добра душа инаку на луѓето со постапки како твоите се гнасам. За туѓ инат и свое моментално задоволство уништуваш безброј туѓи животи, дури и еден потекнат од тебе. За тоа секогаш да се каеш и да знаеш дека ти си крива што си се омажила за таков човек, не е маж ти. Ама воопшто не е крив тој. Ниту те присилил ниту нож на врат ти ставил за да се венчате. Тоа била само твоја одлука за која сега патиш и барај кривица во себеси а не во него или во мајка му. Ти требало да знаеш во каква фамилија влегуваш пред да го превземеш тој чекор. Не те осудувам, само кажувам мое мислење. Дури и те поддржувам затоа што навистина се гледа колку ти е тешко и дека си искрена пред се сама кон себе а потоа кон другите. Чесна си и поштена но... брзата кучка слепи кучиња раѓа. Знај го ова и со среќа што и да одлучиш понатаму.
Зузу јас потполно те рзбирам бидејки јас бев оставена од страна на дечко кој се ожени за пари со девојката...По долго време и јас се омажив еве си имам фамилија и си ја сакам.Во контакт сум со бившиот и со жена му имаше од негова страна муабет да сме заедно но реков НЕ бидејки има детенце кое невино и жена која мн го сака,но најпрвин размислив за моето дете кое е створено од љубов и од преголема њубов кон мм.Но пред некое време види што ми се случи се вклучив од фб на мм и има што да видам си адд девојки лајкови сликите заштитени од мене и детето и врската.Се испокаравме лом се направивме само нз дали со некоја е имал нешто бидејки разговорите му ги немаше.И после оваа слушчка нз кај се наогам ама да се вратам кај бившиот со тоа што некогаш ми било убаво и да му го расипам детството на моето и неговото дете нема ШАНСИ.Нз како ке биде понатаму значи го прашав мм тој негира дека бил со некоја ама ако верувате го замрзив толку мн како некој душман ми е во очите ај ве молам за совет.Значи сакам да си ја задржам фамилијата.Со односи сме слаби некогаш се е случувало во 2 мес 1 пат а јас се надам на второ дете а ко го видов ова се скршив.Потекнувам од не мн богато семество,од бременоста испукав премногу се гадам од самата себе и мислам дека повеке не го привлекувам мм.Се трудам се да направам ама мислам дека не ми успева.ЗАТОА ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ.Денес е мн лесно да се разведеш тешко е да поминеш нис бурите во бракот.поз
Мила и сама знаеш и кажа дека е лесно да се разведеш ама да задржиш брак е потешко, знам дека после порогај се сменуваме малце ама не значи тоа дека и љубовта треба да се смени,напротив имаме дете и треба да имаме поголема љубов. Не избрзувај со тоа дека мт имал девојки на фб и дека пишел и се тоа што мислиш,кој маж не погледнува други девојки жени?.. Сите!. Кога веке имаш некои сомнежи не реагирај веднаш за да он забележи туку од страна гледај што прави анпотоа јасно и гласно кажиму дека маж,сопруг и татко треба да биде човек со семејство што значи дека треба да се грижи за семејството а не да прави тинејџерски работи. Некогаш жената треба да ги доведе на место работите во фамилијата,кога мажот не е за тоа. Не треба да се дозволи да се уништи бракот поради глупости кои еден ден ке се кае за тоа.
Јас свакам да се гледа фантазира и се по ред ама да заштитува слики ред др раб да се аднуваат девојки кои јас ги имам видувано дека идат со женети мислам не е во ред.Не дека сум њубоморна кој шо сака нека прави само ме збунува бидејки беше исплашен дека ке го напуштам од проб со мајка му а сеа што прави тој значи јас пребродив све тотлано све за да сум со него и лоша бременост.Нз што и како но лани овој период беше во Словенија некои си 3 месеци и од тогаш малку оладен.Зборуваа дека имал и таму др нз го прашав и тогаш рече дека сакаат да не разделат.Ама после ова нз што да кашам...
Да потполони те разбирам ти сакаш да превземеш нешто? Навистина едно е да погледнува а друго да ги крие тие работи од тебе,најубаво ти знаеш како тие,совети мислења ке добиеш ама на крај ти тррба да одлучиш за животот твој и на твоето дете. Барем го интересира ли синчето?
значи само односите не се чести онака си имаме се разбирање помагање тотлано се си функционира нормално и финансиски излегуваме заедно,малиот ке го шетаме значи се е ок др,а што му требааат тие девојки и заштити нз.А заборавив да кажам одкако настана тааа расправија го избриша фб.Инаку ни на тел никој не му звони.Значи нз која е целта со тие девојки и криења.