Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па штом веке нема фб ни некои други знаци можеби било онака :^) штом нема други знаци можеби нема потреба да мислиш на тоа :tmi: јас за некои работи на мм му викам занм дека не ми кажуваш за да не се караме и да не се нервирам бидејки тоа не е убаво што го правиш :tmi:

2. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    А зашто Хев е тоа така,мислам ако не е тајна? :?: А да пробаш да поработите на тоа,па да се средат работите,бидејќи како што разбрав може е и таа причина зашто го направил тоа со фб,ама сепак треба искрено да се разговара во 4ри очи.

Чудна работа се ова маживе(со исклучоци),абе ќе ти го пушти црвот,па после оди ти трескај се од земја,а кога ќе ги прашаш зошто,оди па нека признаат,нема шанси-разни изговори!! :x

3. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Седнав и разговарав и одговорот беше изморен сум од раб неможам сеекогаш,го разбирам навистина има физички тешка раб постојано на нозе ама колку само пати го имам фатено у вц со моб и тн нз нз оф мори мајко нз што да кажам како да мислам.Секогаш јас иницијатор за секс одкако е роден малиот.

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Можеби стварно е изморен од работата,а за тоа со тел и во копатило го слушаш да зборува или мислишдека пишува со некоја?
    Можеби чита нешто на тел :^)
    Па на крај краева прашај што се одалечува од тебе ишто не му се сака како порано :^)

5. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Златна не се разбравме си гледа човекот (мрсни клипови)и си врши раб,а јас ке си ја чувам за бо музеј мојава.Немам коментар али деновиве пак ке пробам да разговарам и да видам кај води сето тоа.

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Може неразбрав ама разговарај и знај на што сте а не вака :^) гадна работа ова машкиве и нивните клипчиња ова она :tmi:

7. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Абе машко ама нз што и како.Инаку да се изјаснам до сега ниту еднаш му нема никој зазвонето или пак да закасни од раб нема таков некој испад освен овј на фб,дали некој го нешто наговорува или па нз има нешто ко му спомнам само ми вика не се замарај,ама па и не е баш така,Јас да го имав до сеа тоа напраено име ке ми се заборавеше.

8. zuzu123

zuzu123 Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Procitav sto ste pisale vo pravo ste,neznam samo dali me razbravte mozebi i jas ne objasniv dobro.Znaci jas napraviv greska koja ja plakam skapo veke 9 godini,nemoze da me razbere nekoj koj ne go doziveal toa sigurno,zalazuvajki se deka srcevo ke go zasaka pa nesaka pustoto nemu ne mozes da mu naredis.A sin mi go sakam najmnogu kako i.sekoja majka i nemozam da dozvolam da mu go unistam detstvoto so traumi,i zatoa jas ke si veneam vaka vo cutot ns mladosta.pouka za site nemazeni da ne izbrzuvaat dyr ne se sigurni vistinski vo custvata.E sega ova so covekot sto se.sluci stvarno neznam kako da vi objasnam nie bevme bliski i otvoreni so muabet veke tri god i toj mi kazuvase za negoviot brak uste togas se gledase deka istiot problem go ima ko jas zrtva za deteto,ne e ova ko sto procitav nekade eden baknez i odma vetil razvod.Znaci kaj nas nema fizicki kontakt tuku emotivno i duhovno sme eten povrzani a i dvajcata sme eten srodni dusi e toa boli sto se sretnavme kasno.E sega iskreno neznam dali vredi cel zivot da mi pomine vaka glumejki so skrseno srce ,prazna dusa,bez emocii bez nikakov seks t.e imam custvo kako nekoj da me siluva a ne ljubov da vodam mozebi zvuci glupo no bas taka e,jas ne ziveam jas postojam samo zaradi deteto,koe od druga strana ke si porasne i ke si zivee vo negov svet,stvarno mi e haos iako znam deka nemam jas takva hrabrost kako mnogu zeni .A i covekov epten e zaljuben vo mene znaci mi vika znam deka sin ti e mal ke cekam uste 5 ili kolku god koga ke sym reaela jas za nesto poveke ,e sega stcarno e mnogu cudno kako se zasakavme tolku bez nisto bukvalno ne zblizi istata sudbina najverovatno.Toa e devojki takov e zivotot nekoj znaes da go zivee nekoj kako mrne ke umira od misli i grizi na sovest....

9. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    ЗУЗУ... а како ја гледаш ти вашата иднина со тој човек? Дали навистина ризикот да бидете одвоени е само поради жртва за децата? Јас разбирам многу добро како е да бидеш поврзан со човек емоционално и духовно затоа те разбирам. Многу гнасна замисла ми создаде во умов со силувањето што го спомна иако знам дека е само метафора. Живееш како роб, и тоа не смееш да си го дозволиш. Исто и тој. Јас според приказнава не гледам љубов од страна на маж ти ниту пак љубов од страна на жената на тој човек. Ако единствена казна за разводот биде преку лист хартија и туѓ сеир тогаш направи го она што ти лежи на душата. Детето ќе се помири, ниту прво ниту единствено. Зар тоа не сака родителите да му бидат среќни? Нема да постои омраза помеѓу татко му и мајка му доколку се има разбирање.
    Нека биде спонтано, со разбирање. Ако веќе го правиш тоа.

Многу тешка ситуација во која не би сакала да се најдам.

ХЕВ... Знаеш, можеби е само моментална криза. Имате нормален брак во кој недостига малку интимност. Потруди се околу себе прво. Пронајди го она што го бараш од твојот сопруг и потоа дај му го она што него му треба, ЖЕНА. Дај му љубов во кревет и потсети го дека си една и единствена. Не ми се верува дека ти прави нешто зад грб. Едноставно некои работи ги криеме за да не настане караница поголема од потребната. Секако, не се откажувај од никоја помисла, посматрај но верувај во него.

:hug:

На HEV му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snowflake123

snowflake123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Никако не оправдувам никакви неверства, а особено брачни.. Имам 17 години и не сум имала некоја по сериозна врска, но го кажувам ова од перспектива на дете. Ако некој од моите родители извршил неверство дефинитивно ќе го гледам со други очи. Каква порака мене ми пренесува со тоа однесуање? А жената или мажот т.е швалерот или швалерката whatever нема да ги погледнам во очи. Не верувам во љубов на прв поглед, за да се заљубиш во некого треба да си подолго време со него, а ти ако при ладен мозок одлучиш да си со некој кој е во брак, си крајно неморална и себична личност бидејќи не размислуваш на последиците како по тебе така и по тоа семејство кое ќе се растури ако се излезе на виделина.

На jb82 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    devojki sto mislite dali mm me izneveruva? Pred nekoj den se vrati od sluzben pat i vo kuferot najdov stegi za kosa za koj mi rece deka gi pronasol vo aftomobilot :^) . Jas se iznervirav i gi iskinav. Vcera gledam kako na fb pisuva so edno devojce i dur da vidam sto pisuva go izbrisa razgovorot . Go prasav za sto pisuvaat mi rece sluzbeno bilo |( . A pak deneska otidov kaj nego vo kancelarija (zosto rab prekuvremeno) i tamu sekretarkata me prasuva dali sum mu bila sopruga pred edna gosina koga odea za romanija na sluzben pat. I velam DA. A taa me pogledna kako da sakase da mi kaze nesto i mi rece samo BIL OZENET? :^) :?: sto mislite dali se raboti za neverstvo ili mi e od hormonite zosto kaj i da e ke se porodam do 18ti mi e terminot. izvinete za fondot od mob sum.

12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.828
    Зузу - зошто да си го упропастуваш животот понатака? Стварно не те разбирам, си jа сфатила грешката, страдаш 9 години ради тоа, верувам дека и син ти не е баш среќен што татко му му вика и ти пак продолжуваш со твојата улога на жртва која никому не му носи полза. Живеj го животот, еден е! Аман, отвори ги очите, направи нешто навистина вредно за син ти и за себе.

Хев, мое мислење е да пробаш со мт да разговараш и не се откажуваj додека не добиеш одговор. Има причина за неговото однесување, разрешете додека не ви пукнал филмот, бидејќи после ќе биде доцна за промени.

Елеонора, маж ти е ставрно сомнтителен. Сега за сега не се нервирај, бремена си, бебето да се роди па после расчистуваj односи со него.
    Ако видам маж ми да се допишува било како со некоја, нема убаво да помине, а не пак колешки негови да ме прашуваат за него. Очи нема да ми види.

13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.225
    Допаѓања:
    140.052
    Зузу, она што мене ми биде очи е товоето повторување дека си жртва за детето.
    Детето не бара од тебе да бидеш жртва.

За мене ниту разводот, па дури ни неверството не се страшни колку што е страшни глумењето жртва и одолговлекувањето на одлуките. Размисли што е најдобро, направи го и држи се до тоа.

На De-lovely, danielka0507, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Си го знаеш одговорот само ти треба оправдување и поддршка. Зошто да немаш храброст. Немаш 2 животи па да се тешиш дека во другиот ќе цветаат ружи. Ти потсвесно си решила да се разведеш, иако разводот не е ни малку лесен (не за оговарање) за твојата психолошка состојба.Немој да се залажуваш со човекот.
    Што ако ти се разведеш , а тој не?
    Што тогаш, цел живот љубовница ќе му бидеш?
    Направи го тоа поради себе поради твој мир ако мислиш дека ќе бидеш посреќна. Со среќа што и да одлучиш.

15. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Убаво кажа Ариел, децата не бараат од вас да бидете жртви, ни твоето, ни неговото. Ми влезе во око тоа што велиш дека вас ве зближило тоа што и двајцата сте жртви ради децата. Мене па тој термин "жртва за детето" ми е многу кукавички во ваков контекст. Се жртвува родителот кој трпи мобинг за да земе плата и да си го прехрани детето, се жртвува родителот кој не појадува на работа за неговото дете оди на еднодневна екскурзија со школото...Ама родителот кој вели дека не е вљубен во брачниот партнер, има љубовник во меѓувреме, ама не се разведува зошто е жртва за детето, е тоа ми е себичен родител и точка.
    И истиот муабет што стално се повторува на форумот - Не му правите добро на детето со тоа што останувате во нефункционален брак.

На bibiiii, ariela09, Hipica и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Е ајде де сега сите ке изневеруваме да ми простите (еб.....е) на страна и ке останеме во брак поради децата, ке се жртвуваме.
    Во болдираното е толку убаво кажано што дури во некои делови се гледам себеси.
    Покрај работата чистев и станови за да има за детето.Инаку одамна сум разведена, ама ни приближно за изневерување иако не сум против. Разведете се бре луѓе па кршете после глава. Децата си растат вака или онака, мислите дека ќе бидат подобри личности ако се растени во брак! Се лажете. Ние родителите сме овде да им го посочиме правецот, а тие понатаму се изградуваат во личности.

На okcenzi и tessie им се допаѓа ова.
  17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Сомнително ама неможеш ништо да сториш додека немаш некој поконкретен доказ. Ама прво стегачите демек ги пронашол, после фејсбукот оженет човек е што бара со други да си пишува башка да брише разговори. Па на крај неговата секретарка која не знаела дека е женет. Сомнителна работа. Но верувај дека ако има нешто со тек на време ќе се дознае. Ниту една тајна не останува вечно сокриена. Па после на тебе останува како ќе постапиш. А многу е важно дали имате деца.

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Има нешто 100% :|

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ај да не се лажеме, сите се допишуваме со некого, било да се бивши, сегашни или пак идни, штотуку стекнати пријатели, познаници и да не набројувам повеќе.
    Баш поради расправии се штитиме себеси со бришење на меморија.
    Ај стегачот ќе се прожвака некако, ама секретарка бре да те прашува (каде и е мозокот), те гледа толкава бремена........????????? Црвот е веќе влезен, тешко да излезе.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Devojki jas se porodiv imam sin. MM za vreme na poragjaj bese na sluzben pat i dojde sinoka ne mi ni cetita sin kako sto jas nemu mu rekov "Neka ni e cestito da nie zivo i zdravo". Ke se obidam da se skoncentriram na sinceto LEON pa ako najdam sumnlivo nesto baram razvod po sekoja cena a sinot ne go ostavam da mi go gleda nekoja koja ja imale 100 mazi.