Доста храбро од тебе Кате кога си решила да си ја отвориш душата и јавно да признаеш за твоето неверстvo
najprvo, pred da mi se nafrilte sakam da predupredam deka NE OSUDUVAM, TUKU SAMO BARAM DA MI DOOBJASNITE A SO TOA I DA MI POMOGNETE DA VE SVATAM (ako e vozmzno da ve svatam) Nemam nikakva losa namera...so starv pisam i vnimavam da ne navredam nekogo ))) mila moja, velis se razdelivte otkako svati deka toj navistina ke se zeni! alal da ti e za toa, sosema pravilna postapka! sigurno si pomislila deka ne e fer sprema tebe da odigruvas treta starna na triagolnikot vo koj vleguva tvojot sakan! no zosto otkoga ti se javil si dozvolila voopsto da zboruvas so nego? Jas ne bi ni krenala slusalka na bivsiot koj veke odlucil da ne bide so mene! zosto si dozvolila da imas sredba so nego! stom pominalo izvesno vreme toa znaci deka cuvstava tvoi bile oladeni, si go podzaboravila verojatno, i zosto otkoga ti se javil si se vpustila povtorno vo uzivanje koe ne go zasluzuvas! sakam da kazam, svesno si se vpustila, me razbiras? ne bilo slucajnost, si znaela deka e vo brak, si zanela deka mozel nekogas tebe da te odbere a ne zena mu, si znaela deka pominal izvesen period bez negi i ednostavno si mozela da prodolzis bez nego! Znaci svesno si se vpustila da ja igras ulogata vo spanskata serija! ne si mislela na posledicite, si mislela na tvoeto uzivnaje so nego (za zal i uste mislis samo na toa) a ne si mislela na negovite deca i negovata zena! ne si fer, naiskreno, se sto pravis e samo za tebe i nego, na steta na drugite! zatoaaa, ete go mojot sovet! mesto da ni se pravdis ovde, odluci da si go promenis zivotot! odberi nekoj normalen i sloboden! nekoj sto ke ti dade sansa da bides vistinski sreka i da ne se kriers po hoteli i sobi nekoi za da uzivas! imas vreme da si gi popravis greskite, samo prasanje e dali sakas da gi popravis! dali te pecka sovesta vnatre vo tebe za negovot semejstvo i dali si podgotvena istiot teret eden den tebe da ti go napravi tvojot mas! ova e mojot sovet! ps. moderatori, ako mojot post navreduva necii cuvstva , brisete slobodno! mislam deka e samo realen komentar! a ako vie imate poinakvo mislenje, brisete! pozdrav!
navistina ova mi trebase.jas nikogas ne sum go izneverila mojot soprug.ne sum ni pomislila za neverstvo za taaa cel toj mene da.Zaedno sme od nasi 18g se zemame na 20g a ja dobivme nasata kerka na 21g,poslem pominati 8godini brak mislam deka se prezasitivme eden od drug,tesko se podnesuvavme koga ke bideme vo ista prostorija, sekoj odese po svoj pat,jas na rabota,doma ,dete vo gradina ,a toj si ja gledase samo negovata rabota.sedejki vaka kako sega osamena na fb a otvoren negoviot msn stigna poraka od nekoja nepoznata zenska osoba ljubovna poraka,si premolcev mislev deka e samo nekoja sega,podocna pristigna uste edna vo koj otkriv deka ne e sala.Toa bese osoba od Srbija koja slucajno se zapoznale i pocnale da se dopisuvaat se glledale tajno.pomina nekoe vreme i slucajno go zemav negoviot telefon i vo telefonot gi procitev site poraki koi taa mu gi ispatila vo koi taaa se pretstavuva kako majka na moeto dete,kako taa ke se grizela za mojata kerka.Koga pocnaa site raspravi jas,ja odnesov malata kaj moite i posle nekolku dena se vrativ da si gi zemem i moite stvati.Po nekolku dena dojde da ja vidi malata i mi kaza deka ke se zeni so istata osoba sto se dopisuvase,bev ladna i ubedena deka nikogas poveke nema da se vratam kaj nego.Pomina nekoe vreme i ja donel devojkata doma kaj mene ,spijela na moj spalna,segela kaj sto sum sedela jas bese pretesko za mene mislam deka ke poludev.Nekolku pati me molese da se vratam ali jas bev cvrsto ubedena deka poveke nama vrekanje nazad.Pomina mesec sekoja vecer zaspivavme zaedni,pocnaa poraki ljubovta zapocna povtorno da se raga,ja isprato taa da si odi od kaj sto dosla i dojde da ne zeme nas i se vrativme pak na staro.Sega sme zaedno ali jas nikogas nema da mu prostam toa so go napravil pa makar i da bilo za inet za da mi vrati i da me povredi.Taa osoba ne e bilo koj nego majka so dete razvedena od koja deteto e kaj tatkoto a taa e edna koja gi zadovoluva mzite na sekoj mozen nacin i se pika kaj sto ne i e mesto zatoa ke pati sekogas i nikogas nema da nejde srekno semejstvo vo koe ke zivee.A jas ne sum nekoj koj moze da sudi i presuduva.GOSPOD e golem pa ke se najde resenije i za mene i za deteto moje i za mojot nevernik a i za takvite zeni,izvinete ako nekoj povrediv ili navrediv.pozzzz
mnogu me rastazi tvojot slucaj! iskreno duri citav se naeziv celata! iskreno socuvstvuvam so tebe! jas ovde na ovoj forum napisav mnogu za da im dokazam nekoi raboti na zenite od tipot kako tvojata unistuvacka na brak! napisav mnogu za da im ja kazam vistinata! no popusto! takvi imalo i ke ima! i duri ke se pravdat kako da ne storile nisto! ama milo moja, toa e toa! nemoj da mislis deka nevestvoto e prozivod na prezasitenosta koja ste ja cuvstvuvale ti i tvojot mas! ne etoa, veruvaj! toa e moment na slabost,moment na dosada, moment na potraga po nesto razlicno! ete tvojot mas se pokajal i stom si se vratila kaj nego potrudise da gi sredis rabotite! prepostavuvam poveke ne e vo prasanje istata ljubov kon nego, ne e isto nisto...no stom si mu povtorono doma togas probaj da si ja smiris prvo tvojata dusicka a posle i da pridoneses za mir vo semsjtvoto! ete sega se stavam vo tvoja situcaija! mislam deka bi postapila sosema poinaku, mislam deka ne bi se vratila, no stom veke si go prezela najteskiot cekor, togas razgledaj gi ubavo rabotite i razmisli dali zasluzuva da mu se prosti! ahhh...koga stanuva zbor za neverstvo e mnogu tesko da se prosti, no ti si go prezela najteskiot cekor, ostanatoto ke bide samo rezultat na tvojata zelba da se ,,smiri topkata,, i da se sredat nestata! imas detence koe ti e najverojatno pricinata da prodolzis! ako se sluci uste nekoja takva negova avantura razmisli dali zasluzuva popraven! neverstvoto e bolna rabota za iznevereniot, no ako znaes kako da gi naredis kockite ke bide uste pobolna rabota za toj sto go predizvikal( vo tvojot slucaj mas ti) so sreka mila moja! pozdravce!
fala na podrskata....ali mu prostiv od edna pricina ne deka se obvinuvam sama sebe nego deka jas go ispativ kaj nea ako ne bese taaa ke bese bilo kaoja druga,ali da bese nekoja koja e dobra i postena nemase da mi bide tolku krivo ali nekoja koja se mazela cetiri pati i rusela sve pred sebe samo da najde nekoj koj ke ja primi i ke ja zacuva za da izbega od mestoto kade nikoj ne ja poskuva poveke navistina e bolno.nekogas bese tesko ali sega e potesko togas ne go ostaviv ali ke dojde krajot koga ke mu dojde i na nego red.Toj go ostavi svoeto 6god.dete a taa svojata 13 god.kerka koj ne ja videla poveke godini i ic ne ja trognuva toa.Toa e covek bez cuvstvo i razum mislam deka kaj nas ja napravija greskata negovite potocno negoviot tako koj mi se javuvase i me molese da se vratam so zborovite TI KE SEDIS OVDE A TOJ KE SI ODI OD KUKAVA ali se nadevam deka ke se sredi ali nikogas nema da mi bide mil poveke pa makar i cel svet da mi go stavi pred noze.za mene toj e zavrsena prikazna zivejam samo zaradi deteto za da ne se oseka samo,zasto znam kakolku prasanja mi postavi koga go nemase i nebese so nas a jas neznev koj odgovor da i go dadam.Tesko i bolno......prasanje bez odgovor koj nemoze da go svati ,ali sve ke se vati koga ke go svati i koga ke bide otfrlen od nejziniot zivot.Sega e najdobar tatko i soprug ali veke e uzalud nazad vremeto nemoze da go vrati.
Jas se slozuvam potpolno so tebe,iskreno bi sakala nekoj da mi objasni poubavo za da mozam da sfatam ili da razberam. VO situacijava stvarno ne mi e jasno sto dobiva mina?zast znaes deka e ozenet i osven sex sto dr imate zaednicko? ne ocekuvas toj da se razvede, ne go forsiras znaci se sveduva samo na zadovolstvo ako ne se lazam. Pa mislam deka ima mnoooogu normalni momcinja,slobodni so koi mozes da imas sex bez pritoa da povredes nekoj, i kolku tolku nekoja si zaednicka idnina so nego mozebi zaso ednas treba da se skrasis, da se smiris da imas deca, pa neli e toa site za koe ziveeme i se nadevame? a vakvi krienki po moteli,koli mene ne mi e jasno! Zar tolku e odbivno custvoto da si so nekoj sloboden, bez da se kries, da se drzes za raka bez starv da ne te vidi nekoj, da razmenuvas baknezi kade i koga sakas, ili pak toa vi e izviveano i zdosadeno?? objasnete mi
Nekogas zivotot ni prireduva takvi nesta, mislis deka toa tebe nikogas ne moze da ti se sluci, i odednas sretnuvas nekoj koj uspeva da ti gi razmrda zaspanite peperutki vo stomakot, i go izneveruvas edinstveniot dotogas vo tvojot zivot. No ne znam kolku vredi da se rasturi semejstvo i brakot da se raspadne poradi nekoja avantura za koja ne znaes kako ponatamu ke zavrsi. Ako kontinuirano se prodolzi so neverstvoto, mislam deka so tek na vreme tvojot zivot nema da ima nikakva smisla ako ne si so covekot (ljubovnikot), i mora da dojde do raspadjanje na tvojata bracna zaednica. STO TOGAS?
izvini nesakam da te navredam ali mene ne mi e jas kako mozes da bides so nekoj koj znes deka vecer ke otide kaj svojata zena,ke se pravi kako nesto da ne se slucilo,ke gi pominuva najubavite momenti so svojata zena ke ja miluva kako sto te miluva tebe ke ja saka a ti sekogas ke bides vtora i ramo za placenje,samo nekoja uteha zarem ne ti smeta toa?????zarem ne si ljubomorna sto gi pominuva nokite so zenata,so decata a so tebe nistosamo eden sex.Atoa deka ke ja ostavi zenata ?????duso moja nikogas nemea da ja ostavi zenata za tebe-a znes zosto???? pa ti ides so nego a znes deka e zenet pa mozda nekogas ako ste zaedno ke si pomisli deka pak ke otides so drug i ke cekas da se razvede a toj ke ostane sam.izvini ako te navrediv ali mene ne mi se jasni tie zeni i nema nikogas da gi svatam.Jas bev u situacuja na neverstvi na takov nacin me varase maz mi i jas go znam ja donese edna takva kako tebe i doma so vetuvanja mnogu deka ke ja zeme,ali se dodeka bese so nea me molese mene da se vratam i koga resiv da se vratam vo ist moment ja izbrka so zborovite-IZVINI ALI TI MI BESE SAMO UTEHA ZA DA SE OPORAVAM OD ZENA MI.A stto me natera da se vratam ke ti kazam samo da i dokazam na nea deka ne e vo pravo i deka zabe i e sve namoze da krade tugi mazi,toj me povredi i taa ali koga ke bide sam jas ke go ostavam i ke go povredam.Se vrativ ne deka se nadevam deka ke bide isto i deka nema poveke da go napravi istoto,samo se staviv vo takva situacija kako e da rasipes nekoja vraska ,ali jas ne sum rodena za toa i nemozam da produzam,si vikav koga taa moze mozam i jas ,,ali uzalud jas nemozam.sega poveke e povredena taa otkolku jas.taka ke bides i ti veruvaj mi.
Devojki zdravo! Procitav SE i mozam da kazam deka site razmisluvanja mi se dopadjaat! MNOGU ZALAM za neverstvata sto gi preziveale ANNADOD i ostanati i se molam za vas nikogas poveke da ne vi se slucat... MINA koga te citam tebe ,kako da se slusam sebe si ,pred edno 10 god. Razlikata vo godinite pomedju nas e tolku ,od prilika,pa mislam deka i ti koga ke se iznagledas se i sesto za narednite 10 god.ke omeknes mozebi malku vo stavovite ,ne vo druga smisla tuku vo smisla deka ne site ludje se kako tebe (i mene) cvrsti po karakteri,za zal! Na edno mesto pisuvas deka Nikogas nemozes da sfatis sto e toa sto gi tera zenite da se zabavuvaat so zeneti ili zafateni mazi .....i jas nemozev da sfatam. Nemozev da sfatam ,ama sega mozam. Mozam ne deka osetiv PU,PU,PU, SKRAJA DA E ,ama pocnav da sfacam deka Gospod sozdava sekakvi ludje ,pa i tie ete imaat pravco da ziveat. NIKOGAS vo zivotot ne sum izneverila NIKOJ,ni decko,ni drugarka ,nitu pak maz,ama zosto toa se slucuva, sfacam. Zenite izneveruvaat zosto ,kako sto nekoj kaza deka im e ubavo i vozbudlivo,a iskreno tie ne baraat kako nas vecna ljubov i harmonicna vrska so deca ,so kuci ,so cvekinja ,tuku baraat zabava. Baraat nekoj koj ke im go ispolni vremeto,a ni pod razno ne baraat obvrska i nekoi si zaveti.... Spored toa ..ubavo im e ,zaedno se so covekot,pominuvaat vreme i druga vrska ne im treba nitu pak imaat vreme,nervi ili zelba za druga vrska. Sigurno deka i na tie zeni ke im dojde za mazenje i za vrska i togas ke si najdat nekoj koj toj uslov ke go ispolni...retki se onie ,mozebi 1 vo 1000 koi mislat deka "zafateniot maz" ke ja ostavi zenata so koja e ozenet i ke ja ozeni nea.... Iskreno mislam deka vo 95% slucaevi zenite-preljubnicki voopsto ne ni sakaat da zavrsat so takov maz ,koj i samiot e preljubnik,a najmnogu od onaa : Ako izneveruval nekoja druga ,ke me izneveruva i mene! Voopsto ne velam dek ova e VO RED ,ama ne velam i deka NE E ! Znaci ...ludjeto se sozdadeni razlicni..ziveat vo razlicni uslovi i se razlicni po karakteri ,zelbi,sfacanja,pa toa sto za emne e interesno za nekoj e dosadno,toa sto za mene e ispravno za drug e pogresno itn. JAS ova vaka go sfacam! Ne e ni bitno sto i kako e ...vazno deka sfacam deka vo zivotot ima SEKAKVI SITUACII i JAS sakam da gi podrzam site i da im DADAM DO ZNAENJE deka ima nekoj koj gi sfaca,NE DEKA GI OPRAVDUVA ,tuku gi sfaca i gi KRITIKUVA,a zenite koi se obracaat za sovet ,smetam deka mnogu podobro ke se zamislat i ke razmislat za kritikata vo ovoj slucaj. Sekako deka za kraj bi rekla deka sekogas srecata treba PRVO da se bara vo SVOETO SRCE,a potoa vo se ostanato. Ne e vazno sto se moralnite kodeksi ,ako mene ne me pravat srecni i obratno...dzabe sto nesto e slatko koga jas nemozam da go napravam od moralnata kocnica vo mene...... SRECATA sekako deka zivee vo site nas ,no sigurno ne vo tudj dom i vo tudj krevet..... POSAKUVAM na siet da ja najdat srecata i site da pocustvuvaat kako izgleda koga nekoj sekoj den TOKMU NIV ke im se vraca doma! POZDRAV I SEKOE DOBRO NA SITE!
vo pravo si deka iznevruvaat od razlicni pricini...edni se cuvstvuvale posakuvani i seksi vo pregratkite na tug mas, drugi pak bile zrtvi na semjno nasilstvo pa zaradi odmazda go izneveruvale svojot mas! pricinite se mnogu...no opravduvanjata se malku! jas 100 pati pisav deka ako ne sakaat semsjtvo i dom, ljubov i mir vo svojot brak, togas i ne mora da nastvojuvaat da go imat! neka se razvedat i potoa neka odat so koj sakaat! jas ne gi osouduvam tie sto ziveat zivot bez da mislat na posledicite! ako edna devojak (ili mas) odlucil da promeni mnogu partneri, da si go pravi kefot so koj saka, da pravi razlicni orgii i grupni seksovi, da pravi bukvalno sto saka samo za nejzino zadovosltvo JAS NE JA OSUDUVAM, i cestitam na hrabrosta i odlucnosta da zivee zivot bez razmisluvanje na posledicite! no zenite koi stapile vo brak, koi vetile i pred zakon i pred boga i pred ,,sakaniot,, deka ke go pominat zivoto so nego, tie zeni se dolzni da bidat verni! moraat da bidat verni se dodeka posti toj potpis koj znaci brak! Veke sum dosadna so edna ista prikazna ama ke ja kazuvam do kraj...IMATE RESENIE, RESENIETO VI E RAZVOD... Vo ova sovremeno opstestvo nikoj nema da vi zameri ako se razavedete i kako zena so sloboden status prodolzite da se gledate so koj sakate! nikoj nema da ima pravo da vi prefrli deka ste nemoralna i lekoumna zena, no se dodeka imate burma na prstot ne ve opradvuvam da uzivate vo avanturi! so tie vasi avanturi, ili pokonkretno kazano, so zadovolstvoto na koe ne mozete da mu odoleete povreduvate mnogumina okolu vas (vasite roditeli, vaseto dete, vasiot bracen sopatnik, i semejstvoto na vasiot ljubovnik/svaler) p.s. i nemoj da mislis deka mislenjeto koe go imam e samo rezultat na neiskustvo i rezultat na moite 22 godini! imam pominato mnogu vo zivotot i samo edno znam!nikogas nema da gi slecam gakite na tug mas....Nema da dozvolam da zapadnam vo takvo iskusenie! moeto mislenje ke ostane isto i po 10 godini!
Od kade znaes deka nema da ti go napravi ona sto i go pravi sega na soprugata so tebe, ili deka nekogas ti nego nema da mu go napravis ona sto sega mu go pravis na soprugot? Kako nekoj koj izleguva od eden brak i stapuva vo drug znae deka nema pak da mu bide dosadno i deka nema povtorno da bara da se pocuvstvuva sakano, seksi, vljubeno i ne znam sto uste ne. Za mene so taa postapka edna zena treba da se srami od sebe, zatoa sto da si jaka zena znaci da go zadrzis ona sto ednas si go odbrala, da se soocis so posledicite i od toa da napravis da izleze nesto ubavo, a mora da postoelo koga si se odlucila na takov cekor kakov sto e brakot. Izvini sto bev gruba, ama samo bev iskrena. P.S. Pomisli dali deteto bi sakalo da ja ima ljubovta,toplinata,bliskosta.... od svojot ili od necij tatko. Pozz
jas sum 7 god.vo brak imam dve deca i dosega ne sum slusnala deka maz mi bil so druga ,ne sum bila ni jas i ne daj boze da mi se sluci toa.ne znam i ne mozam da svatam sto e tolku ubavo da se bide so zenet maz(mislam na devojkite ne mazeni sto odat so zeneti).i kako mozi nekoj da si dozvoli da gi frli site tie god.sto bile zaedno vo brak tuku taka i da ne misli na svoite deca sto posle so niv.toa za mene e malku sebicno.i jas sakam da se osekam privlecno posakuvano ama ne sum posla odma da baram drug .mislam deka so edna romanticna vecer se sreduva.podseti se samo kako svi se zapoznale kolku svi se sakale kako te gledal i galel togas..zarem ne ti e krivo za tie vreminja moze pak da vi bidi taka samo trepa malku trpenie i ljubov da sakas da go vratis toa vreme.
Не би рекла драга моја Мина дека секогаш разводот е решение.Разводот сам по себе е многу комплициран, особено кога станува збор за тоа на кого ќе припаднат децата,па поделба на стекнатиот имот итн.....Луѓето што одлучиле да бидат неверни се свесни дека е тоа само една авантура и им е важно да е убаво додека трае...Јасно им е дека после страсните мигови поминати заедно секој ќе мора да се врати кај својот брачен другар и да си продолжи со животот како ништо да не се случило...Сраста е таа што ќе ги одвлечка во туѓ кревет но разумот е тој што ќе ги врати дома...Неверството е грешка,но понекогаш додека не погрешиш не можеш да ги цениш вистинските вредности во животот...
DRAGA MINA.. Eve za posleden pat vaka licno ti se obracam i ne sakam ovaa tema da ja napravime nase licno polemiziranje...... NAjmnogu se plasev deka ke me sfatis pogresno i tokmu toa se sluci,pa ete...osecam potreba da se doiskazam za posleden pat ,vaka nasoceno kon tebe i tvoeto mislenje.... NIKOJ ne kaza deka si neiskusna ,zatoa sto imas 22 god. NAPROTIV na tie godini ti si zrela I (kako sto gledam) pametna i trezvena devojka so visoki moralni vrednosti i od mene "kapa dole"! AMA mojata poenta e deka ludjeto se razlicni......deka se menuvaat ,deka menuvaat stavovi ,mislenaj nasoki i toa e SOSEMA NORMALNO! NE VELAM DEKA TI ke smenis nasoka ili kriterium...NE (na primer) ti i ponatamu ke si go zadrzis tvojot stav ,ama ke pocnes so pogolema doza na razbiranje da se odnesuvas kon coveckite slabosti. Brakot ,kolku sto e "cista" institucija ,tolku e i matna i sekogas nemoze da se zavrsi...zosto i kako nema sega da povtoruvam. Tvoeto mislenje e deka konacno i najispravno resenia vo vakvi situacii e razvodot ,a moeto mislenje e deka baranjeto na srecata vo nas samite e konecnoto resenie.... Ni jas posle 10 god.ne go promeniv moeto mislenje i ne go izneveriv maz mi ,nitu pak sum vo takva namera ,ama pocnuvam da sfacam sto e sustinata na edna zena,koja e komplicirana "do koska".... Znaci..za TEBE SEKOJA CEST!Ostani si takva kava sto si(iskreno mi se dopadja )i NE SE MENUVAJ...samo mislam deka zivotot ke smeni mnogu tvoi patista,ne VELAM NA LOSO(moram da potenciram za da ne sfatis pogresno).. Ti Ja posakuvam celata sreca na ovoj svet i ostani takva kakva sto si ..cvrsta...za site pozitivni raboti..poz.
komplicirano e i da se kries po tugi kreveti i da glumis pred narodot deka se e normalno vo brakot! komplicirane e da se vpustats i vo neverstvo ama kako sto gledam za nevernite e toa rizik koj privlekuva kako magnet! i neli pokomplicirano e da se sklopi brak otkolku da se raskine! za sklopuvanje e potrebno svedoci, svadbi, crkvi...i trista drugi ceremonii...a za razvodot e potrebno samo odluka! taka da za site onie koj sakaat da si ja hranat dusata i zadovoluvat starsta so tugi partneri neka prvo se soocot so problemot razvod a potoa neka prat sto sakat! razvodot e bil golema tragedija pred nekoj period koga na razvedenite se gledalo kako na luge koi nemaat pravo na popraven! denes e poinaku, sudovite pokraj drugoto razbotat i za da razveduvaat partneri koi ne se sovpagaa! spomena deka posledici ke ima i vrz decata...ako tolku mnogu se grizi roditelot za svoeto dete nema ni da napravi neverstvo! a istro taka postojat i spogodbeni razbodi vo koi roditelite se soglasuvaat na zaednicko vospituvanje i odgleduvanje na deteto! resenie mila moja ima na se! Znam deka deteto ke bide mnogu popovredeno ako doznae deka roditelot ,,se saka,, i so drug/druga, otkolku ako roditelite odlucat da ne ziveta poveke zaedno! i neli podobro dobar razvod otoklu los brak! a za brakoto vo koj sopruznicite ne si pripagaat eden na drug ne mozeme da kazeme deka e dobar!
за сите нас бракот има различно значење. за некој кој е религиозен и верува во Бога, заклетвата која ја дава е за навек. меѓутоа факт е дека некои од нас бракот го сфаќаат мнооооогу попрагматично. не сум тука да осудувам, секој од нас прави како што мисли дека е најдобро. а грешките т.е. погрешните избори кога и да, верувајте ќе ни се окршат од глава. сепак, едно нешто не ми е јасно - ако некои од нас тука на форумот очигледно не веруваат во бракот, зашто ЗАШТО воопшто се венчале. помалку лицемерно ќе беше да останеа сингл па нека си тераат ќефови ако сакаат и до 70 година.
Eve me i mene... Mozebi i se sekavate, edna od izneverenite zeni koja se znaese veke 3 godini ako ne i poveke i sedese , trpese se zaradi ddeteto.... Imam sin 12 godini, so soprugot bevme zaedno celi 20 godini....i eve JAS sto mislev se se izdrzuva, pred tri dena go napustiv nego....JAS koja mislev deka se mozam, deka ne e vazno sto e so druga...puknav... dragi moi. mnogu e tesko. Od mozni 40 godini zivot, 20godini so eden covek.... ljubov nevidena.... ama dzabe... Koga ke pomislis na deteto deka 3 godini nanazad te gledalo kako places, deka go slusalo tatko mu kako veli deka ne me saka ... a JAS uporna... uporna da go potresuvam deteto, so moite placki, molenja, .... a toj pak so nea i so nea... e pa DOSTA E....ako e za arno za nego, dosta e! E sega barem da e arno za mene i za deteto!! Ne baram sovet, zosto mnogu e tesko sekako...Samo ete da ne mi tezi...
Kate sekoja cest, ama ostanaa nekolku prasanja ne odgovoreni. Dali imas zelba povtorno da go povtoris istoto so istiot ? Kako sega se gledate na rabota?
Ne ja osuduvajte, custvata mozat da bidat strasni. Veruvam deka mnogumina ja nemat oseteno ljubovta, kako taa reagira na naseto srce. ne sekogas e potreben seks za da bides ispolnet, dovolno e samo necie prisustvo i tebe srceto da ti drhti.