Очигледно постојат два типа на луѓе: стабилни и лабилни. Доколку ти е убаво во бракот сигурно е дека нема потреба да си ја мрдаш опашката, нема потреба ако и покрај секојдневните проблеми успееш да си се прибереш дома и да си го најдеш мирот. Не ми е јасно кај многу девојки, зошто воопшто брзаат да влезат во брак ако не се осеќаат убаво со тој што се земаат. Па нека се изнаживеат убаво, па после ќе се земаат кога ке им дојде време. Секој од нас сака да изгледа убаво, да добива комплименти, меѓутоа проблемот се јавува кога на тоа ќе се обрне поголемо внимание. Така да неможам воопшто да ги разберам тие кои што велат дека им било интересно кога некој им обрнува поголемо внимание од сопругот или дечкото, се зезаат, супер им е. Со самото тоа тие прво почнуваат флерт, не гледаат дали е женет или не е, а кога ке заглават во врска тераат додека им е убаво. Да и потоа почнуваат проблемите. Многу себично, јас мислам да се стави секој во улога на тој што е изневеруван и сигурно нема да му биде на никој сеедно, ама воопшто. Попрво сум за девизата, ако не ти е убаво, разведи се, нема потреба да трпиш нешто што не ти се допаѓа, па после прави што сакаш. Меѓутоа да правиш некого мајмун и ти да си уживаш, за мене нема никакво оправдување. п.с. доколку и двајцата се трудат да го задржат бракот е о.к., може да е пребродат многу работи и да ти биде убаво, но ако нешто не оди, подобро среди на време, за да не патат и другите...
E mili moi najlesno e d dades sovet,ali najtesko e da go primenis.Koga ve citam site samo davate soveti ali nikoj ne osetil na svoja koza za da svati kako e navistina.Najlesno e da se razvedes,ali sto potoa???Zivotot ide ponatamu???Da i toa e ok,ali ne e sve taka ednostavno sekoj ziv covek gresi,sekoj se uci na svoite greski znaci ako go popravis sve toa znaci si se poajkal si svatol deka si zgresil i nema poveke da ti se povtori ako navistina se kaes ako ne,prodolzuvas so isto tempo na zivit i pak se navrakas na staro.CUKNETE VO DRVO I ZAMOLETE GO BOGA DA NE VI GO ZEME PAMET.Zasto najtesko e covek koga ke naumi nesto togas nema vrakanje toj odi,,,,odi do nekoja cel koja sto ja zacrtal i nema kraj.Zasto da sudime nie i da presuduvame pa ne sme sudii!!!Jas licni mu prostiv ne mojot soprug edno golemo neverstvo i si rekov GOSPOD E GOLEM NEKA SUGI I PRESUDUVA.Znaci koga veke ke osnovas familija ne e vo prasanje samo nie vozrasnite sto ke odlucime ,ovde se i decata se razdeliv so maz mu koga doznav a kolku prasanja mi postavi mojata kerka kaj e tatko i??? a jas neznev sto da i kazam i koga se vrativme mislam deka ja vidov srekata vo nejzinite oci a za mene toa bese najsreken momen otkako bevme radeleni.Todas v i vo negovite oci go vidov ona IZVINI TE POVREDIV I NIKOGAS POVEKE NEMA toa ne mi dava do znenje deka ke bide sve isto.Nesto sto te zabolelo dlaboko vo dusa nikogas nema da go zaboravis i sekogas ke boli.Ali imas dete drug tatko nema da i bide na nasite deca kolku i da saka nee e toj tatko a nie vozrasnite ke si ja najdeme srekata koga togas ,decata ke si prasnat,znaci nedaj boze da te maltretira fizicki ili psihicki toa ne se trpi.Najlesno e da najdes ljubov od maz ili zena ali od dete nikogas nema da ja imas e toa boli mnogu poveke.Zatoa sekoj slusajte si go srceto ne nekoj drug da vi dava sovet za vasite problemi,zastanete na cvrsti noze i reseto go problemot kako sto ti kazuva tvoet srce.E mili moi samo togas nema da se kaete za posledicite na vasiot problem i ke gi snosite sami ako ste zgresile,ako ne ke uzivate vo ostantiot del od zivitot so covekot koj sto ste go odbrale da bide vas sopatnik.NE E ZAZABE RECENO-SEKOGAS POSLE DOZDOT IDE SONCE,PO SEKOE LOSO IDE DOBRO.OSTAVETE GO LOSOTO NAZADN NEKADE POZDI VAS GLEDAJTE VO IDNINA DA NE SE POVTORUVAAT ISTITE GRESKI.POZZZZ ZA SITE I DOBRO RAZMISLETE
nova sum na forumov i nabrzina gi razgledav komentarite i dosta se interesni. sekoj si ja opravduva svojata strana. site razgovarate za delata , a nikoj za custvata. eden star srbski akademik velese vaka. Vo brakot postojat tri fazi. Prvata e faza na vrela ljubov koja trae od 7 do 10 god. Vtorata e faza na navika koja trae okolu 10 godini i poslednata faza e faza na brat i sestra, jas bi dodala cetvrta ko dve sestri. Se slagam vo celost so iznesenovo. No sepak iako nemam dosega iznevereno vo mojot 10 god. brak sepak mozam da kazam deka nema licnost koja na ovoj ili onoj nacin nema iznevereno pa makar bilo toa i vo svojata pomisla. Dali nekokas vi pricinalo zadovolstvo nekoja licnost da bide samo vo tvoja blizina, duhovno da te ispolnuva a sepak ne se raboti za vasiot soprug. Veruvam vo dve ljubovi. veruvam vo zeni koi strasta ja naogaat vo drug maz , a pokraj toa silno go sakaat svojot soprug. Se sekavate li na isus koga im rece na lugeto site onie koi nemaat neverstvo ili pak nemaat pomisleno na neverstvo da ja kamenuvaat nevernicata. Nemase covek koj digna kamen site gi spustija dole na zemja i ne ja kamenuvaa.
Mina nemoj. Ne ja osuduvaj. Strasta e edno, sakanjeto e drugo. Kate Hrabro. I za ova e potrebna hrabrost. Kolku sto razbrav ti po nekoe vreme legna so nego, ne vednas, se nadevam otkoga dobi Aritmija. Taa aritmija go leci krvotokot, cirkulacijata i srceto. Veruvam deka i dvajcata gi sakas i se nadopolnuvas. Pozdrav i vnimavaj da ne se povredite. Neka e ovaa slatka tajna
Taka e Aneta. Cel zivot ziveeme da im pogodime ne na mazi ne na deca ne na svekrvi ne na roditeli, odvoj 5 minuti da si pogodis na sebe. Toa sto go rekov deka fazata na vrela ljubov pominuva za 7 do 10 god. ne znaci deka nema ljubov pomegu mazot i zenata , no ne e so ist intenzitet.
BRAVO ZA DOMENIKA. Jas ke kazam edno. Slobodata nikoj ne moze da ti ja zeme no i nikoj ne ti ja dava. treba sam da si ja zasluzis
aman bre luge sto zapnavte vie tolku okolu toa osuduvanje! me terate da se isponasam nekuplturno, ama izgleda ke moram...mene bas mi e gajle dali nekoj e veren ili neveren! koj kako misli deka treba taka neka pravi! ama problemot e sto nevernite ne ni mislat! tie se vodeni od nivnata potreba, od nivnata zelba da se uziva vo tugoto, od nivniot merak da vkusat nov i da si go terat zivotot nim kako sto im odogvara! gledam draga moja mnogu si pozitivno nastroena kon nevernite! ...i podrska davas! ne znam kako ke ti bide ako sega doznes deka tvojot sakan si ima druga so koja uziva mnogu poveke otkolku so tebe! i bas me interesira koj sovet ke i go dades na kate vo situacija koga nejzinoto dete ke se srami i ke bara objasnuvanje! ne znam dali ke i aplaudiras na nejzinata postapka togas koga nejzinite roditeli ke se sramat od nacinot kako ja vospitale svojata kerka! ne znam dali ke ja ohrabruvas koga nejziniot mas ke se cuvstvuva ponizen pred javnosta! ...mnogu hrabra ti mila si bila, ama za pogresna situacija! poarno pisi i da smogne sili i da si go resi problemot a ne da ja podrzuvas vo postapkata od koja mnogumina ke izlezat pivredeni (vklucuvajki ja i kate) i aj prvo razmislte za nekoi raboti potemelno a potoa davajte aplauz na napravenite postapki! aj prijatno :evil:
Draga Mina Ne sum bila vo necija koza, ama mozam da se stavam. Ne znam dali mi gi citase prethodnite postovi i dali go vide delot kade pisuvam za vrela ljubov. Ne rekov deka Kate e vo red da go pravi toa od avantura. Sto veruvam i deka ne e . No ako gi oseka peperutkite, togas neka ja iskoristi strasta. I taa faza ke pomine, ako se zavrsi dobro i ne ja otkruijat. Nivnata Ljubov ke projde ke projde i nivnata Vrela faza. No razlikata e ona sto mazot ne moze da go napusti, iako ne ja oseka taa ista strast od porano koga ke go videla i igrale peperutki vo stomakot. sega peperutkite nigraat za drug. No sepak taa e faza ke pomine. Bitno sto e DA SE OSEKAS ZIV. Veruvam deka Kate go saka svojot maz no peperutkite ne igraat i ne ti se prevrtuva vo stomakot. Zatoa i napisav da vnimava da ostane tajna. Jas nemam iznevereno, no imam oseteno peperutki vo stomak koga sum vo blizina na drug maz, no nemav Hrabrost i nemav sila poradi Etikata i moralot. Pozdrav.
abe vidi vaka...koj kako ke si ja naredi vo zivotot! nekoj dopustil cel zivot da mu pogoduva na mazot, drug uspela da postigne ramnopravnost vo semesjvototo, tret ne se zamara za svekrvite! razlicni luge sme! ama ako ne odi na dobro ne znaci da se ignorira se i da se tera po svoj kef na steta na drugite! na krajot od karistata, neka se stavi kraj na ,,makite,, (mislam na razvod) i togas neka si se posvetat gospogite samo na sebe pa so bezbroj partneri neka si uzvat! e togas jas ke gi ohrabruvam, neka go oslobodat semsjtvoto, neka se osobodat od ulogata na snaa i sopruga i togas neka se tiiiiit so koj sakat! se e dozvoleno koga si so sloboden status! a vaka ko sto velis ti e mnogu interesno! em mazot doma, em deca, em svkrva, se podredeno pred javnosta a i plusss svalerce za momenti nezaboravni!Vakvo scenarijo me potsetuva na spaska serija! ova go ima samo vo spanska serija, ama i vo serijata zavrsuva nesrekno Zalam sto ti rusm film na idealn zivot za sekoja zena, ama irititarase tvojot ohrabruvacki pristap kon x osobi!
nikogas ne sme prestari za silna ljubov, ama koga stanuva zbor za peperutki vo stomakot mislam dek stanuva zbvr za adolescentska ljubov! Vozrasi i zreli luge mozat i moraat da se kontrolirat! ako imat sovest i vreme da se potsetat na deteto doma i na godinite pominate so mazot, najverojatno ke dozvolat toj ,,nekoj,, mas da bide samo zabalezan vo nivnite oci kako ubav i privlecen, no ne i kako mas so koj sakat da se seksat bez da mislat na semsjtvoto! ako site razmisluvaa slicno kako tebe togas site mazi ke ni razletuvaat peperutki vo stomakot i posle 50 godini...e togas sme lesni vo nivnite oci, e togas sme pod niv i togas samo nim ke im sluguvame zatoa sto so nekolku gestovi ni razletuvaat peperutki vo stomakot! Izgleda na temava jas sum samo isklucok bez razletani peperutki vo stomakoT! pocnuvam da se cuvstvuvam porazlicna od drugite!
Moja Mina Istoto go velev i jas. Nema da se ubeduvame. No koga osetiv vo mene, (iako napomenuvam deka pomisliv na site okolu mene i ne storiv nisto, ama zatoa pak sega mi e zal), si velev zar moze mene ova da mi se slici na ovie godini. Mlada si i kolku razbrav ne mazena. Koga te citam tebe se gledam jas, No veruvaj mene toa mi se sluci, a ubedena sum deka i ti nema da izbegas od taa energija ako ne vednas, ama po 10-15 god. brak. Samo da zivee forumov i da imas hrabrost da kazes. Sega si velam koga ova mene mi se sluci, sekomu mu se ima sluceno. Zatoa velev HRABROST koja istovremeno e za pocit da se drznes i da go storis ona sto srceto go saka pa makar toa bilo i samo eden pat. ama da bide so srce,
Pominav okolu 2 casa citajki gi site vasi komentari za da se upatam vo sitacijata,ne sum mazena ama sum vo vrska 3 godini.Koga bev pomala imav principi od koi ne odstapuvav ni po koja cena,sega kako odat godini moite principi seuste se kategoricni ali isto taka gledam deka nekoj pat treba da se napravi i odstapuvanje.sakav da kazam deka i tie od 20-etina i tie od 30-tina godini se vo pravo ,a problemot e vo toa sto postari zeni go preziveale toa sto pomladite sega go prezevuvaat,i ednite i drugite se vo pravo,samo ve molam da ne se navreduvame ,forumov e za diskusija,da si kazeme ona sto ne mozeme da go kazeme ni na najbliskite .Isto taka mora da kazam,deka toa sto go kaza edna od devojkite za Isus i kamenuvanje e vo pravo,da ne se osuduvame bez pricina.Jas mislem deka ne sum kompetentna da komentiram na ovaa tema samo sakav da vi kazam deka treba malku da olabavite.Pozzz na site
Kako sto mi pisa "namesto da se pravdas" da ja objasnam deka nemam namera da se pravdam zaludno, zatoa sto od edna strana ne sakam da se pravdam, a od druga strana mislam deka iako se naogam vo vakva situacija ne gledam zborovi koi bi go opravdale ova isto taka mi pisa da si najdam NEKOJ koj e sloboden i normalen. Priznavam ima mn takvi, no sepak e NEKOJ, no ne e TOJ, a jas go sakam nego. Iskreno od kako se ozeni baram nacin kako da se otkazam od nego i ednas zasekogas da stavam kraj, no tesko uspevam. Edna godina mi pomina vo nervozi, a zivotot mi se smeni za "360stepeni" ......zaradi toa sto preskrekna sum koga sum so nego, no potoa samo razmisluvam i se obvinuvam za se sto se slucuva. Sfativ deka taka nemozi da bide i ponatamu, pa resiv deka ke gi pravam rabotite sto mene me pravat srekna i mislam deka koga toj nema griza na sovest i ja lazi zena si, zosto jas bi imala.
Mina, bravo za razmisluvanjeto, se gleda deka seuste ima stabilni zeni. Zeni koi sto si gi sakaat mazite i se kompletno sozreani.Ocigledno na tie sto si setkaat mnooogu nesto im fali, pa zatoa tugjoto im e poslatko, pa daj sto dadesh, ne e bitno sto imaat deca, soprug, bitno e neli peperutki da ti igraat, tebe da ti e ubavo, a za drugite shto e vazno, ispolni si ja dushickata. Za zalenje...bash za zalenje. No, sekoj za sebe si gleda, samo ne mi jasno koj razumen bi podrzal da uzivash vo tugji srekji, srekjata ne se temeli na tugja nesreka, ako ne si sozreal, razvedi se pa odi so kogo sakash i uzivaj dodeka porasnesh i sozreeesh...Pozdravche
Ne znam sto i cestitas. Nikogas ne veli nikogas. Dokolku se druzis i si opkruzen so poveke licnosti nekogas mozes da osetis i nesto poveke od privlecnost. Sakanjeto e ona sto te ispolnuva. A hrabrosta e ona kolku ke se realizira. Togas ne mislis na moralot tuku toa e mozebi ona poveke od tebe. Sekoj bi poskal da gi prosiri horizontite vo bilo koja sfera, pa zosto ne i vo ovaa. Mozebi i jas nemam hrabrost NO dokolku toa go napravat so custva zosto da ne. Samo so vnimanie, da ne zaboravat na onie koi gi sakaat. Dokolku sedis doma i na rabota si individualec i vo drustvo si samotnik pomali ti se sansite da zapoznavas razni licnosti ili pak licnosti koi bi mozele da te privlecat. Zatoa vremeto doprva moze da kaze na koj sto ke mu se sluci. Mina e mlada i ima vreme. Eden uspesen doktor vo svoite 45 godini ja osetil pravata ljubov, gi osetil peperutkite. I samiot veli deka do togas ne znael sto e ona vistinsko, ama mislel deka znael. Toj nikogas ne se otkaza od svoite deca. Toj i soprugata funkcioniraa odlicno kako familija no ne i kako partneri. Taa negovata sopruga mu e i do den denesen najdobra drugarka so koja gi deli site problemi. No ednostavno kaza, nie ne funkcionirame vo krevet. Jas mnogu ja sakam , no ne ja posakuvam.
Nemozam da se iznacudam ..... Da se razvede,pa da se razvede... Ste zapnale za toj razvod ,kako da e najlesnoto resenie.... Eh...aj sto citam takvi mislenja od devojki od po 15-16-17 god,ama pa koga ke vidam deka takvo nesto napisal nekoj na koj 3 mu stoi napred vo godinite ,se cudam!!! hock: Ne mi e jasno zosto se gledate crno ili belo! Da bilo taka se ke si e pod konec i koj djavol ni se vakvi forumi ,kaj sto ek pisuvame iskustva koj,kako i zosto! Jas neznam kako taka strasno ja sfacate "prevarata" ...samo da vi kazam deka od 100 braka vo koi postoi nekoi 3-4 se razvele...aman! NE SUM PRISTALICA za izneveruvanje,ama pogore pisuvav i pisuvav i pisuvav,a sega citam...nesto kao...."Pa peperutkite se najvazni,ostaj familijata"! Neznam sto mesate "peperutki so izneveruvanje.... Peperutkite gi sfacam,ama ne sfacam zosto mora da znaci deka ke se sluci izneveruvanje..pa i flertot ne e izneveruvanje i ne znaci deka ako nekoja zena flesrtuva (bezopasno )so nekoj maz deka utre odma dokumenti i na sud za razvod! Ihhhhh.....moralisti znam,ama ova,ova e Znaci ,akko sto kazav NE OPRAVDUVAM NEVERSTVO ama pa i ne opravduvam linc...se e toa za ludje ,nemam slusnato lisica ili mecka da go izneverila mazot! Pozdrav do site! P.S NAST sto si po profesija-medicinska sestra?
Ne . bravo za tebe. Celo vreme se obiduvam da im kazam deka ne znaci ako nesto zamrda deka treba da idat na razvod. Se sfakam i im velam deka za se e potrebna Hrabrost. No ne znaci deka ne si go sakaat mazot iliobratno. I vodata ako ne ja razmrda nesto taa truli na mocuriste, a ne pa ljubovta. I da se resat da go napravat ona da go napravat poradi custva, a ne od zabava.a Vtoro. Kako moze nekoj da legne so nekoj ako ne osetka nisto. a stom oseka pa neka e opravduvanje. I ako nema za toa opravduvanje. No ne ja zaboravajte fazata na vrela ljubov taa trae samo 7 do 10 godini. I se cudam na onie koi nivnata faza trae 20 godini. Da trae no ne e vrela. Mozebi pottopla, no sepak ne e vrela.
lesno e od strana da se gleda i da se kazuva od strana.ama vo zivotot ne e bas taka . jas vo brak sum 13 god i izneveruvana bev mnogu pati e toa cuvstvo e tesko da znaes deka ti si doma so bolno dete a toj koj treba da bide tuka e vo pregratki na druga zena.znaci tesko e .e posle toa jas go izneveriv so kolega ne napraviv nisto dobro so toa ne se gordeam so toa no i ne se kaam.nie sme uste vo brak .toj go dozna moeto neverstvo i mu bese mnogu potesko.jas si ja smiriv dusata a toj neznam