Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ^Јас незнам вие дали убаво ги читате постовите или читате попреку и си сваќате како вас што ви одговара очигледно, вакви напад на нечие размислување немам видено тој напиша дека и нехигиената е една од факторите да се создаде одбивност кај партнерот и што да не не е точно тоа? Какви издрази се користат во постовите немам коментар...

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    И за пусто шетање потребно е да се исполнат неколку критериуми.
    Каде, со кого, со што...

Обидите да се копира запад или да се тера некој западњачки живот многу често се во практика неуспешни.

Девојки собрани (неважно мажено или не), сами без партнерите еднаш во месецот, или на два, три испагаат на коктел. Супер бар со музика за денсање, одличен интериер, клиентела од возрасни особи 30-40-50, без финансиски грижи за тоа колку ке испие, дали ке има за такси.
    Изгледа како дама и се однесува како таква дури и после неколку коктели.
    Ги гледаш и во ниту еден момент не си помислил дека се за нешто друго таму освен забава и женски муабети.
    Се е во нивото.

А за нехигиена не им знам :tmi:
    Мене не ми се допага кога ке видам дека некој се ''запуштил'' исто како и кога некој претерува и ми е несоодветно среден за возраст, прилика или според констутуција на тело.
    Едниот како да те одбива од себе , а другиот како да те кани :tmi:
    Али сепак такви очигледни ситуации се само причина повеке за сериозен разговор, доколку лицата се во врска, брак, а не и изговор за вонбрачни активности.

На nena2010, elisabeta, Daydream и 5 други им се допаѓа ова.
  3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Види стварно, а јас пак мислев на неговите зборови што се болдирани...како што е ,,ороспија,, ,, ебачи,,....

4. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Не сум поминал јас многу искуства во животот, а и форумот не ми е место за некакво фалење и споделување свои “искуства“ како што го прават повеќето машки на овој форум, коишто измислуваат искуства, врски, секс, а уште се дрзнуваат да делат искуства на девојки тука за секс и врски колку само да бидат интересни и да добијат на цена, а повеќето од нив единствената цицка што ја виделе во животот е на нивната мајка додека биле доени.

За успешна љубовна и сексуална врска како и одржување на бракот на квалитетно ниво физичкиот изглед и хигиена се топ 3 приоритети. Не ми е исто мене со некоја девојка која целата наша врска изгледала убаво, женствено, сексипилно, знаела да се грижи за да ја посакуваш одеднаш да ја гледаш со +15 кг, сало и стрии од сите страни, нередовна депилација и многу други работи. Истото важи и за машките. Јас не можам да сфатам како некои машки после 5 години брак се здебелуваат 20 кг, личат како пивски квасец?

Јас откако почнав активно да вежбам, откако почнав здраво да се хранам се чувствувам 10 пати посреќен, поздрав, поисполнет и со ведар дух, а и сите што вежбаат активно изгледаат во длабокота старост 15-20 години помладо. Едноставно си се допаѓам кога ќе се погледам во огледало, ми дава самодоверба во животот, а секој кој го негира тоа лаже или се лаже самиот себеси.

Кога ќе излезам во град гледам запустени мајки и девојки на 35 години со сало на изволте. Зарем мислиш дека утре некоја млада риба да се повртка околу нејзиниот маж нема да го легне за 20 минути? Да, само затоа што сексуалниот живот и изглед е многу важен дел од животот. Никој не е имун на убава и женствена девојка, а кога дома те чека запуштена и несредена жена. Кога ти се вљубуваш во некој 70% од таа љубов припаѓа на сексуалната привлечност.

Сега не сме сите преубава и презгодни за да бираме и да имаме избор, но тој што сме го одбрале има зошто сме го одбрале и сме виделе некој убав детал во него што ни прави сексот да е убав и возбудлив. Кога ќе почне брзо да ја менува својата структура на телото тоа по дифолт значи и помала атрактивност кај нас.

Има голема разлика и во друго нешто. Не е исто кога во бракот или врската машкото е поубаво и позгодно од девојката или обратно. Кога девојката е поубава и позгодна таа е во можност да бира и е мета на други алфа мажјаци кои се врткаат околу неа, а ако не толку атрактивниот нејзин партнер почнува да се запустува во изглед по дифолт значи има и помала шанса да ја задржи при себе. Од друга страна ако некоја девојка има за дечко кој е многу поубав од неа таа по дифолт е свесна дека има премија за неа, затоа што истата девојка и не е толку во можност да бира и освојува. Знам дека има различни примери и исклучоци, но така е во глобала.

Девојчиња од 16 години тука споделуваат свои еротски доживувања во оргии( читај 16 години), пишуваат за бременост и што ли уште не, а ти се фати за моите два “несоодветни“ збора коишто немаат допирна точка со никој тука од форумот( или можеби имаат). Јас сеуште ќе се шетам со мојот другар, а таа ќе остане ороспија во моите очи како и на 98% од мажите што ги знам. Сигурно нема да и испратам благодарница лично потпишана од претседателот Иванов за успешно ширење ебола, сида и сифилис со Црнчуги. Треба да имаш некои кочници во животот. Не е само стави и вади поентата.

На elisabeta и mime87 им се допаѓа ова.
  5. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Фино те праша Луничка, од кој џеб го извади наеднаш муабетот за нехигиената? :D Не дека не се сложувам, ама како во дискусијава го убаци наеднаш?

Инаку, болдираното, секако дека ќе дојде да труби дека абортусот е морално право, бидејќи е, и тоа што се качила со двајца црнчуги, била пијана и (под претпоставка) имала секс со двајцата истовремено во сите можни телесни отвори од нејзиното тело не ја прават неморална. Неморална во случајот би била ако е мажена или барем има дечко официјално, ама не знам зошто би била неморална ако има секс со некого. Ти би бил неморален ако две Швеѓанки те качат пијан у такси и те откинат од ебење истата вечер?

Како тие модерни Швеѓанки, заедно со твојата ороспија што ја спомна „утре“ ќе растат деца, остави им на нив. :emo:

Со овој пост ти се слагам, ама го цитирам делов само за следново... не пишувај „повеќето машки“, пет души сме вкупно на форумов кои се декларираме како мажи, па биди прецизен, мислиш на мене, Бокче или Соер? Другите не се толку редовни.

И, особено ова. Немој да ми кажуваш приказни за мали девојчиња дека ти на форумов доаѓаш за нешто друго кое во овој пост го карактеризираш како неисправно. Напаѓаш други дека доаѓаат на форумот за да бидат интересни и добијат на цена (болдираното), и одма после тоа го пишуваш ова:
    Значи, она за кое ги напаѓаш другите, го правиш и сам, пишуваш нешта со кои ќе добиеш на цена.

Види, мене не ми пречи тоа, секој е дојден за нешто. И секој, дури и на виртуелен анонимен форум сака да добие на цена неговиот аватар и виртуелен лик. Сите уживаме во оваа игра. Ако ти сакаш себеси да се претставиш како мачомен кој нагласува дека живее здраво и има добро изградено тело, тогаш супер. Ако Бокче сака да се претстави себеси како искусен во сексот, тогаш супер. Ако девојчињата од „Модни критики“ ставаат слики од разголени стомаци, нозе и газиња за да добијат лајкчиња не заради комбинациите туку заради телото, тогаш супер. Секој со своето.

Само немој да ми објаснуваш дека тоа што ти го сметаш за исправно и правилно е токму она по кое сите треба да се водат и особено немој да кажуваш некому како треба да го води сопствениот живот. :!:

На SV1911, WarriorAngel, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dr.Strangelove

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Јас никаде не кажав дека сум убав и згоден. Тоа што мислам јас за мене не значи дека и другите мислат така. Имаш девојки со 95 кг кои се трипаат јаки риби по кафичи, ама тие мислат за нив дека се супер што можеби и не е така лошо. Така да и јас можам да се трипам за себе дека сум мачо и убав, а во очите на другите да сум обично сељачиште.

Што мене ми значи еден лајк на форум и виртуелност кога утре пак никој нема да ме погледне на улица, да ми пријде во кафич, да ме покани да излеземе, да се заљуби во мене? Ми менува нешто тоа? Затоа и виртуелноста е многу позабавна од реалноста, затоа што можебе да бидеме она што не сме, ти текнува?

Мојата поента ми беше дека со вежбањето и здравата исхрана почнав да се чувствувам убаво и среќно во животот, а не дека сум мачо и дека кинат коси по мене кога ќе ме видат на улица. Тоа не е гаранција дека ти ќе бидеш лепотан со вежбање, но ти го подобрува физичкиот аутфит. Сите ние гледаме со различни очи.

Ете Катерина Ивановска којашто има нов дечко кој според мои стандарди е испод просек, но можеби во нејзините очи е најубав. Само кажав чист банален пример кој можеби и нема врска со реалноста.

Поентата е тоа што никогаш нема да ти дојдат две Швеѓанки да те соблечат гол, а тоа слушам претежно од маалски коперациски ебачи коишто со таква страст раскажуваат измислени приказни за нивната луда младост по бугарските плажи. Како и тука така и таму е исто. Која си е нормална, која си сака нормален живот таков и ќе си живее. Еден просечен Швеѓанец има 300 пати поголеми шанси да фати Македонка отколку ти или јас да отидеме и да фатиме Швеѓанка во тоа биди сигурен.

Се знае во едно општество што е морално, а што не. Без нормална и воспитана женска младина немаш ни здрава нација и општество. Тоа нека ти биде јасно. Таа е темел на идните генерации. Таа “еманципација“ на жената којашто не е никаква еманципација, туку сексуализација и матерализација на жената т.е. доживување на жената единствено кроз призмата на голотија и секс пополека ќе им се врати на западњаците како гром од ведро небо. Самите ќе почнат да ја отфрлаат.

7. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    739
    "Dr.Strangelove"]ма голема разлика и во друго нешто. Не е исто кога во бракот или врската машкото е поубаво и позгодно од девојката или обратно. Кога девојката е поубава и позгодна таа е во можност да бира и е мета на други алфа мажјаци кои се врткаат околу неа, а ако не толку атрактивниот нејзин партнер почнува да се запустува во изглед по дифолт значи има и помала шанса да ја задржи при себе. Од друга страна ако некоја девојка има за дечко кој е многу поубав од неа таа по дифолт е свесна дека има премија за неа, затоа што истата девојка и не е толку во можност да бира и освојува. Знам дека има различни примери и исклучоци, но така е во глобала.

За некој со некого да стапи во врска, па потоа во брак треба да постои нешто многу повеќе од сексуална привлечност и изглед.
    Значи според тебе треба некој(еве да речеме ти пошто прв си кажа ;) ) да измисли стандарди и да направи листа на изгледот на личностите и кога ќе мислиш да стапиш во брак или врска си отвораш во листата и си бираш ,,еднакво личен“ на тебе, инаку ќе ти помине животот во мислење и страв дека ако си ,,погрд“ од партнерот некој од ,,листата на поубави“ може да ти го ќари.

На JordanTheGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    ^
    Друже Strange, јас не те разбрав убаво тука. Ако сексуализацијата, материјализацијата, голотијата, призмата...како беше, е проблем кој ќе го лепне по чело наскоро западниот свет заради нивните „еманципирани„ жени како што објаснуваш, а ваму викаш Швеѓанките се тие кои стискаат нозе и не даваат(да не се изразувам, срам ми е), туку Македонките се тие кои даваат на кој стигнат? :?:

Дреми ти тука со жените после странци им ги онаделе девојките. Од каде ти пак и информацијата дека девојката што си ја видел имала секс со нив. Ги следеше? Може само ја однеле до дома отколку да ја пуштат сама пијана да се тетерави по улици. Што не ја праша пијанана кога ја качуваа двајца видно странски(нели црни) мажи во кола, дали е во ред девојката? И пријде да и кажеш едно добровечер да видиш од блиско кога очигледно си регистрирал во твоја глава - пијана ороспија(отидов устата да си исплакнам)? Може било слободна волја, може даска пијана, може сакала така, може не, може подло ја опиле, или ставиле нешто во пиењето. Не, жените се покварени, мажите сите опортунисти, само одредени мажјаци се цвеќиња за мирисање. Дали си размислил некогаш да бидеш спремен да одбраниш жена ако треба, макар не била твоја! Или само гледаш со твојата призма како изгледа светот :!:

На galapce, ariela09, WarriorAngel и 8 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Иако се сложувам со поголем дел од твоите тврдења, сепак сметам дека грешиш кога кажуваш дека за успешна љубовна и сексуална врска како и одржување на бракот на квалитетно ниво се топ 3 приоритети физичкиот изглед. За да биде успешна мора да биде долгорочна, а кога станува збор за таква, тогаш физичкиот изглед кај партнерот игра улога, ама на почеток. Мора некој физички да те привлече, па да започнеш некаква врска. Потоа настапуваат внатрешните вредности кај човек. Тоа е важното. Неговото секојдневно однесување, почитување. Знаеш како велат старите:- "убав маж/жена закачи го на слика". Оти убавината е пролазна.

P.S "Не гледај каросерија - гледај машинерија". :lol:

На JordanTheGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Не гледам ништо чудно во достониствено стареење и негован изглед.

Љубовта нема да исчезне, али сексуалната привлечност многу веројатно доколку партнерот качи огромна тежина или го запостави изгледот. Зборувам за ситуации каде се нема здравстен проблем, а лицето има две очи за да се опули во огледало и е свесно за промените во неговиот изглед.

Ситуации каде се игнорираат опасностите за сопственото здравје, каде се игнорираат разговорите со партнерот и врската, бракот се земаат здраво за готово.
    Внатрешната и надворешната убавина треба подеднакво да се негуваат исто како и врската.

Најчеста причина за неверство кај девојките е емоционално незадоволство, а кај спротивниот пол физичкото незадоволство.

Не дека сето ова е изговор за неверство...али кај многумина очигледно е причина.

На okcenzi и tessie им се допаѓа ова.
  11. JordanTheGirl

JordanTheGirl Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Dr.Strangelove
    Ако спомнам за мојот случај сопругата на типот е аеробик инструктор по автоматизам згодна нели тогаш зашо ја изневерува ?

12. Dr.Strangelove

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    А, зошто ти спиеш со женет маж? Мене не ме интересира таа дали е инструктор по аеробик или по возење. Вежбање аеробик не значи по дифолт добро тело, туку подобро тело. За добро тело потребна е највеќе генетика.

Можеби ја изневерува, затоа што му е досадно, а ти си комплетна личност за такво нешто. Прашањето е зошто не ја остави и да се разведе од неа ако ТИ вредиш?

13. JordanTheGirl

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    секој си има своја вредност , а тоа зашо не ја остави и не се разведе треба да го прашаш него .... како што си има причини да ја изневерува сигурно си има причини и да остане со неа .... поентата ми беше и да си најзгоден/а на свет на сите нешто ни фали , да физичкиот изглед и хигиената се битни но ти ако се раководиш од нив ниедна жена нема да е доволно добра за тебе никој нема совршено тело , а тие што имаат покрај тоа згодно тело теба да имаат и внатрешни вредности , што ке ти е згодно тело тебе кога немаш срце ??? Подобро да спијам со оженет кој бар има чувства отколку со навидум згодно зомби ....

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Ако, и ти мора некако да си се тешиш.

На galapce, tessie, jb82 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    ^
    А ти што внатрешни вредности имаш, па си соучесник во распагањето на едно семејство?
    Демек единствениот маж на планетава е, па подобро со него да спиеш? И за какво срце зборуваш ти? Тој да има срце нема ниту да прави такво нешто. Па уште и паметна се правиш!
    Што ми требаше да ја отварам темава воопшто, се изнервирав за будали.

Доктор Стренџлав, се согласувам скоро потполно и разбирам што ти е поента на муабетот.
    Не се согласувам само со тоа дека Македонките се најпромискуитетни жени како ги направи, бидејќи и албанкиве (пошто ги наброја и нив, а тука ни се најблиску нели) прават исто и полошо, ама се кријат.

На butterfly4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Вака кога те читам докторе ми наликуваш на Валерија (лик од форумов).
    Искрено многу би сакала да ве видам сите после 15-20 години брак,кога ќе поминете сито и решето,кога не оди се подмачкано туку едно лошо носи уште 3 лоши,кога ќе ве зашамараат болести и смрт на блиски,дали тогаш ќе гледате дали ќе имате депилирани нозе ,свежа фризура или едвај ќе стигнете да се измиете.
    Не, ќе ги гледаш промените на партнерот и ќе ги прифаќаш.Да се разбереме не прифаќам несреденост со години,ама со месеци може да се случи.И да ми годи партнерот да ме гушне и да ме изгребе со подникната брада а сигурна сум дека нема да ме изневери ако оваа недела не ги издепилирам нозеве.А за вишокот килограми?Што да се прави на пример со вашиот недостаток на коса ,кој и не е така лесно решлив.
    Тоа е љубов докторе ,да го сакам иако ми замирисува на пот или на неговиот омилен cerruti 1881.
    Тоа што ги фрлаш македонките во еден кош а се друго воздигнуваш,ме тера да мислам дека мразиш се живо и си полн со стереотипи.Да ми простиш ама не мислам дека жена која е облечена во мантил и марама е почесна и подобар човек од онаа со длабоко деколте.
    Темава е брачни неверства,причините за неа и последиците .Се друго може да оди во друга тема иако осеќам во кој правец ќе се движи дискусијата.

На Blue wave, tessie, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  17. JordanTheGirl

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Имам и срце и карактер да иако ти е чудно ама види и тие осорпиите што ги напомена погоре имаат срце и карактер или можеби веќе немаат зашо наишле на некој како тебе ..... Мојот случај од морален аспект не е оправдан а кои биле другите причини за ја да спијам со него таквите како тебе не би ги разбрале и да ги објаснам на долго и широко ......

18. Dr.Strangelove

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Да, ние сите имаме срце како човечки орган, но дали имаме душа, карактер, став, гордост е прашањето?
    Пробај објасни ми, можеби ќе сфатам.

Ти немаш други причини за тоа што го правиш. Сигурно да не си многу жалослива девојка, па го тешиш во бракот. Кутрата ти. Имаш 23 години ( ако е точно), слободни момци на твои години колку сакаш.

Мене не ме тангираш во животот, но ужасно ме нервира тоа што секогаш се наметнувате како жртви и тоа жртви на љубовта, како вас овој простачки народ не ве сфаќа, како би сакала ти да сме во твоја кожа и други бла-бла муабети.

Дај извади си го срцето како орган и донирај го на некого на кого навистина му треба.

На De-lovely, jb82 и butterfly4 им се допаѓа ова.
  19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Е е е е е сега, драма куин :wasntme:

На tessie и Glasna им се допаѓа ова.
  20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ај жити се. А зошто таа не би била жртва на некој емоционален манипулатор? Зошто таа да е олош? Пак за добродушност се збори тука? Епа ајде тогаш ослободи ум и биди добродушен. Исто нека биде добродушна и сопругата и нека и го поклони мажот на џордан, па таа кога ќе види колку се сите добродушни, може ќе го полкони нејзиното срце (ораган).