1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да си жива и здрава 100 години затоа напишав, од досада не знат што да прават,[​IMG]

Последна измена: 6 мај 2015
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Зарем трол беше ова ?

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Не само трол туку сум убедена дека членката местеше некоја конкретна Марина- ставила фотографија, како ник и фигурира име и прва буква од презиме, пишала дека нема свекрва а свекорот е активен во пензионерско здружение и зема двојна пензија, сопругот работи во смени, деверот има 20 години, студира и има свој кат... Сосема доволно информации за да на вистинската Марина В и се загорчи животот...

На Hipica, blueberry93, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    По се изгледа, или како што рече @Bridget сака да намести некого, затоа што е потпишана со име и почетна буква на презиме.
    Имало и слика јас не ја видов, ама други ја виделе.
    @Nausicaa во исто време сме пишувале и се сложуваме во мислењата.

На Saricko и Nausicaa им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    91.643
    Јас сепак мислам дека не е трол затоа што верувајте (прости ми Боже) има многу неписмен народ :| И таквите неверства навистина се случуваат !

На zalosna, joy1 и Elissa им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Често на Алфа ТВ го гледам она ДНК.
    Неможам да се начудам што се се дешава во светот.
    Можеби наивно од мене, ама јас поверував во Марина
    Тргнувам од тоа дека е растоена психички и дека нема претстава што прави и дека јавно истакнува проблем
    Ама Боже мој...секаков народ има

На zalosna и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @Daleron - great minds think alike :D

Се согласувам дека постојат секакви будали ама цурата имаше пишано премногу конкретни а непотребни информации за да биде тоа случајно.

На Hipica, tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Не е трол туку некоја невоспитана и несоцијализирана девојка со животински инстинкт, оти само животните не знаат да си ги контролираат нагоните. За мене оваа е глупача бр.1

На Saricko, zalosna, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Офф[​IMG]
    Не можам повеќе лајкови да ставам, инаку би притиснала најмалку 300 пати.
    @Elissa Лиске верувам дека ги има разни безобразни, ама толку нејзини коментари со бранење на став, е тоа е веќе премногу

На tessie и Nausicaa им се допаѓа ова.
  10. Got-a-Plan

Got-a-Plan Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6
    Каде оправдав?!
    Знам
    дека у МК обавезно се бранат ставовите преку импутација дека другиот рекол нешто, ама жалам - јас такво нешто не реков ниту оправдав! Напротив, го осудив чинот!
    Убаво и било (барем според мене) затоа што се заљубила, а не затоа што сака да повреди некого, а тоа според мене значи дека има надеж да се поправат работите (барем колку може...).

Вие не разбирате, јас сум против луѓето "апансас" да се судат, а не против тоа да се каже што е погрешно, а што не е. Па и јас кажав дека тоа што го направила е погрешно!

Уште кажав и дека Православието е мојата животна философија, а Тоа бракот го дефинира како институција во која мажот и жената се спојуваат КАКО ЕДНО Тело...

Инаку револтот ми е заради тоа што сите сте брзи на осуда, а спори на разбирање.

На anel и Daleron им се допаѓа ова.
  11. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Здраво и од мене на оваа тема после подолго време. Сакам само да ви кажам дека неверството е како карциномот, полека но сигурно ве уништува и вас и врската или бракот.
    Се лажете ако мислите дека еднаш ќе го изнеерам да видам како е со друг и ќе преќинам, едноставно тоа нема да се случи, туку постојано и постојано ќе се повторува додека не се уништиш и себеси и врската.
    Според мене сите оние кои неможат да бидат верни или исчезнала љубовта во врската и бракот најдобро е да стават крај на таа врска па тек потоа да прават што ќе прават.
    Ова ви го кажувам од лично искуство бидејки и јас мислев дека неверството е како пиење кафе, ама не било баш така. Се почна наиво како игра со еден колега, но потоа премина во стил на живеење каде постојано си викаш ајде уште овој пат, уште овој и се така додека не дојдеш во ситуација од која ништо неможе да се поправи и каде единствен излез е разводот.
    Да, сега сум во фаза на развод по 4 години брак и 2 години претходно врска.
    Разводот не е најлошото нешто туку мачна е атмосверата додека дојде до тоа, карање, расправии и се што следува со тоа.

На anel, zalosna, ALISA0000 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Ако видиш на почеток, не беше и баш осудена, туку членовите и даваа совети, од кои најпопуларен беше да му ја каже вистината на мажот и да се разведе. Подоцнежните нејзини постови (прочитај ќе видиш) направија таа да добие осуда. Ама секој си знае како му е најдобро ;)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37

Decki pak jas so mnoguu ??? vo ova moja glupa glava.Znam ne trebas duri da zapocnam razgovor so ovoj deckovo no mi laska toa sto mi kazuva ubavi raboti,se salime ponekogas duri i smetka mi polaga kaj bil.Znam nee fer ni sprema nego vaka toj ne znae deka sum mazena ,se plasam ako doznae ke me izbrise od negoviot zivot,no pak se plasam ako maz mi doznae dovolno vnimavam no ako stigne rabotava da mu kazam .Se plasam ne znam sto da pravam....

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.081
    Тебе кој уствари ти е побитен?Маж ти или дечкото од интернет?

На zalosna и Hipica им се допаѓа ова.
  15. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    @Nita размисли убаво, бидејќи се што ќе напишеш и ништо да не се случи меѓу вас, утре може да биде искористено против тебе, значи напишано е во порака која ти можеби ќе ја сокриеш, ќе ја избришеш, но другиот ќе ја има, доволно е скриншот да направи, може да стигне и на таа адреса кај што не треба, овдека мислам на твојот сопруг или некому блиок ваш пријател и од желба за внимание, ќе си направиш огромен проблем. Ваквите фб ајде да ги анречам манијаци имаат цел, прво не знаеш кој се крие зад профилот, можеби ликот го знаеш, но не и неговите намери и карактер. Можеби и човекот нема лоши намери, бидејќи како што те разбрав ти не си му кажала дека си мажена, добил прилика да ти се пушти, ти си му дозволила. Од друга страна, ќе се потрудам да не те осудувам, меѓутоа треба добро да размислиш дали ти навистина сакаш да останеш во тој брак што го имаш. Проблеми има секој, меѓутоа постојат и начини како истите да се решат, а не и при прво разочарување да му се фрлиш во прегратка на првиот што ќе наиде и да паѓаш на ефтини комплименти. Сите ние сакаме внимание, посебно кога поради некои причини се чувствуваме запоставени од партнерот, но запрашај се дали ќе можеш да ги поднесеш последиците кои ќе ги има ако дозволиш тој контакт да се продлабочи и да појде во друга насока.

На zalosna, mila25ve, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Decki ne e toa deka od prvoto razocaruvanje se spustiv na vakva aventura,nie sme 3 .5 god vo brak samo navredi samo nekoi glupavi izgovori toj postojano naoga nekoja maana kaj mene,imam problemi so svekrvata so zolvite toj pak nisto si kuti.Za covekot znam koj e kakov e od okolu ne velam deeka e svetec deka nema mana no bitno e sto si zboruvame kako covek somene ne da me navredi sekogas koga ja otvram ustata.Imeto ni nekoi podatoci od kaj sum sto sum ne znaee..

17. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Зашто тогаш воопшто си во брак со таков човек ако ти сметаат тие работи?зашто да трпиш?барај си ја среќата тогаш во некој друг.Колку и да трпиш за бракот да го спасиш џабе ти е,човек е онаков каков што се раѓа.

На zalosna и Victorian им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Опасна игра играш

Знаеш како викаат - ловот е интересен а уловот НЕ
    Пази да не се зае.еш да те изшутираат од дома па никој да не те прибере.

На Daleron, Elissa и Инферно им се допаѓа ова.
  19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Епа сега ич не си ми јасна. Комуницирате на фб профил, а не ти знае име:^) Или профилот ти е лажен? И што ќе постигнеш ако ете, да кажеме го изневериш тој што те навредува, а останеш во брак? Навредите ќе останат, можеби и пострашни и поголеми ќе бидат, па ако дознае може нема да бидат само навреди, може и рака да крене врз тебе. Свекрвата и золвите стави ги зад себе. Со нив не си мажена и тие со тебе не се во брак. Ако тој не сака ништо да им каже, викни ги една по една, на по едно пријателско кафе и кажи им што ти пречи, што те нервира, можеби некој несвесно прави нешто за кое после ти се караш со споругот. Поентата ми е, батали фб, позанимавај се со бракот, фб е виртуелен свет, бракот ти е реалност.

На butterfly4 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Има такви случаеви и тоа еден куп.
    Си замина таа од дома поради љубов од интернет
    божееее, да не поверува човек