Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.606
    Оформена личност која свесно стапила во брак смее ли да си дозволи да си го уништи бракот и угледот поради некое познанство од интернет. Како и да е од еден маж бегаш и одиш кај друг, а донекаде сите се исти ако не знаеш како да ги вртиш. Арно вика референтка само клоца и тоа шпиц :lol:
    Ако веќе дојде нож до коска постојат разводи и после како слободни личности со цел фб може секој да се допишува.

На eloves, zalosna, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Нема да те избрише од животот, ќе те избрише од фејсбук. Немој да мислиш дека си му дел од животот само зашто ти прави муабет на социјална мрежа.

На zalosna, Hipica, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Од кај знаеш каков е тој зад мониторот? Преку интернет сите знаат само да ласкаат и да редат убави зборови.
    Твојот проблем е што не добиваш внимание од мажот и трпиш секакви глупости од него и си паднала на првиот манијак што ти пуштил два реда муабет на фејсбук.
    Прво и основно правило, нормален маж и маж со здрав разум не се удвара преку фејсбук. Вистинскиот маж се удвара во живо и е директен, тој ако е нормален нема да дреме на фејсбук ќе искочи и во град ќе брка женски, очигледно не е во ред штом си го троши времето така...
    Ќе те дознае маж ти па после уште тоа ќе ти фали во бракот, уште една причина плус да биде незадоволен од тебе. Или седни убаво и разговарај со маж ти, пресечи, постави му услов или нека го среди односот со тебе или ќе бараш развод. После тоа бркај мажи, ама во живо не по социјални мрежи, верувај дека не бива човек од тие мажи што дремат на компјутер наместо да работат или да имаат вистински социјален живот.
    Ти не си можела да го процениш човеков со кој си во брак каков е, па види сега што ти прави, а не па овој што ти куца зборови по тастатура, од кај знаеш каков психопат е. Се кладам дека на уште 5 девојки им го пишува истото, не си се ставај во уште поголема белја.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.961
    Адоки во глобала се согласувам со твоите мислења, но ова некако ми боде очи.
    И да се работи за трол, еве хипотетички да се случела навистина ситуацијава дали само жената е крива? Зарем е братски да легнеш со жената на братот?
    По мое мислење треба да си замине, но и да му ја каже целата вистина за да не биде во заблуда дека има брат. Очигледно нема...

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Deckii znam deka ova ne e ispravno ,no ete luda zenska glava jas so ovoj se dopisuvav duri pred da se mazam kolku tolku go znam,so maz mi imam miliom problemi sto duri mi se povraka koga razmisluvam .Koga izleguvam naoga mana imas kratki noze ne se za tebe farmerkive,ne znaes da se sminkas so ova tvoja kosa ko diva svinja mi licis i navredi ston nemat kraj samiot e kriv sam me odaleci od sebe se obiduvam da mu se priblizam ne mozam da te podnesam.Znam ne e dobro syo go pravam noo jas pocnav so nego drugarski da zboram no gledam mi godi vnimanieto .Moram da priznam se omaziv so 19 neizzivana vo zivotot sega sfakam a znam kasno e kaj nas nne moze da se razvedis tolku lesno.A profilov mi e od 2 god srednoo so lazno ime mi .sakam da mu kazam nemu mazena sum no ne znam sto da pravam .

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    328.597
    А да се разведеш ?Зошто би трпела вакви навреди?

На zalosna, referentka, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Nemam podrska od nikogo ,moive mi velat sama go najde takvi se mazite ,no jas ne mozam da trpam tos so internetot mi e nekakva uteha da go izgubam umot da ne misl premnoguu bidejki togas mi e duri mnogu polosoo.Znam ne e dobro sto zboruvam so drug no ete me snajde i ovaa.I porano imam pisuvano za problemive so maz mi.

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    328.597
    @Nita ти сеуште си мн млада и можеш да си го средиш животот.По ова што го раскажуваш не гледам добра иднина ни со едниот ни со другиот.Прво откачи го тој од нет.Он ја користи твојата слабост моментално и може да те вовлече во поголема беља.
    А мт ако продолжи да врега разговарај со твоите.Кажи им дека не те цени,почитува те понижува.Имаш време и работа да си најдеш и човек да станеш.Но не со вакви мажи околу тебе.

На zalosna и referentka им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Срам да им е на твоите родители, за што те родиле, за друг да те навредува и малтретира? Да не поддржат свое дете, е тоа неможам да го разберам, просотилок.
    А ти имаш ли некакво образование? Најди работа, разведи се, отиди си под кирија, животот е пред тебе те чекаат убави работи, зашто некој идиот да ти го уништува животот.
    Или играј и така, спомни му на маж ти „ Ако толку ти сметам и не ме поднесуваш зошто не ме оставиш, дај да се разведеме и секој на своја страна„ па ќе видиш после дали ќе се смени или ќе си продолжи по старо.
    По муабетиве те гледам дека тебе повеќе ти е грижа за тој од фејсбук што ќе помисли ако му кажеш дека си мажена одколку тоа да не те фати мажот ти дека се допишуваш...
    Те разбирам и тебе, да трпиш такви навреди секојдневно е измачување, нормално е дека си паднала на првиот што ти пишал убав збор, но биди јака. Земи ги работите во свои раце.

На zalosna, crazylady, Nita и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Toj od net ne znae ni deka summazena ni nisto,so toj taka drugarski pocnavme ne mozam da kazam deka toj custvuva nesto za mene ili pak jas samata gledam deka se zblizuvam so cuvstva im nesto sto me pravi srekna ne da se plasam da zucnam zbor .
    Imam samo sredno zavrseno kaj nas ne e lesnl da se razvedam da izlezam pod kirija a nesto .Se custvuvam nekogas mnogu slaba mnogu bespomosna.Na maz mi cesto mu spomnuvam ke me navedes o ova glupo ponaaanje da napravam nesto sto jas ke zalam no i ti Nisto odgovor ako veli misli i igram.I za razvod mu imam spomnato veli ako e za toa jas koga ke sakam a ne ti.

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    А каде е тоа кај вас?
    Не си во Македонија?
    Значи ти немаш ни сопствени пари за да платиш адвокат и покренеш тужба за развод... :| Многу тешка ситуација навистина, а ти пробувајќи да си ја олесниш малку бараш утеха во допишаување на фејсбук, а види тоа може да те доведе до две работи - или да си ја ископлицираш работата уште толку или да собереш храброст и конечно се разделиш од маж ти.

12. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Deckii jas sum vo Mk no sum albanka zatoa rekov ne e lesnonkaj nas da se razvedes ,uste e bitno deka site ke ne ozboruvat a ti unistuvaj go zivotot samo da ne zbori nekoj.

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    И кај македонците се озборува, и кај србите, и кај босанците, таков ни е менталитетот балкански, т.е. таков е менталитетот во сите помали места секаде низ светот.
    Тоа не е причина за ти секој ден се повеќе да гниеш.

Народот секогаш ќе си најде причина да зборува, секогаш, во тоа биди сигурна.
    Само ова сакав да ти го кажам и се надевам дека ќе собереш сили да продолжиш сама понатаму, тебе не ти треба никаква друга врска, освен таа со самата себе која очигледно ти е разнишана.
    Прво треба да се засакаш и цениш повторно себе, па да се дадеш на друг.
    Доколку не го направиш тоа само ќе запаѓаш од проблем во проблем.

На tessie, okcenzi, zalosna и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Немам ништо против никоја нација и религија,ама албанците ги познавам премногу добро.Така да и да сакаш да се разведеш,животот ке ти биде доста загрозен,кај албанците тие чинови се премногу тешки,што доаѓа и до фамилијарни борби недај боже да дојде до тоа,али за жал повеќето е така.

На Nita му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Znam mila zatoa kazav ne e ni tolku lesno da se razvedam ,toa sto mislam sto moze da se sluci posle dojdov do tuka sto zivotot mi stana maka golema.No znam deka i toa e samo eden cekor da bidam smirena i da bidam so samata sebe na red…So deckoto sto se dopisuvam ne e nisto samo nekakva uteha da izbegam od ovoj moj zivot

На Инферно му/ѝ се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Единствен спас ти е мажот ти да те остави.

На Elissa и Инферно им се допаѓа ова.
  17. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Прави го тоа што ти мислиш дека е најубаво за самата себе,но ке ти дадам еден мој пријателски совет.
    Пази само сопругот твој да не дознае за твојот таен пријател од интернет,затоа што може да биде многу голема работа,мислам дека си свесна за тоа.

На zalosna и Nita им се допаѓа ова.
  18. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Znam deka ako sfati ke bide golema rabotava golema,no se dopisuvam so nego koga toj ne tuka da ne primeti i da ne sfati.Ako rabotava izleze od kontrola ke vidam,ako doznae ovoj deka sum mazena nemam nikakov spas samo da izbegam nekde

На ADOKI и Инферно им се допаѓа ова.
  19. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Мило ми е што си свесна за што и како може да биде.Сепак пак ке кажам прави го она,што мислиш ти дека е најдобро за тебе,ние тука каков и совет да ти дадеме,ако ти имаш замислено нешто друго џабе е све.

20. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Se custvuvam ponekogas mnogu kriva zatoa sto zboruvam so nego ,no ponekogas gledam deka toa e mi e spasot da mi pominuva ova bespomosnost sto ja custvuvam dlaboko vo sebr.

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.