Нита дефинитивно се гледа оти мажотти не те почитува, или сака тој да се прави фраер со тоа што те омаловажува ти наоѓа маани, ваква си била таква си била. Ти со тоа што си пишуваш со тој понекогаш и тоа од др профил донекаде може и е добро оти малку ке ти се сменат мислите и нервозите, ќе си го растеретиш мозокот барем. Ти не правиш грешка оти не се гледаш со типот па да го изневеруваш мажот. Ако пишуваш со тој, само не го сваќај толку сериозно тоа, нека ти биде само како првиремено растеретување, оти тој пријателот не го ни познаваш добро а ниту тој тебе за да мислиш оти ако се разведеш со мажот тој ќе биде овде за тебе. Ти најдобро е да пробаш со добро повеке пати да му укажеш на мажот оти лошо се чувствуваш кога те омаловажува, оти сакаш да имате поинаков однос и се по ред, ако не планира да се смени гледај да се разделиш од него и на крај тој да испадне крив а не ти. Дома подготвувај ги кажи им дека не се трпи дека лошо се однесува исто и на неговите кажи им така, ако не го советуваат тие барем ке знаат ако се разведете оти не си ти крива. За самоиницијативно бегање туку така наеднаш со твојата финансиска состојба не ти препорачувам. Биди мудра
Decki eve pak so mojava maka,pocna da mi stanuva se macno od ova situacija vise .So maz mi situacijata ni e ista duri sekoj den poloso ,se custvuvam se vinovna ponekogas no ponekogas mislam se i e dobro na ovoj duri malce mu pravam.Vecerca pred site mi go zema mobilniot pred site da mi go proveri ,nedeka se somneva no takva ie glavata.A so ovoj od net pocnav se povise da se povrzuvam od makite sto gi trpam samo kaj nego naogam ramo da bidam malce srekna.Mislite treba da mu kazam deka sum mazena i ponatamu.Se plasam deka ke mi se naluti i nema da zbori no ne sakam da go lazam da pocne i toj da custvuva za mene nesto,ne sakam da go izmamam be zasluzuva.
mislam deka naj pametno ce ti bidi da mu kazis na deckoto deka si mazena..taka ce doznaes dali deckoto te ceni kako sto treba ili mu e samo za tra la la..i gledaj resavaj problemite doma sto gi imas so mazti sto si se zapnala za ovaj deckovo nemie jasno ..ti pojce ko zanego da se opteretuvas negoli za mazti auffff I mazti sigurno primetuva nesto nee valjda izduvan ,glup i slep
не е секогаш лекот неверството во него нема да најдеш решение можеш само да си отворииш поголема рана и да си го продлабочиш проблемот кој го имаш
Види вака не сум мажена досега не сум била во брак и незнам како е да се биде во брак....Значи незнам како ќе ме сватеш ама не те оправдувам во целата приказна и тебе....Како прво со твојо тсопруг треба да седнете на маса и да разговарате да најдете решение за вашите проблеми треба да размислите дека напочеток сте се земале од љубов а сега до кај сте дошле... Седнете разговарајте видете што како потрудете се да ги подобрите односите меѓусебно...Проблеми еден куп и ајде ќе контактираш со друг а во брак си тоа така не иде...Од кај знаеш овој дека е искрен со тебе и дека не си ласка со тебе помисли го и тоа значи треба да размислиш малце неверството не е решение за проблемите решение за проблемите сте ти и твојот сопруг и вашите мисли и разговори...Овој е само од нет размисли го тоа дали на некој што не го знаеш треба да му ги кажуваш проблемите и маките што си ги имате во семејството некои работи треба да останат во кругот на семејството а не така... Немој ова да го сватиш како критика или дека нешто те навредувам или сум против тебе сепка мислам дека тоа е совет,а твое е како ќе го сватиш значи сите имаме различни сваќања и разум
Bidejki maz mi ne zasluzuva nisto,stana takov devil sto during odeleno spieme ,se obiduvam DA zboruvame DA najdeme resenie veli has znam I za razvod koga ke dojde vreme pa sekiraj se za mazot koga me togi rece ovie zborovii.
@Nita ,размисли до каде можеш да одиш со ова. Тие контакти те отргнуваат моментално од твојата ситуација, ама тоа не може вечно да трае. Да претпоставиме дека твојот сопруг никогаш нема да дознае.Колку повеќе време поминуваш на нет со него, се поинтензивни ќе ти бидат чувствата, еден ден сама ќе сакаш да го видиш, можеш ли да го направиш тоа? Исто така, тоа нема да ти ги реши проблемите со мажот,напротив може да ти ги усложни. Досега можеби ти си правела напори да имате нормален однос, брак. Ако ти се препуштиш на тоа дружење на нет, ќе добиеш внимание од него, ќе почнеш да запоставуваш се и ти како маж ти. Тоа може ќе го натера да побара развод, а може и да ти го загорчи заедничкиот живот уште повеќе. Не сакам ни да помислам што ќе се случи ако дознае. На дечкото мораш да му кажеш дека си мажена. Не е фер да го лажеш. Кажи му, објасни му ја целата ситуација, па ќе видиш какви се неговите намери. Можеби нема да сака да продолжи тоа понатаму или пак нема да му смета? Дали ти сакаш да остане само на разговор или можеш да направиш нешто повеќе?Постави си ги овие прашања и најди одговор, да не се разочараш покасно, да имаш желба да промениш нешто во твојот живот а да немаш храброст. Полесно е да прекинеш нешто на почеток отколку покасно. Помалку боли. И можеби твојот сопруг е никаков, нема никакво почитување кон тебе, ама јас сепак би те советувала да најдеш некако начин да разговараш со него. Сакам да верувам дека во секој човек има нешто добро, само мораш да најдеш начин да го извлечеш. Разговарај со мм како го замислува тој вашиот заеднички живот без љубов?Спиете одделно, што значи ни интимен живот немате, сеедно ли му е? Можеби и тој сака да се разделите ама му е страв од осудување од околината, како ќе прифатат семејствата.Дури и тоа да е разговор дека неможете повеќе заедно, кога тоа ќе биде обострана желба твоите немаат друг избор освен да прифатат.
@Nita имам пример ваков да ти кажам. Една моја блиска патеше од недоволно внимание дома и се ,,заљуби,, до уши во некој си таму што не го ни видела.Ама многу заглави со него.Дојде ред некако, и се видоа..она се разочара од него и од неговиот изглед ама тој уште повеке се загреа по неа. И сега види што се случи: Она почна да го игнорира, да не се допишува со него и да одбива секаква комуникација Типот се разгневи, прво ја вреѓаше секако (мислам на ФБ или на скајп) за на крај да испрати на мажот и принтани пораки кои таа му ги пишувала (нормално кога била занесена од странецов) Дома ќотеци и ја избрка кај мајка и
@Nita a zosto se boris so mislite za dali da mu kazis na deckoto na net deka si mazena ili ne?? ocekuvas nesto povejce od nego (ljubov,brak ili ?
@Nita Јас глава сечам дека коа ке му кажеш на дечково дека си мажена очи ке извади ке го снема за 2-3 дена
Леле многу му е гајле на тој, си пишува, си тепа време... А таа многу се секира да не ќе го пворедела, да беее, вените ќе си ги исече. Тие дебилчиња на кои животот им се состои во четување со девојки на социјални мрежи се знае колку им фаќа кликерот, затоа одкако ќе му каже дека е мажена работите ќе му отидат во прилог. По дифолт она ќе почне да се жали колку е несреќна во бракот, а тој добрецот ќе и пружи утеха, охоо колку лесно материјалче за онадуење очајна домаќинка, несреќна сопруга, полесно нешто амин. И после ќе си ја работи додека му е ќеиф, а сигурно и ќе го искористи тоа против неа бидејќи знае дека е мажена ќе ја уценува, ќе вади муабети и слично како и секое исфрустрирано човечуле што дреме по социјални мрежи. Нема друго сценарио. Зошто би прекинал да комуницира со неа? Па не ја тера со нож под грло да му се удвара мажена жена, баш му е убавко, ќе си продужи. Разведи си се или опрај ги работите без да мешаш трето лице.
Јас @Nita ја разбирам како една жена незадоволна во бракот, која што само си бара причина да се откачи од тој брак. Допишувањето со типот кој што не го видела ниту го познава, е само причина за полесно да си замине. Никој не е ист во карактерот, сите различно ги доживуваме работите.
Разгледувајки ги темите на форумов наидов на оваа тема. Скоро сите на ваков или онаков начин биле изневерени или изневериле. Ама да си у брак и да изневериш? Па што си се женел/мажел? Јас кога и да сум осетила некаква мала „криза„ во баркот никогаш не сум посегнала по тоа ама благодарение на вербата во бога и мојата цврста волја. Кога и да сум помислила само само сим си рекувала во себе „БОЖЕ НЕ ДОЗВОЛУВАЈ ДА НАПРАВАВМ ГРЕВ„. и Секогаш ако некој ми пишел или било што сум си наоѓала причина да му речам НЕ.
Здраво фемина членови. Имам еден проблем кој ме мачи скоро година дена, немам со кого да споделам заради деликатноста на случајот. Сеуште се мислам дали жена ми воопшто ме заслужува, сакам да чујам ваши совети, секако одлуката ќе биде моја. Во брак сум повеќе од 3 години и неколку годишна врска од претходно со жената, се сакавме се земавме и се беше ок, споделувавми и убави и лоши моменти, меѓу кои најубавиот момент е кога добивме дете. Дојде еден период кога снемавме пари, и направив напор да обезбедам дополнителна работа, која ја работам после регуларната. Работам прва смена само, потоа од дома ја работам дополнителната работа. Се трудам колку можам да обезбедам подобар живот за целото семејство. Дојде момент, кога бев на службен пат надвор од МК на 2 дена, и тој период таа го искористила да се слушне и да се најде со некој што го сакала од порано, но заради тоа што биле различна вера, не направиле ништо. Моето отсуство го искористила сега и се сретнале 2 пати во рок од 5 дена, од кои еден ден кога јас бев дома. Среќа приметив некои промени во понашањето кај неа, и мошне брзо изреагирав, и ја прекинав целата работа на почеток, како што вели таа, а и верувам, дека само се бациле, ништо друго не се десило. Истото и тој ми го потврди. Таа ми се колнеше дека не размислила, и дека нема повторно да се деси со него или некој друг и дека немало ништо друго освен бацување и разговор. Се решив да и простам, но целава случка ме демне секој можен убав момент, се сеќавам на тоа и се плашам дека можеби би се случило пак со некој друг. Ќе ве молам за мислење како да го заборавам сето ова, или во право е мојата совест дека таа уствари не ме заслужува.
@Workaholic чисто се сомневам дека некогаш ќе престане да те демне такво чувство, колку и да сакаш да го нема, тоа секогаш ќе постои и ќе станува полошо, ќе те истоштува, ќе ти создава прашалници. Очигледно ја љубиш многу својата жена, штом дури и си стапил во контакт со тој со кој се бацила, па си се и понижувал да го прашаш што правела жена ти со него, ама вистинскиот одговор никогаш нема да го знаеш, нема сигурно да ти каже дека имало нешто повеќе и да имало. Друга работа, „случајно“ е кога нешто непромислено еднашка се случило, ама планирано видување неколку пати и тоа баш кога ти не си дома, не е случајно, туку намерно и однапред испланирано. Свесна била дека се впушта во нешто. Плус го побарала, во минатото го сакала, не можела на средбата да му одолее, што знам, некако се ме наведува да мислам дека таа никогаш не го преболела и има чувства спрема него, а ти во овој случај си втората виолина. И бакнежот со друг е неверство, според мене. Во ваква ситуација не сум се нашла и не дај боже да се најдам, не сакам да ти држам предавања, возрасен си доволно, меѓутоа јас не би можела да се преправам дека не било ништо и дека се е во ред. Меѓутоа, тоа сум јас и моите сфаќања.
Да, се понижив премногу, дел од што ја сакам, дел заради нашето дете, право ангелче е, не заслужува трауми од мал. Решив да и дадам уште една шанса, се надевам ќе ја искористи, а јас ќе барам начин да го потиснам ова срање...
Ќе ти го прави истотото цел живот, а ти ќе заршиш Анѓелчето еден ден нема да ве есапи, а ти трпи и измачувај се.Барем ваквите работи не се случајни.