1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Отишол возот, ај да е осуммесечна врска и така и така, ама во осумгодишна да се изневери дечкото не е едноставно. Не ја знам причината и не осудувам никого, ама тешко ќе биде од сега натаму. Ќе ти летаат приговори за сешто. Инаку ако го сакаш и планираш животот да го поминеш со него седи мирна, гледај да ги поминеш неговите тестови, направи нешто за да му покажеш дека ти значи, дека го сакаш, покажи дека се каеш за неверството и тн...
    ако немаш повеќе чувства одма прекини со врската, поарно сега отколку после 3 или 5 години.

На referentka, Ekstaza и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Мојот став за ситуации како на Bilka1 е следниов. Ако го изневериш и те фати надобро е веднаш да се спакуваш и да си заминеш отколку да му се правдаш и да си го газиш сопсрвеното достоинстбо а на крајот резултатот ќе биде ист, ќе ти враќа цел живот и ќе те натера сама да си заминеш. Ајде вака да го елаборираме тоа. Ако му се правдаш ќе заборави ли тој? А незнам дали знаете дека нема ништо по јадно во машките очи од жена што се правда и понижива. Подобро е да ја задржите својата гордост и да си заминете отколку да се умилкувате.
    Ако покажете дека сте јака и си заминете тој ќе има поубаво мислење за вас отколку да се извинувате. Мажите сакаат јаки жени и поголеми се шансите тој да ве моли вас и да ја бара вината во себе за неверството отколку да покажете слабост. Јас сум изневерувала но никогаш не сум признала и никого не сум молела да ми прости, кога ќе ме прашал дали е точно секогаш мојот одговор бил следниов, ако ти веќе си убеден и им веруваш на тие што ти кажале мојот одговор нема ништо да смени.

На eloves, CameliaMiller, anembu и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bilka1

Bilka1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    vi blagodaram mnogu na site, mnogu mi pomognavte i dobiv hrabrost i sila da ne se izmacuvam nego da imam svoe jas a da ne bidam ponizuvana pred masko, znam deka ne bevme malku vreme zaedno 8 godini se dolg period , ne sum go napravila toa neverstvo od toa sto sum zbesnata ili razgalena nego nesto falelo vo taa vrska i shto e najtragicno se gledavme dva pati godisno

На vesne и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  4. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Zdravo decki jas pak so mojov problem.Uste kontaktiram so nego znae deka sum mazena no dekai planiram da se razvedam.Se vidovme samo ednaska vaka niz grad sosema slucajno toj so durgarii.A mojov maz e pak isto takov samo me odalecvuva od sebe deneska dobiv losi rezultati za moeto zdravje veli pa dobro podobro ke umres.Se plasam da se rasvedam se plasam od pritisocite sto mi se od nadvor.A so ovoj custvuvam deka go znam podobro od sto mislam.Znam pogresno no ne znam sto pravam.Probuvam da se odalecam no ne mozam bez negoo ednostavno se naviknav...ve molam bes osuduvanja

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Uste se mavtas so toj preku net:) kako netise zdosadi..

На anakonda88, samovila.red., crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Пред некое време забележав дека тако ми има уште еден телефон за кој што никој од дома не знаевме и секогаш кога ке го видев со телефонот го криеше.Често излегува нс вечер сам а еднаш беше пред зграда со телефонот седнат и пишуваше нешто на него а јас кога го видов веднаш го сокри.Мислам дека тој нема забележано дека јас знам за тој телефон,и ме интересира ваше мислење што би можело тоа да биде.Позз:)

7. tonigeo

tonigeo Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    А зошто бре тролчиња,човек бара мислење за својот проблем. Само сакам да знам како би реагирале другите ако се на мое место

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мислам дека еднаш убаво ти кажав што да правиш, здравјето туку така случајно не ти е нарушено, а тој пак се иссмева на тоа.

9. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459

СФАТЕН СО Ф , СО Ф !!

На samovila.red., kukla21, pravnicka2 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Прифатено

На Wahnsinn и veren им се допаѓа ова.
  11. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    130
    Ајде некој совет колку што е можно побргу, пред жива да се изедам, благодарам однапред. Некни разговарав со мајка ми за дечко ми и и кажав што како стојат работите дека нема татко, живее во 2 соби со мајка и брат и тие работи и нормално од старт не го прифати, ми рече ќе видиш ти кога ќе дојде татко ми. Татко ми беше заминат преку работи во Охрид на 2 дена. Се врати татко ми ручавме и ништо не спомна мајка ми за дечко ми. Другиот ден го гледам апаратот оставен високото на еден шкаф, инаку тој апарат е само на татко ми доста често патува па затоа ама ни беше рекол и мене и сестра ми кога ни треба да го земеме. Го земав за да се сликаме, и ветив на другарка дека ќе ја сликам со професионален апарат. Добро ама гледам полна меморија и ај да избришам некои стари слики од мене или сестра ми. И што да видам татко ми со друга жена прегрнати на плажа во Охрид? И тоа не било која друга жена туку пријателка на мајка ми од средно, семејни пријатели со моите. Кога таа жена остана без работа, работеше само мажот и и татко ми им помогна ја вработи нејзе кај него во фирма. Ама ова беше пред година и кусур. И веднаш му реков на татко ми што е ова што бара таа со тебе и тој ми вика па знаеш преку фирмата заедно бевме службено беше ова она, службено гушнати да бидат голи на плажа? ви се молам! И нормално подоцна мајка ми ја почна дискусијата за дечко ми ме напаѓаше јас молчев и татко ми молчеше. Му вика мајка ми на татко ми кажи нешто бе овој не молчи се исплаши да не го издадам.Ме одбегнува сега колку што може повеќе. ЛУѓе ензнам што да направам дали треба да и кажам на мајка ми или да премолчам за ова. Ако и кажам таа е доста храбра и горделива сигурно ќе не напушти и ќе се разведе. Јас не сум мала имам 20 години ама сестра ми е средношколка како таа ќе го поднесе ова? А ако пак не и кажам свесна сум дека еден ден јас ќе заминам од ваа куќа, сестра ми че оди во друг град на факултет мајка ми ќе остане сама, дури тогаш ќе има вистински проблеми. Дечко ми вика чим е неверен и да не кажеш ти таа кад-тад ќе го фати, ама неможам да молчам за ваква голема работа. Ве молам за некој совет.

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ангелаааа!!!!
    Многу си ми конфузно бре дете. Дечко од Србија ќе се мажеше, дечко коцкар и пијаница, сега татко ти ја изневерува мајка ти!
    Татко ти да изневерува сигурно нема да ја остави сликата во апаратот.
    Мој совет: не се мешај кај што не ти е место односно во светот на возрасните. Ако имало нешто мајка ти сигурно не е глупава ќе насетела.
    Подобро е да си молчиш и да си го живееш животот, ама да не го уценуваш татко ти со ова поради твојот неспособен дечко, односно дечкото кој што е се освен не е нормален човек. Ти рековме сите подалеку од тој дечко, ама еден ден немој да плачеш од него по форумов, а возрасните остави ги сами да си решаваат.

На evangelina.ina, poenta, vesne и 2 други им се допаѓа ова.
  13. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    130
    Со дечкото од Србија ќе се омажев да не беа моите ама тие како и секогаш се трудеа да го живеат мојот живот и не разделија.
    Во врска со новиот дечко тој не се коцка повеќе, а пие сао повремено, инаку не е лош човек. Заедно сум со него затоа што го сакам и никој и ништо нема да ме натера да го оставам,а најмалку моите.

Татко ми е многу несмасен и често заборава нешто. Колку пати само лебот го оставил во фрижидер, ножот во лебарчето и слично, така да голема е веројатноста дека заборавил да ги избрише тие слики. И не, не го уценуувам никако татко ми ама свесна сум дека ништо не ми вика оти се плаши дека ќе презборам. Сигурно има нешто со таа жена да немаше до сега со мајка ми урнабес ќе направеа.

Несакам еден ден да имам грижа на совест поради ова. Нити сум за тоа да кажам, нити да не кажам. Ако кажам ќе им се распадне бракот и ќе имам грижа на совест. Ако не кажам јас и сестра ми секоја по свој пат ќе фати, а мајка ми ќе остане осамена, голема е веројатноста татко ми и тогаш да фаќа кривини, затоа и прашав за мислење.

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Молчи си најдобро е за сите.

На fighter и angela19 им се допаѓа ова.
  15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас и не би ја советувала така. Да го фатам татко ми со такви слики има да биде голема. И јас прва ќе ја поддржам мајка ми да се разведат. Зошто да молчам? Да глумиме среќно семејство, а сите си фаќаат кривини и прават што сакаат? Не. Тоа кај мене не. Прво, зашто би било преголем товар за мене, а второ, не би можела да ја погледнам мајка ми во очи. Ако тој фаќа кривини има да биде се отворено и нема што јас да го кријам. Тој да прави будала од мајка ми, а јас да ќутам? Нема шанси. Плус девојчево не е 12 години, 20 има, така што е веќе возрасна личност. Ако татко ми прави што сака, зошто па и мајка ми да не биде среќна? Развод и сите по свој пат. Подобро така, отколку да се лажеме.

@angela19 дечко ти има право, и да не кажеш, кога-тогаш тоа ќе се дознае. Тоа е факт, апсолутно ништо не останало скриено, а неверство па ич. Тој се сликал на сред плажа, во Охрид, кај што цела Македонија ќе ја видиш, тврдам дека ги има видено некој. Само прашање на време е кога ќе почнат да се шират муабети. Мој совет ти е, кажи и' на мајка ти. Па после таа нека си одлучи што ќе прави. Нема ништо подобро од вистината.

На samovila.red., SV1911, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  16. piranha

piranha Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    45
    Какви слики биле тоа, од кој кадар земени, некој друг ги сликал или тие самите? Големо чудо ако бил на плажа со некоја жена и со најверојатно УШТЕ КУП ДРУГИ ЛУЃЕ и се сликал таму. Вака како што кажуваш немаш никаков доказ ниту гаранција дека татко ти ја изневерува мајка ти. А да не си правиш многу филмови за да го одвлечеш вниманието од твоите проблеми? Велиш дека татко ти ти делува исплашено, можеби само се плаши да не се соочи со љубоморни сцени од мајка ти.

На evangelina.ina, angela19 и joy1 им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.073
    ^
    И јас сакав сега тоа да го кажам.Кој е доказот за неверството?Сликани на плажа со луге наоколу?Само тоа?

На angela19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    @angela19 искуството за жал покажало нешто поинаку (се надевам дека ова кај тебе ќе биде исклучок) еднаш коцкар засекогаш коцкар,коцката му е во крвта кога тогаш ќе продолжи со неа,колку бракови во моја близина се растуриле од коцката. Женскиот свет верува дека може да промени нешто но некои работи неможе да ги промени коцкањето е меѓу нив.А што се однесува до вториот проблем со татко ти препорака не се мешај,често земаме право на родителите да им го диригираме животот,ако се зеле од љубов незначи дека таа љубов и останала меѓу нив,незнаеш како стојат работите меѓу нив,тоа дел од нивното право,ако променат кон децата тогаш е осудата. Праксата покажала друго колку такви врски и спасиле бракови,животот е чуден и затоа внимавај како ќе реагираш со тоа.Сите ние сакаме да ги гледаме нашите родители заедно и да се среќни,мојот татко знаеше да има такви авантури но до ден денес (сега веќе стар) гради градови над нас и нашите деца и го сакам најмногу на свет,ја сакам и мојата мајка но за работите меѓу нив не се мешам.Знам само ако беа раведени бенефит ќе имаше друга жена и немаше да биде вака како што е денес.

На evangelina.ina, angela19, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ајде брееееее.....
    Па раскажи на сите, можеби е невина фотографија.

Можеби ќе успееш во намерата да растуриш брак и деца да патат. Не можам да ви се изначудам на вас неразумните од една фотографија да правите скандал.
    Ако човекот е прибран и се грижи за семејството, тука нема дилеми. Ако забега од семејството тоа е друга приказна. Не си правете Бајрам на мозокот,не знаете што ве чека...............................................................

На samovila.red., MilaP, evangelina.ina и 6 други им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    @angela19 Бракот е зедница меѓу сопруг и сопруга, а децата се потомство и членови на едно семејство. Брачниот живот со сите предности и доблести е тема на разговор меѓу партнерите, односно меѓу твоите родителите. Светот на возрасните е посложен и покомплициран од секој аспект, па затоа остави сами да ги решаваат меѓусебните проблеми и недоразбирања. Имаш 20 години и потруди се да си го средиш твојот живот затоа што оставаш впечаток на незрела личност според постапките што ги правиш. Претпоставувам дека доволно добро се познаваат и дозволи им нивниот живот сами да го живеат како што знаат и како што им одговара.
    Се уште не си во брак и не можеш ни да претпоставиш што може животот да ти сервира. Секој посакува да живее во хармонично и среќно семејство, но реалноста е непредвидлива и затоа не си земај за право да судиш некому затоа што и двајцата ти се родители.
    Без оглед на нечија разумност и морал, болката е подеднаква кога некој може да повредиш со твоите (не) аргументирани постапки. Можеш само да бидеш дистанцирана од нивните случувања и повеќе да се погрижи за тебе.

На samovila.red., vesne, evangelina.ina и 5 други им се допаѓа ова.