За некого е тоа само една фотографија, за некого е голем проблем. Тоа си зависи од самиот брак, личностите и карактерите нивни. Ако за тебе е САМО една фотографија, за мене не е. За некого и шетањето во брак до пет сабајле секој викенд е нешто најнормално, ама за некого не е. Ако не пие, не се коцка и не ја тепа е добар, ќути, па ако сака нека оди по жени, кога-тогаш ќе се врати кај неа. Ова низ темиве не еднаш. илјада и еднаш е напишано и директно и индиректно. Така што, за некој ако нештото е ситница, за некој е нешто преголемо. Познавајќи ги моите родители и нивниот брак, каде вакви работи никогаш не се случиле, ова би било голем проблем. Човекот може да работи, да биде прибран, да си ги сака децата, да биде најдобар татко, а сепак да ја изневерува сопругата. Има и такви. Само зашто татко ми е супер спрема мене, ми дава пари, задоволна сум, ме сака, треба да ќутам и да се правам на тошо ако ја изневерува мајка ми? Битно мене ми е супер, а тоа што мајка ми има рогови нема врска. Ќе глумиме среќно семејство што има везе. Си стојам на тоа дека јас веднаш би кажала на мајка ми за вакво нешто и тврдам дека јас лично ќе бидам таа што прва ќе ја поддржи да се разведе и да си ја бара среќата зашто сакам да биде исполнета и среќна. Така јас како нивно дете ќе бидам сто пати посреќна. Јас утре ќе се омажам, сестра ми ќе се омажи, а мајка ми ќе остане со празна душа, празен живот, неисполнета во бракот, жена која не била сакана и во постела со човек кој никогаш не ја сметал за своја сопруга. Епа јас не би можела да живеам со тоа. Лично јас би чувствувала на некој начин и грижа на совест, зашто знаеме зошто жениве најмногу не се разведуваат при вакви и слични на оваа ситуации, само заради децата.
Мене не ми влегува во глава вашата логика дека ако некој ја изневерува сопругата ќе се слика со љубовницата на охридска плажа каде летува пола држава и каде буквално секој може да го види, па згора на се фотографиите ќе ги зачува во апарат кој на ќерките им е дозволено да го користат во секое време. Не верувам дека станува збор за неверство, бесмислено е. Девојчево само без врска ќе им предизвикува кавги на нејзините колку да не ја замараат неа.
Заборавив да ви пишам на темава. Разговарав со мајка ми за ова и ми рече дека знаела тоест претпоставувала. Ова не му било прв пат на татко ми и додека сме биле мали со сестра ми тој знаел да фаќа кривини, притоа мислејќи дека мајка ми незнае. Искрено се разочарав дупло повеќе. Ми рече дека чекала и сестра ми да потпорасне, да ја запише на факултет, да си ги средиме животите па после знаела како треба. Искрено неможев да молчам. Пред нас глуми совршен родител, а зад нас триста глупости прави. Незнае дека сум и кажала на мајка ми, незнае ни таа дека знае ама нека го да видиме до каде ќе тера.
Неверство или не незнам како да речам. Се омажив доста млада поради семејни проблеми ,се заљубив си основав семејство си имам дете.. Но после неколку години брак почнав со мм да се одалечувам. Некако се чуствувам искористена. Пред да забременам и откако забременив се дур да се породам бев кралица за семејството. Но што се случи откако се породив? Сите се расправаат со мене, викаат , се им смета што правам од таа причина и со мм се одалечив. Никако не ме заштите пред неговите. Еве сега по втор пат ќе ја направев истата грешка . Грешка или грев незнам, едно знам покрај овие 2ца мажи кој се појавиа во мојот живот се почуствував некако заштитена , сакана а можеби и само сакаа да ме искористат. НЕ НЕ не го изневерив не дадов ниту да ме бакнат камоли друго нешто. Со првиот бивш мој дечко контактирав на фб,на телефон кога можев и таман решивме да се видиме оп јас откажав срцето не ми даде да го изневерам. Еве сега има во соседите мајсторчиња млади , со едниот неккао си фрливме окце ама пак мене срце не ми дава да сторам нешто. Јас млада жена која и покрај се неможе без сопругот.. се обидувам да си надам чаре. Од ден на ден се повеќе се „заљубувам „ во мајторчево кое инаку и тоа е женето. Кажете ми спас како да не влезам во грев. Иако се осечам искористена дека само дете сакале од мене и син оженет пак срце не ми дава да свртам нов лист.Како ? КАКО ДА СИ ПОМОГНАМ?
Не си бремена со второ??????? Со цело име и презиме не пишувај вакви постови, ќе си направиш проблем.
Да седнеш и да си зборуваш со маж ти, ете така ќе си помогнеш и себеси и нему и на детето. Ништо не правете ако бегате и се "швалерисувате" од околу, тоа не е решение на проблемот. Апа и ти со кој памет ојде при маж и дете да пишуваш и шмекаш други не ми е јасно, чукни си ја малку главата и стави прст на чело дали треба да го "шмекаш" мајсторот во дворот или да седнеш со маж ти да рзговараш и да најдете некое решение.
Реалноста е... ако ти си решена да направиш нешто ќе го направиш тоа без разлика на советите што ќе го добиеш овде. Ако бараш од некого зелено светло да ти каже направи го тоа, ќе го направиш ли? Мислам дека не треба да се глупираш. Не можеш со соседите да го вараш маж ти знаеш ли која брука е тоа? (као демек варање со несоседи е ок). Не знам колку знаеш англиски но get your shit together т.е. собери се малку и не дозволувај едно минливо искушение да те понесе и да направиш глупост која ќе те чини многу. Сепак ти и твоето знаете најдобро. Зошто мислиш дека си искористена и од тебе сакале само дете и да го оженат синот? Белким не си се омажила на сила. Ако немаш доволно внимание и секс од маж ти сигурно е само минлив период, ќе тргне на подобро. Нема искушение тоа е изговор, или сакаш да го направиш или не. Ти повеќе како да сакаш да направиш нешто, а? Спојлер И да водиш љубов со тоа младо мајсторче, направи го во најстрога дискреција. Спојлер Лесно е да се попува за туѓа ситуација, но да размислиме прво какви сме самите ние. На никого не му е имуно окото кон добра мачкица/добар тип и освен нашиот партнер сигурно ќе наидеме на особи кои физички ќе не привлечат и ќе сакаме нешто повеќе со нив. Прашањето е дали да се направи нешто или не? Не сме ние западњаци ептен се распекмезуваме кога ќе дојде ова на дневен ред. Неверството е составен дел на животот. Ќе го има кога тогаш! И да изиграва некоја монахиња кога тогаш ќе и е криво пошто животот е еден, така што подобро е да се стори тој грев веќе еднаш и ако е паметна жена ќе извлече поука и ќе се смири, ама на некоја ќе и се услади па цел живот ќе вара иако ако има добар маж и пенис покрај себе нема потреба од такво нешто. Следи го срцето @eleonoramardzieva и гледај да не си го растуриш бракот за 20-30 минути страсти и еротика. Подобро изварај еднаш и смири се за цел живот (сметај дека со тоа варање си “наплатила“ што те изоставиле и те караат и си доживеала нешто што треба да остане само твоја тајна, да кажеме си вкусила забрането овошје и знаеш како е ќе немаш искушение да пробаш нешто што веќе си пробала).
Jas so mm celi 3 godini nemam seks kako sto treba. Osetiv deka sum iskoristena deka pred da se porodam I muabet I vnimanie I pocit kon mene. A sega niti ima koj muabet da ti napravi,niti imam so kogo da spodelam nesto,vnimanie samo koga treba seks za se drugo mama e ovde.
Проработи на случајот што те мачи, не се криј и не тони во себе, покажи ја малку твојата гордост и не дозволувај да бидеш газена од било кој. Родителите на маж ти во овој случај не се виновни, туку напротив твојот маж што не знае да постави граница и нема свој карактер. Со ваков маж тешко дека ке излезеш на крај, да така или поразговарај отворено со него за проблемот, покажи малку заби и кажи му дека не си кукла за вртење како тој што сака или разведи се и тргни си ја од глава нивната тортура.
Mislam deka pisav deka ima makea mm deka svekor mi se prezeni. Ma porazgovarav bre ne vredi mi vika da se tebe ne ti obrakat vnimanie se tebe ti smetat i se taka na red. More i za seksot razgovaravme i ete pak isto e. Samo sto jas veke izgubiv zelba za seks. Poradi toa sto mm idese da mi obrati vnimanie samo koa saka seks bez da me vozbudi onaka kako zena zrela za seks on samo sakase da ebe. Ete sega i dopirite mi smetat nekam da me gali posto neznae da gali dusmanski go pravi toa ke te fati za gradi cinis ke ti ja iskorni.
Младо, симпатично мајсторче во комшии, сега го гледам (не го гледам не се нервирај), па сонча грб, згодно тело, крева со тие рацете, да земе да те фрли преку рамо и да бега со тебе. Тркалај го во фантазиите во твојата глава, и имате баш таков секс како што замислуваш, еднаш не греши каде баш во кој момент да те допре и што точно да ти шепне. Тоа што имаш проблеми во бракот, не прави асумпција дека некој кој ти фрлил поглед е спремен на ист чекор како тебе. За гледање сите гледаат, сите до еден. За фантазирање исто. За спиење наоколе различно. Ако си озбилна да направиш да биде нешто од тој брак, ќе најдеш начин да му кажеш и покажеш на сопругот што ти фали. Не се разбуди еден ден и стана он друг човек. Ти се чувствуваш искористено. Ти. Чувствуваш. Тоа не значи дека некој планирал план да те искористува или се согласува дека си користена. Размисли сега, која жртва на користење, кога своеволно си му се понудила на бившиот да те искористи за секс. Пффф
Се изначудив колку жени тазе мајки фатиле кривина..... А мажите се тие кои секогаш ги обвинуваме вакви биле такви биле! А до тие тазе полнолетисаните девојќи кои сте во 'врска' со женет човек, кој ^ќе ја остави жената сосе деца за вас^ сте само (со извинение) ки*вичиња за разонода и за неколку години идните сопруги кои со по неколку деца и без време да се помочате чии сопрузи ќе се разонодат со тикви колку вас сега!
Е баш од овие причини јас би донесла закон со кој се забранува мажење пред 30 (ај може и 2Ова ми е типичен пример за неизживеаности незрелост за брак ,сама кажа се омажила рано поради семејни проблеми па сега сам си ствара уште поголеми семејни проблеми Ќе пати и нејзиното дете што е најжално.
Во некои постари постови кажуваш дека ти си изгубила желба за секс, па дека маж ти има друга од фирмата кај што работи и еден куп други работи.... Оти некако ми звучи како нешто да си наумила да направиш ама чекаш други тука да ти ја олеснат одлуката... Да не ме сфатиш погрешно, не те осудувам ни охрабрувам...само некако си ми конфузна
Ехее пред две год пишуваше таа колку мн го сака маж и,па колку и е кејф што она го има а други го посакувале. Ваму вели три год асален секс немале. Во трет пост изиграваше мајка на туго дете. Итн итн
. . И ова да прашам? Денес згодно мајсторче утре докторче другиден шефче. Машала цел град ќе го легнеш, правдајќи се дека мажот не те задоволува. Уште многу леб треба да изедеш и вода да испиеш та некои работи да ти станат јасни.