Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65

:))))))) eve edno GOLEMOOOO IZVINI sme sme razbrale pogresno :)))) :? zaedno sme posilni cmok <3

2. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    e pa ke si go brani sekoj toa so si go odbral normalno, bez razlika kolku pogresno e toa! ne za gjabe se veli deka mazot razmisluva so dolnata glava, zenata so gornata! zenata e taa sto trezveno treba da razmisli vo sto se vpusta i so koj,pa se dodeka ima nekoi sto sirat noze , mazite ke mislat so dolnata glava taa im reagira impulsivno, nema mozok

3. annadod

annadod Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    bravo za ova.....raka to davam.

4. nast

nast Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Eve si dojdov od rabota i gi procitav postovite, Veruvajte so solzi se smeev. Prvo Bejbiketi se obiduva da se doobjasnuva. Vtoro, za mene najinteresnata Mina koja sekogas gi klasificira Takanarecenite grevovi i povtorno gi stava gresnicite na besilka, a batali seto toa se stava vo krugot na zenite, a ne vo devojkite. (Ja predupreduvam Mina da ne me svati pogresno)
    Pa sega kako Beybiketi i jas da se doobjasnam.
    Znaci nekoj koj se zakolnal na vecna ljubov ne izlagal. Da taa postoi. No strasta e pogolema i privlecnosta i istata ne trae dolgo. Pa ako eventualno ste ja pominale fazata na vrela ljubov vo brakot, i dozivuvate vrela ljubov von brakot ne se nadevajte deka taa ke trae vecno. nejzinoto vremetraewe e isto onolku kolku i ona vo brakot. A toa e ona sto ne odrzuva vo zivotot i se osekame zivi. No pazete da ne gi povredite domasnite.

5. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    of leleeee...eve te tebe i tvojata teorija za ljubov :lol: (vrela ljjubov, prva faza, vtora faza, kulminacija, rasplet :lol: :lol: :lol: :lol: ...zabavna si vo sekoj slucaj! posto jas ne sum vo redovite na tvojata armija i na tvoajata teorija za ljubovta ke te zamolam da mi kazes ,,recept,, kako da se pazat da ne donzaat domasnite i spored tebe sto bi se slucilo ako doznaat domasite!
    i na krajot od krastata zosto na nevernite bi im bilo vazno dali ke gi doznaat ili ne! ajde cekam odgovorce...pozzceee! ama nemoj da go izostavis odgovorot bidejki mnogu me interesira sto ke mi odogvoris!

6. anik

anik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    najdobar seks sto sum go imala dosega e so ozenet maz. NEZAMENLIVO!!!

7. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    Epa mozam da kazam deka mi e drago sto se zabavuvate..osobeno NAST i MINA!
    Mozam samo da kazam deka recept za da se zaljubis ne postoi,ama za da ostanes vo ljubov,postoi i toa kako!
    Mislam deka treba da se veruva vo dobroto i da se ima siroko srce i otvoren um!
    Srceto treba da saka,a umot da vodi napred i da se nadgraduva za da ima siroki sfacanja!
    Pozdrav na site!

8. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ako ova so receptot bese nameneto za mene se cuvstvuvam dolzna da objasnam na sto tocno mislev! mislev na recept kako da se pazat nevernite da ne gi doznae semsjtvoto! ocigledno NASTe kompetentna da mi objasni pa ke naucam nesto novicko...zosto da ne, neli? :)
    a inaku da... se zabvuvam denes na forumot, imav ubav den pa se nadevam deka duri da legnam nema nekoj post da mi rasipe raspolozenieto! :) pozdravce!

9. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    MINA <NEDAJ BOZE DA TI SE RASIPE RASPOLOZENIETO...skraja da e1
    Bas mi e milo na dusata koga ke slusnam deka nekoj imal ubav den!
    Ti posakuvam site denovi da ti se ubavi i ispolneti so radost!
    Znam za koj recept mislese,ama i eden od mene,kako malku poiskusen nekoj ne e stetno ,neli! ;)
    Pozdrav do tebei pisi ni !

10. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    eeee mila moja, ne ni pomisluvaj deka nema da pisam! me ,,procita,, veke neli? jas tesko da ostanam vozdrzena, posebno ako sum ubedena deka znam sto zboram!...tuku denes zabelezuvam mnogu e mirno e na ovaa tema! bas me cudi...hahaha...
    ajde utre ke e poburno :lol: :lol: :lol: ...ajde pozdrzavce do site i begam jas veke vo krevet! caos :)

11. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    Sekako deka znaes sto zboris..p aneli kaza deka poveke ke deluvas sovetodavno ;)
    Pozdrav i t ecekam pak!

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Temava stvarno stana napnata, ama i interesna. Barem nie pomladive naucivme nesto poveke i slusnavme poveke mislenja i iskustva :) pozdravce do site clenki

13. nast

nast Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Eve recept do MINA>
    NE ZALI GO ONOJ KOJ PORADI LJUBOVTA JA ZAGUBIL GORDOSTA, ZALI GO ONOJ KOJ PORADI GORDOSTA JA ZAGUBIL LJUBOVTA.

14. nast

nast Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Mina eden 83 godisen starec se obiduval na mladite da im dokaze deka ljubovta e po zdrava od seksot. Toa se obiduvase da mu go dokaze na 55 godisen doktor koj e prviot doktor koj so Jugoslovenska diploma pravi operacii sirum svetot za promena na polot. eden den e vo Los Angeles, drug den e vo Pariz, tret den e vo druga metropola i taka toj cela nedela patuva i operisuva i go ubeduva starecov deka seksot e edna od pobitnite raboti. Za na krajot od debatata starecot veke zaspa no ne dozvoli da se zavrsi emisijata dodeka ne mu kaza> BOLJE JE STAVITI RUKU NA JEDNO DOBRO KOLENO< NEGO LI IMATI SEKS SA NAJBOLJOM PROSTITUTKOM. Se slagam so starecov. Nekogas ne e potreben seks za da se custvas ziv.
    POZDRAV i kazi dali treba uste recepti.

15. majatri

majatri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    Eve i jas da si kazam edno , ne moe tuku tugo, sto sekako mi go smeni mislenjeto do nekade.
    Jas, kako i poveketo mislev deka ne e ubavo da se vleguva vo vrska so nekoj koj ima semejstvo, so cel negovoto semejstvo da ne strada, posebno za decata e zalosno. Eden den imav vakov razgovor so edna devojka na koja i se slucilo slednoto: Imeno taa bila vo vrska so kolega od rabota t.e nekoj so povisoka titula od nea, neznam kakva im bila vrskata, no se slucilo ona da ostane trudna. Tipot stom doznal se izgubil totalno otisol na specijalizacija vo stranstvo i go nemalo so godini. Devojkava bidejki veke bila vo poodminati godini resila da si go rodi deteto i da bide samohrana majka so nepoznat tatko. Odtogas taa postojano e so nekogo vo nekoi nezreli i kratkotrajni vrski bez perspektiva. Tatkoto se vraka na istoto rabotno mesto, veke e ozenet i nema deca so soprugata, a za detetvo voopsto ne go interesira i pokraj toa sto site pa i on znaat deka deteto postoi.
    I jas so devojkava go pravam muabetov deka ne treba decata na tie sto sakaat da se svalerisuvaat da stradaat i deka treba da najde nekoj sloboden. Ona na toa mi kaza : Zosto mene bi me interesiralo za negovite deca ako nego ne go interesira, toj sto ima semejstvo treba da si misli za istoto. Zosto da se grizam za negovoto semejstvo koga tatkoto na moeto dete iako e prisuten vsusnost go nema?
    Navistina se podzamisliv........
    I taka znaci sakam da kazam deka ne e se crno-belo i za se postoi nekoja pricina.

16. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    e pa sekoj si ekriv za svoite postapki zatpa trebe dobro da se poznava licnosta so koja si blizok,intimen a ne da se vpusta vo sex avanturi so nepoznati, so zafateni.imala i tvojata prijatelka resenie, abortus, mozebi zvuci surovo no e podobro od toa deteto da gleda kako majkata se svalerisuva i da prasuva za tatko pa posle dr se krivi

17. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65
    velite deka ima ljubov, zosto site nas ne osuduvaat???? Jas ti go ostaviv svoeto semejstvo i vletav vo vrska, ili jas sum slobodna i se zaljubiv vo zenet covek??? Cija moralna odgovornost e tuka na tepet???? Mojata???? Ne gledam zosto, navistina, ne znam zosto sekogas osuduvana e onaa strana sto ne e vo bark, onaa slobodnata strana, bidejki ne e taa strana taa sto da receme gresi ili prekrsuva nekakov moralen kodeks???? Ili ke se podvrgneme na kolektivnata glupost deka najcesto taa, devojkata (kako vo slucajov) e onaa sto rastura brak, dom, semesjtvo???? A toj, negovoto prevozvisenstvo kade e? Toj e malo umen i ne znae da se odbrani? Toj ima slabost da kaze na se da???? Megutoa seto toa jas go gledam taka, no mi se javuva edna druga dilema, Zalno e sto najcestvo ja navednuvame glavata pred okolinata bez pricina i dozvoluvame da nibide sudeno, mesto so gordo krenata glava da se borime za ona sto go sakame i sto go ljubime....
    ve pozdravuvam site!

18. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    ZOSTO? malku li eda kazeme deka e toa sprotivno na site moralni i eticki kodeksi, vo poedini zemji se kamenuva se izmacuva za toa, do den denesen se vrsat ubistva, samoubistva megu ljubovnici, da ne spomenuvam tepacki i nasilie,ZASTO nikoj ne gi poddrzuva tiesto idat so zenet e pa ime nesto. Pa sigurno ne ti dosol toj ,, ej ja sum zenet bi mi bila li devojka,, sigurno nekoj go navel na flert i mu dal do znaenje deka e samo za nezaboravna avanturai deka ne e bitna situacijata vo koja toj se naoga, ne e bitno sto nego go cekat deca i zena, biten e samo sexot!nezamenlivsex, baska razgoren od negovata zabranetost sto go pravi posladok. Draga moja jas kazav predhodno deka MAZOT MISLI SO DOLNATA GLAVA,zenata e taa sto treba da razmisli vo sto i so kakov maz se vpusta, se dodeka ima nekoi sto sirat noze mazot ke reagira impulsivno,zenata so gornata, jas ne velam deka nikogas nema mene toa da mi se sluci, jas nema da go napravam toa, razmisluvam so mojava glava i posledicite od toa za sitevo semejstvoto

19. dominika

dominika Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Kolku interesni mislenja imate site vo vrska so ljubovta.Nekoi ja opravduvaat a nekoi ne,bez razlika za kakva se raboti ,sepak e ljubov.Dali e vo vrska ili vo vonbracna vrska,sekogas e ljubovta.Grev e da se osporuva ili da se postavuvaat granici,ne postojat granici so koi ce ja ogranicime,postoi samo vozdrzuvanje od nea poradi toa sto sme vo brak,vo dolga vrska ili sto ce recat komsiite i t.n.Za zal nikogo ne prasuva koga ce se pojavi i kade i vo koe vreme.Nekoj mudrec reko:LJUBOVTA SEKOGAS SE RAJGA.TAA NEMA GODINI...i tocno e toa dali sakame da priznaeme ili ne,toa e problem na individuata.Covekot e takvo sustestvo koe bez ljubov nemoze da zivee.Tesko e koga nekoj go obvinuvame deka se zaljubil vo zabraneta licnost,zatoa sto najverovatno i na zabranetata licnost i bila potrebna ljubovta,pa zatoa ja prifatila,bez razlika dali e toa maz ili zena.Kade sto taa otsustvuva mazot i zenata se ogorceni,ednostavno prazni za najbitnoto custvo,i veruvajte deka im e tesko vo takviot zivot,mejgutoa balkanizmot ne im dozvoluva poinaku da ziveat.Mnogu bracni zaednici opstanuvaat zaradi tie moralni normi iako mnogu tesko bi go priznale istoto.Jas sum na stranata na ljubovta ,kakva i da e TOA E SEPAK LJUBOV......pozz

20. mali

mali Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dominika i jas sum na stranata na Ljubovta. Mnogu mi se dopadna tvoeto razmisluvanje.
    Imam prasanje do site obozavatelki na "Femina"-sto mislite kolku brakovi bi opstanale vo nasava drzava dokolku zenite bi bile dovolno situirani da bidat samohrani majki (kako sto e slucajot so Slovenkite vo Slovenija)?