^ Си пишала име, презиме ама си заборавила градот да го пишеш и матичен број...ајде допише се, за да не дојде до забуна...некој ако те знае, да биде 100% сигурен дека си ти ТАА
На чиј одговор на темава реплицираш со но комент? Макар но комент е резервиран за кога некој ти чита права додека си со лисици на раце... Еве,без лисици, имаш право да спиеш со кој сакаш кога сакаш. Па и со лисици, ако тоа сакаш. Па после дојди и раскажи како беше, дали вредеше, сакаш брак да вратиш во колосек, сакаш развод...вака нероден Петко. Немаш ни афера, ни еднаш варање, фантазии и што ако, мислењата не ти припаѓаат во темава, т.е еквивалентно - тролаш.
ама и дека бара финансиска помош за некоја со исто презиме но различно име. Исто и покукнина и останати работи.
ко хиени и се набацивте..што сака нека работи..и да е таа со презиме и име..и да е од било каде..пуштете ги луѓето..има кој да им суди.... нашо е ако може да им помогнеме..да не да им пресудуваме и осудуваме..
еве пакувам јас шпоретот веке само уште некоја вилушка да приберам Девојки и јас ако одам под кирија еден ден ( ако не се сложувам со макеата на мм) ке барам од вас покукнина и пари за првите 7-8 месеци за кирија и сметки за струја. Да си знаете со време
Ne koristam ime od tug identitet toa e samo izmislica koja mi padna na pamet. A za prezimeto da. I za pomosta esto ja baram da izgore kuka na 2 familii za koja imase i na vesti.
Фаќаат кривина затоа што рано си го дале шупчето под кирија на 1 господар т.е. влегле во брак. Не ги сфаќам тие што на ептен рана скоро детска возраст влегуваат во брак како на пр. @eleonoramardzieva но еве да кажам разбирам секој може да прави што сака со животот. Епа кога секој може да прави што сака, тогаш носете се со последиците после, а не да кукате. Прво се мисли за последиците пред да се направи нешто, касно е веќе кога е дојдено до тоа да се лупа главата од ѕид еве вака . Легендарните К-15 не за џабе имаа песничка што мислеше, што мислеше, кад се онадеше. Епа што мислеше кад се мажеше јас би рекол. Стриктно сум против тоа женски да влегуваат во брак пред 24та-25та година, а тие што се мажат уште на 18,19,20,21 година... Реално деца сте уште не знаете што сакате од самите себе, а камоли од животот. После затоа има разводи уште пред да наполните 30 години и нормално во втор брак влегувате екстремно искусно и немате гајле после до крајот на животот, но затоа сјебувате живот на дечињата што сте ги родиле. Мислам дека е малку прост и селски обичај жената да влегува рано во брак, а гледам го има ова насекаде. Во тој момент девојките мислат ќе полетаат од радост и мислат дечкото што го сакаат е нивниот доживотен избор, а после се каат кога видат колку не се сложуваат со партнерот. Е затоа не се носат трајни одлуки базирани на моментални чувства или еуфорија!!! Многу се мажат ептен рано само да искочат од селото, за вакво нешто треба дробење од ќотек. Паметни женски пред 26-27 не помислуваат на брак. Подобро така, вкусете го животот, сменете повеќе партнери, па после влезете во брак спремни и мирни до крајот на животот, во спротивно газето ќе ви мрда и ќе забегува кај што не треба.
Не си. И не бидете буквалисти. Ако паметни женски не сакаат да се мажат пред 26-27, не значи дека тие што се омажиле порано се глупи. Онака дадов бројка 26-27, но поентата ми е: паметни женски не брзаат да стапат во брак пошто знаат колку сериозна работа е тоа! Девојки што летаат со умот и рано влегуваат во бракот после гледаат како е и се каат. Инаку не дека јас изигравам smartass (иако де факто тоа сум ) и не дека имам преголемо искуство околу бракот пошто уште не сум женет, но за не повеќе од 3-4 години да ќе запловам во брачни води, таман околу 30ката ќе ми се фати што е океј за машко, море дури и прерано е. Треба на 35 да се женам.
Нема правила за ништо во животот, тоа е точно as hell. Но паметно си постапила што си се омажила на 27 години. Подобро тогаш отколку да си се залетала како клен на дудинка на 20 години. И не значи дека ако се омажите мора вечно да ви трае бракот, но што подоцна се омажите белким повеќе памет ќе имате да го направите вистинскиот избор. Сметам и оваа поента ми држи вода.
Бракот не бара години, туку памет. Има некои и на 23-24 кои се зрели за тоа, и некои на 34 што се зелени во паметот и од нив сериозност не бидува. Ама @NightBreaker , се сложувам дека не се рипа во брак од погрешни причини, особено од моментална еуфорија. Ама тоа може и на 30 годишни да им се деси
А за памет треба години, така? Доста ме влечете за она... таквото. Нејќам да ве цитирам цело време и да испадне како да четуваме, ќе се налути Реинка. Се сложувам за ова. Ако се глупи ќе им се деси, да. До тогаш би требало да се смират хормоните и да не реагираат како во тинејџерски години. Треба ладна глава за било што во животот (после онакво нема каење), ајде така најдобро да го дефинираме ова.