1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Имам добра другарка која после доста неуспешни врски е „во врска“ со женет човек кој има едно и плус очекува дете. Она вика дека не е гајле само за забава и е и не прифаќа ни совет ни сугестија. Се прикажува како мнг самоуверена и успешна жена но јас знам дека е скршена во себе. Не само заради типов ( тоа и е дното) туку општо за целиот живот што го живее.
    Пробав да разговарам но се одалечи.
    Овој моронов и праи филм дека со жена му водат разделен живот само за дедето бла бла и од еднаш очекува и второ. Мислам ДНО. Свесна е дека е премнпогу лошо ова што го прави и затоа крие и вика не е ништо бе случајно се најдовме во град но знам дека не е така, еве вчера го видов кај неа пред зграда. ... Дали со него треба да се разговара да ја остави? Бидејчи она е фатена ко давеник за сламка на него.

На anakonda88 и ninja35 им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.673
    На народ како што кажале нит уста неможеш да им затвориш нит пак да им упатиш добронамерен совет и помош кога истите одат со глава в ѕид и ги затвораат очите пред сопствената вистина. Правда не можеме да делиме, животот нит има правда нит е ферски настроен, секој кој што му се може шмука до последна капка без грам совест и човечност во себе. Општо животниот пат фунционира така.. светот.

Ти не можеш ништо да направиш ако тие двајца така решиле да тераат верувај, единствено можеш да си навлечеш проблем и да ставиш здрава нога в дупка, само јака им душа на жртвите кои го доживуваат сето ова и кои си имаат работа со вакви подли суштества. Остави ги да потонат во сопствениот створен кал зад себе. Друго решение не можеш и немаш, од каде знаеш кој како ќе те свати и како му е в куќи, немој на крај да испаднеш ти таа кривата и лошата па да плукаат во тебе.

3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Ќе и пукне филмот, не се секирај.
    Имам и јас другарка што има врска со женет и тоа тој тогаш чекаше второ дете.
    Кога се роди детето, тој беше поангажиран дома и работата пукна.
    Но другарка ми од гнев и се јави на жена му и се и кажа.
    Незнам како си помина тој дома, ама знам дека врската прекина.
    Тој ја прекина.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    За него нит ме интересира нити сакам да знам, и се ова напишано од тебе од мене оди само за него. Но, не можам на другарка од градинка да и посакам да тоне во сопствениот кал. Плус плоблемот е подлабок, толку е ниско падната што не ни бира, само колку да добива љубов и внимание од некој, тоа ме боли највише.

На vitamina и H.VAGA им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Наведувам примери, зошто човекот нема право да ја изневерува жена си.

На мм му е важно дали сум вредна низ дома, и тоа е нормално. И мене ми е важно да сум вредна низ дома. И да имам секогаш зготвено и се да е на свое место.
    Тоа се вика домаќинлук.
    Треба ли свекрва ми тенџериња јадење да ми праќа, а јас по цели денови да се ебавам?
    Има и време и начин и за едното и за другото.
    За вистинските домаќинки има време и за секс, и за ручек, и за чистење и за работа.

На zalosna, cresa-jagoda, Ane.a и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Овие крајности од очајни домаќинки по цел ден со метла и крпа во рака, и секс божици кои чуда прават во кревет, малку досадни се. Струмка како љубовница мисли исто е во брак и една вечер во хотел. Мислите жените дома не прават многу работи што вие млади згодни убави што не готвите по дома, ги правите во хотели? Не. Не дошол тој кај тебе оти си измислила blowjob или нешто слично, го добива тој и од жена му, ама курвар како курвар, ако е таков ќе гледа само што повеќе да смени. А ти мисли си дека си секс божица каква нема.
    Во врска со проблемот, не си пикајте нос каде што не ви е место. Жал и било, па затоа се мисли да кажи. Ако ти е жал, ќе бидеш до неа до крај, ако решат да се разведат, ако дојде до малтретирање, децата по судови? Таа или знае, или ќе дознае за брзо сама. Ако не дознае воопшто уште поарно :D
    Да ти е сестра пример, подруго е. Вака жена на прв братучед...остани си на страна.

На Leat, cresa-jagoda, Ane.a и 38 други им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    @Bridget абе ќути, секоја втора стана Саманта во сексот и градот.
    Јас не викам, има денови кога ме мрзи, имало денови додека работев да сум уморна, ама воглавно гледам да не ми е русфај по дома и алиштата да ми висат на фотељи и кревети.
    Не дека по цел ден бришам прашина, ама гледам да не е расфрлано и да изгледа неуредно.
    Не ќе се сексаме само по цел ден, навистина а куќата да ни тргне богати. Јас неможам да замислам да ми стојат садеви неизмиени со денови, а јас само да легачам по креветот.

На zalosna, CameliaMiller, mimi**** и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    hahahaaa @Bridget, prvo vo celta so komentarot !
    Sto da kaze covek po ova, koga se e tocno od prva do posledna bukva ?! :?:

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Само им љубоморете на младите, секси слободни девојки. Од мака така зборите.

На zalosna, CameliaMiller, artemidis и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Не би цитирала никого но ќе се потрудам воопштено да одговорам. Секако дека треба да ви е средено дома но не треба тоа да биде по секоја цена да се препуштите само на чистење, перење и готвење. Освен самиот чин на секс мажот сака жената да му посвети внимание и него а и себе. Неможе никако да му биде привлечна и инспиративна жена која не е средена, не истуширана пред одење во кревет..... Факт е дека многу жени драстично се разликуваат од она што биле во врска и потоа во брак. Е, сега некој ќе рече дека кога си во брак не можеш секогаш да бидеш средена дотерана....да, но секогаш можеш да бидеш пристојно облечена и намирисана, не треба никогаш да дозволиш да се запуштиш себе ни по која цена Се согласувам со она што го кажа Референтка, затоа што знам дека жената е искусна и од неа зборува искуството. Дали постојат мажи и жени кои се предодредени за швалерација т.е ку*вари?
    Веројатно промискуитетни постојат и кај едните и кај друѓите, но веројатно никој не би се осмелил да изневери доколку дома има нешто
    што го исполнува, никој не би ризикувал да изгуби такво нешти. Голем број жени конците ѓи губат од раце со самото забременување и после породувањето, губат самодоверба, мислат дека веќе не му се привлечни, почнуваат да избегуваат интимност поради разни причини.... Жене не само трудна туку и да има 100 ќилограми повеќе може да биде привлечна и секси.

Всушнист сексипилот може да биде во очите во начинот на ѓестикулација, во усните а не само во згодното тело.

Најголемата грешка е што кога имаат некој проблем во кревет партнерите не разговараат туку одат по линија на помал отпор и избегнуваат односи или тој дел од играта. На пример, ако мажот не го прави оралниот секс лако што треба како што неа и одговара таа не седнува и разговара каде греши таа молчи и нормално дека ќе се ствпри фрустрација и одбојност.

Секако дека и јас познавам жени и мажи кои знаат дека партнерот ѓи изневерува а се прават како ништо да не се случува.
    Дали оправдувам неверство? Да, доколку тоа помогне да се зацврсти врската и секако доколку биде дискретно. Секогаш кога бирате швалер а сте бо брак бирајте човек кој има што да изгуби така ќе бидете сигурни дека нема да ве злоупотреби.

Еве едно прашање кое е во склоп на темава а би сакала да го слушнам вашето мислење. Дали може неверството да остане тајна и дали може да се живее во парален однос маж- љубовник а да мажот не ве примете?

На Дискретниот, ninja35 и Petar80 им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.673
    @Strumka22 да не те цитирам само сакам да ти кажам дека не треба да зборуваш однапред за нешто што не си го искусила, види вака, оној кој ти утре ќе го избереш за маж и пред се твој животен сопатник секако дека тој истиот нема да ти биде индиферентна ствар низ животот.

Ќе видиш и самата дека ќе уживаш да споделиш се со него, да го направиш среќен и задоволен, ќе се топиш од неговата насмевка и задоволство, ќе сакаш да му угодуваш и да го правиш исполнет, ќе се радуваш со него, ќе жалиш и тажиш за секое разочарување заедно со него и обртно.
    Тоа во суштина би бил бракот.

Исто колку што тој ќе сака да негуваш и одржуваш по дома за вас двајца толку и тебе истото ќе те задоволи и исполни. Ќе видиш,ќе искусиш и ќе споделиш. ;)

Тенџерето в рака и крпата под мишка тогаш верувај ми дека нема да ти бидат проблем, бидејки ќе уживаш во вашиот заеднички живот и ќе бидеш среќна и исполнета до човекот што го сакаш и ти значи.

Јас не зборувам дека и споствената кариера не е важна нели, но кога ќе си дојдеш во вашиот дом би ти било непроценливо.

На zalosna, rose60, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Сите сте во право. Ама ај вака ... Само едно ќе кажам, верноста има повеќе лица.

На Дискретниот, CameliaMiller, Askopje и 3 други им се допаѓа ова.
  13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Devojki mislam deka malku pogresno me razbravte..
    Jas kako i da e nema da go pocnam toj muabet, zatoa sto kako prvo za niv jas sum seuste dete, ima povozrasni koi bi go napravile toj muabet.

Samo sakav da slusnam mislenje dali ke ima korist od toa tatko mi da napravi muabet so nego na samo, kako vujko, pred da se iskomplicira i da doznae zena mu.

A za ova deka e svesna zena mu, mislam deka ne e. Ima doverba vo nego i znae deka koga e izlezen e izlezen so drugari. No ne znae deka popatno izleguva so drugi.

На anel и ninja35 им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Татко му кога не превзел ништо (овој кога се фалел), не верувам дека ќе му е важно мислењето на вукјо му... т.е. татко ти. Само не знам што ја зел жената на душа :/

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Зошто веднаш судиш?
    Тетин ми е починат, одма после свадбата, не стигна ни внучињата да си ги види.
    Каде јас реков дека он не превземал ништо? :^)

@Bridget ова што си го пишала па уште жал и било... Само кажува каква личност си ти, извини ама ако ти си себична и би си ја жалела само сестра ти во таква ситуација еве јас одговорно тврдам дека јас би ја жалела било која жена што е на местото на жената на братучед ми без разлика дали ми е роднина или не.

Реков погоре убаво дека не би и кажала јас, обајснив убаво. А знаеш зошто ми падна жал вчера? Затоа што она беше растрчана да си ги нарани децата не седна на маса ни момент додека он на неколку наврати си го проверуваше скришум телефонот. Пак ке кажам не ме знаеш лично затоа не подбуцнувај со коментари абеее ајде жал и било за жената на братучед и. Крајно мизерно е.

Последна измена: 27 октомври 2015
    На rose60, eloves, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Извини грешно разбрав. Јас разбрав дека на татко му се фалел дека брка курви, не на татко ти. Извини моја грешка, без лутење одма... мислев штом се фалел на татко му а ништо не биднало, тогаш друг не може да помогне, ама што тетин ти е починат, тогаш можеби татко ти може да му се понуди со татковски совет, ако сам сака или смета дека треба. И не знам зошто викаш дека судам???? Никого не осудив јас во постот!

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.673
    Симонче ако сметате ти и твојата фамилија дека треба да разговарате со братучедот слободно направете го тоа. Ако татко ти смета дека му е должност да разговара со внук му и да му даде совет тогаш и не гледам причина зошто да не. Сепак нека поразговара ништо не го кошта а братучед ти колку ќе послуша тоа е друга приказна и негово право.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Јас мислам дека разговор може да помогне. Имавме таков случај, еден пријател на мм. Па го седнавме убаво, му ги отворивме очите. Кај него беше една девојка на која и не и ни кажал дека е женет, па таа почна да го бара, се распрашува за него. Малку фалеше да изгуби сѐ. Ама се свести на време . Сега жената ја гледа како капка вода на дланка. Можете барем да се обидете, јас не мислам дека е најпаметно да не се вмешаш. Можеби ти не, ама некој од семејството секако, додека не дознала жена му.

На simoncelicius и MilaP им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Види @simoncelicius , тие двајца биле во врска 8 години и 6 години во брак. Од деца. Велиш тој и неговото друштво си се такви, си се пијанчат до сабајле. За ова таа сигурно знае, значи ти ако имаш проблем женет човек да останува до зори со пријателите додека дома го чека жена и дете, гледај твојот да не е таков, на неа дали и е сеедно или не знае како да се справи, нејзин проблем.
    Ова со лажниот профил, точно дека е одраз на неизживеан сељак, ама пак не е твоја работа. Да не става слики од себе и своите другари, да разберам дека се крие, ама вака толку е тешко некој да го види, да го побара, да и го предложи за пријател или да и каже? Ако е малку наивна, ко глупа, твои зборови се ова, тогаш колку е тешко да ја излаже дека профилот така од заебанција му е, или му треба за нешто?
    Ти си видела додека сте седеле еднаш на маса како тој скришум погледнува во телефонот (а што воопшто загледуваш такви работи, детектив изиграваш?), а таа живее со него па ништо не приметила?
    И тоа што му кажал на татко ти за курвите во Србија, си се запрашала зошто толку слободно му кажува, а татко ти толку ладнокрвно тоа го прифаќа?
    Мала си за овие работи, нема што ти да се мешаш тука, ако сака/л татко ти да разговара со него, има/л шанси.

Последна измена: 27 октомври 2015
    На CameliaMiller, Offspring, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Леле @Bridget како и секогаш ја извртуваш работата. Не дојдов на темава за мене, не е тука тема на разговор дали сум детектив или не. Ама ако толку те интересира еве ќе ти кажам. Додека она го ранеше поголемото дете, јас во раце го држев бебето, и случајно шетајќи го низ соби се најдов позади братучед ми, он седеше на маса со грб свртен накај мене, значи јас случајно се најдов тука затоа што се движев со бебе во раце. Он ме примети дека сум позади него и го врати телефонот во џеб.

Друга работа, тетин ми цел живот беше во странство братучед ми се роди и израсна во наша куќа, братучед ми порасна со татко ми, татко ми му беше втор татко од причина што тетин ми цел живот го помина надвор од државава. За било кој проблем братучед ми не бара/л совет од татко му туку од татко ми. Ете затоа е толку слободен со него и му кажува такви нешта затоа што со него израсна. Ако ти беше муабетов демек и татко ти е таков па затоа му се доверува еве не си во право. Освен тоа он мукажал тоа што мислел дека треба да му каже. Мене прашањето ми беше дало треба да седнат баба ми дедо ми и татко ми и како повозрасни да го отрезнат со време.

Друга ствар да она знае за тоа одење по кафани ама она знае дека е со другари пишав веќе еднаш зашто по втор пат морам да го пишувам ова??? Ти ако знаеш дека маж ти е во кафана со другари одма знаеш по дифолт дека те изневерува?? Знае за кафаните не знае за другово. А братучед ми работи по две работи поголемиот дел од денот и не е дома, ете така може да си контактира и да си прави што сака по фб по тел без она да го види. Доаѓа дома касно се бања јаде и или спие или излегува. Она од две деца дома оставени на неа не стига ништо да направи не па него да го посматра што прави.

Луѓе бе дајтееее, има луѓе што имаат по два паралелни брака и ги одржуваат долго време пред некој да ги открие.

И точно да мала сум не сум во брак сеуште, ама знам да оценам што е ок а што не е да се прави во брак. Јас не реков дека јас ќе го правам тој муабет не рњков дека јас ќе се замешам амааан. А за тоа да си гледам мојот да не е таков не се секирај тоа не е тема на разговор тука.

И како така бе ова не е мој проблем? Братучед ми го сакам како мој брат заедно пораснавме, неговите деца ги гледам исто како што го гледам брат ми... Ме погаѓа ова мене затоа што се работи за мој близок. Погаѓа да гледаш како семејство се распаѓа пред твои очи, верувај знам коку боли и не сакам дечињата негови да поминуваат низ тоа.

Последна измена: 28 октомври 2015
    На cresa-jagoda, kjukli, Priroden и 5 други им се допаѓа ова.