Бoже Гoспoде, кaкви глупoсти читaм, гoрење, oсуди, прекин нa пријaтелствo кo чoвек дa убилa... Абе oстaјте гo луѓетo дa си живеaт, aкo изневериле нивнo си е и нa пaртнерoт, штo имa јaс дa им се мешaм, пa сoвети умoт дa и дoшoл. Гледaјте си зa себе, неверствo се прoстувa, живoтoт прoдoлжувa, a вие сценaријa црни тукa кaкo Гoспoд ќе и врaти, не знaм штo ќе јa снaјде, дaј дa ги спaлувaме aкo не. Луди жени.
Стварно бе.... затоа постои развод... ај сите да почнат да сечат пениси и да горат дунди на секое неверство
Temata e takva kakva sto e,nikoj ne spomna bog,nikoj ne osudiv.Koga niv ne im e stram za toa sto go pravat,pa zasto mene da mi e stram za da mi bidat tema na razgovor
Абе Бригит, немој така, им ги прекина сценаријата и филмовите Ццццц..и сега, што ќе прават муабет ? Кој е омилен спорт во Македонија ? Оговарањето и сеирџиството. Тргни им ги нив на жените, па и на мажите, нема за што да се зборува !
^^ Штo и дa прaвaт тебе не требa дa те интересирa. Знaм декa тaкa вaшиoт брaк пoдoбaр ви се чини и вие кaкo личнoсти истo, aмa не е секoгaш тaкa. И дa е, не е бре вaшa рaбoтa.
Темaвa некa си стoи зa тие штo бaрaaт сoвет, спoделувaaт искуствa, a не плукaње пo некoјa непoзнaтa Петкaнa oти љубoвник имaлa.
Не знаев дека имало и кај нас манијаци како во Пакистан и Авганистан, непријатно сум изненаден . Таму фрлаат киселина во лице и каменуваат, тука ги гореле, со какви животни живееме? Инаку на изневерување различно се реагира кога му се случува на друг а не на тебе. Во одредени околности каде повеќе коцки се поклопиле скоро секому може да му се случи да изневери (не дека е оправдување) така да не треба реакции како да е тоа злочин од космички размери, има 100 пати побетер работи во општеството па никому ништо.
Aj I jas da si kazham...Vo brak sum 5 godini,x prichini,problemi,nezadovolstva...ne bi da navleguvam sega tuka vo toa,samo da kazham deka...da ne izneverev,verojatno nemashe da ja izdrzham taa praznina,I ke se razvedev,a imame date.Krizen period beshe toa za nashiot brak,koj ete pomina I sega e super,shto neznachi Neli deka nema da se povtori,ama jas stojam na toa deka toa neverstvo,taa euforija,kratko zadovolstvo i beganje od realnosta mi pomogna da go pominam I prebrodam,I vo takva situacija pak bi go napravila.Sega,kako shto stojat rabotite nemam apsolutno nikakva potreba nit namera,ama ako dojdam pak do toa...ke so dozvolam na sebe pak takov luksuz,da mi e polesno da go prebrodam,otkolku da prsnam I da se razvedam...
E taka toa e resenieto koga ke vi dojde tesko na gazot izneverete go soprugot i toj vas i site problemi ke se resat,posle ke ziveete vo harmonicen brak se dodeka ne se pojavi nov problem i jovo na novo..prekrasen zivot
Инаку, да не го изневереше немаше да го пребродиш сето тоа нели? Има милион,милион други задоволства пр:дружење со пријателките,шопинг,фитнес и што ти не Ова ти е некое оправдување и не ја оправдува ситуацијата Еве ова е моето мислење, се надевам нема да ме нападнете
Мене само ме занима на кој начин со неверството се решија магично проблемите? Освен ако се од сексуална природа, па и тоа да е, со еднаш изневерување не решаваш баш проблем, треба редовен љубовник. Не сум тука да зборам дали требало или не требало, само ме интересира како помогна?
Неверство, сфатете го како издувен вентил. Сега некој вентил цело време работи како треба, некој може да се затне. Кој колку и како ќе го искористи. Знаете, тоа било, е и ќе биде така, затоа што човек во суштина е секогаш жеден за предизвик, адреналин, внимание, вистинско задоволство, бегање од рутина ... слобода.
Не секој човек всушност има доблест и дарба да поседува човечки веедности и особини. Секоја чест за решението на проблемот, подобро не можело да биде. За се има решение, ама вакво решение и на ваков начин, и одозгора пак зборување со толку восхит е ова е претеризам. Ќе разберев да напише некој дека со убавина со љубов со почит се решиле проблемите, но ете.. за некој сите овие вредности се еднакви на проневера .
Лелее па како те прими назад мажот? И јас сум за „испукување“ ама ова е преризично . Можеби во криза треба да се пронајдеш себе, пошто нели сите запаѓаме во депресивни, монотни периоди и тогаш се чувтвуваме како да не знаеме кој сме ни кај сме, но тогаш најдобро е да си искочиш со другарки, да прошеташ сама, можеби и да запознаеш нови луѓе, флерт ово оно, но толку! Јас вака ко ќе излезам да се „издувам“ ( ама читај ко тинејџерка прв пат у град) и да, бегам за кратко од реланоста, после ко ќе си дојдам дома повеќе го ценам тоа што го имам и си го чувам да ти кажам дека замисли да му текне него да се издува ко тебе пу пуу не дај боже
Taka shto bevme vo nekoj period na neispolnetost monotonost i slichno. Dvajcata nevelam deka samo jas i deka problemot bil samo vo nego tuku ete na dvajcata ni dodealo,sme si dosadile eden na drug vo sekoj aspekt, najverojatno zatoa shto ne sme vistinskiot izbor i najverojatno ke se povtoruva, I,pod nekoi drugi uslovi,razvodot bi bil reshenie,alma,imame dete, i toj luksuz ne e taka lesno da se dozvoli.Koj razbere, razbere...Moeto mislenje I stav e toj, mozhebi toa nikohgash nema da bide idealen brak, ama podobro vaka, kako shto nekoi rekoa ,,izduven ventil" koga ke dojdesh do tochka na pukanje, odkolku da go rasturam brakot i semejstvoto na deteto, bez nekoj seriozen problem i prichina,tuku zatoa shto ,,mama i tato ne bea ispolneti"...Ne ochekuvam site da me razberat I podrzhat, naprotiv, svesna sum kako toa izgleda vo ochite na poveketo, ali bozhe moj,moe mislenje,moe pravo.A isto taka sum i svesna deka poveketo od istite go imaat napraveno,ili bi go napravile ako se najdat vo situacija,samo razlikata e vo hrabrosta,prvo da se napravi,da I mash smelost da si ja priznaesh na sebe potrebata, i istata da si ja zadovolish,a drug,vaka ,,javno" da recham,da se izjasnish I priznaesh...
Pa vidi, dokazi i soznanija nemam, ama veruvam deka mu teknalo i nemu, i ne mu sudam, celosno moe razbiranje ima,oti kako shto mi bilo mene toj period, taka mu bilo I nemu, isto sme se osekjale...A kako me primi... pa nema sho da me primal,toj za toa i neznae...edino mozhe da predpostavuva ako i toj taka,kako shto eve i jas imam na um za nego deka postoi verojatnost...
Temava e brachni neverstva,kako voopshto mozhesh da ochekuvash tuka da najdesh reshavanje na problemi so ubavina,ljubov,pochit...?
@praski4ka Решавањето на брачните проблеми со разговор и тежнеење да се надминат со компромис веројатно за тебе не е опција што се препорачува како единствено решение во секој проблем, а особено во брачната заедница. Твојот избор е прибегнување од реалноста, поттурнување на проблемите и продлабочување на празнината која моментално си ја исполнила со неморално задоволство за кое зборуваш со восхит и си признаваш дека таков луксуз би си дозволила повторно во таква ситуација. Ако неверството е начин да ги пребродиш проблемите, разводот е законско решение за да заминеш од тоа што не можеш вербално да го надминеш. И неверството и разводот имаат тежина и болно се надминуваат. Издувување од ваков тип многу кажува за човечките вредности и карактерни особини. Можеби најдобро решение во вашиот случај е отворен брак.