Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Не очекувам јас ништо, само си споделив мое мислење како и ти твое. Немам ништо против тебе и твоето размислување бидејки секој поединец е различен и различно размислува и гледа на работите. Нешто што на мене ми е ненормално може за тебе е нормално и обратно нели. Немој да мислиш дека ти судам јас далеку од тоа ти најубаво си знаеш самата што треба да правиш како што и јас си знам за себе. Само во иднина не трчи да делиш факти овде дека сите жени се такви бидејки тоа не е вистина а ти не можеш да кажеш кој каков е освен да си зборуваш тргнувајки за себе.
    За мене сето ова е неморално а ако за тебе не е и е еден од начините за да се справиш со проблемите тогаш е во ред биди сигурна дека и никој не те спречува во тоа. Крај краева секој што прави си прави лично за себе а не за друг.

На LUCERKA, Daydream, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    И сега со сопругот односот ви е подобар, поинтересно ви е, сексот подобар? Или само ти се чувствуваш подобро на кратко, па кога ќе ти здосади по дома, пак? Твоја работа, само тоа што си ти неисполнета, осамена, не се чувствуваш како жена во права смисла или како и да е, зар вистина еден секс надвор од бракот те доведува во нормала? Жени, постојат многу начини да се чувствувате добро во своја кожа. најдете си хоби, пасија некоја. На почеток окупираноста е околу партнерот, новиот дом, новиот начин на живот, после доаѓа бебе, опседнатост околу него, и малку по малку влегуваш во некој ритам каде возбуда околу нешто и адреналин ретко кога чувствуваш, па си бараш начини како тоа пак да го почувствуваш. И ако тогаш се појави некој кој ќе ти раздрма сетила малку, толку треба да мислиш дека тоа е тоа што ти треба. Ама до кога? И колку ќе трае? Додека трае сексот? Неколку дена после тоа? Еве кажи, не знам, колку ти траеше возбудата и преновата после сексот?

На Tanjamm, Daydream, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    (facepalm)(facepalm)Ccc.... Se Sto Drzi zemjava :puke:

На simoncelicius, ana.nl, anaja1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Хм, а што ако ти беше изневерена ? Ти си успеала да не те повлече тоа што си го доживела како размрдување да се погодел некој што се вика светлото повторно да го запали во тебе, ти не би била во брак веќе. Меч со две остирци си одбарала и си се извлекла само ако ти стане пракса не верувам дека така умешно секогаш ќе се снајдеш ... се надевам сега имаш добар брак.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Моментот кога разводот е луксуз, а изневерувањето е решение :o

Сосема погрешно.... детето би било посреќно со разведени родители, отколку со дисфункционално семејство (или ете по твое неисполнети родители), и мајка која решава проблеми со швалери. Можеби сега е мало, ама кога ќе порасне ќе знае и ќе му смета ако мајка му има и маж и дечковци од страна.

Мое мислење!!!

На Daydream, ♡BuBaLe♡, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Ќе му смета било кој од родителите да има некој на страна, секое дете сака да има двајца родители и се од страна е гледано како закана за домот, децата се многу построги судии од возрасните.

На Tanjamm, Daydream и simoncelicius им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Точно... ама за сопругот немам сознание дали изневерувал или не, затоа не го коментирав... затоа спомнав за мајката, т.е. за женава која си се изјасни тука. Децата знаат... многу добро знаат. И многу повеќе би ги болело да живеат со тоа, отколку со разведени родители. Мислам кога веќе женава кажува дека се земени по грешка, немаат љубов итн. јас мислам попаметно е да се размисли за поморално и поелегантно решение, отколку издувување со швалери.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Не знам дали сопругот изневерувал ама по постовите тие си живеат или си живееле секој на своја страна и ова го сметаат за успех што бракот останал на сцена ... искрено, не и завидувам на женава ни на нејзиниот сопруг, за мене тоа би било измачување.

На anaja1 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Дефинитивно!!!

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Абе ова ти бил модерен брак во модерно време или таканаречен "отворен брак" што се чудете па и вие колку сте заостанати.
    :)

На kukla21, LUCERKA, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  11. praski4ka

praski4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    43
    Ti sosema pogreshno si ja razbrala rabotava...Seksot go gledash kako edinstvena rabota vo neverstvovo... Za mene bilo mnogu poveke, seksot e samo desetinka da recheme,i najmalku biten konkretno vo mojava situacija...
    Sekako deka ke se razmisli, ama koga toa dete ke bide dovolno vozrasno i psihichki oformeno, za da gi razbere site ovie raboti.Sega,name negova 4,5,6... godishna vozrast, name kraj pamet ne mi pagja da mu priredam zhivot so samo eden roditel,menuvanje mesto na zhiveenje,vlechenje natamu navamu,praznici odmori proshetki i sl. situacii vo koi ke se najde porazlichno od drugite,i tn. i tn.Od druga strana pak, i jas i tatko mu sme luge so chustva i potrebi,i ako nekogash vo tekot na toj proces chekanje, osetime nekoja ( ne mislam samo na seksualna,daleku od toa) potreba,koja eden na drug nemozheme da si ja zadovolime,togash... Ne vikam deka moevo e ispravno i pametno,ama ete,toa e mojot izbor...

На doubleg, XMaN, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Имаш храброст тука нема дилема хахаха како искалкулирано пишуваш секоја чест :) проблеми може да ти се јават само ако ти го пресече патот нешто што ќе ти ги фрли во вода сите пресметки, нема човек имун на тоа :) многу ладно пишуваш за ова, јас се мислев ова им се случува на двојки кои се долго време во брак, ова не ми изгледа така. Исправи ме ако сум грешка, твоите излети од брак се или со женети мажи кои исто така немаат намера да си ги остават жените или со типови кои не би те земале за брачен другар, само тогаш вака можеш да бидеш ладна. И да не се лажеме ова не за оправдување и поддржување,а дека жени или мажи во брак немале шанса за вакво нешто, секој има само изборот е негов,а вие порано или подоцна или тој или ти ќе се заљубите во некоја од авантурите и ќе заминете од таа заедница или пак ќе се свртите еден кон друг. И не разбрав излетиве се повеќе од секс ? ако е така имате брак ко швајцарско сирење, а убава глазура ... мислев се се изнаслушав и изначитав на тема извртени врски ама ете слушнав и од женски агол и не ме разбирај погрешно, јас немам ништо против ова, секој си го ира својот начин на живот и си се носи и со последици и со се тој,а не јас, само вакви примери ме потсетуваат дека не е лошо што сум го избрала мојот пат.

На simoncelicius и MilaP им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Абе ваквите како неа знаат и да се усерат и да се исперат, само прашањето би било до кога ќе и држи мандатот на овој начин?!
    На се има крај, на се.

Нека ужива и слободно нека се гордее со нејзините постапки, нејзин живот нејзини правила, крај краева секој што си прави за себе си прави.

Нејзините постови всушност покажуваат каква жена е таа и со каков карактер, принципи и култура.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    ^
    Ајде бре дoстa, дa ве стaвиме вo рaмкa и прaвo вo црквa сите, светици. -Јaс не oсудувaм aмaaaa..... и се брoјaт еден куп нaвреди. Не велaм дa кaжете брaвo, aмa aкo сте тoлку сo културa, мaнири и се пo ред, немa бaш вaкa дa пишувaте.
    Изневерувaaт и ќе изневерувaaт рaзни прoфили нa личнoсти. И oбрaзoвaни и пaметни и глупи и секaкви, сите причини и пoследици исти не се, пa слушaјте, прaшувaјте, рaзмислувaјте декa утре имa шaнси и вaс дa ви се случи. Мнoгу штo изневериле биле некoгaш вo ситуaцијa дa се кoлнaт декa тoa тие или пaртнерoт нивен никoгaш немa дa гo нaпрaвaт. Тие еднoстaвнo не се тaкви луѓе. Пa ете се случилo. Не ве интересирa штo мoже дa дoведе дo тoa? Нaјгoлем брoј дoдекa стoјaт вo белo вo црквa и се кoлнaт нa вечнa љубoв, не пoмислувaaт декa некoгaш мoже дa имa друг. И пoсле гoдини гледaш секoј втoр, трет, кривини фaтил вo брaкoт. Дoзвoлете дa се дoискaжaт, сoбирaјте ум a не пaметувaјте зa нештo штo не сте гo минaле.

На butterfly6223, anjathesaint, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Многу умно и убаво кажано Bridget се согласувам со тебе

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Мене не ме чуди изневерувањето, туку тоа што мисли дека го прави за доброто на детето :D Демек (карикирам малку), ако треба и со сто мажи ќе одам, ама детето нема да трпи развод!!! :D
    Точно Бриџет што кажа, не е нешто ново изневерувањето или нешто невидено па сите сме демек згрозени... мене ми е смешно што мисли жената дека ова за доброто на бракот и за доброто на детето го прави :D

На Daydream, bella.s, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Темата е за брачни неверства, а недај боже некој да каже оти направил неверство тешко него. Не ги правете луди, неморални вакви такви, секој за себе си знае најдобро. Нека се искажат луѓрто, ако нема каде и на кого овде може им е единствен начин да се издуваат.
    Јас лично сум против неверства ама нема да им судам на другите кога не ги познавам лично. Може малку по позитивен пристап да се има спрема оние што пишуваат.

На XMaN, ninja35, bella.s и 7 други им се допаѓа ова.
  18. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Таа не мисле дека со тоа што си го изневерува мажот прави добро за бракот...Таа сака да кажи дека си имаат некоја монотоност и криза во врската и затоа си се релаксира на страна.Од каде да знаеме може таков договор за живот си имаат.Знаам доста парови кои се наоќаат во ваква иста ситуација.Не дека оправдувам,далеку од тоа,јас лично на ваков чекор (додека ме држи овај памет) никогаш не би се одллучила но не и судам.Нивни живот,како сакаат нека си го живеат.Доколку немаат расправии во бракот околку тоа значи нив така им е исполнат животот и дете како дете ќе си се навикне на тоа.

На Elissa и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Секој си има свој став, потреба, желба, оправдување и сл. Не е потребно да се осуди никој и никогаш не се вели не, животот е непредвидлив и не знаеме што не очекува и што ни носи. Така да секој има право да си го каже својот став, мислење но без осуда кон него од други.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Бриџит јас пишував и ставив акцент врз основ на нејзиното искажување и гордеење а воедно и во врска со рамислувањето за детецата а не за неверството како поим. И како и да е секој има право да си искаже свое мислење, ти со твоето јас со моето, а крај краева секој со своето.

На DVAANGELA и simoncelicius им се допаѓа ова.