@jacqueline.s Пa aкo гo прaви еднaш вo гoдини нa пример и тoa дoстa дискретнo дa не дoзнaе дететo никoгaш, a дoмa си се oднесувa нaјнoрмaлнo, oдгoвoрнo и пoсветенo, кaквa штетa ќе имa тoa? Oд другa стрaнa дa се рaзведе зaрaди мoнoтoнијa вo брaкoт, дa руши свет нa дете, тoa дa рaсте сo еден рoдител a другиoт пoвременo дa гo гледa иaкo бил нa пример прекрaсен тaткo, пa дa вoведувa нoв лик вo живoтoт нa дететo кoј требa дa претстaвувa другa тaткoвскa фигурa...тoa стресoви зa дете не се? И мене oвa избoр не би ми бил, бaр тaкa мислaм, aмa дoнекaде и јa рaзбирaм, aкo дететo е среќнo и зaдoвoлнo вo дoмoт, без кaвги, мaлтретирaњa и сличнo, не вреди зaрaди кризa кoјa мoже и ќе пoмине пa рaбoтите мaлку ќе се пoпрaвaт, дa се избрзувa.
Да бе.. секој си ги знае и живее сопствените маки, и секој наоѓа решение според своето размислување. Ако на нејзе и е убаво и смета дека на тој начин е исполнета тогаш супер.
^ Вo секoј пoст oвa гo кaжувaш -oк е, супер е, и oбaвезнo дoaѓa циничен дoдaтoк, вo oвoј случaј е -дa бе... Или скрoс истури си гo oтрoвoт, или престaни дa пишувaш вaкa.
Бриџит секој има свој речник, а тој е мојот ок?! Мојот пост нема цинизам, проблемот овде е што ти така си го разбрала, да бев цинична и отровна како што ти велиш верувај ми дека ќе ти пишев се што мислев, не ми е страв да си изнесам свое мислење и став спрема дотични членки. Ако зборуваме конкретно за тебе и твоите ставови ќе ти кажам дека со 90% од твоите постови се согласувам иако ти поседуваш уште поголем отров и цинизам. Јас само си изнесов свој став и мислење околу оваа тема, не ја осудив членката и не и ставив пиштол на чело, и баш заради тоа повеќе пати веќе пишав дека "тоа и тоа" е мојот став, но жената нека си прави како што и одговора нејзе, крај краева секој си прави што му одговара нему а дали нас ќе ни се допаѓа или не мање битно е тоа. И пак ќе ти кажам не сум цинична нит отровна, не наметнувам ставови на никого само си пишав свој став од моја гледна точка. Поздрав.
Ме интересира од каде заклучи дека жената не е среќна? Човек и да сака да каже и да раскаже нешто за темата, уплав ке добие кога ке прочита со какви навреди ќе го бомбардирате и да сака да изнесе некоја лоша ситуација и проблем од тоа неверство, да сака да даде некој совет или да побара помош, кога ке види какви СУДИИ сте..богами коса на глава да му се крене.Аман бре луѓе, уште мноооооогу години живот има пред вас, уште неколкупати ке го менувате мислењето, ке го смените погледот кон животот, ставовите..кое искуство вие го имате или расудувате од божјите закони!?? Познавам многу пријателки мои кои кога беа млади ги викаа роспии колешките кои изневеруваа(постарите) а сега после десетина години станале бетер од курви....ама ни тоа не смее да ни пречи и не смееме да ги навредуваме..секој има свои сексуални апетити, свои причини и секој си го бира својот начин на живот. За мене да кажам сега дали имам изневерено после сите вакви навреди кои знаете да ги упатите а наместо да се дружиме и да се нашалиме на тие згоди и незгоди со оглед дека сме сите анонимни, Вие ја ебете темата..се извинувам!!!
И ние сме луќе со таткото со чуства и потреби ....парафразирам, тоа среќна жена во брак не би го кажала. А не знам за какви напади зборуваш ? барем од моја страна, не сум и во кожата и не напаѓам, а дека треба да се оправда ах, прости, каде маж оправдавме па, сега и неа,нема двојни аршини. А за тоа дека не знаеме кој што не чека точно но, ова не е за оправдување, за разбирање ДА но, не и оправдување. А човек кој не го менува мислењето во жвотот или е многу глуп или неизживеан.
E! Eve konechno nekoj sho razbra sho zboram vo bukvala,i doobjasni vo kratki crti... Toa e poentata na mojava prikazna, si me svatila ko lichno da me poznavash so godini
Pa of moite postovi,mozhesh pred se,da zakluchish deka sum ,,kurva" koja vo vekov na razvodi, vonbrachni deca, zapostaveni,ostsveni deca,vekov vo koj razvodot stana normalna i voobichaena rabota isto kako i skluchuvanjeto na brakot,vekov na moderni roditeli,so deca od poveke brakovi,pa koe kade.... reshila, si dozvolila ete 2,3 izleta vo tekot name brakot, i ja zasluzhila I dobila titulata ,,kurva" ama si go zadrzhala brakot, i pred se, normalna i zdrava sredina na zhiveenje na svoeto date.A mozhela,mnogu lesno,da tresne vrata i da si zamine pred toa, togash toa ne bi bile izleti, I ne bi bila nemoralna,tuku slobodna zhena,(shto e denes sasvim ok i normalna rabota neli),so taa razlika,shto vo toj sluchaj,na prvo mesto bi gi stavila svoite chustva i potrebi... I da,se gordeam,gorda sum shto sum vo brak i shto moeto dete zhivee so dvajca roditeli, sigurna sum deka mnogu name moe mesto,ne bi uspeale
Како прво никаде не реков дека си курва, па затоа ќе те молам да не испревртуваш и додаваш епитети на лично мои постови. Како второ ако сакаш и можеш пишувај малку почитко и јасно за да се прочита бидејки постов ти е каша попара. И како трето, пак ќе кажам твој живот и твои правила, не треба да ми даваш отчети за твојот живот. Поздрав @praski4ka .
Можеби сум досадна ама овие теми ме интерсираат затоа што се наоѓам во процес на разведување. Да го имам изневерено, ама можам да кажам дека си го бараше. До изневерување доаѓа кога еден од партнерите не посветува доволно внимание на другиот партнер. Да кажам од лично искуство бев мажена и започнав врска со женат маж кој има и дечиња колку мене, значит помлада бев од него 20 години. То така испадна што ние излеговме да зборуваме за работа а излезе да имаме секс и така продолжи неколку месеци..зошто го направив тоа екс мм не се интересираше за ништо во куката не пак за мене, него му беше само секс на екс, да е најаден и да легнит да спиет, а жена дома имат само за слугинка. И јас сакам внимание, нежност, разговор, да излезам со него како маж со жена..но никогаш не го добив тоа. А тоа не ме прави курва, не само мене на никоја. Секој си има причина за своите постапки. П. С. Екс мм сеуште не знае ништо, а нема ни да дознае
Велам јас дека некои мажи заслужуваат да бидат изневерени, изиграни и понижени. Кога ке прочитам некој ваков пост ми се крева косата и ги оправдувам тие жени. Искрнно после разводот и треба да дознае дека си му набила рогови на тоа теле недоделкано. Иче не ги сакам неверствата и преварите, но што повеке примери на “мажи“ гледам околу мене, толку повеке навивам за овие жени.
Izgleda moda stana mazi se,napraj dete,iskopaj si ocite so koj ke stignis,razvedi se. Ama vie ne ste svesni koi posledici gi ostavate na decata
Не знам што да кажам за темава,можеби сум малку од тие старомодните,колку и да ми е монотоно во бракот,не се разочарувам,и мм од време на време е таков дојди си од раб,најади се ,прилегни си,што знам не ми смета,немаме некое друштво на пријатели,од време на време по гости,ама за да си разбиеме досада децата и нон-стоп надвор,ама па не е начин развод само ако ти е досадно во бракот. Што знам,ја барем така размислувам...
Па не знам што е потрагично, несреќен брак, или среќно разведени родители. Што е поздрава средина за деца?
Nesrekniot brak sam po sebe ne e nesreken nekoj treba da pridonese za da bide nesreken,evo primer vo vrska se po 10 god.pa se zemaat imaat dete i kutroto edvaj 2 godinki napolnilo ovie se razveduvaat.Pa ako ne si odgovarale sigurno nemalo da izdrzat tolku dolga vrska,za da imas sreken i ubav brak treba da si se potrudis da e takov ednostavno da ja odrzavas strasta i ljubovta vo zivot bar jas taka mislam
Апсолутно, ама бракот го прават двајца. Што ако жената постојано се труди да угоди, плус домашна измеќарка, а мажот си доаѓа секогаш "уморен", си го празни навечер и право на спиење. Зошто да го толерира? Само зашто срамота е да се разведе? Не збориме за краток монотон период, збориме за реална слика на доста жени во подолгогодишен брак. Жени кои губат чувство дека се тоа, кои се осеќаат веќе како предмети. Не 10, 30 години да сум во брак, ќе го прекинам во моментот кога ќе почнам да се осеќам дека сум нечиј предмет. Сакам живот исполнет со љубов, грижа, постојано внимание. А не да сум во заедница која ме гуши и убива секоја човечка емоција во мене.
Brakot e institucija vo koja treba da se vlozuva.Koga bev detiste ama bukvalno pravev se sto sakav i ne se zamarav dali mu smeta toa na deckoto i dali moze da mi se skara i takvi raboti,ama sega se e poinaku,na primerr mm si doaga od na rab.ruca i si sednuva na kompjuter ili so tel.jas si zboruvam nikoj ne me recka i na krajot si ja brkam mojata rabota,ama i od toa si pravam da mi e interesno