S Se izvinuvam za pisuvajneto No ne ziveam vo skopje mng odamna sum vo stranstvo se izvinuvam malku sum zaboravila da zboram mk
Тука не можеш да добиеш одговор на твоето прашање...секој случај е индивидуален и е приказна за себе. Имало вакви случаи милион...некогаш се се враќало на старо, некогаш не. Иако мое лично мислење а и искуство е дека после тоа ништо не може да биде исто и нема да биде исто. Неверството како темен облак секојдневно ќе биде надвиснато над двајцата сопружници и никогаш не може да се избрише од меморијата, тоа ич да не се залажувате.
Prosto kazano,covek koi Sto Ednas izneveril, tesko deka ke se smiri, ne Edno I deset deca da Ima isto mu se faka, Eden primer mas cel zivot ja izneveruval zenata ete go 70 godini Ima I uste mu mrda gazot, znaci se zavisi od covekot koe e do tebe ,od negoviot karakter, I pak ke recam ne znaci ako izneveril pak ke izneveri
Ако "си заборавила" Македонски одамна зошто всушност си дошла на Македонски форум не ми е јасно? Имаш странски форуми на изволте. Настрана од муабетов, со каков памет ти возрасна жена прашуваш вакви работи? Зарем толку си очајна и слабокарактерна? Абе оди зборувај таму со маж ти и сржи му, покажи свој став, не покажувај ваква очајност пред проблемот со надеж дека "девојката" ќе се откаже. Тоа ли го чекаш ти за "иднината на твојот брак" ако навистина се потпираш на ваквата надеж тогаш тури му пепел на бракот и на маж ти, во тоа немаш иднина.
Не знам зошто маживе после некоја година во брак, се правдаат со тоа „ ја снема страста“. Епа тикво стори нешто да ја има пак, а не да бараш прилика или да чекаш шанса за да донесеш некоја болест по дома и да растураш мир и хармонија.
Претпоставувам погорното се однесува на мојот пост. Симпатично кажано Потполно си во право и убаво ќе беше да е така лесно.
Постојат луѓе кој што мислат и гледаат на тоа дека полесно и поубаво решение им е да излезат надвор да се начукаат и да фатат некоја "која што ги разбира" па макар била и 16 годишна што уште не знае нос да избрише за да избегаат од проблемите од сопствениот дом, наместо да седнат дома и да разговараат како нормални луѓе и да се разберат. Не размислуваат дека има некој внатре во сопствениот дом кој што неизмерно ги сака и почитува, кој што ги чека и неизмерно се грижи за нив, за децата и нивните чуства. Има некој кој што не разбира дека домашната хармонија значи вистинска вредност во животот, многу полесно им е да гледаат холивудски филмови и да се прават "фраери" наоколу за да бидат видени и слушнати. Тие мажи се се освен мажи во права смисла на збор. За нив хармонијата и љубовта се еднакви на папучарство и идиотизам. Жално.
Ние гледаме холивудски филмови, а ти цело сценарио за филм напиша. Извини, но не се препознав во погорната улога.
Постот се однесуваше за @minuu со надоврзаното и вистинитото што го кажа @okcenzi . Се извинувам за недоразбирањето @doubleg .
Еден мал совет? што би направиле ако се посомневате дека партнерот ве изневерува?Го имам тоа чуство но не сакам да верувам во тоа ниту да го проверам бидејки ако дознаам дека е вистина ке се скршам а мислам дека нема да можам да живеам со тоа дека се гледа со друга.Што би направиле да сте на мое место?
Би седнала како возрасна личност и најнормално би разговарала. Ќе седнеш ќе си ја отвориш душата и ќе си направиш муабет, искрено без предрасуди и нервози, без препукувања и пискања, ќе си кажеш што ти лежи на душата, твоите стравови, мисли и чуства. Само со човечки разговор можеш да решиш се.
Изгледа бараш совет од женски аскект. Но, тука никаков совет не помага бидејќи сите сме различни и што за некого е во ред, за друг не е. Јас мислам дека партнерите не треба да се проверуваат еден со друг, барем додека им е убаво заедно. Прашај се дали ти е убаво со него, кога сте заедно? Ако одговорот е да, заборави на сите сомнежи и уживај во животот.