Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Се обидов еднаш се налути многу убедувајќи ме дека грешам но тука сомнежот не исчезна.

2. Mateica

Mateica Популарен член

душо моја,види вака во мојата ситуација на никој начин не го решив тоа,се сомневав и дури сега после долго време собрав храброст и имав што да видам,така да ако се сомневаш реши го тоа пред брак и не дозволувај во иднина како мене детето да ти страда бидејки има таков татко

3. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Да во право си но на бракот сум посветена целосно во секоја смисла од почит послушност разбирање доверливост и мн мн др нешта и знам дека би се разочарала ако се случи неверство

4. Mateica

Mateica Популарен член

Истото го поминав јасно ми е,ме увери дури и дека сум љубоморна,а тој да има можност пред мои очи ке и скокне на некоја

5. Mateica

Mateica Популарен член

таквите не заслужуваат ништо од поштени како тебе,реши го тоа веднаш,бидејки подобро да си сама отколку цел живот да живееш во лага

6. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Веке сум во брак :-/ и незнам дали би имала храброст да се соочам со вистината ако проверам.Во бунило
    Не е до толку затоа се плашам што да направам

7. Mateica

Mateica Популарен член

се додека се плашиш ке се сомневаш,така реши го тоа или џа или бу

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Чекај чекај, имаш ти карактер?
    Зарем мислиш дека од пусти страв цел живот ќе се стискаш таму некаде в соба ко кукавица и ќе блуеш со розови очила кон горчината на животот?
    Соочи се пред реалноста па каква и да е за твое добро и доброто на твојата на иднина, со овој страв и кршлив карактер никогаш ништо нема да направиш од животот, единствено можеш само болка да си нанесеш. Животот е тој што е, со таква моќ, такви негативноси и предизвици, не знам што замислуваше ти, ништо не е розево, ништо не е бајка и ништо не е идеално, биди жена и застани пред маж ти што и да е научи се да се справиш.

9. doubleg

doubleg Популарен член

Дали го сакаш? Дали мислиш дека те сака? Дали си доверувате работи, дали можеш отворено да разговараш (за други работи) со него? Дали му веруваш (за други работи), дали стои на договореното? Ако одговорот на горниве прашања е Да, батали сомнежи и не се замарај со глупости. Животот е премногу краток да исправаш криви дрини.

Outlook likes this.
  10. Mateica

Mateica Популарен член

На овие прашања мојот одговор беше да па ме мислеше дека може да прави клован од мене и од детето,како и да е жалосно е штом има и дете во вакви ситуации

11. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Да затоа што го сакам страв ми е да проверувам ама ни оваа ситуација не ми е олеснителна еве да решам да го проверам како да го направам тоа мал совет?

12. blackwhite

blackwhite Истакнат член

13. doubleg

doubleg Популарен член

Не можам да ти дадам таков совет бидејќи мислам дека е погрешно да го проверуваш. Би те советувал да поработиш на самодовербата, посвети си повеќе време себеси, смени нешто од рутината, направи нешто ново, но само за себе, не само со цел да му го привлечеш вниманието. Во спротивно, ако продолжиш да чепкаш, на добар пат си да си направиш поголеми проблеми, да си го растуриш бракот или да го оттурнеш од себе, па макар и да не те изневерувал.

14. Mateica

Mateica Популарен член

не те оправдувам бидејки не можеш да дозволиш некој цел живот кловн да прави од тебе и од детето

15. doubleg

doubleg Популарен член

Јас не добив впечаток дека некој од некого прави кловн во дадениот случај.

16. Mateica

Mateica Популарен член

Не прави ама се обидува а можеби и прави ништо не е докажано

17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Само едно битно прашање си заборавил да ја прашаш... ДАЛИ може да живее со сомнежот дека мажот и има друга???
    Ако овде е одговорот ДА, тогаш совет од мене до @blackwhite - не го решавај ова со премолчување, премногу е голем проблемот за да го преголтнеш!

Bozica1980 likes this.
  18. Mateica

Mateica Популарен член

се согласувам со тебе @snegulkata

19. doubleg

doubleg Популарен член

Искрено, не можам да ве разберам (генерално жениве на темава, извини што тебе те цитирав) што ја советувате да расчисти со сомнежите. Во најмала рака таквиот совет ми е дрзок, мешање во комплетно непознат и туѓ живот за кој најверојатно ништо не знаете. На крајот одлуката е нејзина, но да советуваш такво нешто, па и на најдобра пријателка ми е, не ве разбирам.

20. Mateica

Mateica Популарен член

извини ама девојката побара совет како да го реши проблемот,па ние сакавме да и помогнеме,ако нејке совет тогаш немаше да го побара

simonka93 likes this.